Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.960.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

BOk.

Imam jedno pitanje. Naime, da li vrijedi garancija ako grafička nema orginal ambalažu, ali imam račun i onu naljepnicu sa kutije od grafičke, od uvoznik?

Hvala i lp

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Uz valjan račun vrijedi.
9 godina
neaktivan

Koja je graficka po vama bolja Asus Strix gtx 960 4gd5 ili xfx r9 380x.Vazno mi je da mi graficka vrijedi najmanje do 2020 god. (Da podrzava igrice bar na mediumu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
380x je dosta jaca
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imal' ista gore nego raspravljati s polupismenim ljudima od glavnog distributera za Sapphire gdje sam ostvario garanciju.
Naime nakon 15 dana dobijam odgovor da je garancija odbijena jer je graficka kartica fizicki ostecena, tj napajanje od kartice ka ventu je pregorilo (sto mozete vidjeti ovdje http://imgur.com/a/HfqWA)

Sad, imal' tu logike da je krivo napajanje a ne sama kartica, jer realno daje bilo problema sa napajanjem, zar ne bi platio prvo 2x6 pinski slot za napajanje a ne ovako?
Poslao sam ticket sapphire supportu isto, pa da vidimo sta ljudi kazu, jer ovo je smijesno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Buduci da sam se ovih dana mnogo javljao ovdje u vezi graficke i problema, jedino mi preostaje da kupim polovnu graficku.

Trenutno nisam u mogucnosti da mijenjam plocu i procesor.

Koje graficke su u rangu HD 6870, jer mi je najlakse da se po toj mjerim, ona mi je dobro radila, ali novije generacije nece da mi prepozna.

Uglavnom, sta bi trebao gledati koje modele koji su u rangu ove gore navedene graficke, kupujem preko ebay.de (jer imam rodbinu u Njemackog) ili preko nase olx.ba stranice.

Ta opcija mi jedino preostaje, jer bi volio ponekada odigrati i koju igru, ne novije naslove naravno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

gtx560ti, 5870, 6870, 7790, r260x, gtx570, 7850, 650 ti boost, 660 - to je sve tu negdje malo jace malo slabije

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Imal' ista gore nego raspravljati s polupismenim ljudima od glavnog distributera za Sapphire gdje sam ostvario garanciju.
Naime nakon 15 dana dobijam odgovor da je garancija odbijena jer je graficka kartica fizicki ostecena, tj napajanje od kartice ka ventu je pregorilo (sto mozete vidjeti ovdje http://imgur.com/a/HfqWA)

Sad, imal' tu logike da je krivo napajanje a ne sama kartica, jer realno daje bilo problema sa napajanjem, zar ne bi platio prvo 2x6 pinski slot za napajanje a ne ovako?
Poslao sam ticket sapphire supportu isto, pa da vidimo sta ljudi kazu, jer ovo je smijesno 

Jel to ona grafa 7950 koju si žestoko overklokao ?

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Prije bih rekao dobro nego zestoko, jer napon nisam puno dirao 

12 godina
chaselol kaže...
Glavas_ZG kaže...

Prije bih rekao dobro nego zestoko, jer napon nisam puno dirao 

Očito jesi 

12 godina

Mozda si usput overclockao ventilatore, povukli previse struje na turbo pa spalili konektor.

Sala naravno! :)

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 10:19 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Koji distributer?

"napajanje od kartice ka ventu je pregorilo", Baš tako su ti objasnili razlog zašto je odbijena garancija?

Zbog toga bi ti trebalo priznati garanciju osim ako su skontali da si je peko u pečnici :D

13 godina
neaktivan

Ma nisam je drzao na 1250/1650 non stop, ni blizu. Samo sam odvrtio par bencheva vidio sta je sposobna, radila je vecinom na 1-1.1ghz najvise jer mi nije bilo potrebno za naslove koje gejmam 80 ili 90 fpsa mi nista ne znaci ili 250 ili 350 csgo 

ne nisam dirao ventove, ali da jesam dizao napon vrisnuo bi i drugi glavni vodi, a ne ovaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

U kratkom periodu su na Forumu riknule dvije kartice zbog klokanja, strix 970 od forumasa volegradele i sad 7950 sapphire, garancija to mora pokrit, nije upitno.

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koju grafičku kupit do 80-90 km? Može i polovna. (PCI-e x16)
Nije bitno napajanje, i onako sam u planu kupit.

0 0 hvala 0
12 godina
Glavas_ZG kaže...

U kratkom periodu su na Forumu riknule dvije kartice zbog klokanja, strix 970 od forumasa volegradele i sad 7950 sapphire, garancija to mora pokrit, nije upitno.

Prije dvi ipo godine crkla je moja XFX HD 7970 GHz Edition i imala je jedan od najvećih klokova na forumu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
neaktivan

Čisto za 1080p. Kupiti sad GTX 970 ili čekati Pascal? Pascal se očekuje u Q2 znači do 6. mjeseca, kod nas vjerovatno kasnije...

13 GTX 970
12 Čekati Pascal
12 godina
ParaNO1d kaže...

Čisto za 1080p. Kupiti sad GTX 970 ili čekati Pascal? Pascal se očekuje u Q2 znači do 6. mjeseca, kod nas vjerovatno kasnije...

to sve ovisi, kakvu grafu sad imaš, jel možeš uopće bar igrati na nižim ili medium postavkama, možda i možeš ali te baš ždere što witcher nejde na max

tako da teško ti je odgovoriti 

ja osobno ću čekati, no meni je kolega prije par mjeseci prepustio 570 s kojom se još mogu relativno dobro igrati, pa mi nije problem pričekati

da sam ostao na 550ti s kojom neke igre više ne mogu pokrenuti niti na low, a da ne trzaju, sigurno da ne bih čekao 

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
ParaNO1d kaže...

to sve ovisi, kakvu grafu sad imaš, jel možeš uopće bar igrati na nižim ili medium postavkama, možda i možeš ali te baš ždere što witcher nejde na max

ja osobno ću čekati, no meni je kolega prije par mjeseci prepustio 570 s kojom se još mogu relativno dobro igrati, pa mi nije problem pričekati

da sam ostao na 550ti s kojom neke igre više ne mogu pokrenuti niti na low, a da ne trzaju, sigurno da ne bih čekao 

Trenutno sam na laptopu tako da kupujem sve od 0. Planiram to uzet sad u 3. mjesecu. 3-4 mjeseca do Pascala ako čekam malo mi je to dugo...

16 godina
ParaNO1d kaže...
picajzla0707 kaže...
ParaNO1d kaže...

Trenutno sam na laptopu tako da kupujem sve od 0. Planiram to uzet sad u 3. mjesecu. 3-4 mjeseca do Pascala ako čekam malo mi je to dugo...

Ne znam koliko ti je isplativo cekati 

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2886155&postcount=47

17 godina
neaktivan
:/ onda mi se sve čini da neću čekat. Mislio sam ako je dolazak u 6. mjesecu još nekako, a ovako i nebih baš
11 godina
neaktivan

Neki prijedlog za Graficku ? 

@Citaj prethodni post

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 20:39 (Jimmy Lenard).
13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

riknula bi i bez toga, mozda prije mozda kasnije...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Glavas_ZG kaže...

riknula bi i bez toga, mozda prije mozda kasnije...lp

prije ili kasnije će sve grafe riknuti

10 godina

Zanima me da li je ovo dobra ponuda?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 6:21 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Po meni da, zato što je na njoj vrhunski hladnjak i još ima garanciju godinu dana

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Karlek_19 kaže...

Zanima me da li je ovo dobra ponuda?

S obzirom kakve su cijene na tržištu (čitaj Njuškalu) definitivno da. Realno, moglo bi još malo dolje, barem 100kn 

9 godina

Pozdrav,

ne znam da li sam na pravom pod forumu i da li je već bilo negdje spomena o ovome (ako je molim Vas uputite me)

zanima md da li mi netko može objasniti ovo:

Gledam usporedbe između ove dvije grafulje: GTX 950 i R7 370, konkretno na ovom linku.

Ono što mi nije jasno pa ako mi netko može objasniti tu ili na PM svejedno je

kako može GTX imati veću maksimalnu rezoluciju i pixlel rate po sekundi kada ATI veći
a) Memory Bus (256 bit naspram 128bita od GTX-a)
b) Memory Bandwidth (179.2GB/sec naspram 105.8GB/sec od GTX-a)
Ma i u naslovu kaže da je GTX 16% brža.
da li se da nekome ovog starca naučiti nečemu?
hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Ako razmišljas sta uzeti,idi na GTX 950 koja je u rangu r9 270x dok r7 370 rebrand r7 265 i koja je slabija 15 % od r9 270x.
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina

ma trenutno sam uzeo konfu bez grafičke

ovo sad malo gledam i nije mi baš jasno

zato pitah ....

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice