NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

živcira me da ima likova koji će sada dati 10 000 + kn samo da imaju 3080. Da mogu reci imam 3080

Ustvari cijela situacija sucks, izasle grafe a nitko ih nema. Shortage do 2021 i tko zna kada. Pa kakve su to pizd.. od Nvidie.

be Cool
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2020 22:48 (Horned Reaer).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Horned Reaer kaže...

živcira me da ima likova koji će sada dati 10 000 + kn samo da imaju 3080. Da mogu reci imam 3080

Ustvari cijela situacija sucks, izasle grafe a nitko ih nema. Shortage do 2021 i tko zna kada. Pa kakve su to pizd.. od Nvidie.

Ma bit ce grafa, Futura je najavila 12mj, znaci taman kad AMD predstavi svoje i da vidis kak ce letit na police po kak tak normalnim cijenama.

14 godina
neaktivan

Tek 12 znači? Nadao sam ugrabiti prije Cyberpunka novog ryzena i 3080. Ima li šanse?

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

taman će izbacit i wc blokove tak da čekanje i nije loše:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Horned Reaer kaže...

toliko ti je dosadno u životu da te živcira što će netko dati pare za grafičku, de pogledaj neku seriju ili pročitaj knjigu bit će ti lakše 

7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kako nVidia ima dobar marketing. Bolji od Applea. Od Microsofta. Predstavili su problem kao prednost. Na jako jednostavan i pametan način. Zapravo je problem jer postoji potražnja. Ljudi ne mogu doć do kartice. Novac ode na drugu stranu, neki se predomisle, neki mali postotak bude možda prošao na konkurentni proizvod, ako isti izade. Sada konkurencije nema, al nema ni proizvoda da namiri veliki postotak potencijalnih kupaca. A ovi što komentiraju ljude koji su kupili 3080/3090 za 3-4 tkn preko cifre u EU su isti oni koji su rekli da će 3080 kupit ljudi zato što mogu. Gospodo, dali ste si sami odgovor prije mjesec dana. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

malo drugaciji benchmark 3080

4K@120 HDR on 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...
Rhodin kaže...

Znaći 9900kn za nešto što se može vani dobiti za 6000.

Pa jbt takva smo banana država, našim trgovcima svaki put padne sjekira u med kod ovih releaseova. Nama "skalperi" ne trebaju, naši trgovci su dovoljni.

Pa zar se ne može sa ruksakom otići do Austrije, CH ili čega već pa ju kupiti jednom kada bude dostupna? 

U svemiru u kojem ti živiš nema korone ili kaj?

Naravno da bi se moglo da je situacija normalna. Trenutno izać iz zemlje znači riskirat karantenu ove ili one vrste.

Pošiljaka i dalje ima... i tu leži pitanje... ko je tu lud?

8 godina
protjeran
Rhodin kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...

Pa jbt takva smo banana država, našim trgovcima svaki put padne sjekira u med kod ovih releaseova. Nama "skalperi" ne trebaju, naši trgovci su dovoljni.

Pa zar se ne može sa ruksakom otići do Austrije, CH ili čega već pa ju kupiti jednom kada bude dostupna? 

Naravno da bi se moglo da je situacija normalna. Trenutno izać iz zemlje znači riskirat karantenu ove ili one vrste.

slab mu internet u bosni pa još nisu stigle informacije o koroni 

12 godina

Ne znam vise sta da kazem....moja rtx2080 ce bit prodana vec iduci tjedan, ovi sa computeruniverse kao nista ne znaju kad ce mi doc grafa.....jos na kraju necu imat nista lol.

Na ebay.de polovne 3080 od 1100eu za najlosije pa po 1250eu za bolje modele 😂😂😂😂😂

15 godina
MEGATAMA kaže...

Ne znam vise sta da kazem....moja rtx2080 ce bit prodana vec iduci tjedan, ovi sa computeruniverse kao nista ne znaju kad ce mi doc grafa.....jos na kraju necu imat nista lol.

Na ebay.de polovne 3080 od 1100eu za najlosije pa po 1250eu za bolje modele 😂😂😂😂😂

Imam osjećaj da ću prije nabavit 4080 nego 3080...

13 godina
MEGATAMA kaže...

Pa jednostavno ju nemoj prodat dok ne nabavis 3080?

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

fakat bljuv situacija ali fino su ti ljudi rekli pa si se zalio da sirimo negativu.

14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Zgrabite dečki, u linsku. JA JESAM  Najbolja verzija 3080ice

6 0 hvala 1
16 godina
Rhodin kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...

Pa dobro ja fino pitam.
Moraš se malo i snaći. Ja iz BiH u SRB bez problema ove godiene sam tri puta išao.
A u HR sam otišao dole kroz tunel Sv. Ilija na more u Brelu i rekao da kroz HR prolazim samo kao "tranzit". Nikakvih problema nisam imao. Ušao u Neum i odmah se vratio, boravio u Brelama i opet u Neum i vratim se kroz HR - nikakvih problema. Onako pričamo samo neka iskustva.

A realno jeste glavnim problem nestašica grafička ali ista kada dođe nešto ako će netko dati 150€ više komotno može na jedan izlet u Austriju primjerice ili neku drugu državu gdje nađe jeftino grafulju jer ako se ne varam HR ima drugi najveći PDV u EU.

16 godina
alscaul kaže...

biti ce ih , Asus je ok !!

ja sam rekao sebi  ili Founders Edition 3080 ili nijedna

be Cool
16 godina
MEGATAMA kaže...
* * *

To su čisti šverceri, gori su oni koji kupe nešto tako. Pa nije pšenica da ne može čekati.

alscaul kaže...

Kad stigne javi se da ti upišem recku ovdje na radnom stolu. Da budeš 5. kojima grafčka se ne ruši i ne pravi probleme.  Ali mislim da smo taj mit već razbili tako da o tome i nema više smisla pisati.

16 godina
Horned Reaer kaže...
* * *

biti ce ih , Asus je ok !!

ja sam rekao sebi  ili Founders Edition 3080 ili nijedna

I ja sam tako razmišjao (i danas slično) ali dobro se zapitati tko Nvidiji pravi FE izdanja grafičke. Opet je to ako sam malo progooglao Zotax, EVGA, PNY, Galaxy i slično društvo. 

13 godina
alscaul kaže...

Da po finoj cijeni od 950 eur za karticu koja bi trebala kostati oko 750.

13 godina
Ma planule su i one od 9000kn.
Ove su bagatela:)

2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Narucio na kraju iz Cyberport.de, tamo je i dalje 794 EUR TUF Gaming s dostavom. Naravno vjerojatno ce trebat do kraja godine da ju actually dobijem, al bome necu davati 250 eura ekstra i jos se igrat najbrzeg prsta za tu privilegiju, cijena od 950 eur vec znatno mijenja "isplativost" kartice

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Asus TUF u Linksu :O omg... pa pitao sam ih prosli tjedan kad sam uzimao Gainward ako imaju u planu dobivati Asusice... kaze "nemamo još informacije" i dođe za par dana

Btw prodao sam 2060S iz drugog kompa doslovno isti dan na njusci za 2700kn.. utrpao u njega svoju 1080Ti instead jer mi je bilo žao prodavati STRIXicu

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 9:16 (mrsmith).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
mrsmith kaže...

Asus TUF u Linksu :O omg... pa pitao sam ih prosli tjedan kad sam uzimao Gainward ako imaju u planu dobivati Asusice... kaze "nemamo još informacije" i dođe za par dana

Btw prodao sam 2060S iz drugog kompa doslovno isti dan na njusci za 2700kn.. utrpao u njega svoju 1080Ti instead jer mi je bilo žao prodavati STRIXicu

Pa svoju na njušku za neku normalnu cijenu koju si ti platio.Kupis si asus, vidiš da ih nema bar je to lako prodat. Usput novosti https://videocardz.com/press-release/sk-hynix-launches-worlds-first-ddr5-dram?fbclid=IwAR0Hi2Z6RmxNz4tJli7P5GXjuX4yWksyzPbSLuql1G3vJ4wRbqWCUqTr9Tg

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 9:25 (dreadmoore).
16 godina
dreadmoore kaže...
mrsmith kaže...

Pa svoju na njušku za neku normalnu cijenu koju si ti platio.Kupis si asus, vidiš da ih nema bar je to lako prodat. Usput novosti https://videocardz.com/press-release/sk-hynix-launches-worlds-first-ddr5-dram?fbclid=IwAR0Hi2Z6RmxNz4tJli7P5GXjuX4yWksyzPbSLuql1G3vJ4wRbqWCUqTr9Tg

Naah :) super je Gainwardica, zadovoljan sam. Nema potrebe / smisla mijenjati.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Lako je prodat, istina, ali nije lako kupit. Links je ima taj link otvoren valjda 30 sekundi nakon objave kolege. Gledam sad, nema više ničega... kak opće nađete to? Na nabavi nema, nije valjda da refreshate stranice svih trgovine?

mrsmith kaže...
dreadmoore kaže...
mrsmith kaže...

O, da, ima, već sam ti reko, ti TUF/Strix, ja ovu tvoju - popust za forumaše se podrazumijeva

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 9:31 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...
O, da, ima, već sam ti reko, ti TUF/Strix, ja ovu tvoju - popust za forumaše se podrazumijeva

Haha

13 godina
Rhodin kaže...

Lako je prodat, istina, ali nije lako kupit. Links je ima taj link otvoren valjda 30 sekundi nakon objave kolege. Gledam sad, nema više ničega... kak opće nađete to? Na nabavi nema, nije valjda da refreshate stranice svih trgovine?

Pa link je bio aktivan od 6:30 do cca 8:40, kad je meni jos dalo naruciti. I da, rucno refreshanje je jedini nacin :P

12 godina
Minneyar kaže...
alscaul kaže...

Da po finoj cijeni od 950 eur za karticu koja bi trebala kostati oko 750.

ne znam što se čudiš...

kod nas su se 1080 s daleko nižim msrp od 3080 prodavale po 6500 kuna, vani su cijene dosezale 900 eura - link

čekali smo i čekali da se pojave non fe kartice, cijene su divljale kao i sad, ja stvarno ne kužim kako ljudima memorija radi kad se ne sjećaju takvih situacija i uvijek se iznova čude ludilu

jedino u to vrijeme je trolanja bilo daleko manje, hehe, koja situacija kad je najviše znao zatrolati tonči pa su se ljudi svađali s njim i pizdili jer je 1080 uspoređivao sa titanom prošle gen i govorio kako je 18% napretka meh 

14 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

mrsmith kaže...
dreadmoore kaže...
mrsmith kaže...

Probudio sam se u 6:10, palo na pamet da pogledam na nabavi ima li nešto novo na našim stranicama jer se inače novi modeli pojave jednom tjedno u utorak ili srijedu, vidim tamo nemo ništa pa mi padne na pamet da links ima najbolje cijene i manualno otvorim - kad ono vidim TUFice...

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Da i mene to zanima - kako ljudi skuže kad je taj window za kupiti kad tako kratko traje?  Neka skripta kaj im javi kad ja artikl dostupan ili kaj? 

Vidim da je kolega skomentirao da se ranije probudio i imao sreće...

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 10:01 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice