Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.215
|
čitano: 980.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Gemmy kaže...

bravo!

tko plati 5k za 5090 za odigrat 20g staru igru nema previse pameti, ili je multimilijunas

Pa dobro.

Nije taj toliko blesav jer će igrati i nove naslove, a zašto ne bi igrao stare naslove ? 

I ja sam prištekao Crysis 1 jer kad je igra izašla igrao sam na 25-30 FPs

Sad kad ju igram milina, sve na max.

合気道家 - Yondan PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
8 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Pozdrav, zanima me što bi mi preporučili 9070xt ili 4070ti super? 

0 0 hvala 0
10 godina

Ništ ne preporučujem ali XT je brža kartica

14 godina
Rossonero97 kaže...

jeftiniju.....

za isto para 9070xt je 5-10% jača  ali nvidia dlssblatruć ....

pa doslovce koja je eur jeftinija.....

nabijen vas.............
4 godine
Rossonero97 kaže...

Ako imas slabiji cpu i ako si pogotovo na 4k onda Radeonku

, ako ti trebaju svi benefiti nvidije, dlss, fg, ai, rt remix, rt itd itd onda bolje uzeti nvidiju.
Cijena nvidije su kod nas nerazumne jer su vani prakticki jedva nesto skuplje od crvenih, pa je ovdje najeftinijia 4070ti super doslovno 200€ skuplja od 9070xt sto je paprena razlika

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:30 (Boris grozni).
11 godina
Rossonero97 kaže...

Ovu prvu da, drugu ne. Ali onda gledaj radije 9070XT ili 5070Ti, i to ISKLJUCIVO vani. Znaci alza, nbb, computer universe itd, samo moras cekat da dodje u stock po normalnim cijenama. 5070Ti svako malo naleti za ~968€ (tipa danas ujutro u 7 je svanula u alza.de za tu cijenu, asus prime model), dok 9070XT imas a ovisi, ~800€ za premium model s tim da isto ima naljetanja MSRP modela po 689€.

https://www.computerbase.de/news/grafikkarten/verfuegbarkeit-und-preise-hier-gibt-es-amd-radeon-rx-9070-xt-und-rx-9070-zu-kaufen.91631/

Kad skrolas dolje imas link za discord, ali prvo se regaj na stranicu, i onda ces morat kod sa stranice poslat computerbase botu na discordu, nakon tog dobijes hrpa novi channela i opciju da pratis dropove za grafe pa cak i za procesore. I naravno, za ove gore stranice najbolje bi bilo koristit mailboxde, jer computer universe ima 59.99€ dostavu sto je previse, dok ovi dva niti nemaju dostavu za HR, ali preko mailboxa imaju.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:40 (hahhaajaads).
12 godina

Šta je ova Alza.de?

Nešto pouzdano ili neki Kinezi?

Jer vidim da jedino oni ovdje u De imaju rtx5080 po 1300+ € 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hvataj si bolje Rx 9070XT ispod 800e.

Alza je pouzdana trgovina. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

Ma ne planiram uzet ništa, preskočiti ću i ovu seriju pa možda 6xxx ili AMD ako neće biti cirkus oko svega kao zadnje dvije serije.

Samo me zanimalo zašto je ta Alza toliko "jeftinija" od svih ostalih ovdje.

Btw sad ima na ebay.de svako malo rtx5080 po 1200 otprilike i ekipa još prilaže slike da imaju sve ROPs 😄

13 godina

Ti su u Njemackoj imas Alza.de i Alza.at, prije negon uzmes novu grafu bilo bi dobro i da uzmes novu platformu jer je 8700K pojelo vrijeme.

Pa da vecina ce trazit potvrdu da grafa ima ROPse, uzas zakinuti ljudi na kraju.

11 godina
MEGATAMA kaže...
MGloc kaže...

Ma ne planiram uzet ništa, preskočiti ću i ovu seriju pa možda 6xxx ili AMD ako neće biti cirkus oko svega kao zadnje dvije serije.

Samo me zanimalo zašto je ta Alza toliko "jeftinija" od svih ostalih ovdje.

Btw sad ima na ebay.de svako malo rtx5080 po 1200 otprilike i ekipa još prilaže slike da imaju sve ROPs 😄

Zasto te to uopce brine ? Jel Mindfactory bio najjeftiniji ? Je, i eto di je zavrsio... Doduse alza se nalazi u vise drzava tak da mozda imaju bolju dobavnu cijenu pa si mogu priustit nize cijene na webshopu. 

Inace, skalperi su se sjebali malo, bar ovi sta kasne jer cijene 5070Ti i 5080 u EU vise nejdu kak i prije, znaci na alza.de mozes preorderat za 1300€ i to sasvim solidnu verziju, a neki pametni skalperi jos uvijek traze 1600+€ za tipa inno3d

13 godina
Ja osobno da mi treba kartica običnu 9070 za neku ok cijenu. Malo cucla puno daje još kad se cijena malo slegne tip top.

0 0 hvala 0
13 godina
Ček jel to ista ona trgovina iz Češke što smo naručivali ? Šalju za HR?
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Je Markus to je ta.

0 0 hvala 0
13 godina
Znam da je ekipi nestajala roba putem.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stajao mi Project Cars 2 na disku godinama i nikako da kliknem sa tom igrom i gamepadom, pa rekao idem uzeti zadnju Forzu Motorsport  jer sam u prethodnoj gušto ko blesav.

Nakon 3-4 staze kliknuo sa igrom odmah, sa gamepadom izvrsno, grafika prekrasna. AI stavio na sredinu tak da se treba potruditi do kraja utrke do postolja...odlično.

Performanse lete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
11 godina

Je ekipa se vec udruzila sa tim karticama i pokusat ce izvuc nesto iz toga.. tipa ili ono sta su narucili (znaci karticu sa 3x8 pin i vapor chamberom), ili ce trazit neku kompenzaciju a da zadrze trenutnu karticu ili ce napravit charge back direkt preko banke i oglasit se na lazno oglasavanje i EU zakone. Iskreno, i treba sterat XFXu jer ovo je nedopustivo...

Edit: doduse i clanak je trunku krivo napisan... u jednom trenu su napisali da je quicksilver imao vapor chamber a zapravo treba bit mercury non oc...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:24 (hahhaajaads).
3 mjeseca
hahhaajaads kaže...

Je ekipa se vec udruzila sa tim karticama i pokusat ce izvuc nesto iz toga.. tipa ili ono sta su narucili (znaci karticu sa 3x8 pin i vapor chamberom), ili ce trazit neku kompenzaciju a da zadrze trenutnu karticu ili ce napravit charge back direkt preko banke i oglasit se na lazno oglasavanje i EU zakone. Iskreno, i treba sterat XFXu jer ovo je nedopustivo...

Definitivno ih treba stisnut. Najbolje jedan fin cashback, tipa 150 evra

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:13 (KTM).
12 godina

Nvidia partneri dižu od reda cijene svojim 5xxx modelima sa druge strane Nvidia najavljuje skoru široku dostupnost 5xxx serije...valjda u strahu da ne kupimo svi rx9070.

Šta će onda Nvidia partneri kad bude grafa na lopate...opet spuštat cijene?...bit če to živi ciganluk

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Poduzi popis kod Nvidie no evo i usporedba s AMD-om
fsr3/4

vs

dlss4

Zeleni gaze i dalje neumorno, crveni se samo žale kako njima to nista ne treba

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

fsr3/4

vs

dlss4

a kaj ti igraš?

4 godine
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

fsr3/4

vs

dlss4

a kaj ti igraš?

Sve pomalo Trenutno najvise Path of Exille 2, jucer probao "novi" GTA 5 Enhanced "RTX on" 

15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

fsr3/4

vs

dlss4

a kaj ti igraš?

Sve pomalo Trenutno najvise Path of Exille 2, jucer probao "novi" GTA 5 Enhanced "RTX on" 

onda si skroman...prvi je u beti a drugi je dobio žuti premaz 

4 godine
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

fsr3/4

vs

dlss4

a kaj ti igraš?

onda si skroman...prvi je u beti a drugi je dobio žuti premaz 

I ta beta je zgazila sve zajedno finalne i spačane Diablo igre u 20 godina, nedostizni benčmark za sljedece desetljece po fizici detaljima i mogucnostima u nekoj takvoj igri a ovo je tek pola za sad
Gta 5 stvarno izgleda odlicno nemam rijeci RTX on!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice