Ili @KrespoCG uzmeš ovaj Morpheus kao @Kamikaza i miran si
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 265.017
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hehe kako sad stvari stoje Morphius bude na prodaju
zbog čeg
Zasto?
U mene je takodjer morpheus, idle 25-30c (ovisno o sobnoj temp.), a load 50-55c (takodjer ovisno o sobnoj temp). Cooler owna.
P.S. - 2 venta na njemu su spojena na napojnu, te pusu 100% stalno, ali nisu previse glasni (dizajn)..
Zasto?
U mene je takodjer morpheus, idle 25-30c (ovisno o sobnoj temp.), a load 50-55c (takodjer ovisno o sobnoj temp). Cooler owna.
P.S. - 2 venta na njemu su spojena na napojnu, te pusu 100% stalno, ali nisu previse glasni (dizajn)..
ma u planu je nova kartica, pa su tu sad neke lude kombinacije
Ja svoju Tri-X drzim ovak...
Volim da se malo cuje kad radi ^^
Cuj voli buku.
Cemu ovo??
Na istoj kartici fanovi mi max idu 40%,a temp je uredno. Bude oko 65C.
Kad nis ne radim onda je tisina, a kad igram neka dere, volim da se čuje da dela. :D
A temp mi ne prelaze kojih 65-70 °C u igrama, a kartica ne pada ispod ~1000 MHz.
mozda ce malo biti cudno sto sam pored GTX 970 odabrao 'staru' 290X, ali ova grafa mi je bila želja, po performansama sigurno nije slabija od 970
unatoč tome što uskoro dolazi nova ATi 3xx serija, pošto ću se još neko duže vrijeme zadržati na 1080p, mislim da je ovo čisto dovoljno i baš sam happy što sam ju konačno uzeo
(Custom PCB + Tri-X Vapor-X cooler + backplate) x SAPPHIRE znak koji svjetli = sve što čovjek može poželjeti
naravno da je jaca, samo sto okorjeli nvidia fanovi to nece priznati pa kad im po testovima stavis crno na bijelo dobijes td.. :))
Neka oni lupaju TD-ove ako im je gust dosadasnji rezultati nekih testova ode na forumu GTX 970 su stavili i iza r9 290-ke tako da o X-ici nemaju sta pricat.

Zanimljiv bench - 290x 4GB vs 290x 8 GB. U nekim naslovima ima poprilično razlika u min. FPSu
Zanimljiv bench - 290x 4GB vs 290x 8 GB. U nekim naslovima ima poprilično razlika u min. FPSu
Bome da,u Mordoru i TR je realno ogromna razlika uzevsi u obzir da se radi samo o vram razlici..........
Cemu ovo??
Na istoj kartici fanovi mi max idu 40%,a temp je uredno. Bude oko 65C.
U ovim hladnijim periodima godine ventovi mi takodjer idu do nekih 40% a temps do 64c a prosjecno bih rekao oko 60c.Po ljetu je druga prica i ide do 73c a prosjek 69-70c sa ventovim takodjer oko 40%.
Znam da pošto mi je referentna da se mora čuti nijesam mutav, pa sam mislio da se taj nivo buke malo smanji kroz podešavanja preko MSI afterburner-a.
Fala za preporuke ali ovo postaje iritantno i nepodnošljivo.
Pokušaću da je prodam i kupim GTX 970, ukoliko ne, kupiću arctic accelero extreme 3, jer mi je on povoljniji nego ostali Raijintek i sl.
Vjerovatno je zbog ovog problema R9 290 uzima na večim rezolucija od FullHD
ma koja rezolucija veca od 1080p...misil nema single kartice koja sve igre moze vrtit u 1080p na 60 fps lockano a ljudi pricaju o vecim rez...ne drogirajte se....mislim ko voli igrat 1440p + na ispod 40 fps have fun, ali ja bi radje ima 60 fps
Opet ja :)
Može li neko da postavi najbolja podešavanja za fan speed preko MSI Afterburner-a za R9 290 referentnu, da se malo manje čuje.
Zafaljujem.
Koji tebe djavo natjera da uzmes tu grafu na taj i3? :D
Neces se usrecititi dok ne promjenis taj referentni kuler, ja sam prije nekih mjesec imao jednu 290 i probao sam s kulerom i jednostavno je nepodnosljivo. Aftermarket hladjenje i cao
ma koja rezolucija veca od 1080p...misil nema single kartice koja sve igre moze vrtit u 1080p na 60 fps lockano a ljudi pricaju o vecim rez...ne drogirajte se....mislim ko voli igrat 1440p + na ispod 40 fps have fun, ali ja bi radje ima 60 fps
u krivu si. eto npr ja igram na 1440p sa 290x na 56=60 fpsa samo s jednom grafom jer cf nije podrzan..tako da tvoja izjava ne drzi vodu.. sad me zanima jel to pricas bezveze a ocito da da jer inace takvu glupost nebi izjavio
ja neznam onda na koju foru moja r9 290 tjera sve i jednu igru preko 60fps-a :D
prvo imaj komponentu u rukama i isprobaj ju kako radi a onda pričaj o njoj!
evo da se pridruzim klubu
nikakav fanboy,uzimam obicno grafu koja je nabolji omjer ulozeno dobiveno
imao sam do sada gtx760 4gb nju dobro utopio i za te pare kupio 290,prvo referentnu ali ju odmah prodao(buka,temp)
i drugi dan kupio sapphire tri-x oc-tisa,hladnija-prezadovoljan
p.s.-bog te molovo kolika je ;)
Oce li r9 290 podrzavat dx 12?
Uvijek mozes igrat na vecim rezolucijama i smanjit neke druge postavke za tih 60 fpsa. Meni osobno igre bolje izgledaju na velikim rezolucijama s low postavkama nego ultra i niska rezolucija. Ovisi od igre do igre. Devovi danas stavljaju svakakve gluposti u igre koje zderu fps a izgledaju lose.
Oce li r9 290 podrzavat dx 12?
Da osim onih hardverskih dx12 komponenti.
R9 290 Tri-x u Futuri It skocila sa 2300kn na 2800kn dzizus!!!!!!!!!!!!!
R9 290 Tri-x u Futuri It skocila sa 2300kn na 2800kn
dzizus!!!!!!!!!!!!!
Moze bit da su je vezali uz Svicarski franak umisto uz dolar