Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.169
|
čitano: 972.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Gemmy kaže...

imamo isti problem

grafu koja se dosta grije i trosi, i zatvoreno kuciste koje nema najbolji airflow

bez undervolta nebu dobro

Koje imaš kućište?Ja imam stari r4 bez ikakvih kaveza napred,stane 5 14-tica u njega i danas takve modele prodaju pod airflow kučišta...nije da je 10+ godina staro 

13 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Moja vec godinama UV na 862 mV, savrseno stabilna i rezultati u svim igrama i benchevima bolji od stock, uz 10 stupnjeva manju temperaturu i manju potrosnju. Ak ce biti slicno s novom 9070 XT, definitivno idem opet radije na UV nego na OC, bar dok mi ne trebaju ekstra performanse.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca

Core clock ni ne treba dirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZGamer kaže...
Gemmy kaže...

imamo isti problem

grafu koja se dosta grije i trosi, i zatvoreno kuciste koje nema najbolji airflow

bez undervolta nebu dobro

Koje imaš kućište?Ja imam stari r4 bez ikakvih kaveza napred,stane 5 14-tica u njega i danas takve modele prodaju pod airflow kučišta...nije da je 10+ godina staro 

r6

imam 4x140 i 2x120 , ali tesko vucu zrak kroz prednju stranu, a neda mi se otvarat svaki put kada idem igrat jer ruzno izgleda :D

sve vnetove trzim na 800 rpm, i cpu ne prelazi 55c u igrama, ali grafa je na 75c+, sada iduca je hladnija s 55c pa ce biti ok

trebao bi preselit jedan u donju stranu di je bolji usis vjerovatno

4 godine

Fractal kucista su outdated za danasnje standarde, tdp svih komponenti u kucistu su jedno min 2x veca nego kad su ta kucista bila aktualna, + 2x vece graficke koje totalno prepolove kuciste!
Imam XL R2 koje je ogromno no totalno restriktivno što zrakom tako i mogucnostima! Imam ga samo zbog kolicine 3.5"hdd kaveza to su uglavnom noise suppresion kucista i nista vise no ni to nisu kad ubacis hrpu hdd koji zuje i probijaju frekvencijom van!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 13:43 (Boris grozni).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

slazem se borise

kuciste je bilo zakon dok smo imalu hrpu diskova unutra, i izolacija je eliminirala zvukove vibracija i rondanja diskova. sada nemam vise niti jedan

sada pomaze jedino ako si nesretan da si dobio gpu s jakin coilwhinom

mislim da cu ga zamjenit s jednim lian li-om 216/207 koji imaju super airflow. zajebao sam se(presao s 215 na r6) jer sam mislio da ce mi izolacija pomoci za buku, ali samo je gore napravila, jer su temp dosta vise

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 13:48 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mozete probat stavit neke bolje ventove na to kuciste, to uvik pomogne da prodisu komponente unutra!

scion of the storm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teško, konstruirano je za tišinu ne performanse a kako Boris kaže danas su druga vremena....dobro je to što ima ljudi koji imaju još danas potrebu za dodatnim HDD diskovima i kvalitetom te se daju solidno prodati....tako da nema tu greške nikakve

11 godina
Wiz3m4n kaže...

Takvo računalo bi kod mene bilo točno 1 dan, pa riješi si to, neispravan ili manje funkcionalan dio nekome u drugo računalo gdje i kome neće raditi problem ako je do toga ili u kantu za smeće....to je kao da voziš auto sa lošim kočnicama, no uglavnom koči dobro  tu i tamo neče 

a što da ti kažem, trenutno nemam što ubaciti unutra da provjerim što zajebava, a osim toga to se dogodilo par puta prije mjesec dana i od onda sve fercera normalno

kad malo popuste divlje cijene, da počnem razmišljat o novoj grafi, onda ću posuditi od kolege napajanje i naložiti ovu grafu, pa ću bar eliminirati grafu ili napajanje, a onda ionako uzimam na ljeto i novu matičnu i proc, pa kad zamijenim grafu, matičnu, proc i ram, valjda će sve sjest na mjesto

do tada jednostavno nemam kako provjeriti - ram sam jedino provukao kroz testove i sve je ok

Boris grozni kaže...

Windowsi ti se nikako nemogu rusiti radi gpu undervolta znaci da je nesto drugo u pitanju, inace -200 mislim da 3dmark nebudes prosao jer moja 4070 Ti super radi 3.1ghz u skoro svim benchevima no u 3dmarku lupa u svaki apsolutni limit i tu neide preko 2770mhz!

ali u isto vrijeme su mi se dvaput pojvili artefakti . možda je vram na grafi sjeban, a to može jebat i u loadu i u idle, ne znam, nisam pametan

inače sa -200mv radi bez problema već drugu godinu, 3dmark nisam testirao, ali jesam superpi, occt stres test i desetke i desetke igrica

Boris grozni kaže...

Fractal kucista su outdated za danasnje standarde, tdp svih komponenti u kucistu su jedno min 2x veca nego kad su ta kucista bila aktualna, + 2x vece graficke koje totalno prepolove kuciste!
Imam XL R2 koje je ogromno no totalno restriktivno što zrakom tako i mogucnostima! Imam ga samo zbog kolicine 3.5"hdd kaveza to su uglavnom noise suppresion kucista i nista vise no ni to nisu kad ubacis hrpu hdd koji zuje i probijaju frekvencijom van!

define 7 je daleko od outdated, nemam nikakvih problema niti usred ljeta u višesatnom gejmanju... doduše, stavio sam dva dodatna venta

tvoj r2 xl je naprijed blokiran kavezima, dok je moj define 7 potpuno otvoren od ventova do grafe i cpu hladnjaka cijelom visinom, kao i svako moderno kućište

4 godine
Gemmy kaže...

slazem se borise

kuciste je bilo zakon dok smo imalu hrpu diskova unutra, i izolacija je eliminirala zvukove vibracija i rondanja diskova. sada nemam vise niti jedan

mislim da cu ga zamjenit s jednim lian li-om 216/207 koji imaju super airflow. zajebao sam se(presao s 215 na r6) jer sam mislio da ce mi izolacija pomoci za buku, ali samo je gore napravila, jer su temp dosta vise

Ja cu isto no tek kad dodu neki povoljniji 4/8tb+ ssd za pohranu do tada trpim zujanje i buku
picajzla0707 r7 je ipak malo moderniziran prednji mesh no opet kad mu stavis hdd dobis drek

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 14:03 (Boris grozni).
17 godina
metallic kaže...

Mozete probat stavit neke bolje ventove na to kuciste, to uvik pomogne da prodisu komponente unutra!

imam p14 od arctica x2

2x default od fractala

i 2x 3000 industrial noctua koje sam htio razbiti prvi put kada sam upalio racunalo jer mi je probijalo bubnjice u usima na 3k :D

i dva p12 od arctica na cpu cooleru

nisam toliko bogat da dajem 200 eura popunit kuciste s noctua/bequiet/phanteks ventove koji su super, ali preskupi

4 godine
Gemmy kaže...
metallic kaže...

imam p14 od arctica x2

2x default od fractala

i 2x 3000 industrial noctua koje sam htio razbiti prvi put kada sam upalio racunalo jer mi je probijalo bubnjice u usima na 3k :D

i dva p12 od arctica na cpu cooleru

nisam toliko bogat da dajem 200 eura popunit kuciste s noctua/bequiet/phanteks ventove koji su super, ali preskupi

Nepomaze to nista ako imas bilo kaj ispred venta, zrak mora biti totalno slobodan da se krece za maksimalnu iskoristivost!

10 godina
Boris grozni kaže...

Ne vidim ja nikakve pomake niti u ovim novijim verzijama,dapače  stave mesh prednju stranu i izbacili kaveze i vidi ga airflow po 200 eura.

17 godina

Trenutno su kod mene 3 Fractala.....Mesihfy C, FD R5 i Define C TG....Mesihfy C je totalno razočaranje....koja loša kvaliteta izrade, ne znam šta tu košta 120+e....Antec Flux je tenk i remekdjelo estetike i kvalitete naspram tog isprdka, ova druga 2 su dobra.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ma sve je to ok ili se da sredit da bude.Jedino ako ne radiš akvarije u rgb-u,onda ideš na vizualni dojam,ali ove airflow verzije ne pušim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ma cak i akvariji imaju dobre temp

imao sam h9 i 9 ventova unutra koji radili na 600-900 rpm , i bilo je tiho i hladno

sva moderna kucista iznad 100eura su bomba naspram starijih kucista od 200e, i 20kg tezine

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 14:49 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gemmy kaže...

slazem se borise

Imam ti 216. Super je kvalitetno i jednostavno za rastavljanje. Treba ti doslovno možda još jedan 140mm vent i imaš sve što ti treba. U biti slično kao i 215.

Jedino što je faking turbo mesh pa je izolacija buke nepostojeća.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
15 godina
Wiz3m4n kaže...

Trenutno su kod mene 3 Fractala.....Mesihfy C, FD R5 i Define C TG....Mesihfy C je totalno razočaranje....koja loša kvaliteta izrade, ne znam šta tu košta 120+e....Antec Flux je tenk i remekdjelo estetike i kvalitete naspram tog isprdka, ova druga 2 su dobra.....

A meni baš Meshify C djeluje kvalitetan, kao i oku ugodan. I odlični su mi filteri na njemu.

10 godina
Gemmy kaže...

ma cak i akvariji imaju dobre temp

imao sam h9 i 9 ventova unutra koji radili na 600-900 rpm , i bilo je tiho i hladno

sva moderna kucista iznad 100eura su bomba naspram starijih kucista od 200e, i 20kg tezine

170 eura a nema opciju za 140mm ventove,max card lenght ∼435mm,u r4 bez kaveza stanje 1.25 0.5cm manje 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 15:32 (ZGamer).
17 godina
Izzy kaže...

A meni baš Meshify C djeluje kvalitetan, kao i oku ugodan. I odlični su mi filteri na njemu.

Pa evo imao sam valjda sve od Fractala skoro da mi je prošlo kroz ruke osim ovog sa drvenim panelom kako se već zove, no kako rekoh ovaj Meshify mi je baš bzze, MS Armor V710 je valjda bolji od njega, više nego duplo jeftiniji i ima 4ventilatora, kakva takva no cjelokupni dojam je bolji mi nego taj Fractal

17 godina
Wiz3m4n kaže...

sada vidim da ce doc i antec flux SE, bez prozirne stranice, i s zvucnom izolacijom na bocnim stranama. mislim da ce mi to biti iduci case

16 godina

Uh profulao sam temu mišljah da je za gpu. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
5 0 hvala 3
4 godine
dery kaže...

Uh profulao sam temu mišljah da je za gpu. 

Nisi daleko s obzirom na velicinu danasnjih grafi

jos malo pa ce dolaziti u vlastitom "kucistu" zamisli ovdje moju s dva venta

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 20:01 (Boris grozni).
10 godina

Jel ikoja prešla 40 cm?

...prigodna slika,stručnjak

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 20:09 (ZGamer).
4 godine
ZGamer kaže...

Jel ikoja prešla 40 cm?

https://www.youtube.com/shorts/VlYw4IFY71w
36cm duzine i 16.2 širine

Ovo je najduza 38cm
https://youtube.com/shorts/apiFnudlC8I?si=lEPLRL6dEHXu-AXQ

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 20:11 (Boris grozni).
11 godina
Boris grozni kaže...

picajzla0707 r7 je ipak malo moderniziran prednji mesh no opet kad mu stavis hdd dobis drek

stavi hdd u bilo koje moderno kućište i dobiješ isti drek

zato ja u define 7 ne koristim police za hdd koji idu ispred ventova, nego ona dva u 'podrumu' ispred napajanja, kao i na klasičnim mesh kućištima

zato i nemam nikakvih problema s propuhom, temperature su odlične, buka minimalna

10 godina

Malo sam študiral danas na poslu kućišta i sumiral kaj bi za mene "vrijedilo" upgradea sa trenutnog r4...Fractal North xl,BQ Shadow base 800dx i Asus Proart PA602.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gemmy kaže...
Wiz3m4n kaže...

sada vidim da ce doc i antec flux SE, bez prozirne stranice, i s zvucnom izolacijom na bocnim stranama. mislim da ce mi to biti iduci case

I meni...Gdje si vidio verziju za sound dampeningom ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
Na njihovoj stranici, uskoro bi trebao u prodaju
17 godina
ZGamer kaže...

Malo sam študiral danas na poslu kućišta i sumiral kaj bi za mene "vrijedilo" upgradea sa trenutnog r4...Fractal North xl,BQ Shadow base 800dx i Asus Proart PA602.

Ubaci u varijablu Antec Flux, BQ Imao, Fluxa i Asus ProArt imam trenutno, uhhhh težak izbor, sva 3 su odlična....Asus je specifičan po prednje 2 200ke.....tih i robustan.....BQ standardno dobar, Flux i Flux pro prate u stopu...imam običan Flux, ne pro, koji vjerujem može biti samo još i bolji

FLUX SE - Antec

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2025 21:46 (Wiz3m4n).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice