Razočaravajuće Radeon 5870 f@h performanse

poruka: 155
|
čitano: 22.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Baš gledam PC Chip i ovako izgleda njihov test

• Crysis Warhead (1920 x 1200, enth, 4x AA, 16x AF)
GTX295:     25,6
4870X2:     24,7
5870:         27,4
  • Far Cry 2 Ultra DX 10; 1920 x 1200, 8x AA, 16x AF
GTX295    52,6
4870X2    40,9
5870:       44,6
  • Stalker Clear Sky Ultra DX 1 DL 1920 x 1200
GTX 295   61,5
4870X2    64,0
5870:      56,5

Atomska bubamara - Last known good rank
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Razočaravajuće Radeon 5870 f@h performanse
Oly_E3 kaže...

Baš gledam PC Chip i ovako izgleda njihov test

• Crysis Warhead (1920 x 1200, enth, 4x AA, 16x AF)
GTX295:     25,6
4870X2:     24,7
  • Far Cry 2 Ultra DX 10; 1920 x 1200, 8x AA, 16x AF
GTX295    52,6
4870X2    40,9
5870:       44,6
  • Stalker Clear Sky Ultra DX 1 DL 1920 x 1200
GTX 295   61,5
4870X2    64,0
5870:      56,5

Crysis Warhead (1920 x 1200, enth, 4x AA, 16x AF)

VAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

HD4870 512MB na tim postavkama bi dobila BSOD.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

I meni je cudno kako ovde neki govore da je 5870 slaba grafa,pa graficka je tek izasla i drajveri su jos u beti,videcmo za 1 mesec kakvo ce stanje da bude,kada ispoliraju drajvere,najvise me ipresjonira kako crysis goni sa visokim rezama i jos ukljucen AA i ne padaju toliko fremovi,dok moja na rez 1680 x 1050 sa AA 8x pogubi se.

Evo malo sa Techpowerup benchmark

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Neče oni niti nakon godine dana ispolirat drivere jer su nesposobni da to naprave što su već XYZ puta dokazali...

Moj PC  
5 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
maXonja kaže...

Neče oni niti nakon godine dana ispolirat drivere jer su nesposobni da to naprave što su već XYZ puta dokazali...

S ovim se, nažalost, moram složiti. Nisam tip ljudi koji preferira neki određeni brand, sasvim mi je svejedno. Bitno je samo da dobijemo ono što sam platio i da je omjer cijena/performanse zadovoljavajući. Imao sam dosad 3 nvidia kartice i 2 ati kartice i nekako sam se s nvidijom uvijek "sigurnije" osjećao. Uvijek sam mogao biti siguran da apsolutno nikakvih problema neće biti s igrama. S ATI je već malo drukčija priča. I dan danas nemogu natjerati Cryostasis da radi kako bi trebao. Doduše tu je više kriv proizvođač nego ATI, ali svejedno.... Ovi zadnji Catalyst 9.9 driveri su naprosto katastrofalni. A posebno me nervira onaj treptajući Control Center. Pa kako im se to moglo dogoditi??? Čak su performanse u nekim igrama blago opale, a to mi se nikad, ali baš nikada nije dogodilo s nekom Nvidia karticom.

Što se tiče same teme i F@H performansi ništa neočekivano. Nedavno sam nabavio ATI 4670 i napokon više ne moram koristiti CPU klijent. Bodovi sada puno brže dolaze.Cool. Prijatelj mi ima 9800GTX i u njega barem duplo brže folda, ako ne i više od duplo. Ako naprave klijent koji koristi OpenCL e onda će sigurno foldanje ići puno brže.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

S ovim se, nažalost, moram složiti. Nisam tip ljudi koji preferira neki određeni brand, sasvim mi je svejedno. Bitno je samo da dobijemo ono što sam platio i da je omjer cijena/performanse zadovoljavajući. Imao sam dosad 3 nvidia kartice i 2 ati kartice i nekako sam se s nvidijom uvijek "sigurnije" osjećao. Uvijek sam mogao biti siguran da apsolutno nikakvih problema neće biti s igrama. S ATI je već malo drukčija priča. I dan danas nemogu natjerati Cryostasis da radi kako bi trebao. Doduše tu je više kriv proizvođač nego ATI, ali svejedno.... Ovi zadnji Catalyst 9.9 driveri su naprosto katastrofalni. A posebno me nervira onaj treptajući Control Center. Pa kako im se to moglo dogoditi??? Čak su performanse u nekim igrama blago opale, a to mi se nikad, ali baš nikada nije dogodilo s nekom Nvidia karticom.

Što se tiče same teme i F@H performansi ništa neočekivano. Nedavno sam nabavio ATI 4670 i napokon više ne moram koristiti CPU klijent. Bodovi sada puno brže dolaze.Cool. Prijatelj mi ima 9800GTX i u njega barem duplo brže folda, ako ne i više od duplo. Ako naprave klijent koji koristi OpenCL e onda će sigurno foldanje ići puno brže.

Ovako , nije problem u driverima nego u tebi, evo ja imam 4870 i catalyst 9.9 i nema nikakvih problema, a ovi biseri sta kazu da ATi driveri nevaljaju nek se nauce instalirat pa onda nek nesto govore.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

Neznam,ja sam s 9,8 doživio preporod,nema Vgpu recoverer čak ni na 720 taktu....... a i nikad nisam baš imao osobitih problema s driverima...

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan

radim sa svim mogucim karticama i probao sam manje vise sve verzije driera od oba proizvodaca...

ni sa jednim u 99% slucajeva nemam nikakvih problema niti zamjerke.

ako imate nekakve preferencije, ili vam nesto smeta na osobnoj osnovi... to ne znaci da je sve ostalo smece, govno ili sta vec. malo objektivnosti ne bi skodilo i svima bi nam bilo lakse citati forume bez tih gluposti... idiotarija cak bi rekao

11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni su performanse niže u odnosu na 2x hd4890

0 0 hvala 0
17 godina
RPG vs TENK kaže...

cek ti si ocekivo da ce ti hd5870 radit bolje od 2 x hd4890??

pa to se nece desit cak niti sa novim driverima i na dx 11 igrama u to sam siguran...

16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

Upravo kako toxic kaže... 5870 je u ranku sa 4870X2/4870 u CF-u

17 godina

Ali zato će 2x hd5870 biti jače od 4xhd4890 zbog lošeg skaliranja u triple i quad crossfire-u.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 12:30 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ali zato će 2x hd5870 biti jače od 4xhd4890 zbog lošeg skaliranja u triple i quad crossfire-u.Smijeh

A tek 2x 5870X2 Cool

16 godina
neaktivan

Pozz svima

imam pitanje:

sad kupujem komp i nezz dal da uzmem 5870 i onda ekran na božić ili da uzmem 5850 i ekran?

5850 je PUNO jeftinija od 5870 (mislim oko 900kn)

i

Hoće li cijena drastično pasti ovih kartica na Božić?

može pomoć?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 17:39 (Cheezl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zemi HD5870 i novi monitor na Božić.Cool Cijene će sigurno pasti do onda... Ja si uzimam sad HD5850 jer mi je dovoljna za rezu 1680 i igre koje dolaze će biti u Dx11

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
toxic kaže...

niti jedno ulaganje vece od 1700kn u graficke se ne isplati govorim iz iskustva.

jednostavna je filozifja danas das za novu karticu najbolju na trzistu u ovom slucaju single gpu hd5870 2800kn za 2 tjedna izade hd5890 koja ce kostat isto tolko kada izade a ova 2000kn i lupat cemo se po glavi sta nismo mogli to pricekat..

pametnog ulaganja u graficke nema.. nikada necemo biti zadovoljni.. a niti bogami se niti jedna od tih ne isplati niti jedna se nesiplati opcenito.

najbolje bi bilo kada bi znal ida nece radit igre tako zahtjevne te da znamo da slobodno mozemo dati 3000kn za grafu koja ce narednih 2 godine moci vrtjet sve na high ali ne ovo je kaos...

Evo svaka ti cast, stvarno si lik na mjestu. Općenito bilo kakva ulaganja u tom pogledu prate pravilo: što manje uložiš, manje si izgubio na duge staze. Uglavnom iznad neke cijene počinje plaćanje premije na to što imaš proizvod iz visokog razreda...

Osobno, imam 4870 (i to 512MB) i Phenom 550 otključan u X4 i dignut na 3.6Ghz. Mislim da se za te novce nije moglo bolje.

17 godina
protjeran

Eh da upitam neš... Sve koji znaju, ja mislim da znam, ali eto: dali će mi nova grafa HD5850 biti overkill naspram mojem sadašnjem procesoru Core2Quad q6600? Proc nije clockan, radi na defaultu 4x2,4! tnx na savjetima Zanima me jer je mislim uzet uskoro.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Eh da upitam neš... Sve koji znaju, ja mislim da znam, ali eto: dali će mi nova grafa HD5850 biti overkill naspram mojem sadašnjem procesoru Core2Quad q6600? Proc nije clockan, radi na defaultu 4x2,4! tnx na savjetima Zanima me jer je mislim uzet uskoro.

Sa tim procesorom ljudi teraju gtx 295...

Koji monitor imas mislim koliko inca?

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Za igre koje koriste sve četiri jezgre je odličan... Ali za igre koje koriste dvije jezgre i vole malo veći takt procesora tada bi mogao imati problema (padanje frame ratea... Moj prijedlog je OC na 3GHz za svaki slučaj.)

17 godina
protjeran
AVPR kaže...
stoncin3 kaže...

Sa tim procesorom ljudi teraju gtx 295...

Koji monitor imas mislim koliko inca?

T220 1680x1050 mislim da je OK grafa za to? Ma mislim uzet samo da probam Crysis na Very High na 1680.Da mi padne kamen sa srca Cool hehe može biti snobovski, ali ionako je to Dx11 i ono nova grafička pa se i isplati uzeti jer je cijena samo 1700 tako da nemam šta izgubiti!

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 18:49 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

T220 1680x1050 mislim da je OK grafa za to? Ma mislim uzet samo da probam Crysis na Very High na 1680.Da mi padne kamen sa srca Cool hehe može biti snobovski, ali ionako je to Dx11 i ono nova grafička pa se i isplati uzeti jer je cijena samo 1700 tako da nemam šta izgubiti!

Bice ok samo eto za svaki slucaj kasnije kupi neki malo bolji kuler za cpu i klokni ga na 3.2...

A u crysis moze ti procesor klokat i na 4ghz ako ukljucis AA ko da ga i nisi kloko,dakle igra trazi ludu grafu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 19:01 (AVPR).
17 godina

Ja također uzimam hd5850, i imam isti monitor kao stoncin.

Bit će dovoljno jak procesor oboma, samo svog trebaš clockat za 1-1.2GHz recimo i sve super. Moj već je na 3,6GHz, dalje neide pregrijava se sa freezerom i traži previše napona, no možda ga ninja 2 sa 2 venta obuzda obuzda...

Zašto postavljate ta pitanja u ovoj temi vi koji kupujete cijelu konfu komplet, kada otvorite temu pod konfiguracijama tamo će vam sve reći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eh ja sam otvorio temu za konfu i nema tu puno pomoći....

Zato idem po svakom forumu za proc i grafu

15 godina
neaktivan

E, stoncin3, nekužim zašto kupuješ novu grafu, kad je hd4870 1gb jaka, i može tjerat igre i slijedeće 2 godine ???

Ja tek sad uzimam novu grafu, tj novi komp, a ta stara grafa mi je bila x1600/x1650 series 512mb.

Nadam se da kužiš o čemu pričam. Bacaš bezveze pare. Ja bi rađe da sam na tvom mjestu slijedeće godine u ovo vrijeme uzo novu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam uzeo novu jer joj je HD4870 cijena drastično opala. Sada dođe 1100 kuna nova i onda sam uspio dobiti 800 za nju! Dodao sam 940 KN i imam novu koja će isto služiti druge godine samo bolje od ove. Niš drugo mi nije bilo na pameti kad sam odlučio.

15 godina
neaktivan

Trebo si druge godine nešt kupit.

jel se zna kad dolazi hd6xxx serija ??? lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tsar kaže...

Trebo si druge godine nešt kupit.

Pa zar nisam već pisao o tome?

Kraj 2010god. Znaju se i kodna imena čipova i taj proces razvijanja je već počeo, treba im 1god i nešto da sve to naprave i krenu u proizvodnju.

Samo ovaj put to neće biti HD5000 na steroidima kao sada hd4000 na steroidima nego nešto novo nešto divlje.

16 godina
Hyperion kaže...

Pa zar nisam već pisao o tome?

Kraj 2010god. Znaju se i kodna imena čipova i taj proces razvijanja je već počeo, treba im 1god i nešto da sve to naprave i krenu u proizvodnju.

Samo ovaj put to neće biti HD5000 na steroidima kao sada hd4000 na steroidima nego nešto novo nešto divlje.

Izgleda da će prije fermija oni to izbacit

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
17 godina
neaktivan

Ne želim brzati sa zaključcima, ali izgleda da ATI trenutačno ima upper hand nad Nvidiom, a ovi zato obečaju brda i doline u skoroj budućnosti (tipa za Božić) Neodlučan

Naravno, može se dogoditi da početkom 2010. Nvidia pomete pod s Evergreen-ima, no to ostaje za vidjeti..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kaze se da bi nvidiene katrice trebale vec izac u prodaju krajem studenog ali za pocetak u malom broju pa u 1mj vece kolicine...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice