- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Men to izgleda sasvim ok a ti ako zelis nize temperature i vise buke poigraj se rucno brzinom ventova

To ti je normalna brzina fana ali meni su temperature u gamingu u ove hladnije dane oko 64c dok mi je u najtoplije bilo 73c.
još jedno pitanje, iman 1055t proc, jel tu velik bottleneck, i ako jest, zamjenit cu ga sa fx 8320 ili 8350 uzea bi intel neki, al san nedavni uzea i novu maticnu pa mi se ne isplati bacat pare, i oce li kod njih isto biti bottlenecka?
Ma nemas brige to je sasvim uredu i kod mene je tako. Super je sto cak iz u tako nizak postotak vrtnje ventova temeratura ne skace preko 75C
Molim za pomoć,
radi se o novoj konfiguraciji
asus maximus vii ranger i asus R9 290x dciioc, a problem je sljedeci što god podesio u biosu
kartica uvijek radi na PCI-e x1 v2.0
Stavio sam i sliku GPU-z s ukljucenim renderom, ali brzina se ne povećava
Ako nisi stavi grafu u prvi slot a ako jesi izvadi ju pa ju opet stavi to je meni rjesilo isti problem s proslom grafom (valjda nije dobro sjela)

Probao tri puta, uvijek isto, a u biosu pise pod slot pci-e 16 Not present , kao da nema kartice, a vidi je pod tools graphic card uredno i naravno monitor i sve radi osim brzine x16
Pozdrav, ovako zanima me kako je najbolje provjeriti da grafa radi kako treba. Primjetio sam da imam dosta vise temperature od drugih, nekima je max 70 a meni oko 85 stupnjeva, a grafa nije ocana. U bf4, mi nakon nekog vremena sa 100 fpsa padne na 20 i bude par sekundi pa se vrati, a to sam skuzio da se dogodi kad se ventilatori pocinju jace cut. Moze pomoc oko toga?
Pozdrav, ovako zanima me kako je najbolje provjeriti da grafa radi kako treba. Primjetio sam da imam dosta vise temperature od drugih, nekima je max 70 a meni oko 85 stupnjeva, a grafa nije ocana. U bf4, mi nakon nekog vremena sa 100 fpsa padne na 20 i bude par sekundi pa se vrati, a to sam skuzio da se dogodi kad se ventilatori pocinju jace cut. Moze pomoc oko toga?
Ako se dobro sjecam Asusova nereferentna 290 radi standardno na 85c ili tako nesto u loadu i zato mi je odmah i ispala iz izbora.Ova moja sad kad je hladnije prosjecno radi na 64c a u najtoplijim ljetnim danima je na prosjecno 73c to je bio jedan od razloga zasto sam striktno zelio ovaj model.
Toliko sam se bio nahaypo na nvidia seriju 9 da sam vec bio odlucio prodat ovu grafu ali kad su se dojmovi malo slegli i kad sam procitao ovo http://wccftech.com/amd-20nm-r9-390x-feautres-20nm-hbm-9x-faster-than-gddr5/ ipak ostajem na ovoj sapphirki koja me uistinu sluzi perfektno i moguce da ce mi skok bit tek na novu serijnu od AMDa.........ako ne i seriju iza jer uistinu koliko ima smisla ic na nesto jace kad mi 99% igara dostupnih na PC gaming trzistu radi daleko iznad 60 fps na ultra i 1080p........
Toliko sam se bio nahaypo na nvidia seriju 9 da sam vec bio odlucio prodat ovu grafu ali kad su se dojmovi malo slegli i kad sam procitao ovo http://wccftech.com/amd-20nm-r9-390x-feautres-20nm-hbm-9x-faster-than-gddr5/ ipak ostajem na ovoj sapphirki koja me uistinu sluzi perfektno i moguce da ce mi skok bit tek na novu serijnu od AMDa.........ako ne i seriju iza jer uistinu koliko ima smisla ic na nesto jace kad mi 99% igara dostupnih na PC gaming trzistu radi daleko iznad 60 fps na ultra i 1080p........
Tebi nema smisla uzimat gtx 980 kad možeš bez problema tjerat s tom karticom bilo što još jedno poduže vrijeme. Ja recimo sa 4850 ne mogu i jednostavno mi se neda čekat još pole godina da zaigram nešto kad mi je ostatak konfe odličan i samo mi treba jača kartica za neku oke cijenu a to mi gtx 970 pruža. Dal će cijene padat... vjerojatno. Nama koji imamo starije kartice, mislim da je 9 serija od nv sasvim oke izbor. Oduvijek sam na amd-u, i najčešće ljudim slažem konfe s istima, ali ono što nv nudi kao ekskluzivu me toliko privlači. Lako se nv proda za gopdinu dana i uzme neka 380x akos e pokaže daleko boljom u svakom pogledu.
Eno 14.9 driver. Vidi li itko ikakve promjene?
BTW (slika):
Zašto mi kartica radi u x8 v3.0 modu, a ne x16 v3.0? (Slot podržava)
U BIOSu je priority stavljen na pcie, ugašen je multi-gpu, ako ima ikakve veze.
isprobao shadows of mordor sa starim driverima i 14.9.
14.9 su mi dali oko 20 fps :D
zato sta ti se pcie slot downclocka kad grafa nista ne rendera
zato sta ti se pcie slot downclocka kad grafa nista ne rendera
Pored - render test. Probao sam i s Civom 5com u windowed modu pored, isto.
Imam sličan slučaj, grafa mi radi u modu x1 v2.o, u biosu matične čak piše pod PCI-e x16 slotu NOT PRESENT, a slike ima i windowsi i igre rade.
Probao sam sve moguće postavke i updeate biosa i na kraju čak stavio i drugu grafičku i sve isto brzina x1.
Pričao sam sa suportom od asusa (asus maximus VII ranger matična) i rekli su mi da je zamjenim, tak da sam je poslao nazad pa ćemo vidjeti što će reći.
http://wccftech.com/amd-initiates-wave-price-cuts-radeon-r9-290-299-radeon-r9-290x-399/
Nema boljega od zdrave konkurencije :) :) :)
Eno 14.9 driver. Vidi li itko ikakve promjene?
BTW (slika):
Zašto mi kartica radi u x8 v3.0 modu, a ne x16 v3.0? (Slot podržava)
U BIOSu je priority stavljen na pcie, ugašen je multi-gpu, ako ima ikakve veze.
klikni upitni, te pokreni render test, trebao bi ti onda skočitna 16!
Propusnost postaje sve bitnija i to se vrlo dobro vidi po benchu Vojnika na gtx 970 i na mom u Shadow of Mordor posto oboje imamo 4gb vrama ali moja grafa ima daleko vecu propusnost.
Da se učlanim u klub sa ref. R9 290 od gigabyte e sad treba neki bolji kuler da ovo hladi da ne throttluje neda se OC-at, zamjenio sa tipom on meni ovu R9 290 a ja njemu Asus HD7950 DC2T V2 znači čisto graf za grafu.Vidjet ću da stavim hladnjak ako bude pasovao od HD7970 Gigabyte OC da vidim imal kakve razlike u tempovima.
Da se učlanim u klub sa ref. R9 290 od gigabyte e sad treba neki bolji kuler da ovo hladi da ne throttluje neda se OC-at, zamjenio sa tipom on meni ovu R9 290 a ja njemu Asus HD7950 DC2T V2 znači čisto graf za grafu.Vidjet ću da stavim hladnjak ako bude pasovao od HD7970 Gigabyte OC da vidim imal kakve razlike u tempovima.
Ne ide ti taj hladnjak na R9 290. Drugačije okrenut gpu!!!
Jel može ko odgovorit, pokrenia san furmark, i u hwinfu gledan i piše mi gpu vrm temperature 1 97C i gpu vrm temperature 2 60c, a temperatura graficke je 76c, pa me zanima jel ova temperatura vrm1 normalna?
Graficka je Saphire r9 290 tri-x.
Jel može ko odgovorit, pokrenia san furmark, i u hwinfu gledan i piše mi gpu vrm temperature 1 97C i gpu vrm temperature 2 60c, a temperatura graficke je 76c, pa me zanima jel ova temperatura vrm1 normalna?
DA takve su sve mislim i kod mene je tako bilo imaju slabo rješeno hlađenje VRM1 naponske sekcije za GPU a ovaj drugi VRM2 je za memoriju
evo kako je bilo prije http://i40.photobucket.com/albums/e205/mirzet1976/ScreenHunter_52Oct081230_zpse76f393a.jpg
a kako je sad na večim clockovima
naravno da nije normalna, vrm nikako nebi smio dolaziti do tih temperatura! inace su deklarirani da rade do 120°c, osobno bi se zabrinuo da mi prelaze prek 90° u najvecem loadu tipa furmark i slicno!lp