Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.631
|
čitano: 6.863.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
MARKOcVp kaže...

Ovisi ti o preocesoru koji imas?

jer ako nemas i5 ili nesto jace razliku neces vidit, jer je bf3 cpu zahtjevna igra u mp, a oni su te testove radili sa nekim najjacim core i7 procesorom da do izrazaja dode grafa

i5 SB/IB na stocku gura tu 7870 jednako kao i najjaci i7.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Molio bih vas preporuku grafičke kartice do 700 kuna max! Konfa je ova pod "Moj PC" , Može polovno tj. iz oglasnika, ciljam na 1GB GDDR5 ako je ikako moguče :)

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nikacc kaže...

Molio bih vas preporuku grafičke kartice do 700 kuna max! Konfa je ova pod "Moj PC" , Može polovno tj. iz oglasnika, ciljam na 1GB GDDR5 ako je ikako moguče :)

Polovne: ATI HD 5790/6770/6850 ili GTX460/550TI

Nove: ATI HD7750 ili GT 640

15 godina
neaktivan

Prije nekog vremena sam pitao kako se može provjeriti koja je graficka instalirana. Pa se to pretvorilo u neko prepucavanje (trecih strana, jelte).

Uglavnom, svugdje mi pise samo 6800. Ja ZNAM da imam 6870, ali šta da neznam? Kako bi onda softwerski mogao saznat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
Nikacc kaže...

Jel ovo šta valja?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/prodaja-sapphire-hd-5770-vapor-x/163238.aspx

Pro audio equipment
14 godina
neaktivan
Nikacc kaže...
Mile 74 kaže...
Nikacc kaže...

Jel ovo šta valja?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/prodaja-sapphire-hd-5770-vapor-x/163238.aspx

Naravno da valja :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
16 godina
the_dammed kaže...

Prije nekog vremena sam pitao kako se može provjeriti koja je graficka instalirana. Pa se to pretvorilo u neko prepucavanje (trecih strana, jelte).

Uglavnom, svugdje mi pise samo 6800. Ja ZNAM da imam 6870, ali šta da neznam? Kako bi onda softwerski mogao saznat?

Imaš Furmark u kojem ti piše 6870 a u sklopu njega možeš pokrenuti GPU Shark u kojem ti isto piše 6870.

Furmark Furmark
GPU Shark GPU Shark
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
neaktivan

Evo samo da javim kupio sam Sapphire 7870 2GB GHZ editin - Hvala svima na savjetu.

14 godina
the_dammed kaže...

Skini GPU-z, ukoliko su ti taktovi 900/1050 ili vise imas HD6870.

Broj shadera mora biti 1120.

iclock2much
16 godina
neaktivan

Dojmovi 6870 -7870

Isti uvijeti i sti driveri ista mapa (BF3) isti setting i rezolucija - rezultati:

6870 - 48 fps

- 70 c temperatura

7870 - 60 fps

- 59 c temperatura

Za sada moram priznati da sam i više nego zadovoljan.

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Preporuka grafičke kartice oko 1000 kn. Treba mi za igre (3D stereoscopic) i 3D filmove na telki preko hdmi-a.

14 godina
crash11 kaže...

Preporuka grafičke kartice oko 1000 kn. Treba mi za igre (3D stereoscopic) i 3D filmove na telki preko hdmi-a.

HD7770/HD6870 polovnjaca.

iclock2much
13 godina
protjeran
sokios kaže...

Dojmovi 6870 -7870

Isti uvijeti i sti driveri ista mapa (BF3) isti setting i rezolucija - rezultati:

6870 - 48 fps

- 70 c temperatura

7870 - 60 fps

- 59 c temperatura

Za sada moram priznati da sam i više nego zadovoljan.

lol, kupio graficku radi 10fps, bolje da si jos ustedio i kupio nesto sto bi ti doljelo znacajniji upgrade tipa 20+fps, ti si sa 6870 trebo ic na 7970

LooooooL
17 godina
crash11 kaže...

1. Bilo koja grafička kartica za 1000 KN (bilo nova ili polovna) nema dovoljno snage za gurati igre u 3D-u. To ti mora biti jasno.

2. Nvidia kartice imaju blagu prednost što se 3D prikaza tiče (jer to duže rade nego AMD), no monitor/zaslon mora podržavati Nvidia 3D Vision i moraš imati 3D Vision naočale.

3. Ako monitor/TV nije 3D Vision ready već ima neki svoj 3D, nećeš biti zadovoljan ni Nvidia ni AMD rješenjem, ima dost zafrkavanja oko postvljanja oboje.

4. 3D Filmove na telki - to moraš spajati DisplayPortom ili DVI-D Dual link - kako bi imao dovoljnu propusnost za npr 1920x1080 @ 120 Hz. HDMI nema tu propusnost.

5. TV/Monitor mora podržavati 3D. I to ne neku tehnologiju duplanja prikaza (ima ih sad jeftinih što tvrde da je 3D a imaju refresh 56-60 Hz).

6. Ako imaš Nvidia 3D Vision ready uređaje, onda uzmi neku polovnu GTX 560 Ti ili novu GTX 560 SE (osjetno slabija). U protivnom odgovara i AMD Radeon HD 7770.

7. Za igranje u 1920x1080 na 3D nije pošteno dostatna ni kartica od 2000 Kn. Treba imati puno memorije i jak čip.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
16 godina
neaktivan

Pa upravi si ali i nisi, na Ultra detaljima 6870 BF3 ali i sve nove igre koje dolaze su bile na granici igrivosti 1920x1080, a ovako "ugodno" igram na ultra detaljima oko 50 fps. a da ne govorim o temperaturama koje su pale za sve konponente u kučištu (Fractal R3- svo zatvoreno kučište).

14 godina

AA off i 3D radi kao podmazan na njima.

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
crash11 kaže...

1. Bilo koja grafička kartica za 1000 KN (bilo nova ili polovna) nema dovoljno snage za gurati igre u 3D-u. To ti mora biti jasno.

2. Nvidia kartice imaju blagu prednost što se 3D prikaza tiče (jer to duže rade nego AMD), no monitor/zaslon mora podržavati Nvidia 3D Vision i moraš imati 3D Vision naočale.

3. Ako monitor/TV nije 3D Vision ready već ima neki svoj 3D, nećeš biti zadovoljan ni Nvidia ni AMD rješenjem, ima dost zafrkavanja oko postvljanja oboje.

4. 3D Filmove na telki - to moraš spajati DisplayPortom ili DVI-D Dual link - kako bi imao dovoljnu propusnost za npr 1920x1080 @ 120 Hz. HDMI nema tu propusnost.

5. TV/Monitor mora podržavati 3D. I to ne neku tehnologiju duplanja prikaza (ima ih sad jeftinih što tvrde da je 3D a imaju refresh 56-60 Hz).

6. Ako imaš Nvidia 3D Vision ready uređaje, onda uzmi neku polovnu GTX 560 Ti ili novu GTX 560 SE (osjetno slabija). U protivnom odgovara i AMD Radeon HD 7770.

7. Za igranje u 1920x1080 na 3D nije pošteno dostatna ni kartica od 2000 Kn. Treba imati puno memorije i jak čip.

Sve stoji osim točke 4 jer postoje nove izvedbe HDMI-a koje nude mogućnost da progutaju 1920x1080 @120Hz

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina

Npr HDMI 1.4a. No taj standard još nećeš naći na televizorima. Znam dobro što sam pisao.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

POz svima
Zanima me dali ova maticna : http://www.asus.com.au/Motherboards/Intel_Socket_775/Maximus_Formula/#specifications
moze podrzavati nvidia-ine grafičke tipa gainward gtx570 gs ?
Mada u opisu maticne pise samo podrzavanje ati crossfire pa mi sad ne jasno dali podrzava samo crossfire a ne sli ili samo ati-eve graficke ... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 14:10 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Podrzava nVIDIA grafe , ali nemozes imat SLI ( procitao na jednom forumu ), dok mozes stavit AMD u crossfire !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
psihoroba kaže...

POz svima
Zanima me dali ova maticna : http://www.asus.com.au/Motherboards/Intel_Socket_775/Maximus_Formula/#specifications
Mada u opisu maticne pise samo podrzavanje ati crossfire pa mi sad ne jasno dali podrzava samo crossfire a ne sli ili samo ati-eve graficke ... 

Podržava tu grafičku ali ne podržava SLI. Naime nema SLI certifikat. Za Crossfire ne treba certifikat (jeftiniji je dakle).

Osim toga, za tu ploču nemaš dovoljno jak procesor koji ne bi bio bottleneck dvijema GTX 570 GS karticama.

13 godina
protjeran
psihoroba kaže...

POz svima

nesiplati ti se dodavat jos jednu karticu zbog starog socketa, jedino da imas q9650 ili tkao neki jak procesor pa bi onda mogao drzati sli gtx 570

a sto fali jednog gtx 570 molim te? i taj proc na 3.4ghz ti je taman za tu karticu tak oda je sve dosta balansirano, bolje si kupi ssd ako nemas

LooooooL
14 godina
neaktivan

Zanima me koja je od ovih grafickih ima najbolje performanse i zanima me koliko kostaju u kunama 

Graficke su

1.sapphire radeon hd 7970

2.sapphire radeon hd 7970 ghz

3.nvidia gtx680

0 1 hvala 0
14 godina
emil576 kaže...

Zanima me koja je od ovih grafickih ima najbolje performanse i zanima me koliko kostaju u kunama

Graficke su

3.nvidia gtx680

Isuse pa zar je toliko teško upotrijebiti google, nabava.net i doći u temu s nekim stvorenim stavom u glavi???

Pa onda pitati se isplati uzeti ovo ili ovo i imam ovo...

15 godina

Sve su manje-vise podjednake ! Za 3.170kn uzmes odlicnu Gigabyte HD7970 WindForce 3X !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...
emil576 kaže...

Graficke su

3.nvidia gtx680

Isuse pa zar je toliko teško upotrijebiti google, nabava.net i doći u temu s nekim stvorenim stavom u glavi???

Pa onda pitati se isplati uzeti ovo ili ovo i imam ovo...

pa vise me zanimaju performanse jer cijene vec znam 

14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Sve su manje-vise podjednake ! Za 3.170kn uzmes odlicnu Gigabyte HD7970 WindForce 3X !

Ma zanimaju me performance ovih koja je od njih najbolja

14 godina

Molio bih da mi netko kaže jeli dobra grafička ATI RADEON 4670 HD, zato jer imam AGP x8 utor i čujem da je najbolja za taj utor, a stvarno mi treba neko osvježenje od ove stare radeonke.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jedna od najjacih AGP grafa , znaci dobra je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

7970 ghz edition. al neznam gdje je u HR ima

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice