Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.994.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Zanima me da li mi se isplati kupiti HD 4850 512Mb za 250kn moja sadasnja grafa je HD 4350 512Mb

Ostala konfa je:

CPU: E5300

RAM: 2Gb  DDR2

MB: Asus P5KPL AM

PSU: LC Power 600W office series

Monitor 19" 

Kakva ce biti poboljsanja i hoce li izdrzati napajanje

Ova je grafa u pitanju 

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4850/Pages/ati-radeon-hd-4850-overview.aspx

kakve su temperature i 

da li je tiha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neusporedivo jača kartica, nebo i zemlja. Još za 19 monitor, 4850 dušu dala.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 14:46 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
eagle05 kaže...

Zanima me da li mi se isplati kupiti HD 4850 512Mb za 250kn moja sadasnja grafa je HD 4350 512Mb

Ostala konfa je:

CPU: E5300

RAM: 2Gb  DDR2

MB: Asus P5KPL AM

PSU: LC Power 600W office series

Monitor 19" 

Kakva ce biti poboljsanja i hoce li izdrzati napajanje

Ova je grafa u pitanju 

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4850/Pages/ati-radeon-hd-4850-overview.aspx

kakve su temperature i 

da li je tiha

performanse su daleko bolje, tiha nije, hladna nije, referentna grafa je u pitanju.

14 godina
protjeran

Malo sam u dilemi.

Imam ponudu xfx 5850 kartica za jedan dan istječe garancija za 700kn...uzeti ili ne??

Nisam pametan jer je kartica ipak stara sad već 2 godine i još je xfx...

??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Malo sam u dilemi.

Imam ponudu xfx 5850 kartica za jedan dan istječe garancija za 700kn...uzeti ili ne??

??

Uzimaj.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
14 godina
protjeran

Ako stane za par dana javim ti se :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Doctor Freak kaže...

Malo sam u dilemi.

??

Uzmi ako imaš imalo povjerenja u tog od kojeg kjupuješ. To je odlična kartica i za 700 kn se isplati. Kartice se  u praksi rijetko kvare tako da se moli da nisi peh {#}

15 godina
neaktivan

Evo konačno sam suzio izbor na samo 2 grafe, MSI GTX560 i XFX HD6870 Dual fan. Cijenom su iste praktički (1400kn vs 1370kn),performansama isto tako, ali ja se nemogu odlučit. Na testovima XFX 6870 dobiva odlične ocjene, ali za GTX-icu nisam našao niti jedan, samo na neweggu sam čitao ocjene korisnika i svi su strašno zadovoljni. Koju da uzmem, pomagajte što prije? Danas idem kupovat.

edit: Evo linkova

HD6870 http://www.instar-informatika.hr/graficka-xfx-hd6870-900m-1gb-ddr5-dispayport-x2-dvi-x2-hdmi/XFX-HD-687A-ZDFC

GTX 560 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=10166

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 11:27 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Evo konačno sam suzio izbor na samo 2 grafe, MSI GTX560 i XFX HD6870 Dual fan. Cijenom su iste praktički (1400kn vs 1370kn),performansama isto tako, ali ja se nemogu odlučit. Na testovima XFX 6870 dobiva odlične ocjene, ali za GTX-icu nisam našao niti jedan, samo na neweggu sam čitao ocjene korisnika i svi su strašno zadovoljni. Koju da uzmem, pomagajte što prije? Danas idem kupovat.

Koju god kupis neces pogrijesiti.Inace ja bih odabrao XFX Dual Fan HD 6870.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Ili se protegni na ovu bestiju,HD 6950 Dual Fan,skupljaj jos malo novaca.Isplati se itekako za 230 kuna vise.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema više skupljanja, prvo sam mislio uzet 6850 pa sam sad skočio na ove dvije, više ne idem dalje jer ću završit na gtx580 :) Mislim da ću uzet GTX-icu čisto zbog 3god garancije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Nema više skupljanja, prvo sam mislio uzet 6850 pa sam sad skočio na ove dvije, više ne idem dalje jer ću završit na gtx580 :) Mislim da ću uzet GTX-icu čisto zbog 3god garancije.

Koju god kupis nisi pogrijesio.

14 godina
odjavljen
veki22 kaže...

edit: Evo linkova

HD6870 http://www.instar-informatika.hr/graficka-xfx-hd6870-900m-1gb-ddr5-dispayport-x2-dvi-x2-hdmi/XFX-HD-687A-ZDFC

GTX 560 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=10166

obe su odlične i jako blizu po performansama, moj glas ide za 6870 jer preferiram ATI;)

14 godina
protjeran

S obzirom da su i po performansama i po cijeni gotovo identične uzmi onu s duljom garancijom ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala svima, uzimam GTX-icu zbog garancije{#}

E sad imam još jedno pitanje, pošto sam sad na inegriranoj hd4250, jel dosta da samo u biosu ugasim integriranu i prebacim na pci-e grafu ili da još maknem i drivere od integrirane?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

E sad imam još jedno pitanje, pošto sam sad na inegriranoj hd4250, jel dosta da samo u biosu ugasim integriranu i prebacim na pci-e grafu ili da još maknem i drivere od integrirane?

Makni drivere od integrirane.Da nebi doslo do "klanja" drivera.

14 godina
odjavljen
veki22 kaže...

izbrišeš drivere u control panelu, bootaš u safe mode-u, obrišeš ih sa driver cleanerom/sweeperom, restartaš komp, prebaciš u biosu na pci-e, ugasiš komp, ubaciš novu grafu....;)

17 godina
neaktivan

šta mislite..jel bi 6950 mogla do božića doć na neku lijepu cijenu(bar onaj jeftiniji model od 16xx kn)?

il da odma uzmem 6870 za 1150kn?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djdomi kaže...

šta mislite..jel bi 6950 mogla do božića doć na neku lijepu cijenu(bar onaj jeftiniji model od 16xx kn)?

Ova za 1630 kn .

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
djdomi kaže...

Ova za 1630 kn .

e ta, al da još cijena opadne za božić. ak ima šanse, mogao bih pričekati i pustiti ovu ponudu za 6870 za 1150kn

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
djdomi kaže...
Haf932 kaže...

Ova za 1630 kn .

e ta, al da još cijena opadne za božić. ak ima šanse, mogao bih pričekati i pustiti ovu ponudu za 6870 za 1150kn

Ja bi na tvom mjestu pricekao kojih 2 tjedna mozda ce cijene pasti , a ako ne padnu svejedno bih ju uzeo.

EDIT: Dali mislis stavit jednu od tih grafi u svgoju konfu pod " Moj PC " ?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 19:49 (Haf932).
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
djdomi kaže...
Haf932 kaže...

Ova za 1630 kn .

Ja bi na tvom mjestu pricekao kojih 2 tjedna mozda ce cijene pasti , a ako ne padnu svejedno bih ju uzeo.

ah ovakva je situacija:

uzmem li 6870 sad, bit će mi žao što nisam čekao priliku da 6950 pojeftini(ako pojeftini), a ako čekam 6950 i ne pojeftini, izgubio sam priliku na 6870 s odličnom cijenom :D

14 godina

Kupi HD 6870 po toj niskoj cijeni,digni ju na 980 mhz i vise mhz i imas karticu koja je jako blizu HD 6950 a ustedio si.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kupi HD 6870 po toj niskoj cijeni,digni ju na 980 mhz i vise mhz i imas karticu koja je jako blizu HD 6950 a ustedio si.

a bio bi problem ak bi se ona 6950 snizila na  ~1300kn, bila bi bolji izbor jer bi se dala dobro clockat.

naravno, 6870 se može dogurati do 6950, ali i 6950 može se OC također :)

najveća dilema oko kupnje ikad :D

btw, trebat ću te nešto. budem ti poslo pp.

14 godina

Ok,javi se.BTW nece ti HD 6950 past na 1300 kuna vjeruj mi.Tesko da ce ic ispod ove sada cijene.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Cijene 6970 i 6950 vjerojatno neće značajnije pasti do veljače kada izlaze 7850 i 70.

zoharbizo kaže...

3DMark 11

6950 - oko 4900

6870 - oko 3800-3900

To je razlika od 25-30% šta ne može skinuti ni overclock na 1100MHz i to kada bi skaliranje bilo idealno.

A 3DMark11 je odličan pokazatelj prosječnih performansi.

14 godina

Netrebaš ti ništa prebacivat u BIOS-u, to ide automatski. Drivere svakako temeljito pobriši, pa onda instaliraj za Nvidiu.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
djdomi kaže...

Cijene 6970 i 6950 vjerojatno neće značajnije pasti do veljače kada izlaze 7850 i 70.

eh, da imam strpljenja, ali nažalost nemam jer ovaj komp predugo čekam, a samo će čekanje ići dalje ako bude čekao bolje i bolje.

dakle, 2 mj. neću čekati te izgleda uzimam 6870..

kakve su novosti o 7xxx seriji, jel valja?

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

kakve su novosti o 7xxx seriji, jel valja?

dabome, osim ako nešto ne zaseru u zadnji čas al to već spada u sferu znanstvene fantastike

14 godina
ATiGamer kaže...
djdomi kaže...

zoharbizo kaže...

3DMark 11

6950 - oko 4900

6870 - oko 3800-3900

To je razlika od 25-30% šta ne može skinuti ni overclock na 1100MHz i to kada bi skaliranje bilo idealno.

A 3DMark11 je odličan pokazatelj prosječnih performansi.

Masnijim ocom bi bila oko 10% slabija a jeftinija 500 kuna,isplati se?{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice