R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
R9 290/X club
pozdrav svima, kupio sam Sapphire R9 290 Tri-X prije nekoliko dana, i pri igranju temperature su oko 75c, a brzina vrtnje fanova nikad ne prelazi 40%, ali baš nikad, pa me zanima je li to normalno
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Re: R9 290/X club
Raoul kaže...
pozdrav svima, kupio sam Sapphire R9 290 Tri-X prije nekoliko dana, i pri igranju temperature su oko 75c, a brzina vrtnje fanova nikad ne prelazi 40%, ali baš nikad, pa me zanima je li to normalno

Men to izgleda sasvim ok a ti ako zelis nize temperature i vise buke poigraj se rucno brzinom ventova
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
14 godina
Raoul kaže...
a brzina vrtnje fanova nikad ne prelazi 40%, ali baš nikad

Možeš s MSI afterburnerom podesit krivulju venta hlađenja grafičke kartice.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
hvala probat cu, al da brzina na automatski ne prelazi preko 40% mi je ipak čudno
12 godina
R9 290/X club

To ti je normalna brzina fana ali meni su temperature u gamingu u ove hladnije dane oko 64c dok mi je u najtoplije bilo 73c.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
R9 290/X club

još jedno pitanje, iman 1055t proc, jel tu velik bottleneck, i ako jest, zamjenit cu ga sa fx 8320 ili 8350 uzea bi intel neki, al san nedavni uzea i novu maticnu pa mi se ne isplati bacat pare, i oce li kod njih isto biti bottlenecka?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 17:00 (Raoul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Raoul kaže...
hvala probat cu, al da brzina na automatski ne prelazi preko 40% mi je ipak čudno

Ma nemas brige to je sasvim uredu i kod mene je tako. Super je sto cak iz u tako nizak postotak vrtnje ventova temeratura ne skace preko 75C

13 godina
neaktivan
R9 290/X club

Molim za pomoć,

radi se o novoj konfiguraciji

asus maximus vii ranger i asus R9 290x dciioc, a problem je sljedeci što god podesio u biosu

kartica uvijek radi na PCI-e x1 v2.0

Stavio sam i sliku GPU-z s ukljucenim renderom, ali brzina se ne povećava

0 0 hvala 0
12 godina
OggyvonKenobi kaže...

Molim za pomoć,

radi se o novoj konfiguraciji

asus maximus vii ranger i asus R9 290x dciioc, a problem je sljedeci što god podesio u biosu

kartica uvijek radi na PCI-e x1 v2.0

Stavio sam i sliku GPU-z s ukljucenim renderom, ali brzina se ne povećava

Ako nisi stavi grafu u prvi slot a ako jesi izvadi ju pa ju opet stavi to je meni rjesilo isti problem s proslom grafom (valjda nije dobro sjela)
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
neaktivan

Probao tri puta, uvijek isto, a u biosu pise pod slot pci-e 16  Not present , kao da nema kartice, a vidi je pod tools graphic card uredno i naravno monitor i sve radi osim brzine x16

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Pozdrav, ovako zanima me kako je najbolje provjeriti da grafa radi kako treba. Primjetio sam da imam dosta vise temperature od drugih, nekima je max 70 a meni oko 85 stupnjeva, a grafa nije ocana. U bf4, mi nakon nekog vremena sa 100 fpsa padne na 20 i bude par sekundi pa se vrati, a to sam skuzio da se dogodi kad se ventilatori pocinju jace cut. Moze pomoc oko toga? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CroRex kaže...

Pozdrav, ovako zanima me kako je najbolje provjeriti da grafa radi kako treba. Primjetio sam da imam dosta vise temperature od drugih, nekima je max 70 a meni oko 85 stupnjeva, a grafa nije ocana. U bf4, mi nakon nekog vremena sa 100 fpsa padne na 20 i bude par sekundi pa se vrati, a to sam skuzio da se dogodi kad se ventilatori pocinju jace cut. Moze pomoc oko toga? 

Ako se dobro sjecam Asusova nereferentna 290 radi standardno na 85c ili tako nesto u loadu i zato mi je odmah i ispala iz izbora.Ova moja sad kad je hladnije prosjecno radi na 64c a u najtoplijim ljetnim danima je na prosjecno 73c to je bio jedan od razloga zasto sam striktno zelio ovaj model.

12 godina
R9 290/X club

Toliko sam se bio nahaypo na nvidia seriju 9 da sam vec bio odlucio prodat ovu grafu ali kad su se dojmovi malo slegli i kad sam procitao ovo http://wccftech.com/amd-20nm-r9-390x-feautres-20nm-hbm-9x-faster-than-gddr5/ ipak ostajem na ovoj sapphirki koja me uistinu sluzi perfektno i moguce da ce mi skok bit tek na novu serijnu od AMDa.........ako ne i seriju iza jer uistinu koliko ima smisla ic na nesto jace kad mi 99% igara dostupnih na PC gaming trzistu radi daleko iznad 60 fps na ultra i 1080p........

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Toliko sam se bio nahaypo na nvidia seriju 9 da sam vec bio odlucio prodat ovu grafu ali kad su se dojmovi malo slegli i kad sam procitao ovo http://wccftech.com/amd-20nm-r9-390x-feautres-20nm-hbm-9x-faster-than-gddr5/ ipak ostajem na ovoj sapphirki koja me uistinu sluzi perfektno i moguce da ce mi skok bit tek na novu serijnu od AMDa.........ako ne i seriju iza jer uistinu koliko ima smisla ic na nesto jace kad mi 99% igara dostupnih na PC gaming trzistu radi daleko iznad 60 fps na ultra i 1080p........

Tebi nema smisla uzimat gtx 980 kad možeš bez problema tjerat s tom karticom bilo što još jedno poduže vrijeme. Ja recimo sa 4850 ne mogu i jednostavno mi se neda čekat još pole godina da zaigram nešto kad mi je ostatak konfe odličan i samo mi treba jača kartica za neku oke cijenu a to mi gtx 970 pruža. Dal će cijene padat... vjerojatno. Nama koji imamo starije kartice, mislim da je 9 serija od nv sasvim oke izbor. Oduvijek sam na amd-u, i najčešće ljudim slažem konfe s istima, ali ono što nv nudi kao ekskluzivu me toliko privlači. Lako se nv proda za gopdinu dana i uzme neka 380x akos e pokaže daleko boljom u svakom pogledu.

12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Eno 14.9 driver. Vidi li itko ikakve promjene?

BTW (slika):

Zašto mi kartica radi u x8 v3.0 modu, a ne x16 v3.0? (Slot podržava)

U BIOSu je priority stavljen na pcie, ugašen je multi-gpu, ako ima ikakve veze.

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 17:41 (lazy_punk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

isprobao shadows of mordor sa starim driverima i 14.9.

14.9 su mi dali oko 20 fps :D

zato sta ti se pcie slot downclocka kad grafa nista ne rendera

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 18:46 (thaar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
thaar kaže...

zato sta ti se pcie slot downclocka kad grafa nista ne rendera

Pored - render test. Probao sam i s Civom 5com u windowed modu pored, isto.

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
13 godina
neaktivan

Imam sličan slučaj, grafa mi radi u modu x1 v2.o, u biosu matične čak piše pod PCI-e x16 slotu NOT PRESENT, a slike ima i windowsi i igre rade.

Probao sam sve moguće postavke i updeate biosa i na kraju čak stavio i drugu grafičku i sve isto brzina x1.

Pričao sam sa suportom od asusa (asus maximus VII ranger matična) i rekli su mi da je zamjenim, tak da sam je poslao nazad pa ćemo vidjeti što će reći.

12 godina
R9 290/X club
Moj PC  
7 0 hvala 1
11 godina
lazy_punk kaže...

Eno 14.9 driver. Vidi li itko ikakve promjene?

BTW (slika):

Zašto mi kartica radi u x8 v3.0 modu, a ne x16 v3.0? (Slot podržava)

U BIOSu je priority stavljen na pcie, ugašen je multi-gpu, ako ima ikakve veze.

klikni upitni, te pokreni render test, trebao bi ti onda skočitna 16!

12 godina
R9 290/X club

Propusnost postaje sve bitnija i to se vrlo dobro vidi po benchu Vojnika na gtx 970 i na mom u Shadow of Mordor posto oboje imamo 4gb vrama ali moja grafa ima daleko vecu propusnost.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Da se učlanim u klub sa ref. R9 290 od gigabyte e sad treba neki bolji kuler da ovo hladi da ne throttluje neda se OC-at, zamjenio sa tipom on meni ovu R9 290 a ja njemu Asus HD7950 DC2T V2 znači čisto graf za grafu.Vidjet ću da stavim hladnjak ako bude pasovao od HD7970 Gigabyte OC da vidim imal kakve razlike u tempovima.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mirzet1976 kaže...

Da se učlanim u klub sa ref. R9 290 od gigabyte e sad treba neki bolji kuler da ovo hladi da ne throttluje neda se OC-at, zamjenio sa tipom on meni ovu R9 290 a ja njemu Asus HD7950 DC2T V2 znači čisto graf za grafu.Vidjet ću da stavim hladnjak ako bude pasovao od HD7970 Gigabyte OC da vidim imal kakve razlike u tempovima.

Ne ide ti taj hladnjak na R9 290. Drugačije okrenut gpu!!!

10 godina
neaktivan
R9 290/X club

Jel može ko odgovorit, pokrenia san furmark, i u hwinfu gledan i piše mi gpu vrm temperature 1 97C i gpu vrm temperature 2 60c, a temperatura graficke je 76c, pa me zanima jel ova temperatura vrm1 normalna?

Graficka je Saphire r9 290 tri-x.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 23:11 (Raoul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Raoul kaže...

Jel može ko odgovorit, pokrenia san furmark, i u hwinfu gledan i piše mi gpu vrm temperature 1 97C i gpu vrm temperature 2 60c, a temperatura graficke je 76c, pa me zanima jel ova temperatura vrm1 normalna?

DA takve su sve mislim i kod mene je tako bilo imaju slabo rješeno hlađenje VRM1 naponske sekcije za GPU a ovaj drugi VRM2 je za memoriju

evo kako je bilo prije http://i40.photobucket.com/albums/e205/mirzet1976/ScreenHunter_52Oct081230_zpse76f393a.jpg

a kako je sad  na večim clockovima

13 godina
protjeran
Raoul kaže...

naravno da nije normalna, vrm nikako nebi smio dolaziti do tih temperatura! inace su deklarirani da rade do 120°c, osobno bi se zabrinuo da mi prelaze prek 90° u najvecem loadu tipa furmark i slicno!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan

Evo i slike:

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 23:26 (Raoul).
12 godina
R9 290/X club

jel to na stock clockovima il si je malo OC-ao la kako god puno je to

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 23:35 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice