Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
191x7 kaže...
Psiho246 kaže...

Po tome FX8300 ne bottlenecka R9 390 ali ti kazes da bottlenecka cak 380x zbog futuremarka.

Nije mi to skroz jasno, a definitivno ne zelim da mi GPU bude bottleneckan.

AKo nađeš najmanje jedan slučaj u kojem je usko grlo, onda znaš da je usko grlo. No ako je u FireStrike usko grlo, ne želim ni pomišljati kakvo je tek u BF4.

što ti je opsesija....

ako novi megane rs prokliže makar i na jednom zavoju na staroj cesti od zagreba do splita, znaš da je auto za*urac

pa kakve faking veze ima taj povremeni bn, osim za one s okapeom kojima čir naraste na *upku na najmanju pojavu istog, što proc povremeno bcka grafu, pogotovo ako to bez rezervnog igrača na drugom monitoru s kapcima zaljepljenim da ne propusti koji fps i koji vrišti "evo ti grafa pala na 99,7% usage-a", uopće niti ne vidi pri igranju

najbolje se ubit na licu mjesta, bacit kantu kroz prozor i dignut lokalni links u zrak, ako proc i grafa nisu zakucani na 99,9% u 99,9% vremena (i dobro pazi na drugi monitor, jel slučajno koji djelić sekunde pao ispod 99,9%)

17 godina
picajzla0707 kaže...
191x7 kaže...
Psiho246 kaže...

Po tome FX8300 ne bottlenecka R9 390 ali ti kazes da bottlenecka cak 380x zbog futuremarka.

Nije mi to skroz jasno, a definitivno ne zelim da mi GPU bude bottleneckan.

AKo nađeš najmanje jedan slučaj u kojem je usko grlo, onda znaš da je usko grlo. No ako je u FireStrike usko grlo, ne želim ni pomišljati kakvo je tek u BF4.

što ti je opsesija....

ako novi megane rs prokliže makar i na jednom zavoju na staroj cesti od zagreba do splita, znaš da je auto za*urac

pa kakve faking veze ima taj povremeni bn, osim za one s okapeom kojima čir naraste na *upku na najmanju pojavu istog, što proc povremeno bcka grafu, pogotovo ako to bez rezervnog igrača na drugom monitoru s kapcima zaljepljenim da ne propusti koji fps i koji vrišti "evo ti grafa pala na 99,7% usage-a", uopće niti ne vidi pri igranju

najbolje se ubit na licu mjesta, bacit kantu kroz prozor i dignut lokalni links u zrak, ako proc i grafa nisu zakucani na 99,9% u 99,9% vremena (i dobro pazi na drugi monitor, jel slučajno koji djelić sekunde pao ispod 99,9%)

ova tema je od pocetka nasadjena krivo, bilo mi je zao kaj sam par puta uopce ista komentirao..

najbolje se uopce ne sekirati niti je citati (evo ja popustio nakon par mjeseci)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
neaktivan

Da li je bolje uzeti i5 6500 ili i5 4460 za grafičku karticu 2.368,89 kn R9 380x 4 GB, koju karticu mogu staviti na ove procesore da ne bude usko grlo?

11 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ne brini za koji god da odabereš jedino ako ideš na z170 ploču pa imaš bolji futureproof za kasniju nadogradnju jer se na tom chipsetu može OC-at non K procesori kao što je i taj koji si naveo. 

lp

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može i gtx 970 4 GB, a da ne bude usko grlo?

11 godina

Može bez problema, ne brini za to uopće nisu to slabi procesori. 

lp

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

To ovako ispadne za GTA V na 1920x1080 rezoluciji:

Stavio sam i5 6500 i gtx 960 4 GB.

13 godina
protjeran
irush kaže...

To ovako ispadne za GTA V na 1920x1080 rezoluciji:

Stavio sam i5 6500 i gtx 960 4 GB.

pa i5 4460 je slabasan s malim taktom za 970! znam jer u nekim naslovima i nesto jaci i5 zna malo stucati s gtx970!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

Ne znam kako citirati 2 posta. Znači, bolje je i5 6500 + gtx 960 4GB?

13 godina
neaktivan

Uzmi ti 970 sta fali ako bude nekad malo bottlenecka to je takva mizerija mada ne znam samo gdje to i5 ce praviti bn 970? Kad ljudi guraju na 100% r9 290/X s i5 (isti rang grafa)koja ja znatno zahtjevnija po CPU snazi od 970ke, zar ne :)?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Uzmi ti 970 sta fali ako bude nekad malo bottlenecka to je takva mizerija mada ne znam samo gdje to i5 ce praviti bn 970? Kad ljudi guraju na 100% r9 290/X s i5 (isti rang grafa)koja ja znatno zahtjevnija po CPU snazi od 970ke, zar ne :)?

Uvijek gluposti pricas

9 godina
neaktivan

Imam i5 2500k na 4.5 stalno,pa me zanima ak bi isla gtx 970 ili 980 na taj proc?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
chaselol kaže...

Uvijek gluposti pricas

Ne odgovorih ti jer sam te blokirao ali sam morao da vidim sta si napisao jer uvijek pises gluposti samo ne znam sto se ova tri lika podrzavaju.

Informisite se ovdje za bottleneck

13 godina
protjeran

Po toj debilnoj stranici jedan pentium g3258 moze tjerati r9 280x ili i3 gtx 780ti/980 daj molim te, ova tema je bog i batina za sve te izbljuvke od stranica!

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Moj drug na 960 + pentium g3258 ima isto frejmova k'o ja sa 7950, taj dualac je sila, samo je problem kad se pojavi puno likova na sceni pa dropne fps a sve ostalo bez problema kod tzv "konzolaskih" igara. Znas i sam da je taj pentium jak, imao si jedan zar ne :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Moj drug na 960 + pentium g3258 ima isto frejmova k'o ja sa 7950, taj dualac je sila, samo je problem kad se pojavi puno likova na sceni pa dropne fps a sve ostalo bez problema kod tzv "konzolaskih" igara. Znas i sam da je taj pentium jak, imao si jedan zar ne :)

Dječače, idi pajki. Vidimo tvoje znanje i iskustvo na osnovu postova, a za ove linkove koje objavljuješ nemam riječi zaista.

13 godina

Nemogu vjerovati da ljudi jos uvijek uzimaju 970 pokraj amdove 290 i 390. :) jst, sayin...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Nemogu vjerovati da ljudi jos uvijek uzimaju 970 pokraj amdove 290 i 390. :) jst, sayin...

zasto bi uzeli po svim aspektima losiju karticu! i kakve veze ima ovo s temom...

13 godina
neaktivan

Samo na bug forumu i5 4460 je slabasan i bn pravi 970 kartici dok ostatku svijeta sve radi kako treba. Obozavam neke ljude 

Znaci ne postoji jebeni video gdje i5 4460 pravi bn 970 kartici ali dva experta se nadju i kazu da je to problem. Tacnije jedan expert i jedan balonja koji je imao dvije grafe u zivotu  Strasno

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Samo na bug forumu i5 4460 je slabasan i bn pravi 970 kartici dok ostatku svijeta sve radi kako treba. Obozavam neke ljude 

Znaci ne postoji jebeni video gdje i5 4460 pravi bn 970 kartici ali dva experta se nadju i kazu da je to problem. Tacnije jedan expert i jedan balonja koji je imao dvije grafe u zivotu  Strasno

pa BN ce gtx970/390 u slucaju ako smanjis AA level...no to nije cisti primjer BN kad cpu neuspjeva drzati noviji game naslov na ultri s AA! dok jaci i5 na cca 3,8+ghz ili i7 ce filati grafu na 99% i s puno manje detalja...

vidim Radeon-aši se uvrijedili! samo recite igru i deremo usporedbu odma!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 0:58 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan

Samo da javim da sam uspio OC-at AMD phenom x4 965BE na 4,0 sa stock voltažom.   ~ 1,368 V ~

Nakon tjedana pokušaja stalno sam dobivao blue screen sa "power" errorima kada bi preko 3,8 ga podigao.

Sada postižem 80-95% GPU usage, ponekad ga baci i na 99%......... 30-50FPS .............GTA 5 sa afterburnerom mjereno.

39°C idle, 50°C on load...iako fan sa 800rpm na 1600rpm baci.

HD6970 2GB 256-bit...... ne prelazi 70°C

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

2 0 hvala 1
17 godina
Imperator01 kaže...

drugim rijecima, prva generacija i7 procesora je i vise nego dovoljna za moderne graficke. da ne pricamo o drugoj generaciji i5.

bas me zanima clock4clock izmedju 2500k i 860

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 12:08 (nixass).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
chaselol kaže...

pa BN ce gtx970/390 u slucaju ako smanjis AA level...no to nije cisti primjer BN kad cpu neuspjeva drzati noviji game naslov na ultri s AA! dok jaci i5 na cca 3,8+ghz ili i7 ce filati grafu na 99% i s puno manje detalja...

Drobis gluposti ko i obicno. Nema se sta usporedjivat jer se sve zna od davno...

13 godina
protjeran
Imperator01 kaže...

jos da je barem tog 2500k stavio na 4ghz ovak nemas s cim usporediti, 2500k ga pere skoro 50% overall!

17 godina
Stjepanj kaže...
chaselol kaže...

Pricas gluposti, benchmarkova ima po netu koliko hoces i to sa istom konfom sto je jedino vazno, a ne nekakve forumske/birtijske usporedbe.

A ti se pravis kao da se ne hvalis okolo kako si dobio golden primjerak koji si OCo u nebo i sad se tu zelis kurcit. 

- Psiho246
13 godina
protjeran

Ne pravim se ja nista, natuko sam ja ovdje teksta! ako se zelis svadati odi negdje drugdje...

Moj PC  
2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Imperator01 kaže...

jos da je barem tog 2500k stavio na 4ghz ovak nemas s cim usporediti, 2500k ga pere skoro 50% overall!

20% razlike u clocku a razlika u overall performance je samo 13%, imaš u tabeli delta. 

Obrati pažnju na bf4 bench i razlike u fps. 

17 godina
Stjepanj kaže...

Ne pravim se ja nista, natuko sam ja ovdje teksta! ako se zelis svadati odi negdje drugdje...

LOL ako se ti hoces svadati odi negdje trece. 

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice