taj model od ino3d je dosta vrela(dosta los hladnjak), kartica nije bas "totalni skart" no ako moze da se protegne rade nek nadoplati 200kn vise za daleko hladniju i tisu karticu bilo koju drugu!lp
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.904.404
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja je razlika izmedju Nvidia Gtx 750Ti i R9 270.?? ..
270-ka je jača, puno jača.

Jedna je nvidia, druga amd.
Moze mi netko dati neki link neke do 1400kn 270ice
Za 1400 kupiš i 270X.
Sala za prethodni post, 270 je jaca karta, negdje u rangu s 660 od nvidie.
za 1250 kn se čak nađe mala msi 270x itx verzija. prema testovima, temperature i buka nisu problem
Do 500kn rabljena? Da se naći odličnih 6870 (ja sam imao ASUS DirectCU, otišla je odmah), zatim GTX 560Ti, 570 malo teže. Bilo je čak i zgodnih 6950 1G modela, od Sapphirea i XFX-a, sa 2 venta.
Naravno, teško da će imati garanciju više obzirom na starost, s tim moraš računati. Ali sa tih tvojih linkova, i do 500kn rabljena, ili 6870, 6950, ili neki 560Ti.
Može preporuka neke dobre a jeftine kartice s ovih lista?
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.10_Seeds#Graphics_Cards
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.9_Seeds#Graphics_Cards
Mislim kupovati rabljeno a da cijena nije viša od nekih 500 kn.
Ovo su trenutno dvije najbolje ponude do cca 500kn, sa time da prva grafa (550kn) ima i 2gb Vrama sto je trenutni standard.
Mislim da HD6870 budem uzeo na kraju.
A hoće li mi napajanje izdržati nju i Q6600 kojeg mislim još uzeti?
Mislim da HD6870 budem uzeo na kraju.
A hoće li mi napajanje izdržati nju i Q6600 kojeg mislim još uzeti?
Izdrzati ce, iako bi bilo mozda bolje da uzmes onu gtx 650ti koja je po performansama tu negdje sa 6870 ali trosi dosta manje.
Molim pomoc, best buy do 600-700 kn ,za starcraft ,diablo 3
hvala
Molim pomoc, best buy do 600-700 kn
Model napajanja, model CPUa?
hvala
R7 260
Šta mislite o ovoj grafičkoj http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=182195 za moj PC?
I ovom dućanu, rok isporuke i to garancija je 36 mjeseci...
Šta mislite o ovoj grafičkoj http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=182195 za moj PC?
I ovom dućanu, rok isporuke i to garancija je 36 mjeseci...
Grafa je trenutni best buy a za ducan nemogu nista rec jer nisan s njima poslova

Model napajanja, model CPUa?
Kako cu to pogledat znam za cpu?
Otvori ljevu bočnu stranu od kučišta i pogledaj sto pise na napajanju:
Broj koliko W ?
I naziv napajanja ?
Pozdrav ljudi, ovako imam neka pitanja, složit ću si ovu konfu:
1 x Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box
1 x LC POWER LC-CC-97, socket 775/1155/1156/AMD
1 x GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+
1 x Fortron Hyper 500W, 80+
1 x MS PHOENIX kućište bez napajanja
1 x Crucial 8GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11
E sada pošto mi je trenutno 2 500kn limit za novu konfu, od stare konfe ću zadržati jedan SATA HDD i ostaje još grafička kartica. Znači planiram nabaviti od jednog lika GTX560 TI kao privremenu grafu dok ne skupim još nešto love pa nabavim nešto bolje, tipa R9 280X. Pitanja su:
- Dali je ova grafa dovoljna za gaming (ne mora biti 1080p, sasvim sam zadovoljan da radi na High postavkama i u 1400x900 rezi)
- Grafa je Gainward GTX560 TI, e sad zbilja ne znam puno o tom Gainwardu, čuo sam neke priče da su njihove kartice loše, bučne i slične stvari,
dali je neko imao ovakvu karticu i kakva su iskustva? Hvala!
Kartica je u redu dan danas uz skalirane detalje i za FullHD, ali taj model ne bi bio moj izbor što se 560Ti kartica, a i općenito nVidije 400 i 500 serije tiče.
U bližoj okolici, što prijateljima, što rodbini su tri odapele, sve Gainward i Palit. Sindromi su bili od artefakata do crnog ekrana a vrti fan. Nijedna nije bila clockana jer se radilo o početnicima-korisnicima ili klincima koji su jedva znali driver instalirati.
Tako da je moje mišljenje o toj kartici pozitivno, ali sa nekim boljim hlađenjem, tj. drugim PCB-om, boljom regulacijom voltaže, kondenzatorima itd.
dok ne skupim još nešto love pa nabavim nešto bolje, tipa R9 280X
ako ti je to plan, onda gledaj i hyper 600W jer razlika u cijeni je mizerna, a dobro dođe više W na takav proc i takvu grafu ;=)
1 x MS PHOENIX kućište bez napajanja
...pa nabavim nešto bolje, tipa R9 280X. Pitanja su:
U to kučište neće stati ta grafička kartica.
koliko u hrvatskoj kosta GTX 770 najpovoljnija ali da je custom cooler tipa Windforce itd?
polako moram razmislit o mijenjaju kartice ali mi ne pada na pamet da kupujem ovdje u BiH
uzet cu il u hrvatskoj il u njemackoj ali nezz sta bi bio neki best buy
R9 280 ti je best buy za nekih 1500 kn.. Od nvidie GTX 970 za 2800 kn :)
koliko u hrvatskoj kosta GTX 770 najpovoljnija ali da je custom cooler tipa Windforce itd?
polako moram razmislit o mijenjaju kartice ali mi ne pada na pamet da kupujem ovdje u BiH
Zašto 770 kada za iste novce možeš uzet dosta jaču 290ku? Ako ti se ne žuri onda je preporučljivo i sačekat novu seriju kartica od AMDa(3xx) i Nvidije (960)
Zašto 770 kada za iste novce možeš uzet dosta jaču 290ku? Ako ti se ne žuri onda je preporučljivo i sačekat novu seriju kartica od AMDa(3xx) i Nvidije (960)
hmm,vidis nisam AMD ni uzeo u razmatranje 290ka je sigurno jaca,gledam gigabyte windforce 3x je 270 eura ali nisam zadovoljan sa temperaturama koje vidim po netu.
nezz mozda i jeste bolje da sacekam maxwell 960ku
Prelazim na R9 290. Koju od navedenih da uzmem? Takodje u opticaju su jos Sapphireov Vapor-X model (koji je skuplji oko 50KM od ostalih, tj. oko 150kn) i Club 3D RoyalAce.
4 | ASUS R9 290-DC2OC |
---|---|
10 | SAPPHIRE R9 290 OC TRI-X |
18 | GIGABYTE GV-R929OC-4GD |
1 | MSI R9 290 GAMING 4G |
1 | XFX R9 290 OC |
Da li postoji razlika u driverima između grafičkih kartica GTX 670 i GTX 970 ako je isti operativni sustav u pitanju ? Tj. da li trebam instalirati ponovno drivere ako ću upiknuti GTX 970 ?
@Almin
Jel ide prekrasna EVGA u prodaju ?
Da li postoji razlika u driverima između grafičkih kartica GTX 670 i GTX 970 ako je isti operativni sustav u pitanju ? Tj. da li trebam instalirati ponovno drivere ako ću upiknuti GTX 970 ?
@ Almin
Jel ide prekrasna EVGA u prodaju ?
Naravno! To su dvije različite grafičke kartice, obavezno instalirat drivere za gtx 970 ako ćeš ju kupiti!
Naravno! To su dvije različite grafičke kartice, obavezno instalirat drivere za gtx 970 ako ćeš ju kupiti!
Sutra ću napravit usporedni test u ingame benchmarcima u nekoliko igara između MSI GTX 760 TF4 2GB vs GTX 670 AMP 2GB vs MSI 970 GAMING 4GB - pa ću postati razlike - pa me zanima da li trebam 3 puta instalirati drivere - za svaku grafu posebno - koliko sam vidio za svaku garfu pri odabiru su driveri ''isti'' ...