Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.134
|
čitano: 1.141.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
ibme74 kaže...

je je, odi na nvidin forum pa listaj, nema kraja i sve jedni te isti problemi sa nvidia krševima od drivera, random crashevi, pc restart, black screen koji se jedino riješava čupanjem grafe van i ponovnim umetanjem u PCIe slot 

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/257481/latest-update-issues/

evo ti pa listaj mene zabolio prst 

Izgleda da sam ja presedan onda, niti jedan problem u mjesec dana, sve radi kao singerica.

Ne znam više tko je gori, Boris sa svojim pravdanjem Nvidie i propagandom ili vi koji se non stop pecate i lupate kontru jer više preferirate crveni tabor...svi zajedno puno zujite,a malo meda dajete, pa netko novi na forumu tko želi dobiti neku korisnu informaciju čita gluparije sa jako malo nečeg korisnog. 

Uspjeli ste gotovo svaku temu vezanu uz grafičke zaspamat sa raspravom jel bolji Radeon ili Nvidia. 

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

AMD barem ima svoju pjesmu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

je je, odi na nvidin forum pa listaj, nema kraja i sve jedni te isti problemi sa nvidia krševima od drivera, random crashevi, pc restart, black screen koji se jedino riješava čupanjem grafe van i ponovnim umetanjem u PCIe slot 

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/257481/latest-update-issues/

evo ti pa listaj mene zabolio prst 

Izgleda da sam ja presedan onda, niti jedan problem u mjesec dana, sve radi kao singerica.

Ne znam više tko je gori, Boris sa svojim pravdanjem Nvidie i propagandom ili vi koji se non stop pecate i lupate kontru jer više preferirate crveni tabor...svi zajedno puno zujite,a malo meda dajete, pa netko novi na forumu tko želi dobiti neku korisnu informaciju čita gluparije sa jako malo nečeg korisnog. 

Uspjeli ste gotovo svaku temu vezanu uz grafičke zaspamat sa raspravom jel bolji Radeon ili Nvidia. 

I isto će ti reći korisnici AMDa, to je i poanta. Na AMD forumu će se javljati ljudi s problemima isto kao što se javljaju na Nvidia forumu. Neće neko otvoriti post samo da bi napisao kako kod njega sve šljaka bez beda pa je došao javiti.

Nije da mi volimo AMD koliko volimo udarit kontru na njegove gluposti koje piše 

A kad se netko pojavio sa pitanjem a da nije dobio odgovor? Upravo zbog toga su problem likovi kao Stjepanjoris, Pero/Ante hardver i slični koji će ljudima dati i krivi savjet samo da uzmu plavo-zelene pa onda nas par koji se "pecamo i lupamo kontru" dobro dođemo.

A što se teme tiče pa ono zove se "Rasprava o grafičkim karticama" i nastala je baš zato da se ne spamaju teme tipa "Vodič za odabir grafičke kartice" a ovdje rasprava bila glupa ili ne je o grafičkim karticama pa samim time i "jel bolji Radeon ili Nvidia" spada pod tu raspravu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2025 0:04 (ibme74).
13 godina

Evo ja jbte od kad sam stavio prve drivere također ni jedan problem, redovno updatam, Asus Tweak tool koristim.

Nisam imao ni na AMD-u.

Ljudi žestoko jedu govna sa tim problemima.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina

znam da je tema "rasprava...." ali ja nebih raspravljao, samo jedno pitanjce....;)

za amd ekipu, koja ima ove novije kartice sa 16gb vrama, tocan model nije pretjerano bitan. dali slucajno itko lokalno na njima vrti kakav sd model, i kako funckionira?

nije provokacija vec legit pitanje, vrijeme je za vram upgrade na tom kompu ali 16+gb nvidia kartice... nemam bubreg viska......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2025 10:45 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...

Evo ja jbte od kad sam stavio prve drivere također ni jedan problem, redovno updatam, Asus Tweak tool koristim.

Nisam imao ni na AMD-u.

Ljudi žestoko jedu govna sa tim problemima.

Nemoj mi to radit popuni PC jer te volim zapratit šta si se obnovio nek se vidi raskoš i bahatost.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2025 18:55 (dery).
12 godina
Boris grozni kaže...

Kakav čaval za crvene, kaj ne stima s tim karticama, 9060xt zvana katastrofaNaravno na Nvidiji je razlika u statistickoj greski!

13 godina

Zadnjih 5 grafickih su mi bile Nvidie (nisam imao jače od 4080 i 5070ti), sad sam na 7900xtx.

Igra mi nikad nije ljepše izgledala, ali bome vuče Vrama, došlo je i do 20gb.

Igram u 1440p native

Moj PC  
2 0 hvala 1
4 godine
maks0806 kaže...

Zadnjih 5 grafickih su mi bile Nvidie (nisam imao jače od 4080 i 5070ti), sad sam na 7900xtx.

Igram u 1440p native

Cpu na 89% ili 89°c? a gpu u BN? na cemu ti to igras core 2 duo bez hladnjaka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 11:08 (Boris grozni).
16 godina
Boris grozni kaže...
maks0806 kaže...

Igram u 1440p native

Cpu na 98% ili 98°c? a gpu u BN? na cemu ti to igras core 2 duo bez hladnjaka?

Nije 98 nego je 89, čega ni ja ne vidim i da, previše je to. Svejedno je li zauzeće procesora, ili je riječ o temperaturi istog.

Tigar Krezumica
4 godine
fromcelltohell kaže...
Boris grozni kaže...
maks0806 kaže...

Igram u 1440p native

Cpu na 98% ili 98°c? a gpu u BN? na cemu ti to igras core 2 duo bez hladnjaka?

Nije 98 nego je 89, čega ni ja ne vidim i da, previše je to. Svejedno je li zauzeće procesora, ili je riječ o temperaturi istog.

zgleda ko stupnjevi

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 11:07 (Boris grozni).
13 godina

89 stupnjeva je, igrao sam se sa decibelima i PWM krivuljama. 7700x je u pitanju

4 godine
maks0806 kaže...

89 stupnjeva je, igrao sam se sa decibelima i PWM krivuljama. 7700x je u pitanju

i neki zakljucak igranja? 

12 godina
maks0806 kaže...

Igram u 1440p native

Boris grozni kaže...
maks0806 kaže...

i neki zakljucak igranja

scion of the storm
15 godina
maks0806 kaže...

Igram u 1440p native

Koja igra? 

13 godina

Monster Hunter Wilds

metallic Ako pitaš neki odgovor na Borisovo, odustao sam od bilokakve komunikacije s dotičnim, da želim pričati s papagajima otišao bih u zoološki i zadovoljio potrebu.

Ako pitaš što mislim pod "najljepše izgleda dosad" mogu reći da nisam imao na max postavkama toliko wow reakciju na detalje, teksture, detalje u daljini itd. Kako mi je 5070ti koristila najviše 14.5gb vrama, a ova koristi i preko 20, vjerujem da ta činjenica igra ulogu.

Ako mu podcrtavaš odgovor, na njegovo u redu, iako mislim da on pita za poigravanje sa PWM krivuljom na CPU-u, a pošto ovo nije tema za CPU mu na to neću odgovoriti 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 15:17 (maks0806).
12 godina

Da. :)

scion of the storm
4 godine

90°c u faking gamingu s 100w to je scenario kad zaboravis staviti cpu hladnjak kakvo igranje

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

90°c u faking gamingu s 100w to je scenario kad zaboravis staviti cpu hladnjak kakvo igranje

Definitivno, to i da ugasis ventove na hladnjaku nemre doc nit blizu 90c u gamingu... Ocito je problem neke druge prirode, jer onaj 7700 (non X, ali to je to) koji sam instaliral sa freezerom 36 nije sa 100% opterecenja nakon pol cuke isel iznad 60c...

16 godina

A to je tak kad imaš grafu od 400 w u ove ljetne mjesece pa zakuha cijelu kantu...drlog jebiga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bez brige dušebrižnici eto ga na 71! Čuje se malo ali je na 71!

7700 sam imao prije njega i ugradio frendu u Fractal Mood kućište iz očitih razloga. Puno hladniji čip, kao 7700x na eco modu, oko 60ak je bio i meni. Mislim da ću ga na eco staviti, nije neki pomak u fps-u za 50w više potrošnje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 19:14 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

4060ti 8gb  4k@100+ fps'a na cca 100-155W. Samo par igri uz još mnoge. Nvidia app za recording skine 5-15 frejma. Fejkfrejmofobi i 8gigafobisti na aparatima . Rabljena 4060ti 8gb za 250-300 eura više nego dobar izbor za nekog ko ne želi davat previše para ili za neki sidegrade radi garancije da se spasi investicija, grafa jede malu djecu za te pare na 2k/4k, i pogotovo još za nekog ko igra na full hd rezi. Itekako se da naigrat na takvoj kartici dok ne uleti nešto bolje za neku razumnu cijenu. Ali sad idu komentari kako je to ps2 grafika, igranje na teškom budgetu , drlog, smeće, upscale sa 4k, na 2k pa sa 360 na full hd , lag na fg, kojeg uopće nema. Sad će i 2k reza sa full detaljima biti bolja od 4k reze . Naravno, nekako si hejtanjem moraš potvrditi odnosno opravdati kupnju, moje mišljenje. Nigdje nema texture pop in'a ili tome slično. Nije 850, nije 1000, nije 1250, nije 3600 nego 350 ojra, sad se nađe i za cca 300. Neka pati koga smeta. Dlss i fg sišli sa neba. Over and out.

- 4k

- 2k

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 20:20 (Cryogenic).
Moj PC  
2 1 hvala 2
4 godine
Cryogenic kaže...

4060ti 8gb  4@100+ fps'a. Nvidia app za recording skine 5-15 frejma. Fejkfrejmofobi i 8gigafobisti na aparatima . Vidi se itekako da je ovo igranje na "teškom budgetu" . Rabljena 4060ti 8gb za 250-300 eura više nego dobar izbor za nekog ko ne želi davat previše para ili za neki sidegrade radi garancije da se spasi investicija, grafa jede malu djecu za te pare na 2k/4k, i pogotovo još za nekog ko igra na full hd rezi. Itekako se da naigrat na takvoj kartici dok ne uleti nešto bolje za neku razumnu cijenu. Ali sad idu komentari kako je to ps2 grafika, teški budget, drlog, smeće, upscale sa 4k, na 2k pa sa 360 na full hd . Nije 850,. nije 1000, nije 1250, nije 3600 nego 350. Neka pati koga smeta. Over and out.

- 4k

- 2k

Svaka ćas tebi na trudu a ovim crvendaćima skidam kapu za ljenost i neizmjeran trud u svakoj temi gdje treba nesto pokazati vlastitim primjerom, ali nek si ti dobio crveni radi togaI evo krece šitstorm, 3.2.1  ipče, ktc, mine...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 19:54 (Boris grozni).
12 godina
Boris grozni kaže...
Cryogenic kaže...

4060ti 8gb  4@100+ fps'a. Nvidia app za recording skine 5-15 frejma. Fejkfrejmofobi i 8gigafobisti na aparatima . Vidi se itekako da je ovo igranje na "teškom budgetu" . Rabljena 4060ti 8gb za 250-300 eura više nego dobar izbor za nekog ko ne želi davat previše para ili za neki sidegrade radi garancije da se spasi investicija, grafa jede malu djecu za te pare na 2k/4k, i pogotovo još za nekog ko igra na full hd rezi. Itekako se da naigrat na takvoj kartici dok ne uleti nešto bolje za neku razumnu cijenu. Ali sad idu komentari kako je to ps2 grafika, teški budget, drlog, smeće, upscale sa 4k, na 2k pa sa 360 na full hd . Nije 850,. nije 1000, nije 1250, nije 3600 nego 350. Neka pati koga smeta. Over and out.

- 4k

- 2k

Svaka ćas tebi na trudu a ovim crvendaćima skidam kapu za ljenost i neizmjeran trud u svakoj temi gdje treba nesto pokazati vlastitim primjerom, ali nek si ti dobio crveni radi toga

Disi Stjepko, nisi komentirao onaj video za onaj zeleni odron testiran na različitim PCIe generacijama 

4 godine

Odroni su samo u crvenoj armiji jos nisi shvatio, imas test s Intel procesorom?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...
Cryogenic kaže...

- 4k

- 2k

Svaka ćas tebi na trudu a ovim crvendaćima skidam kapu za ljenost i neizmjeran trud u svakoj temi gdje treba nesto pokazati vlastitim primjerom, ali nek si ti dobio crveni radi togaI evo krece šitstorm, 3.2.1  ipče, ktc, mine...

Ona 2-3 fejkfrejmičara i onaj teški 8gbfobist misle da sam ja dobio ban jer su oni u pravu a ja u krivu . Kako mi je javio g. Rosandić, ban je bio zbog flejma. I svakako se ispričavam ovim putem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 20:01 (Cryogenic).
16 godina
Boris grozni kaže...

Odroni su samo u crvenoj armiji jos nisi shvatio, imas test s Intel procesorom?

Ali za amd 8 gb odron nisi tražio test sa intel procesorom nego si veselo linkao sa amd procesorom. Sad ne priznaješ test na istoj platformi sa nvidia 8 gb odronom.

🤡

16 godina
Cryogenic kaže...

4060ti 8gb  4k@100+ fps'a na cca 100-155W. Samo par igri uz još mnoge. Nvidia app za recording skine 5-15 frejma. Fejkfrejmofobi i 8gigafobisti na aparatima . Rabljena 4060ti 8gb za 250-300 eura više nego dobar izbor za nekog ko ne želi davat previše para ili za neki sidegrade radi garancije da se spasi investicija, grafa jede malu djecu za te pare na 2k/4k, i pogotovo još za nekog ko igra na full hd rezi. Itekako se da naigrat na takvoj kartici dok ne uleti nešto bolje za neku razumnu cijenu. Ali sad idu komentari kako je to ps2 grafika, igranje na teškom budgetu , drlog, smeće, upscale sa 4k, na 2k pa sa 360 na full hd , lag na fg, kojeg uopće nema. Sad će i 2k reza sa full detaljima biti bolja od 4k reze . Naravno, nekako si hejtanjem moraš potvrditi odnosno opravdati kupnju, moje mišljenje. Nigdje nema texture pop in'a ili tome slično. Nije 850, nije 1000, nije 1250, nije 3600 nego 350 ojra, sad se nađe i za cca 300. Neka pati koga smeta. Dlss i fg sišli sa neba. Over and out.

- 4k

- 2k

Ak si ti zadovoljan i mi smo. Nadam se da potencijalni kupci prate recenzije i ne kupe nove 8 gb vram kartice. Ja nisam bio zadovoljan da 8 gb rtx 3060 ti još prije dvije godine.

13 godina

Teški teški

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...

- 4k

- 2k

Ak si ti zadovoljan i mi smo. Nadam se da potencijalni kupci prate recenzije i ne kupe nove 8 gb vram kartice. Ja nisam bio zadovoljan da 8 gb rtx 3060 ti još prije dvije godine.

Nitko nije niti pričao da treba kupit novu 8gb karticu, bila je riječ o rabljenoj sa razumnom cijenom. 5060ti 16gb se sad nađe nova za 435 eura. No brainer. A čini se da će cijene još dolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 20:53 (Cryogenic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice