pa ako imas instalirane najnovije, onda ce sve te grafe normalno raditi
ako imas instalirane od najstarije grafe, onda ti trebaju za 970 novi :=)
pa ako imas instalirane najnovije, onda ce sve te grafe normalno raditi
ako imas instalirane od najstarije grafe, onda ti trebaju za 970 novi :=)
Da li postoji razlika u driverima između grafičkih kartica GTX 670 i GTX 970 ako je isti operativni sustav u pitanju ? Tj. da li trebam instalirati ponovno drivere ako ću upiknuti GTX 970 ?
@Almin
Jel ide prekrasna EVGA u prodaju ?
Ide. Vec je rezervisana, u srijedu bi trebala otici. :D
Ide. Vec je rezervisana, u srijedu bi trebala otici. :D
Pozdrav ljudi. Trebao bi mi savjet za novu i dobru grafičku karticu...
Procesor: QuadCore AMD Athlon X4 740, 3517 MHz (35 x 100) Naziv matične ploče: Asus F2A85-M (1 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Prelazim na R9 290. Koju od navedenih da uzmem? Takodje u opticaju su jos Sapphireov Vapor-X model (koji je skuplji oko 50KM od ostalih, tj. oko 150kn) i Club 3D RoyalAce.
Gigabyte uvjerljivo vodi. Onda cu gledati da nju uzmem. Ima li iko iskustva s Vapor-X modelom. Graficka je strava izgledom i cini mi se da je najbolje uradjena od svih navedenih. Sta mislite?
I nije li malo vruca ova Winforce http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/gigabyte-r9-290-windforce-oc-review-1600p-ultra-hd-4k/28/
Procesor: QuadCore AMD Athlon X4 740, 3517 MHz (35 x 100) Naziv matične ploče: Asus F2A85-M (1 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
r 7 260x je dosta jaca -
Ovo napajanje je CoolerMaster ili ?
r 7 260x je dosta jaca -
Je, CoolerMaster.
r 7 260x je dosta jaca -
Je, CoolerMaster.
Onda uzmi r7 260x - ovo za napajanje je bilo iz razloga jer r7 260x ima pristojnu potrošnju no coolermaster ce biti dovoljan.
Prelazim na R9 290. Koju od navedenih da uzmem? Takodje u opticaju su jos Sapphireov Vapor-X model (koji je skuplji oko 50KM od ostalih, tj. oko 150kn) i Club 3D RoyalAce.
Narod je rekao gigabyte
edit:
P.S. sve r9 290 su "toplije" grafe, ali nek te to ne brine
Molim preporuku grafe do 2000kn. Koja je najbolja, R9 280x ili nesto drugo?
definitivno odlična ponuda, ali temperature i buka bi mogle biti problem
To sam vidio, al bas kako je kolega rekao malo me brinu temperature i buka posto je jaka grafa, a stock cooler. A sto mislite o ovoj?
msi kartica s 18mj garancije, pa ma im to ima samo kod nas izgleda...
Molim preporuku grafe do 2000kn. Koja je najbolja, R9 280x ili nesto drugo?
polovna r9 290 s urednom garom 24+ mjeseci!
@gamer34
ako imaš grafičku kao pod moj pc, onda nema smisla nadogradnja jer do 2000 kn nema kartice koja je osjetno bolja od 7950. OC tu 7950 i imat ćeš 280x performanse. Ili nađi još 400 kn za r9 290 koja već ima smisla
@gamer34
ako imaš grafičku kao pod moj pc, onda nema smisla nadogradnja jer do 2000 kn nema kartice koja je osjetno bolja od 7950. OC tu 7950 i imat ćeš 280x performanse. Ili nađi još 400 kn za r9 290 koja već ima smisla
Ma nije za mene grafa, vec za frenda pitam.
Pozdrav
Molio bih vas da mi preporucite neku grafu do 100 eura.. Max do 1000 kn. Za moj pc.
Hvala
Po mom mišljenju R7 260... Nešto ovakvo ili malo bolje iako sumnjam da će ti konfa dati puno bolje rezultate s nekom jačom... http://www.magazinrs.hr/grafi%C4%8Dka-kartica-msi-r7-260-oc-1gb-gddr5-vga-dvi-hdmi-77667/msi-r7-260-1gd5-oc
Koja je po vama najbolji izbor, nemogu se odlučiti?
32 | Gigabyte R9 280 Gara: 3g 1.579 |
---|---|
0 | ASUS R9 280 Gara: 2g 1.609 |
0 | MSI R9 280 Gara: 3g 1.627 |
Pozdrav
Molio bih vas da mi preporucite neku grafu do 100 eura.. Max do 1000 kn. Za moj pc.
Hvala
Možda ovo:
Pozdrav
Hvala
Možda ovo:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-amd-hd7790-2gb-oc-edition-zapakirano-garancija-36mj-oglas-13634520
Ja ti prodajem 7870 za 700 kuna bez garancije je i ispravna je. Znam da bi procesor bio mozda overkill ali smatram da je to odlicna cijena za tu grafu.
POzz
Ja ti prodajem 7870 za 700 kuna bez garancije je i ispravna je. Znam da bi procesor bio mozda overkill ali smatram da je to odlicna cijena za tu grafu.
POzz
Super cijena, bez razmišljanja bi ju uzeo da mi treba grafa.
pozdrav znaci zanima me graficka kartica da mogu igrat starcraft 2 najvise diablo3 rjetko tu i tamo dosadilo uglavnom
procesor dual-core cpu e6300 2.80 ghz
i napajanje cu poslat sliku
zanima me best buy do 700 kn najvise bi potrosio
Ovo je kartica koja se mozda ''smije'' stavit na to napajanje, jer to napajanje nije bas dobro.
Igre koje si naveo ce fino radit na nižim / srednjim postavkama.
Btw, razmismi o novom napajanju jer ova grafa ( bilo koja grafa ) u kombinaciji sa tvojim procesorom trosi blizu ovog sto je deklarirano na ovom ms-u a pitanje je da li i toliko isporucuje.
Mozda da si uzmes 6670 2gb za 384kn koja je taman za taj procesor.
http://www.bug.hr/cijene/kateg/graficke-kartice/15.aspx?q=6670
A za ostatak kupis neko normalno napajanje da ti ovo nebi povuklo i ove komponente koje imas
pozdrav znaci zanima me graficka kartica da mogu igrat starcraft 2 najvise diablo3 rjetko tu i tamo dosadilo uglavnom
Tu najjace sto moze je 7750, kosta manje od R7 250, manje trosi od nje a jaca je grafa nekih 10-15%.
Mogu znati zašto svi favoriziraju GIGABYTE R9-290 ispred Sapphire, MSI i ostalih marki? Jer vidim da je uvjerljivo pobijedio GIGABYTE-ova u onom pollu. Pitam jer i ja planiram uzeti istu grafu ali još se nisam odlučio za proizvođača. A u zadnje vrijeme pogledavam i prema nVidiji GTX 970. S obzirom da ću uzeti ovu matičnu http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-970a-ds3p-amd970-sb950-ddr3-zvuk-g-lan-s-ata-raid-pci-e-crossfirex-usb-3-0-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_artikl=050.303.693 i ovaj procesor http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8350-box-s-am3-4-0ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.255, koja bi bolje pasala? R9-290 ili GTX 970?
Ja sam jucer testirao 970 MSI gaming model ali nisam bas imao vremena (kratko sam postao u temi 9xx club i stavio SS) da sad neidem u detalje, boost clokovi su izvrsni, tmp max 65 'C
Ventovi se vrte samo kad igras, tako da ju mogu preporucit -
Mogu znati zašto svi favoriziraju GIGABYTE R9-290 ispred Sapphire, MSI i ostalih marki? Jer vidim da je uvjerljivo pobijedio GIGABYTE-ova u onom pollu. Pitam jer i ja planiram uzeti istu grafu ali još se nisam odlučio za proizvođača. A u zadnje vrijeme pogledavam i prema nVidiji GTX 970. S obzirom da ću uzeti ovu matičnu http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-970a-ds3p-amd970-sb950-ddr3-zvuk-g-lan-s-ata-raid-pci-e-crossfirex-usb-3-0-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_artikl=050.303.693 i ovaj procesor http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8350-box-s-am3-4-0ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.255, koja bi bolje pasala? R9-290 ili GTX 970?
Vecinom sto gigabyte daje 36 mjeseci garanciju u odnosu na sapphire (ako se ne varam oni daju 24), a u odnosu na MSI mislim da je Windforce (gigabyte hladjenje) ima 3 venta i odma samim tim je tise i hladnije.
Bit će tiša samo pri nižim okretajima, na kojima može raditi jer ima 3 venta, al iz mog iskustva bolje je imati 2 velika nego 3 manja. Čim je vent veći, odma je tiši i može se sporije vrtit a da gura istu količinu zraka. A kad se usporedi 2 velika i 3 manja na istim okretajima 2 će biti tiša.
Bit će tiša samo pri nižim okretajima, na kojima može raditi jer ima 3 venta, al iz mog iskustva bolje je imati 2 velika nego 3 manja. Čim je vent veći, odma je tiši i može se sporije vrtit a da gura istu količinu zraka. A kad se usporedi 2 velika i 3 manja na istim okretajima 2 će biti tiša.
ali zaboravljas jos vazniju stvar a to je da wf3 i trix imaju ispod ventova daleko vece pasivne hladnjake...nije stvar samo u ventovima, a to osobno znam jer sam svaki gpu tjerao do krajnjih granica i bitniji je pasivac, razlike izmedu 70% rpm-a i 100%rpm-a je nikakva tj beznacajna! ugasi jedan vent i vidjet ces minimalno odstupanje
MS Industrial Platinum-400W je jedno veliko smece od napajanja!!
Prvo si sredi napajanje a onda razmisljaj o grafi... Meni je radeonka HD4670 stekala radi tog napajanja (stalno sam imao fatalne error-e od amd catalyst control center-a)
Jednom prilikom kad sam bio u ducanu sam se raspitao malo ( to je bilo prije jedno 6 godina) o tom napajanju i prodovac mi je rekao sljedece: Nikako to napajanje ako mislis igrat igrice na kompu to je napajanje za KASE!!!!
Hehe... i dan danas se sjetim te izjave :)
LP