Boro mislio sam na model...Asus,mrsp cijena donekle,ne plaćaš shitshow aka. rgb,nije 4 slota i tako.Kaj je ispod haube je drugi par opanaka
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 5.167
- |
- čitano: 972.080
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Troll ima 4070 TI Super sa samo 2 venta-propelerca koja mu natječe se sa CPU-om tko će povući više struje iz utičnice.
Borise Stjepanjino jeli to oni tebe zajebavaju?!
Ak ima grafu sa dvije propeler prdilice onda hebiga, užas.
Evo forum se pretvorio u sprdačinu ova dva nedojebana AMD fan boya se rugaju Borisu i nitko im ne daje ban katastrofa.
Daj komentirajte tehničke karakteristike, a ne ko mala djeca napadati vas 2, 3 u čoporu fakat ste jadni.
Evo forum se pretvorio u sprdačinu ova dva nedojebana AMD fan boya se rugaju Borisu i nitko im ne daje ban katastrofa.
Daj komentirajte tehničke karakteristike, a ne ko mala djeca napadati vas 2, 3 u čoporu fakat ste jadni.
JA sam trazio da se otvori ova tema i da bude bez kartona da se blebece o grafickim karticama bez granica!
To kaj oni pricaju je sve bez ikavog pokrica neki od njih niti Pc nemaju
Vecina njih puše u prazno neda im se izadi iz prostora komocije pa nisu ni u stanju staviti ss bilo cega za najbanalniju usporedbu icega pa to sve zavrsava ovako..
Eto sve default, nisam dirao bios, u pozadini gledam mma i pokrenuo ovo...
Cisto da se može komentirati, piše da sam s istim kombom u zadnjih 32%
kolko vidim grafa moze ici negdje oko 33k score a cpu oko 17500 cpu score.
Ono sto cu ja def napraviti je smanjiti napone na grafi i procu i podici takt na maks stabilnu razinu i to je to, ne ocekujem da cu postici puno možda 31k graphic score i 16000 i nesto sitno cpu
Ono sto cu ja def napraviti je smanjiti napone na grafi i procu i podici takt na maks stabilnu razinu i to je to, ne ocekujem da cu postici puno možda 31k graphic score i 16000 i nesto sitno cpu
E hebes to kad te je u CPU scoreu pojedem sa 12700K
Nego reci ti nama kako to vrti Diablo4, fuckas ti TimeSpy
Kad tweakas procesor napisi tu sta si sve podesio i kako, i moj je na Gigabyte ploci, ali nisam nista po njemu prckao (Gigabyte ima meni nasmotaniji BIOS koji sam vidio), pa da vidim kako se to moze tweaknuti.
Kad tweakas procesor napisi tu sta si sve podesio i kako, i moj je na Gigabyte ploci, ali nisam nista po njemu prckao (Gigabyte ima meni nasmotaniji BIOS koji sam vidio), pa da vidim kako se to moze tweaknuti.
Evo samo undervolt grafe na -100mv nista drugo nisam dirao...
Koliko sam shvatio 9800x3d niti nije predobar za benchmarke koji nabijaju cpu score ?
X3D znaju iskoristiti igre, čmarci nisu igre...tj. jesu na forumu
Koliko sam shvatio 9800x3d niti nije predobar za benchmarke koji nabijaju cpu score ?
Da, 9800X3D u CPU score benchevima ne baca bas neki score. U Cinebenchu je to nesto sitno oko 23k koliko se sjecam.
Nemoj stediti grafu na undervoltu, moze to u pravilu kod AMD-a fest dolje. Moja 7800XT je stock 1150mV, a radi na 1000mV bez da trepne.
Vrtio sam je i na 985mV, sve super stabilno prolazila, ali ju onda tu i tamo znao Diablo4 srusiti.
Ali to je bilo taman iza velikog patcha i sa moddanim driverima (nesto sam isprobavao). A nakon velikog patcha Blizzard cesto zna zasrati, pa se rusi igra dok ne popeglaju.
A i mozda sam ja bas shebao drivere...
Bas bi mogao ponovo isprobati na 985mV sad sa "cistim' driverima.
Da, 9800X3D u CPU score benchevima ne baca bas neki score. U Cinebenchu je to nesto sitno oko 23k koliko se sjecam.
Nemoj stediti grafu na undervoltu, moze to u pravilu kod AMD-a fest dolje. Moja 7800XT je stock 1150mV, a radi na 1000mV bez da trepne.
Vrtio sam je i na 985mV, sve super stabilno prolazila, ali ju onda tu i tamo znao Diablo4 srusiti.
Ali to je bilo taman iza velikog patcha i sa moddanim driverima (nesto sam isprobavao). A nakon velikog patcha Blizzard cesto zna zasrati, pa se rusi igra dok ne popeglaju.
A i mozda sam ja bas shebao drivere...
Bas bi mogao ponovo isprobati na 985mV sad sa "cistim' driverima.
Ne ide na -200mv, sada sam stao na -100mv pa cu spustati malo po malo iako ja sam zadovljan s time...
Evo upravo sam za pocetak stavio PBO na procu na ALL Cores Negative - 10.. pa cu prvo se igrati s undervoltom a kada tu dobijem zeljen rezultat onda cu polako dizati takt...
Cini se da je ova ploca odlicna jer sam i 7600x undervoltao i to dosta a bio mi fixno na 5.5ghz full stable
edit: evo na na all core negative -30 vrtim stress test i piskaram po forumu :) tempreture su pale drasticno potrosnja pala drasticno :)
moze to u pravilu kod AMD-a fest dolje. Moja 7800XT je stock 1150mV, a radi na 1000mV bez da trepne.
ide to i kod nevidije fest dolje, moja 3080 sa stock 1.075mv radi s istim perfomansama na 875mv, uz dosta niže temperature i rpm
to je čitavih 200mv niže ili cca 18% manje, dok je kod tebe to 50% slabiji undervolt
ne znam kako je kod novijih serija
moze to u pravilu kod AMD-a fest dolje. Moja 7800XT je stock 1150mV, a radi na 1000mV bez da trepne.
ide to i kod nevidije fest dolje, moja 3080 sa stock 1.075mv radi s istim perfomansama na 875mv, uz dosta niže temperature i rpm
to je čitavih 200mv niže ili cca 18% manje, dok je kod tebe to 50% slabiji undervolt
ne znam kako je kod novijih serija
Ali ova kada se undervolta ne radi sa istim performansama, temperature idu dolje i boost poprilicno skoci (bez diranja clockova ili power limta, samo undervolt), pa onda i perfromanse idu gore.
TimeSpy (kada se vec gore njega prikazuje) na stocku je oko 20800-20900 GPU score, samo undervolt i ide oko 21900.
Prvo ide OC onda undervolt,bar kod mene
Prvo ide OC onda undervolt,bar kod mene
kod mene kako kad.
U pravilu meni je bitan undervolt uvijek i zato uvijek krecem od undervolta, pa onda ako ide usput povisim i koji mhz i gotovo... Danas bar sto se tice procesora i grafickih je to sve skroz ok i out of the box
Da, lagani undervolt i Oc istovremeno pa isprobavanje granica UV, tišina je bitna no ne toliko da bih narušio i same performanse
Ali ova kada se undervolta ne radi sa istim performansama, temperature idu dolje i boost poprilicno skoci (bez diranja clockova ili power limta, samo undervolt), pa onda i perfromanse idu gore.
TimeSpy (kada se vec gore njega prikazuje) na stocku je oko 20800-20900 GPU score, samo undervolt i ide oko 21900.
moja radi, točno sa -200mv radi na istih 1920mhz i ima skoro u dlaku iste perfomanse, uz 300rpm manje i 6-7 stupnjeva manje
sa -125mv klok raste na 2020mhz i ima veće perfomanse uz slične temperature i rpm kao na stocku
1. stock
volt 1.075
clock 1920
temp 76
rpm 1480
superp 15449
2. undervolt 1
volt 950
clock 2020
temp 75
rpm 1422
superp 16054
3. undervolt
volt 875
clock 1920
temp 70
rpm 1189
superp 15364
pošto mi je bitnija tišina, držim je na trećoj opciji, undervolt -200mv i značajno niže temperature i rpm
nisam pokušavao još niže undervoltat, vjerojatno bi išla još malo jer je gaming z model i po stocku ima veće brzine od gaming x modela, ali u službenim speckama ima i veću potrošnju
osim toga, imam problema s artefaktima i rušenjem, ali na čudan način - nekad radi super, kad je vratim na stock pojave se artefakti, drugi put ih nema
prije mjesec dana i ovako sa -200mv sam imao problema s rušenjem windoza, iako je tako namještena otkako sam je uzeo, sad zadnjih mjesec dana se ne ruši i nema artefakata
jel do grafe, napajanja ili nešto treće još nisam uspio skužit
moja radi, točno sa -200mv radi na istih 1920mhz i ima skoro u dlaku iste perfomanse, uz 300rpm manje i 6-7 stupnjeva manje
sa -125mv klok raste na 2020mhz i ima veće perfomanse uz slične temperature i rpm kao na stocku
1. stock
volt 1.075
clock 1920
temp 76
rpm 1480
superp 15449
2. undervolt 1
volt 950
clock 2020
temp 75
rpm 1422
superp 16054
3. undervolt
volt 875
clock 1920
temp 70
rpm 1189
superp 15364
Logicno je to nekako jer ako su i temp manje samim time je i takt visi kako kod AMD-a tako i kod Nvidie
Vidim da vrtite Time Spy na tom 3D Marku ali demo verzija ofc ne nudi taj vec samo Steel Nomad.
Pitanje, jeste vi to kupili taj 3D Mark ili ima neka fora kak poinstalirati ostale Free benchmarkove sa steama?
Ako ste kupili, kolko se to placa? Vidim oko 30 € na steamu.
To da vidim kolike su gornje granice a onda koliko se dobije sa undervoltom,ili izgubi.Nemreš naći zlatnu sredinu ak neznaš gornji max
Vidim da vrtite Time Spy na tom 3D Marku ali demo verzija ofc ne nudi taj vec samo Steel Nomad.
Pitanje, jeste vi to kupili taj 3D Mark ili ima neka fora kak poinstalirati ostale Free benchmarkove sa steama?
Klikni na more benchmarks
Za testiranje vga skini si samo Unigine Valley free ti je i ima par sto mb. pusti ga da vrti u krug, ne sekiraj se sa drugim, vjeruj mi
Logicno je to nekako jer ako su i temp manje samim time je i takt visi kako kod AMD-a tako i kod Nvidie
imam do osmog mjeseca garanciju, pa ću posudit od kolege jače i novije napajanje i nafrljit je, odnosno oc što veći može, da vidim hoće li se pojavit artefakti i hoće li krepat
ako prođe dobro, znači da je do napajanja, ako se pojave artefakti ide na reklamaciju
jedino me jebe zašto su se windoze rušile i to na samom startu, dakle bez opterećenja, pa kad ih restartiram sve ok
drugi dan isponova, treći sve ok, četvrti se opet ruši i tako par dana, a zadnjih mjesec sve ok, baš čudnovato ponašanje...
Subtotal 6,79€ Discount -25,50€( -78%) Tax 1,70€ Total 8,49€
Cekas popust, bude s vremena na vrijeme zestoki discount.
imam do osmog mjeseca garanciju, pa ću posudit od kolege jače i novije napajanje i nafrljit je, odnosno oc što veći može, da vidim hoće li se pojavit artefakti i hoće li krepat
ako prođe dobro, znači da je do napajanja, ako se pojave artefakti ide na reklamaciju
jedino me jebe zašto su se windoze rušile i to na samom startu, dakle bez opterećenja, pa kad ih restartiram sve ok
drugi dan isponova, treći sve ok, četvrti se opet ruši i tako par dana, a zadnjih mjesec sve ok, baš čudnovato ponašanje...
Najbolja stvar koja se moze desiti, taman da grafa krepa pred kraj reklamacije
Uz malo srece mozda dobijes RTX4080 jer je to ista klasa kartice.
Iss tak davno sam ga "kupio" da sam zaboravio da nije bio besplatan
Najbolja stvar koja se moze desiti, taman da grafa krepa pred kraj reklamacije
Uz malo srece mozda dobijes RTX4080 jer je to ista klasa kartice.
to bi bilo najbolje da, račun je na 8.600 kuna ili sadašnjih 1.150 ojra, pa me ne zanimaju njihove lošije ponude
a vidjet ću, čak i ako sve prođe dobro i grafa ispadne full ispravna, svejedno ću je prodat i ići na novo
sva ta sranja sa artefaktima i rušenjem nedaju mi mira da ostane s grafom bez garancije
u tom slučaju prodajem 3080 i dodam za 9070xt - 20-30% više perfomanse i nova garancija da se ne mislim oće li krepat
Takvo računalo bi kod mene bilo točno 1 dan, pa riješi si to, neispravan ili manje funkcionalan dio nekome u drugo računalo gdje i kome neće raditi problem ako je do toga ili u kantu za smeće....to je kao da voziš auto sa lošim kočnicama, no uglavnom koči dobro tu i tamo neče
imamo isti problem
grafu koja se dosta grije i trosi, i zatvoreno kuciste koje nema najbolji airflow
bez undervolta nebu dobro
1. stock
volt 1.075
clock 1920
temp 76
rpm 1480
superp 15449
2. undervolt 1
volt 950
clock 2020
temp 75
rpm 1422
superp 16054
3. undervolt
volt 875
clock 1920
temp 70
rpm 1189
superp 15364
pošto mi je bitnija tišina, držim je na trećoj opciji, undervolt -200mv i značajno niže temperature i rpm
nisam pokušavao još niže undervoltat, vjerojatno bi išla još malo jer je gaming z model i po stocku ima veće brzine od gaming x modela, ali u službenim speckama ima i veću potrošnju
osim toga, imam problema s artefaktima i rušenjem, ali na čudan način - nekad radi super, kad je vratim na stock pojave se artefakti, drugi put ih nema
prije mjesec dana i ovako sa -200mv sam imao problema s rušenjem windoza, iako je tako namještena otkako sam je uzeo, sad zadnjih mjesec dana se ne ruši i nema artefakata
jel do grafe, napajanja ili nešto treće još nisam uspio skužit
Windowsi ti se nikako nemogu rusiti radi gpu undervolta znaci da je nesto drugo u pitanju, inace -200 mislim da 3dmark nebudes prosao jer moja 4070 Ti super radi 3.1ghz u skoro svim benchevima no u 3dmarku lupa u svaki apsolutni limit i tu neide preko 2770mhz!