Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
roki kaže...

sam se koljm oko 7850 2gb ili neku ge force 660,nisam pametan

Ako ćeš clockati, onda HD 7850, u suprotnom nVidiu!

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

nikakvo klokanje

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
roki kaže...

nikakvo klokanje

GTX 660 onda!

12 godina
neaktivan
Pozdrav imam radeon hd 4870 512mb i intel e8500 i zelio bih kupiti neeku tisu i stedljiviju graficku karticu, po mogucnosti u tom rangu performansi ili malo bolju. Trazio sam na forumu ali nisam nasao odgovor na ovo konkretno pitanje, Molim vas za savjet hvala pozdrav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DLD kaže...
Pozdrav imam radeon hd 4870 512mb i intel e8500 i zelio bih kupiti neeku tisu i stedljiviju graficku karticu, po mogucnosti u tom rangu performansi ili malo bolju. Trazio sam na forumu ali nisam nasao odgovor na ovo konkretno pitanje, Molim vas za savjet hvala pozdrav!

Radeon HD 7750. Performanse iste ili malo bolje (u novijim naslovima), DX11, puuuuuuno manja potrošnja i manje grijanje, ...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina

Uzmi HD 7750 DDR5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 13:39 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Hvala momci, ali maticna mi nema pci 3.0 utor nego samo 2.0... Jel to igra ulogu.? Ima li tko da prodaje tu grafu za neku pristojnu cijenu? Ili da zeli kupit 4870 512? Hvala puno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iceman1 kaže...

Koju nVidiu preporucujete do 1800kn? ne razmujiem se u one proizvođače (msi, gigabayte i sl.)

Ne znam zašto bi uzeo Nvidia-u kad je puno slabija od AMD ovih modela, konkretno, ovih, po meni trenutno nema raznišljanja, za 1800 kn grafička koja je 5-10% slabija od HD 7950, a clock-a se jako dobro, prvi izbor, trenutno nedostupna (KLIK) i dostupan model, lošiji samo zbog hladnjaka i single venta (KLIK)!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
protjeran
ne vidim na koju si grafu mislio al predpostavljam na 7870xt ta graficka je trenutno i do danjega nedostupna u hrvatskoj narucio sam dvije i nista...eventualno u cakovcu tj ronisu u trgovini ak je imaju! provjereno! uzeo sam na kraju 7950:)
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
13 godina
DLD kaže...
Hvala momci, ali maticna mi nema pci 3.0 utor nego samo 2.0... Jel to igra ulogu.? Ima li tko da prodaje tu grafu za neku pristojnu cijenu? Ili da zeli kupit 4870 512? Hvala puno!

PCI E utor nema veze dali je 3.0 ili 2.0, grafa paše u oba utora i negubiš ništa na performansama grafe.

13 godina
neaktivan
DLD kaže...

HD7750?

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ne vidim na koju si grafu mislio al predpostavljam na 7870xt ta graficka je trenutno i do danjega nedostupna u hrvatskoj narucio sam dvije i nista...eventualno u cakovcu tj ronisu u trgovini ak je imaju! provjereno! uzeo sam na kraju 7950:)

Da, na dotičnu, čuj, ako cijene ostanu iste a pojavi se u skorijem vremenu, još uvijek je dobra kupovina, iako je i Sapphire HD 7950 dual vent za 2200 odlična kupovina, samo ipak razlika je 400-500 kn, nije malo, al sve u svemu, dolično vrijeme za kupovinu grafičke, i HD 7850 za 1200-1300 kn je odlična, za te novce se dobije grafa koja 95% igri vrti na High na full HD, a onij 5% vrti sa smanjenim detaljima!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
neaktivan

Guram hd4870 x2 vec 4 godine i kad krene stvarat probleme nekako ih rjesim al je vrijeme da se nabavi nesto novo, pod "Moj PC" su komponente, dajte preporuku graficke do 1000kn. inace se bavim grafickim dizajnom, video obradom i 3d modeliranjem. Igrice sve manje i manje igram tako da uzmite u obzir posao. Viđam po internetu svakakve preporuke pa jos koje misljenje nece skodit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo danas se riješavam gtx 680 i dobivam hd 7950 xfx dd pod zamjenu..

pošto sam iskljucivo ovo gtx 680 mjenjao da isprobam cf/ ili sli što mi prvo uleti ipak ce biti crossfire..

e sad da li da uzmem npr jos jednu novu xfx 7950 dd?? ili da uzmem neku drugu ili mozda cak polovnu za jeftinije novce??

npr najjeftinija na nabava.net xfx 7950 dd kosta 2200kn a u linsku kosta 2499 ali ako je uzmem u linsku onda dobim voucher za crysis 3 i bioshock infinite.. tako da bi radije onda uzeo ovu u linsku. sa druge strane za 2500kn mozda bi bilo bolje uzet sapphire vaporx i uparit sa dd, ali dvije xfx sigurno bolje izgledaju :)

tako da mi trebamo samo kratak savjet uzet istu ili neku drugu hd 7950 .

nemojte me pitat zasto to radim jer ce samo nasat opca panika ko i inace... bio sam zadovoljan i sa hd 7970 asus direct cu, i sa referentnom hd 7970, i sa gtx 670 phantom i sa ovom gtx 680 jetsream, jednostavno volim hw i isprobavat stvari tako da je sada na redu prvo cf a mozda za mjesec dana i sli od gtx 660ti

Lp,

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

evo danas se riješavam gtx 680 i dobivam hd 7950 xfx dd pod zamjenu..

pošto sam iskljucivo ovo gtx 680 mjenjao da isprobam cf/ ili sli što mi prvo uleti ipak ce biti crossfire..

e sad da li da uzmem npr jos jednu novu xfx 7950 dd?? ili da uzmem neku drugu ili mozda cak polovnu za jeftinije novce??

npr najjeftinija na nabava.net xfx 7950 dd kosta 2200kn a u linsku kosta 2499 ali ako je uzmem u linsku onda dobim voucher za crysis 3 i bioshock infinite.. tako da bi radije onda uzeo ovu u linsku. sa druge strane za 2500kn mozda bi bilo bolje uzet sapphire vaporx i uparit sa dd, ali dvije xfx sigurno bolje izgledaju :)

tako da mi trebamo samo kratak savjet uzet istu ili neku drugu hd 7950 .

nemojte me pitat zasto to radim jer ce samo nasat opca panika ko i inace... bio sam zadovoljan i sa hd 7970 asus direct cu, i sa referentnom hd 7970, i sa gtx 670 phantom i sa ovom gtx 680 jetsream, jednostavno volim hw i isprobavat stvari tako da je sada na redu prvo cf a mozda za mjesec dana i sli od gtx 660ti

Lp,

toxic...svaka tebi čast kada ti se tako da isprobavat kombinacije grafički.....za to treba i volje i vremena, a i novaca... :)

po meni nije bitno da imaš dvije identično iste u CF-u...tako da si odaberi karticu koja tebi osobno najviše odgovara i koja ti se najviše sviđa....

My BF3 Battlelog: xXxtreme_Master, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
17 godina
plavi83 kaže...

toxic...svaka tebi čast kada ti se tako da isprobavat kombinacije grafički.....za to treba i volje i vremena, a i novaca... :)

po meni nije bitno da imaš dvije identično iste u CF-u...tako da si odaberi karticu koja tebi osobno najviše odgovara i koja ti se najviše sviđa....

bitan je pocitan kapital i ako vec imas neku high end grafu onda lako radit kombinacije.. uvije izgubim ali nije to tako strasno, moze se puno usparat ne dnevnim kavama koje kod mene na poslu kostaju 8 kn - zamisli ti restoran u mojoj firmi i kava 8kn :( pa eto vec neko vrijeme pijem kave sa aparata za 2kn :) ako pijem dvije dnevno to je usteda od 12 kn dnevno. 10 dana = 120kn i tako u svemu ustedis po malo i imas neke novceke sa strane, mislim tako ja funkcioniram.. a da ne pricam da ne pušim.. gledam svoje kolega koji oni novce ostave ne cigarete to nisu istine :)

npr samo 1 kutija dnevno ti je oko 20 kn lol - 10 dana = 200kn..

btw.. a uzet cu ja onda jos xfx dd onda jer ipak mi najljepse izgledaju kada su dvije iste

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 9:18 (toxic).
13 godina
protjeran
pravo zboris toxic nema kaj:) evo i meni danas stize saphire 7950 with boost edition! inace nikad nisam uzimao tak skupe grafe, al kak kazes jednom uzmes onda poslje sam "malo" nadodajes:)hehe...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
17 godina

pa tako nekako..

ono sto znam da necu mjenjat stvarno dok nebude skart je ovaj i7 3770k jer taj procesor sam htio kada sam uzimao i5 2500k :) sa te strane sam jako zadovoljan..

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bilo bi super kad bi svi mogli uzeti u pocetku i7 jer s tim procom si miran 5 godina, evo pogle moj i7 920 covjece 4 god star prozdire sve zivo kaj mu das da se ni ne oznoji, a ht nije ni u 1% upotrebljen, a kakti to tek dolazi... znaci da mi bude potrajo jos koju godinu sigurno, i bas me zanima cpu usage koji cu dobiti s 7950 s ht on?!?LP
17 godina
Stjepanj kaže...
bilo bi super kad bi svi mogli uzeti u pocetku i7 jer s tim procom si miran 5 godina, evo pogle moj i7 920 covjece 4 god star prozdire sve zivo kaj mu das da se ni ne oznoji, a ht nije ni u 1% upotrebljen, a kakti to tek dolazi... znaci da mi bude potrajo jos koju godinu sigurno, i bas me zanima cpu usage koji cu dobiti s 7950 s ht on?!?LP

imao sam i7 920 :( znas li kolko mi bilo zao i jos mi je sto sa ga rijesio :) bez obzira sta nije isao puno jer je bio C0 mak sto sam dobio je 4.2ghz a za 24/7 sam ga drzao na 3.8ghz..

a ploca je bila asus p6t  ubacis dvije grafe i rade ti na 2 x pce 2.0 16x a ne ovo danas jbte koju god plocu kupis i stavis dvije grafe odmah na 2 x 8x pce 3.0

znam ja sve da nema sanse da bilo koje dvije grafe stavis na to radit ce super jer nema jos graficke koja moze iskoristit tu propusnost ali meni je bolje 2 x 16 nego 2 x 8

14 godina

Dali se isplati dati za gainward gtx 550 ti 1gb 500kn?

Usporedno s gtx 460 i hd 4870 vapor kakva je sto se tice potrosnje i dali je glasna

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Isplati se. Malo je brža od HD 4870 ali je sporija od GTX 460. KLIK1 KLIK2

Manje troši od ostalih navedenih i nije preglasna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 14:40 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam GTX 550 Ti i ona je taman za 1600 x 900 i 1680 x 1050, ali za 1920 x 1080 i 1920 x 1200 bi ipak išao na nešto jače modele.

{#}

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 14:41 (The Man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ner0 kaže...

Guram hd4870 x2 vec 4 godine i kad krene stvarat probleme nekako ih rjesim al je vrijeme da se nabavi nesto novo, pod "Moj PC" su komponente, dajte preporuku graficke do 1000kn. inace se bavim grafickim dizajnom, video obradom i 3d modeliranjem. Igrice sve manje i manje igram tako da uzmite u obzir posao. Viđam po internetu svakakve preporuke pa jos koje misljenje nece skodit.

HD7770 ili se protegni do GTX650 Ti !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
marxone kaže...

Dali se isplati dati za gainward gtx 550 ti 1gb 500kn?

Usporedno s gtx 460 i hd 4870 vapor kakva je sto se tice potrosnje i dali je glasna

Isplati se, potrošnja realtivno mala 116W, a buka je koliko ju opteretiš i kakav hladnjak imaš !

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 16:06 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

Spremam se kupit novu graficku pa trebam vase misljenje.

Je dobra sapphire hd7770 1gb  ddr5 ili da uzmem neku drugu?

Vecinom igram igrice pa nebi htio da mi steka.

0 0 hvala 0
15 godina

HD7770 je OK grafa , ja bih isao na MSI jer daje najduze jamstvo ! Na koju konfu ju mislis stavit ?

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Maticna-msi p35  neo3

Napajanje-xfx 550w

Ram-4gb

Procesor-intel core 2 duo 2.66ghz

U roku od mjesec dana cu uzet novu maticnu i procesor,jos ne znam sta tocno.Ce bit ova konfiguracija dobra za neko vrijeme?

0 0 hvala 0
15 godina

Ak ces uzimat novi proc ( nadam se jaci od ovog dualca kojeg imas ) i maticnu onda ce biti OK !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
Ner0 kaže...

Instaliraj 12.6 V7 modane drivere, meni su riješili sve probleme na 4870 X2 sa driverima, dobio sam odličan FPS boost. Pa razmisli o tome. Klik

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice