Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.922.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gemmy kaže...

koliko vrijedi sapphire trix r9 290 stara mjesec gana, uredna garancija?

vidim najniza cijena u ducanima za cash je 2600.

pa koliko treba snizit cijenu na prodaji 20%? znaci za 2100 bi bila ok cijena?

Pa 500 kn dole za mjesec dana staru grafu je ok. Ako ti kupuješ onda bi uvijek htjeo da je i niže a ako prodaješ da je više. To je tako standardno . Pošto se sada generalno sve prodaje jako loše prije da će cijena na dole nego na gore.

David_21 kaže...

Ljudi imam pitanje kad bih mijenjao procesor i matičnu,dali bi mi se sve obrisalo sa kompa ili ne?

Znači svi folderi igre i tako to,jer neki govore da bi neki da ne...naime ovi koji kažu da nebi govore jer je to sve u storage devices stavljeno a to nema nikakve veze sa procesorom i matičnom,dok drugi kažu da bi i da bih trebao backup sve što imam..a to nisam nikad radio :/

S kompa ti se sve briše samo ako formatiraš hard, neće se samo obrisat. E sad, kao što je rekao kolega. Čim mjenjaš ploču preporučljivo je brisat particiju na kojoj ti je sustav radi drivera i radi kompatibilnosti i da ne bude nekih problema kasnije. To ne znači da moraš brisat komplet hard nego samo particiju na kojoj ti je sustav. Čim brišeš sistemsku particiju neće ti radit ni jedna igra iako je instalirana možda i na drugoj particiji pa možeš odmah brisat i to. Sačuvaš samo save game ili back up na Steamu napraviš (ili neki sličan cloud) pa da kad reinstaliraš igre da ne gubiš napredak. Što se tiče ostalih sadržaja tipa multimedija ili dokumenti to ti ostane netaknuto ako ne formatiraš particiju na kojoj se nalaze i tu nema problema.

BoldMarshmallow kaže...

Pozdrav.

- GPU: nVIDIA GeForce GTX 260

Ako je samo novo u pitanju onda kupi R7 265 a ako se ne bojiš polovnog onda je za te novce (ili mrvu više) najbolje nać dobru polovnu R9 280X i miran si godinama na 1080p monitoru ako nisi picajzla za detalje.

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam dilemu oko odabira izmedu ati i nvidia kartica.
U situaciji sam gdje iskljucivo mogu birati

XFX AMD RADEON R9 290X DD Edition
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-290-double-dissipation-edition-r9-290a-edfd

ASUS Strix GeForce GTX 970 OC

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/STRIXGTX970DC2OC4GD5

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2978-KR

R9 290x i EVGA cijena ista, ASUS skuplji 200kn

EDIT: sto se tice EVGA kartice, nije FTW model, nego obicna

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2972-KR

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 13:59 (dr.jazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzeo bih AMD samo zato sto ima "citavih" 4gb memorije za razliku od te 970 koja ima "samo" 3.5gb.

To su slicne grafe jako i amd je brza u vecim rezolucijama i tu nema price.

tl;dr isto sranje, drugo pakovanje ali nvidia je tu zeznula stvar s memorijom jako i sto je najgore izvuci ce se s tim...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 8 hvala 0
14 godina

Pošto je EVGA jeftinija od Asusove a ista kao R9 290 od koje je bolja, uzmi EVGA.

13 godina
protjeran
Evga naravno, neisplativo je davati za prakticki istu karticu 200kn vise(asus), nema ovdje 290/x kaj traziti pored ultra nabrijanih i kvalitetnih gtx970(pogotovo ne xfx izvedba)!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
dr.jazz kaže...

Imam dilemu oko odabira izmedu ati i nvidia kartica.
U situaciji sam gdje iskljucivo mogu birati

XFX AMD RADEON R9 290X DD Edition
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-290-double-dissipation-edition-r9-290a-edfd

ASUS Strix GeForce GTX 970 OC

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/STRIXGTX970DC2OC4GD5

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0 

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2978-KR

R9 290x i EVGA cijena ista, ASUS skuplji 200kn

Ne znamo kakav PC imas i s cim mislis pogonit te kartice. Napajanje i to...

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
neaktivan

Procesor INTEL Core i5 4460 BOX

Matična ploča ASUS B85-PRO GAMER

Memorija PC-12800, 4 GB, KINGSTON HyperX Fury Black x2

SSD 250.0 GB SAMSUNG 850 EVO Basic

Napajanje 650W, LC POWER LC8650II Metatron OZEANOS

Zezno sam kod pisanja vezano za EVGA, nije FTW verzija nego obicna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dr.jazz kaže...

Procesor INTEL Core i5 4460 BOX

Matična ploča ASUS B85-PRO GAMER

Memorija PC-12800, 4 GB, KINGSTON HyperX Fury Black x2

SSD 250.0 GB SAMSUNG 850 EVO Basic

Napajanje 650W, LC POWER LC8650II Metatron OZEANOS

Zezno sam kod pisanja vezano za EVGA, nije FTW verzija nego obicna

Dobra je to kartica al nemogu joj svarit muljazu s memorijom pa kao pravi ATI-jevac glasam za R9 290

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan

mislim da ce past odluka na r 290x, najvise radi coil whine-a..

Nakon xy pregladanih benchmarka  r 290x je gotovo identican kao gtx 970, naravno neke igre bolje rade na gtx i obratno.

Sto se tice razine buke i temperature, takodjer identicno. Jedina mana 290x je veca potrosnja struje u loadu, medjutim XFX ima dobar potencijal za OC

Razmisljao sam cekat 3xx seriju, ali ako uzmem takve stvari u obzir bolje da ne kupujem nista!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 20:14 (dr.jazz).
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Gemmy kaže...

koliko vrijedi sapphire trix r9 290 stara mjesec gana, uredna garancija?

vidim najniza cijena u ducanima za cash je 2600.

pa koliko treba snizit cijenu na prodaji 20%? znaci za 2100 bi bila ok cijena?

Pa 500 kn dole za mjesec dana staru grafu je ok. Ako ti kupuješ onda bi uvijek htjeo da je i niže a ako prodaješ da je više. To je tako standardno . Pošto se sada generalno sve prodaje jako loše prije da će cijena na dole nego na gore.

David_21 kaže...

Ljudi imam pitanje kad bih mijenjao procesor i matičnu,dali bi mi se sve obrisalo sa kompa ili ne?

Znači svi folderi igre i tako to,jer neki govore da bi neki da ne...naime ovi koji kažu da nebi govore jer je to sve u storage devices stavljeno a to nema nikakve veze sa procesorom i matičnom,dok drugi kažu da bi i da bih trebao backup sve što imam..a to nisam nikad radio :/

S kompa ti se sve briše samo ako formatiraš hard, neće se samo obrisat. E sad, kao što je rekao kolega. Čim mjenjaš ploču preporučljivo je brisat particiju na kojoj ti je sustav radi drivera i radi kompatibilnosti i da ne bude nekih problema kasnije. To ne znači da moraš brisat komplet hard nego samo particiju na kojoj ti je sustav. Čim brišeš sistemsku particiju neće ti radit ni jedna igra iako je instalirana možda i na drugoj particiji pa možeš odmah brisat i to. Sačuvaš samo save game ili back up na Steamu napraviš (ili neki sličan cloud) pa da kad reinstaliraš igre da ne gubiš napredak. Što se tiče ostalih sadržaja tipa multimedija ili dokumenti to ti ostane netaknuto ako ne formatiraš particiju na kojoj se nalaze i tu nema problema.

BoldMarshmallow kaže...

Pozdrav.

- GPU: nVIDIA GeForce GTX 260

Ako je samo novo u pitanju onda kupi R7 265 a ako se ne bojiš polovnog onda je za te novce (ili mrvu više) najbolje nać dobru polovnu R9 280X i miran si godinama na 1080p monitoru ako nisi picajzla za detalje.

Hvala itomic sad mi je jasnije,jer sustav iliti windows mi je na C disku i ostale stvari koje nisu uopce bitne..program files za ono osnovne stvari koje windows instalira i  ništa drugo jer sam razdvojio programe na C disk,a igre,download,torrent download i tako te stvari na D disk..valjda si na to mislio

D.Z
14 godina
David_21 kaže...

Prije (a može i poslije) zamjene matične bih ja obrisao drivere stare, onda zamjenio ploču i CPU, upalio PC i 90% da će se win pokrenuti normalno i bez ikakvih problema,

kasnije snimiš drivere za nove komponenete i to je to.

Inače vrijedi sve ovo što su kolege rekle prije mene, ovo gore možeš isprobat ako koristiš Win 8.1, win 8.1 su dosta ajmo reći tolerantni prema tome i

promjene "ispod haube" koje su nastupile s njima dozvoljavaju ovakve egzibicije.

Ako si manje iskusan i ne znaš se boriti s problemima koji mogu nastati kasnije, onda bolje napravi clean install i bok.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina

Ljudi sve gledam po netu i dosta vidim da likovi pred kraj garancije graficke namjerno shebu grafu da bi dobili novu

Jel to moguce uopce i koliko je to legalno

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam jedan problem, sumnjam na graficku karticu ili drivere, probat cu reinstalirati windowse i sve ispocetka da budem siguran.

Ugl. pc mi se random freeza i primoran sam napraviti reset (obicno kada surfam netom, gledam neki video i slicno, ali u igrama mi se jos nije desilo, takoder 3d mark se odvrtio bez problema, prime95 takoder).

Dogodi se jednom u 2-3 dana.

Nasao sam na netu sliku, ovako izgleda isto:

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 13:01 (alien20).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Imam jedan problem, sumnjam na graficku karticu ili drivere, probat cu reinstalirati windowse i sve ispocetka da budem siguran.

Ugl. pc mi se random freeza i primoran sam napraviti reset (obicno kada surfam netom, gledam neki video i slicno, ali u igrama mi se jos nije desilo, takoder 3d mark se odvrtio bez problema, prime95 takoder).

Koja kartica i napajanje je u igri?

In the name of tragedy...
11 godina
neaktivan
thedream kaže...
alien20 kaže...

Imas pod "moj pc", xfx ts 550w i asus r9 270x dc2 top

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 13:31 (alien20).
15 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Jesi probao sa različitim driverima? I samo čisti driver instalirati i CCC, maknuti gaming evolve app i kako se već zovu ostala sranja.. Eventualno probati i sa malo više šoka/struje, ili nižim taktovima, pa vidjeti stabilnost.

Ne bi smjelo do napajanja biti. Trebalo bi karticu testirati na nekom drugom kompu i driverima ako si u mogućnosti.

Pod garancijom je?

In the name of tragedy...
11 godina
neaktivan
thedream kaže...
alien20 kaže...

Jesi probao sa različitim driverima? I samo čisti driver instalirati i CCC, maknuti gaming evolve app i kako se već zovu ostala sranja.. Eventualno probati i sa malo više šoka/struje, ili nižim taktovima, pa vidjeti stabilnost.

Ne bi smjelo do napajanja biti. Trebalo bi karticu testirati na nekom drugom kompu i driverima ako si u mogućnosti.

Pod garancijom je?

ma nisam probao s drugim driverima (sad je tek izasao jucer novi, pa cu probati formatirati particiju, staviti novi win i na cisto instalirati gpu drivere)

Sve konpomente sto imam su pod garancijom 3 godine(kupio sve prije 2-3mj), grafa je stara mjesec dana

hard sa winsima ionako moram formatirati jer mi stize ssd sljedeci tjedan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 14:14 (alien20).
13 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Izvadi grafu i ram sa ploce, produvaj i ponovo probaj. Vise mi izgleda da nesto nije leglo tu kako treba ili se pomjerilo!

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
alien20 kaže...

Izvadi grafu i ram sa ploce, produvaj i ponovo probaj. Vise mi izgleda da nesto nije leglo tu kako treba ili se pomjerilo!

Budem sada i to, to mi se i nekako pocelo desavati nakon bacle managmenta, mozda sam previse savio neki sata kabel ili nesto, budem sve provjerio. Upravo je fresh windows stavljen

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 16:59 (alien20).
12 godina
neaktivan

trebam malu pomoc , prijatelj me pitao da mu nađem neku NOVU grafičku do 1100kn (ne iz njuškala) jer mu je ova preslaba, a treba mu za wot nista specijalno pa sam naletio na ove 2ije i nemogu se odlucit koju da mu preporucim :

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-240-4gb-ddr3-d-sub-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.806.958 (znam da je ddr3 memorija, ali ima nai nternetu vgameplay bf 4 i ostalih igara te mi se graficka cini dosta dobrom)

ILI

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r7-260x-core-edition-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.946 ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cropunisher kaže...

trebam malu pomoc , prijatelj me pitao da mu nađem neku NOVU grafičku do 1100kn (ne iz njuškala) jer mu je ova preslaba, a treba mu za wot nista specijalno pa sam naletio na ove 2ije i nemogu se odlucit koju da mu preporucim :

trenutno bi rade uzeo Gtx750 Ti za te novce, zaobidi tu 260x s jednim ventom!(ovaj maxwell gpu je daleko hladniji i nesto stedljiviji!

https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-gainward-nvidia-gtx750ti-2gb-gddr5/59715

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
cropunisher kaže...

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-240-4gb-ddr3-d-sub-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.806.958 (znam da je ddr3 memorija, ali ima nai nternetu vgameplay bf 4 i ostalih igara te mi se graficka cini dosta dobrom)

ILI

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r7-260x-core-edition-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.946 ?

Hahaha fino si me nasmijao sa tom izjavom BTW pogledati ovaj video pod obavezno

Svakako preporuka za r7 260x iako bi WOT radio i na 240, ali to je ipak neisplativa kupnja.

...My life, My game, My rules...
12 godina
neaktivan

Evo, ovako imam AMD HD7870 grafu, želim novu zbog toga jer mi non-stop dolazi BSOD (Atikmpag.sys) kada igram igre,ako imate kakav fix za to kazite,ako ne htio bih neku grafu koja je poput ove, ali po mogucnosti za manje para da bih mogao igrati igre kao što su BF4 i Far Cry 4. Ne moraju se te igre vrtit na 60 fps i vise, nego 30 je dovoljno. Zato bih molio neku grafu koja ne košta puno, a ipak da je dobra za gaming. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kuka42 kaže...

Evo, ovako imam AMD HD7870 grafu, želim novu zbog toga jer mi non-stop dolazi BSOD (Atikmpag.sys) kada igram igre,ako imate kakav fix za to kazite,ako ne htio bih neku grafu koja je poput ove, ali po mogucnosti za manje para da bih mogao igrati igre kao što su BF4 i Far Cry 4. Ne moraju se te igre vrtit na 60 fps i vise, nego 30 je dovoljno. Zato bih molio neku grafu koja ne košta puno, a ipak da je dobra za gaming. 

u rangu s tom grafom je trunutno r9 270 od amd-a, a on nvidie je gtx760(ona ti je vise kao overclockana r9 270x, s time je malo jaca od tvoje hd7870 i r9 270)

imas dobar cpu, pa bi sada mogao iskoristiti priliku za upgrade na jacu grafu tipa r9 280/290, gtx 960/970

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 19:09 (alien20).
13 godina
neaktivan
Kuka42 kaže...

r9 270 je u rangu 7870, lakse se clocka i dostigne 270X vrijednosti (asus npr) ali isto tako se i X clocka bla bla bla

Anyway, koliko love dajes za grafu da krenemo odatle i novo/polovno?

12 godina
neaktivan

Dajem do otprilike 1400-1500kn, naravno želim novu

13 godina
neaktivan
Kuka42 kaže...

Dajem do otprilike 1400-1500kn, naravno želim novu

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/2137-sapphire-radeon-r9-280-dual-x-3gb-gddr5-graphics-card.html

1592, isplati se dodati za 280ku 

11 godina
neaktivan

koju grafu preporućavate? oko 500 kuna, specs pod moj pc. Ja sam mislio nešto kao 7750?

RAMPAGE

0 0 hvala 0
15 godina
Kuka42 kaže...

Makni drivere DDU-om i stavi nove 15.3., pa vidi kako će se ponašati. Ima li kakvih artefakata ili pregrijavanja?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
12 godina
neaktivan

Probat ću, ali se to događa samo kada stavim igre na medium ili high postavke, kada je na low postavkama 90% radi...Zašto se to događa?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice