Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Fanu kaže...

Konfa iz siga

ima li smisla prelaziti na gtx 770 (da nece CPU biti bottleneck?) ili bolje pricekati jos neko vrijeme pa vidjeti sta ce biti od maxwella? gejmam na 1920x1080

ne planiram OCati (zbog napajanja)

igram project cars (performanse ubijaju refleksije na rain settingu), total war serijal te planiram witcher 3, star citizen 

gledao sam ati R9 280x, ali koliko vidim trosi previse za moje napajanje (+ imao sam ATI 6g i ne zelim se opet bakcati s njihovim driverima, nvidia rastura sto se tice toga)..

budzet do kojih 2300kn

tnx

proc ti je dovoljan za gtx 770 bez problema jer je njegov turbo boost 3.6 ghz - i on ti zapravo radi stalno na 3.6 ghz - nemoras ni postavljati xmp - osim ako ga u biosu neogranicis na 3.2 tako da oko snage procesora nebrini, sto se tice grafi - gtx 660 je nesto jaca od gtx 580, dok su gtx 580 i hd 7850 tu negdje, moze se reci da je 5% +/- u prefromansama, naravno hd 7850 se kloka jako dobro no to je druga stvar, btw Stjepanj gdje nabavljas te sve silne graficke kartice, vidim da stalno mjnejas i benchas {#} - nabavi mi GTX 660ti dc2 top ili gtx 660ti pe

Do it
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ispričavam se na OT, ali ovo me dobro nasmijalo {#}

Toni
Moj PC  
15 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Msi Pe sam trebao uzeti ali sam odustao, a u i7 2700k sretno kuca 660ti dc2, al ni na prodaju, al zato bude isti model 7870!:-)lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Stari Forumaš kaže...

proc ti je dovoljan za gtx 770 bez problema jer je njegov turbo boost 3.6 ghz - i on ti zapravo radi stalno na 3.6 ghz - nemoras ni postavljati xmp - osim ako ga u biosu neogranicis na 3.2 tako da oko snage procesora nebrini, sto se tice grafi - gtx 660 je nesto jaca od gtx 580, dok su gtx 580 i hd 7850 tu negdje, moze se reci da je 5% +/- u prefromansama, naravno hd 7850 se kloka jako dobro no to je druga stvar, btw Stjepanj gdje nabavljas te sve silne graficke kartice, vidim da stalno mjnejas i benchas {#} - nabavi mi GTX 660ti dc2 top ili gtx 660ti pe

znas li ti uopce kako turbo boost radi?

i nije mu procesor dovoljan za GTX 770 jednostavno.

covjek ce osjetit boost logicno ali imat ce u nekim igrama bottleneck sigurno,BF4 MP ako kad proba razocarat ce se

14 godina

Pukne 3470 na 4GHZ i uživa sa GTX 770, ako ju nađe za 2300HRK.

iclock2much

2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
mersimh kaže...
Stari Forumaš kaže...

znas li ti uopce kako turbo boost radi?

i nije mu procesor dovoljan za GTX 770 jednostavno.

covjek ce osjetit boost logicno ali imat ce u nekim igrama bottleneck sigurno,BF4 MP ako kad proba razocarat ce se

Turbo Boost

0, 1 jezgra 3.6ghz

2 jezgra 3.5ghz

3 jezgra 3.4ghz

Toliko o turbo boostu

Sto se tice bf4 igram ga sa takvim procesorom i radi na 60 / 80% ovisno o postavima na full hd tako da nemoj pocimati - gtx 770 je rebrand od gtx 680 i nije toliko jaka da ju i5 3470 nemoze gurati - mozda ima btn u nekim situacijama ali to je zanemarivo, pogotovo sada izlaskom Mantlea ce se CPU generalno rasteretit tako da je taj proc ok i za gtx 780 zapravo, tek tu bi moglo doci do btn-a i opet bi bio "prihvatljiv" tj nebi utjecao na performanse zamjetno

Do it
13 godina
neaktivan

Mantle ne radi na nVidia grafama, to je AMD tehnologija za AMD grafe tako da u tom slučaju nema/ne bi trebalo biti nikakve dobiti.

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
rapture686 kaže...

Mantle ne radi na nVidia grafama, to je AMD tehnologija za AMD grafe tako da u tom slučaju nema/ne bi trebalo biti nikakve dobiti.

Ne nego za sve grafičke kartice sa GCN čipom, pa ako nVidia izbaci grafičku karticu sa GCN čipom onda će podržavati i Nvidiu.

13 godina
protjeran
Deawood kaže...
rapture686 kaže...

Ne nego za sve grafičke kartice sa GCN čipom, pa ako nVidia izbaci grafičku karticu sa GCN čipom onda će podržavati i Nvidiu.

AMD does not consider Mantle an open standard like OpenCL or OpenGL. kao sto je to napravila nvidia s physx-om! sve se vraca sve se placa...{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 15:26 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
rapture686 kaže...

Misliš da bi nVidia to napravila? {#}

To je ekskluziva AMD, vjerovatno patentirano...

Toni
14 godina

Nvidia nemože izdati GPU sa GCN arhitekturom, to je vlasništvo AMD-a.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Što je onda sa onim vijestima da će i nVidine grafe podržavati Mantle?

0 4 hvala 0
14 godina

To je trebalo ići putem driver podrške ali vjerojatno ništa od toga.

iclock2much

2 0 hvala 1
11 godina

Pozdrav ljudine!

Većina vas je iskusnija od mene u mnogočemu pa tako i u odabiru grafe. Dakle, kopao sam po dosta foruma i nemogu si složit u glavi kako bi išao proces, počinjem se više baviti CAD-om,općenito 3d modeliranjem te nešto programiranja,e sad koja grafa bi bila onako "zadovoljavajuća", pri tome mislim na nešto što će mi potrajat koju godinu te će mi koristit za ne tako zahtjevne projekte. Planiram još dodati 4gb RAM te fx 8320 ove godine, ali me zanima koja grafa, da li možda r9 270,280? Crossfire? Svi prijedlozi dobrodošli te će biti razmotreni.

Hvala unaprijed.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da bi CUDA tehnologija od nVidia-e bila bolja za profesionalni rad osim ako ne koristiš nešto sa OpenGL gdje AMD grafa potpuno ubije nVidiu (ili je OpenCL?).

Toni
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina

Pa vidim da najnovije verzije Autodesk proizvoda ne koriste OpenGl a ni manji proizvođači ne ističu openGL, a sad...

13 godina
neaktivan

Nek još netko iskusniji kaže koju informaciju, ja koliko sam čuo/čitao prije, nVidia je inače bolja za render, video edit itd. a jel to istina i jel još uvijek tako, ne bih znao {#}

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 22:51 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
rapture686 kaže...

Nek još netko iskusniji kaže koju informaciju, ja koliko sam čuo/čitao prije, nVidia je inače bolja za render, video edit itd. a jel to istina i jel još uvijek tako, ne bih znao {#}

Ovisi koji programi. Neki programi za video rendering nemaju korisiti od GPUa, a ovi "bolji" i napredniji programi koriste CUDA jezgre od nVidie.

11 godina
neaktivan

" AMD Catalyst 14.1 Beta is now available for download. It supports Mantle across all desktop GCN products " KLIK

Evo uzivajte, a ja jos cekam svoju R9 290 :( 

4 0 hvala 3
11 godina

Pa konkretno Autodesk , dakle 3ds Max,  Mudbox, a još neke nepoznate programe koji na svojim stranicama uopće ne spominju ništa osim koliko Ghz proc i koliko memorije. Dakle CUDA na Nvidiji?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ripjaw kaže...

Pa konkretno Autodesk , dakle 3ds Max,  Mudbox, a još neke nepoznate programe koji na svojim stranicama uopće ne spominju ništa osim koliko Ghz proc i koliko memorije. Dakle CUDA na Nvidiji?

nVidia.

12 godina
neaktivan

trebam neku graficku 2gb ddr5 ati posto su jeftinije a posto ih je previse i sve su vecinom iste trebam neki prijedlog.. cijena neka pristojna do nekih 1300kn maximalnoo!

0 0 hvala 0
12 godina
raxovkutak kaže...

trebam neku graficku 2gb ddr5 ati posto su jeftinije a posto ih je previse i sve su vecinom iste trebam neki prijedlog.. cijena neka pristojna do nekih 1300kn maximalnoo!

evo da se protegneš 20-ak kuna izvrsna kartica s dobrim hlađenjem, može se bez problema clockati na razinu r9 270x

no reci barem i s kojim procesorom raspolažeš jer ako je neki stariji neće je koristiti kako spada

http://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1706-gigabyte-r9-270-windforce.html

12 godina
neaktivan

e bas tu i xtx hd 7850 sam gledao.. procesor je fx-6300

12 godina
raxovkutak kaže...

s tim procom slobodno uzmi, a ova r9 270 je nasljednik te hd 7850, ali jača - ista kao nekadašnja 7870 ili ova r9 270x, samo s nešto nižim clockom

osim toga xfx nije previše cijenjen zbog lošijeg/glasnijeg hlađenja, za razliku od ove gigabytice koja je tiha i hladna s dobrim oc potencijalom

EDIT: evo ti usporedba na slici dolje sa starijim verzijama i sa sličnom a skupljom r9 270x

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 20:59 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
raxovkutak kaže...

s tim procom slobodno uzmi, a ova r9 270 je nasljednik te hd 7850, ali jača - ista kao nekadašnja 7870 ili ova r9 270x, samo s nešto nižim clockom

osim toga xfx nije previše cijenjen zbog lošijeg/glasnijeg hlađenja, za razliku od ove gigabytice koja je tiha i hladna s dobrim oc potencijalom

e puno ti hvala ;)

12 godina

također imaš i ovu verziju s dodatkom oc u nazivu i dodatnim 6-pin priključkom koji joj daje veći oc potencijal, ako te oc zanima (a trebao bi jer lako dostigneš skuplju kartu) i plus bf4 za 39 kuna više u odnosu na onu gigabyticu od maloprije (za koju se na slici ne vidi koliko ima 6-pin konektora, a pretpostavljam da je samo jedan

http://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1756-gigabyte-radeon-r9-270-2gb.html

u krajnjem slučaju pričekaj još malo, pa možda i neki iskusniji kolega nađe štogod bolje

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 21:11 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

moze preporuka za moju konf.mislim prodati svoju  i nadodati tisucu kn.npr jedna 7850

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Spacecraft kaže...

moze preporuka za moju konf.mislim prodati svoju  i nadodati tisucu kn.npr jedna 7850

s obzirom na cpu, jace kartice od 7850 i nema bas nekog smisla stavljati pa evo jedna u centru stvarno odlicne cijene!

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67FE812F-599B-401B-BF1C-2DEB6A9D51F6.aspx

skok u perfomansam ce ti biti ogroman s te 6850!

i uzmi si jos 4gb rama da ti sistem prodise, pogotovo ak mislis igrati bf4...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 12:43 (Stjepanj).
17 godina
Spacecraft kaže...

Radeon R9 270 ili 270X bi ti bile taman. Zericu skuplje od 7850 a znatno jače.

Twitter: @191x7
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice