Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
creative1 kaže...
puno hvala!
mozes li mi samo pojasniti o kakvim je to izlazima i vodovima rijec?!

Električni vodovi, pinovi na socketu itd -> pa mora se nekako napajati grafički čip na procesoru i moraju se nekako informacije prenositi do grafičkog čipa i od grafičkog čipa na izlaze.

Izlazi -> grafički izlazi tipa VGA (15-pin D-sub), DVI, HDMI, DisplayPort itd.

Twitter: @191x7
15 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Ovako mene zanima par stvari u vezi graficke koje uzet...razmisljam dat za graficku oko 600kn imam procesro Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 2.60GHZ znam da nije nesto al mislim da je dovoljan za ovu graficku ne znam zapravo kolko to ima veze jedno sa drugim....meni bi to trebalo cisto zbog CoD-a 4 da mogu lockat 333 fps i da mi rezolucija bude brutalna, razmisljo sam uzet GeForce GT630-1GD5 128-bit, gpu-810mhz, takt memorije 800mhz, ali naletio sam na GeForce palit gt 630 1GD5 ima isto sve ali takt memoriju 3200 mhz i jeftinija je za oko 100kn, kao i Asus EAH6670/DIS/1gd5 koja ima radni takt 4000mhz ee sad me zanima koja je od te 3 najbolja i dali se za takve pare moze bolja uzet ii ako neko ima informaciju kad bi mogla izac nova serija gt640 al da je ddr5 i 1gb jer bi se isplatilo pricekat ako ce brzo....

Prti4Life

0 0 hvala 0
15 godina

Do 600kn od novih - HD7730 1GB GDDR5 ! I OC-aj proc koliko ide !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Tu se sve radi u niansama, cuo sam da je za CoD bolja od nVidie da stabilnije drzi fps, al sto se tice ovoga imma napajanje od 450w oce to bit dosta?

Prti4Life

0 2 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...

Pusti ga Praedator, voli se pravit pametan.

Pa tko se sad pravi pametan, čovjek je fino rekao da žali karticu iz trgovine od 600kn, iako mu je rečeno da može naći bolju polovnu za te pare ponovio je da hoće baš novu i u čemu je problem? Ako želi novu nađe mu se nova i kraj priče... Svašta...

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
creative1 kaže...
puno hvala!
mozes li mi samo pojasniti o kakvim je to izlazima i vodovima rijec?!

Električni vodovi, pinovi na socketu itd -> pa mora se nekako napajati grafički čip na procesoru i moraju se nekako informacije prenositi do grafičkog čipa i od grafičkog čipa na izlaze.

Izlazi -> grafički izlazi tipa VGA (15-pin D-sub), DVI, HDMI, DisplayPort itd.

hvala puno na objasnjenju!

lijepo je nauciti nesto novo!

13 godina
protjeran
ibme74 kaže...
rapture686 kaže...

Pusti ga Praedator, voli se pravit pametan.

Pa tko se sad pravi pametan, čovjek je fino rekao da žali karticu iz trgovine od 600kn, iako mu je rečeno da može naći bolju polovnu za te pare ponovio je da hoće baš novu i u čemu je problem? Ako želi novu nađe mu se nova i kraj priče... Svašta...

moram priznati imas pravo! neznam što ste se svi odma zapjenili (pogotovo praedaor, moram priznati da si lak na rijecima u zadnje vrijem, a neki i znaju radi cega!sry za posao nadamo se svemu najboljemu!{#}  no istina covjek je ponovio 2 puta!{#}...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
protjeran

Ovdje mene svi ignoriraju :/

Prti4Life

0 4 hvala 0
15 godina
Nani 555 kaže...

Tu se sve radi u niansama, cuo sam da je za CoD bolja od nVidie da stabilnije drzi fps, al sto se tice ovoga imma napajanje od 450w oce to bit dosta?

Bit ce dosta !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Nani 555 kaže...

Ovako mene zanima par stvari u vezi graficke koje uzet...razmisljam dat za graficku oko 600kn imam procesro Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 2.60GHZ znam da nije nesto al mislim da je dovoljan za ovu graficku ne znam zapravo kolko to ima veze jedno sa drugim....meni bi to trebalo cisto zbog CoD-a 4 da mogu lockat 333 fps i da mi rezolucija bude brutalna, razmisljo sam uzet GeForce GT630-1GD5 128-bit, gpu-810mhz, takt memorije 800mhz, ali naletio sam na GeForce palit gt 630 1GD5 ima isto sve ali takt memoriju 3200 mhz i jeftinija je za oko 100kn, kao i Asus EAH6670/DIS/1gd5 koja ima radni takt 4000mhz ee sad me zanima koja je od te 3 najbolja i dali se za takve pare moze bolja uzet ii ako neko ima informaciju kad bi mogla izac nova serija gt640 al da je ddr5 i 1gb jer bi se isplatilo pricekat ako ce brzo....

nitko te ne ignorira, kolega ti je dolje toliko tocno odgovorio da jednostavno potrebe za nekim drugim odgovorom nema..{#}

Haf932 kaže...

Do 600kn od novih - HD7730 1GB GDDR5 ! I OC-aj proc koliko ide !

i evo odgovora ...{#} nebitno nvidia ili amd, ak neces amd pitaj ponovno...

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 21:30 (Stjepanj).
17 godina

a evo i rece  

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 20:40 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobro kolega je napiso mozda odgovor koji ja iz prve nisam shvatio al postavio sam jos pitanja..mogo je malo razjasnit zbog cega je bolje sto je na njoj bolje sto kako di zasto i sve da i ja nesto naucim...necu svaki put pitat kad mi nesto treba ako me razumis.

Prti4Life

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sorry svima, malo sam kratak sa zivcima ovih dana, nemojte mi zamjeriti.

Potrudit cu se obuzdati ubuduce. {#}

Inace ponoviti 2 puta nije biti dosadan nego potvrditi prijasnji navod.

Ponoviti vise od 3 puta je biti dosadan, ali ok. 

EDIT: Citajuci sve postove decko ni u jednom postu nije napisao da trazi NOVU graficku, iskreno cak me u ni jednom svom postu nije ni citirao.

Tako da nevidim cemu oni svi komentari, ocito je netko drugi kracih zivaca nego ja.

{#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 0:33 (Praedator).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, trebao bi kupiti novu grafičku pretpostavljam pa sam došao po preporuke.

Trenutno imam gigabyte gts 250 1gb grafu, koja mi je (valjda?) krepala. Kada je stavim u komp, spojim pa pokušam upalit, ekran se ne pali tj ostaje samo crn.

Nisam siguran da li je potpuno krepala grafa ili ima nade za popravak, da ne bi kupovao drugu bezveze? Takoder, dok je jos radila, kad bi igrao igre, igre bi zastekale te bi se neki kvadratici u bojama pojavljivali i onda sam jedino mogao restartati racunalo. Moram biti siguran da je krepala da ne kupujem drugu bezveze. Trazim nekog ko ce mi potvrditi da trebam novu grafu. Sada koristim neki ATI staru samo da mogu koristit internet.

Pretpostavljam da je krepala, ali moram biti siguran..uglavnom ukoliko je krepala a vjerovatno je, trebao bih preporuku grafičke kartice do nekih 500kn cca, da bude sto više usklađena s ostalom konfom (vidi moj pc), ako je moguce, jer sad nekako mislim da mi je grafa bila bottleneck, al nisam siguran.

Hvala!

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DommY kaže...

Pozdrav, trebao bi kupiti novu grafičku pretpostavljam pa sam došao po preporuke.

Trenutno imam gigabyte gts 250 1gb grafu, koja mi je (valjda?) krepala. Kada je stavim u komp, spojim pa pokušam upalit, ekran se ne pali tj ostaje samo crn.

Nisam siguran da li je potpuno krepala grafa ili ima nade za popravak, da ne bi kupovao drugu bezveze? Takoder, dok je jos radila, kad bi igrao igre, igre bi zastekale te bi se neki kvadratici u bojama pojavljivali i onda sam jedino mogao restartati racunalo. Moram biti siguran da je krepala da ne kupujem drugu bezveze. Trazim nekog ko ce mi potvrditi da trebam novu grafu. Sada koristim neki ATI staru samo da mogu koristit internet.

Pretpostavljam da je krepala, ali moram biti siguran..uglavnom ukoliko je krepala a vjerovatno je, trebao bih preporuku grafičke kartice do nekih 500kn cca, da bude sto više usklađena s ostalom konfom (vidi moj pc), ako je moguce, jer sad nekako mislim da mi je grafa bila bottleneck, al nisam siguran.

Hvala!

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=121342 

12 godina
Praedator kaže...

Sorry svima, malo sam kratak sa zivcima ovih dana, nemojte mi zamjeriti.

Potrudit cu se obuzdati ubuduce. {#}

Inace ponoviti 2 puta nije biti dosadan nego potvrditi prijasnji navod.

Ponoviti vise od 3 puta je biti dosadan, ali ok. 

EDIT: Citajuci sve postove decko ni u jednom postu nije napisao da trazi NOVU graficku, iskreno cak me u ni jednom svom postu nije ni citirao.

Tako da nevidim cemu oni svi komentari, ocito je netko drugi kracih zivaca nego ja.

{#}

ja nisam ni napisao da si dosadan, rekao sam da se bezveze ponavljaš 10 puta (naravno nisma mislio da si doslovno 10 puta napisao istu stvar i nisam mislio ništa loše s tim, ne znam kako je to tebi zvučalo kada si pročitao), dakle kolega forumaš je tražio preporuku grafičke do 600kn i naveo konfu ti si mu preporučio dvije polovne grafe za tu lovu on je u idućem postu napisao "I nije za mene grafička nego za frenda i kaže da želi novu grafićku i ne želi preko interneta kupovati pa ako može neki dućan u Zagrebu", zatim si ti ponovio da uzme polovnu 6870 jer nema bolje grafe za tu lovu (s čime se ja slažem ako bi uzimao polovnu), zatim sam mu ja u svom postu stavio dvije grafe iz trgovine na što si ti meni odgovorio "Dati ce 650kn za novu grafu koja je duplo slabija od 6870. Ako hoce novu onda ok, ali ako hoce performanse onda treba uzeti 6870" i na to sam ja odgovorio da se bzv ponavljaš jer je reko da želi baš novu iz trgovine i to je sve, ništa time loše nisam mislio, ali nije sada ni važno a sve ovo previše {#} LP!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 2:02 (ibme74).
13 godina
neaktivan

{#} za off topic ali jel mi se cini ili neko redom dislajka sve odgovore ? ne zadnjih 5 mozda,ali prije toga

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 4:27 (Deep).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav, ekipa.

Mislio sam i dalje kupiti Asusovu GTX 660 Ti ali nakon malo istraživanja došao sam do zaključka da je 660 definitivno isplativija.

Molim preporuku za Best Buy grafičku u segmentu od 900-1500 kn (s pretpostavkom da je sve iznad toga čisto bacanje para).

PS ko za vraga sinoć mi je crkla Gainward GTS 260 GS :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 8:35 (Profesor Jakov).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ATi dolazi u obzir, 7850 2GB nova ili 7870 polovna.

Ako u obzir dolazi samo nVidia, onda ne znam {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
rapture686 kaže...

Ako ATi dolazi u obzir, 7850 2GB nova ili 7870 polovna.

Ako u obzir dolazi samo nVidia, onda ne znam {#}

Ma ulazi sve u obzir, ali gledajući uokolo čini se da je 660 Best buy. Uspoređivao sam s 650, 650 Ti i 7850. Po svemu sudeći čini mi se da je 660 Best buy.

15 godina
DommY kaže...

Hvala!

Prije nego kupis novu , ovu GTS250 isprobaj u drugom kompu kod nekoga ! Za slucaj da se pokaze da i drugdje ne radi , do 500kn uzmi HD7730 1GB GDDR5 - ako se mozes malo protegnut ! Ako ne onda HD6670 1GB GDDR5 !

Music As A Weapon !!
16 godina
Profesor Jakov kaže...

Ma ulazi sve u obzir, ali gledajući uokolo čini se da je 660 Best buy. Uspoređivao sam s 650, 650 Ti i 7850. Po svemu sudeći čini mi se da je 660 Best buy.

polovna oc ili nova

kradem mine iz minskog polja
16 godina
Haf932 kaže...
DommY kaže...

Hvala!

Prije nego kupis novu , ovu GTS250 isprobaj u drugom kompu kod nekoga ! Za slucaj da se pokaze da i drugdje ne radi , do 500kn uzmi HD7730 1GB GDDR5 - ako se mozes malo protegnut ! Ako ne onda HD6670 1GB GDDR5 !

Ok probat cu pa cemo vidit. E zaboravio sam napisat da bi vjerovatno uzeo preko njuskala. Da li bi onda dobio puno bolju karticu za iste pare ili se ne isplati i bolje ic po novu?

ibme74 kaže...
DommY kaže...

Hvala!

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=121342 

Takoder, dal da novo kupujem ili ipak preko njuske ako bi dobio bolju karticu za isti novac?

Hvala!

EDIT: jos pitanje...da li ima razlike dal kupujem ati ili nvidiu? Dali se ati bolje slaze s amd procesorom ili je sasvim svejedno?

Windows Phone FTW
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 10:25 (DommY).
12 godina
neaktivan

Načelno se može na njuškalu naći povoljnijih kartica no edigital u zadnje vrijeme ima super ponuda (bile su gtx 660ti za 1500kn i 7950 za 1700) i to sa odlicnim hlađenjima, tako da ih kontaktiraj putem maila dali će uskoro opet imati kakve popuste a ako nenađeš ništa onda njuškalo.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
DommY kaže...
Ok probat cu pa cemo vidit. E zaboravio sam napisat da bi vjerovatno uzeo preko njuskala. Da li bi onda dobio puno bolju karticu za iste pare ili se ne isplati i bolje ic po novu?
EDIT: jos pitanje...da li ima razlike dal kupujem ati ili nvidiu? Dali se ati bolje slaze s amd procesorom ili je sasvim svejedno?

Za 600-tinjak kn se dala naci HD6850 ,HD5850 , GTX460 ... ali bas sam gledao i trenutno nema nista od toga za razumnu cijenu !Tak da bolje ides na novu ( HD7730 GDDR5 ) !

Svejedno je kako kombiniras proizvođace procesora i grafickih kartica !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
DommY kaže...

Za 600-tinjak kn se dala naci HD6850 ,HD5850 , GTX460 ... ali bas sam gledao i trenutno nema nista od toga za razumnu cijenu !Tak da bolje ides na novu ( HD7730 GDDR5 ) !

To bi mozda bilo uredu nekih 600kn max. A koja je razlika izmedu 6850 i 5850? Sta je veci broj to je novije i jace ili?

Znaci ova 7730 je dobra...znas mozda rec koliko je bolja ili losija u usporedbi s gts250 koju sam imao (jer sam je bio platio preko 1000kn u ono vrijeme) te dali ce bit u potpunosti iskoristena, tj dal ce proc izvuc iz nje svu snagu?

Hvala!

Windows Phone FTW
14 godina
neaktivan
DommY kaže...
Haf932 kaže...
DommY kaže...

To bi mozda bilo uredu nekih 600kn max. A koja je razlika izmedu 6850 i 5850? Sta je veci broj to je novije i jace ili?

Znaci ova 7730 je dobra...znas mozda rec koliko je bolja ili losija u usporedbi s gts250 koju sam imao (jer sam je bio platio preko 1000kn u ono vrijeme) te dali ce bit u potpunosti iskoristena, tj dal ce proc izvuc iz nje svu snagu?

Hvala!

Je jaca je, al ne puno, taj Phenom tjera i puno jace(HD 7870...)

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
12 godina
neaktivan
DommY kaže...

Hvala!

5850 je dosta jaca od 6850 - brojevi oznacavaju generaciju serije, sto se tice hd 7730 ona je jaca od gts 250 ali ne bas toliko mnogo da ti je isplativ taj upgrade, do 600kn ti trazi hd5850 rabljeno - malo pricekaj ili se cjenkaj jer se stvari jako tesko prodaju zbog bezparice, hd 5850 je gotovo duplo jaca od gts250 i to ti je jedini realan upgrade - hd 6850 je isto dobra opcija.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
17 godina

Forsira se lijepo HD 7730 bez da se uopće zna kakva je to kartica. 7730 s 2GB GDDR3 je slabija od 6670 s GDDR3 a 7730 s 1GB GDDR5 je nešto malo jača od HD 6670 s GDDR5. S obzirom da više dođe nego 6670, ta kartica nije baš neki izbor.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 1
16 godina
Glavas kaže...
DommY kaže...

Hvala!

5850 je dosta jaca od 6850 - brojevi oznacavaju generaciju serije, sto se tice hd 7730 ona je jaca od gts 250 ali ne bas toliko mnogo da ti je isplativ taj upgrade, do 600kn ti trazi hd5850 rabljeno - malo pricekaj ili se cjenkaj jer se stvari jako tesko prodaju zbog bezparice, hd 5850 je gotovo duplo jaca od gts250 i to ti je jedini realan upgrade - hd 6850 je isto dobra opcija.

Cudno? Ipak je novija ova 6850. A gle vec kad kupujem zelim da se isplati to i da bude sta vise ujednacen komp a ne da neka komponenta koci..tako da ako je malo jaca od gts250 onda neidem na nju.

Nekako mi je u oko upala HD7770, dosta ljepo izgleda i vidio sam da je core clock cak preko 1ghz, dok gts250 ima 700mhz otprilike. Šta je uopce najbitnije kod grafe za gledat? core clock, memory clock ili memorija..??

191x7 kaže...

Forsira se lijepo HD 7730 bez da se uopće zna kakva je to kartica. 7730 s 2GB GDDR3 je slabija od 6670 s GDDR3 a 7730 s 1GB GDDR5 je nešto malo jača od HD 6670 s GDDR5. S obzirom da više dođe nego 6670, ta kartica nije baš neki izbor.

Onda cu izgleda odustat od nje..u igri je 6850/5850/7770 ovisi sta kazete o ovoj 7770. Zanima me jos nvidia gtx550ti, dali je bolja ili losija od navedenih.

hvala!

Windows Phone FTW
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice