Sorry moja greska, u brzini pisanja sam upisao r9, dakle r7 265 je ispravno, sa njom ces biti dobar (ja imam slicnu konfu pa u full hdu na ultra detaljima igram te igre u zadovoljavajucem fps-u
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
- poruka: 5.886
- |
- čitano: 978.639
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo trazio sam ovu graficku R7 265 i nasao samo na Njuski jedan tip iz Zadra ju prodaje i to samo primopredaja...skuzio sam da je raspon cijena novih tih grafickih velik, a najjeftiniju sam nasao za 1021 kunu...evo jos samo jednu pomoc molim....kad bi zadrzao ovaj svoj procesor Phenom II x2 koja bi mi graficka isla na njega bolje neg ova koju imam gt240 ddr3?
neki geforce 550ti, redeon 5770, gtx 460, bi trebalo biti ok.
Btw. Umjesto te 265 potrazi neki 7850 (265 je rebrand te kartice) mozda ima nesto povoljnije, iako kontam da ces jako tesko naci neku sa garancijom.
da taj tip iz Zadra prodaje sa racunom i garancijom do lipnja 2016. pa bi to bilo doro, ali eto ne salje postom...sto se tice procesora Phenom II x4 nisam nasao nist sa racunom i garancijom, ali ima opcija kupiti novi fx 4300 za 630 kuna koji je mislim u svemu bolji osim u radu sa vise jezgri u kojem je Phenom bolji...sve u svemu hvala ti na savjetima
Evo guram fallout 4 sa R9 380 4G na ultra i FX 4100, zauzeče procesora je ispod 80% a grafa na 100%, znači ne trebam novi proc kupovat?
Evo guram fallout 4 sa R9 380 4G na ultra i FX 4100, zauzeče procesora je ispod 80% a grafa na 100%, znači ne trebam novi proc kupovat?
pa 80% je vec prakticki "peak", 4100 je slabasan cpu, kad budes mogao jedan fx 8xxx bi bio pozeljan!lp
Za ekipu koja ima dual core i slabije x4 core. Stavite si app "Process Lasso"
Imam AMD x4 965BE oc na 3,8 i u GTA 5 bi imao dropove Fps-a kad bi bilo previše AI-a. Ova aplikacija mi je omogucila da sve procese od windowsa i ostale stvari stavim u "hibernaciju", dok GTa 5 posložim da se komp cijeli za njega da. I zbilja funkcionira. Mogao bi cak video napravit sa upaljem i ugasenim Lassom. Razlika je 20-30 Fps-a.....
Ugl sada vrtim GTA 5 na 40-50Fps na jakim/više jakim postavkama... oko 1800MB Vrama.
Priznajem da moj phenom BN HD6970, al što je tu je..... 95%/75% usage.
Za ekipu koja ima dual core i slabije x4 core. Stavite si app "Process Lasso"
Imam AMD x4 965BE oc na 3,8 i u GTA 5 bi imao dropove Fps-a kad bi bilo previše AI-a. Ova aplikacija mi je omogucila da sve procese od windowsa i ostale stvari stavim u "hibernaciju", dok GTa 5 posložim da se komp cijeli za njega da. I zbilja funkcionira. Mogao bi cak video napravit sa upaljem i ugasenim Lassom. Razlika je 20-30 Fps-a.....
Ugl sada vrtim GTA 5 na 40-50Fps na jakim/više jakim postavkama... oko 1800MB Vrama.
Priznajem da moj phenom BN HD6970, al što je tu je..... 95%/75% usage.
Kako si tocno konfigurirao ?
Ja šta god napravim, uvik san u teškom bottlenecku. Prvo je bilo ovako: Core2Duo E8600 narokan na 4.2 GHz, strašno je bottlenecka GTX 660. Sad i7-6700K, al njega bottlenecka ista ta GTX 660. Procesor je uglavnom do 35-40 posto najviše, i to na otvorenim mapama Battlefielda 4 :D
Suđeno mi je haha
Al brzo će Paskal nadam se :)
Gta 5
Very High postavke (dakle sve na najjace osim AA) 1440p:
prva slika 4790K na 1.5ghz grafa na 70-80% gpu loada, cpu na cca 80%
druga slika 4790k na 2,6ghz grafa na cca 99% gpu loada, cpu na cca 70% i treca slika 4790k na 4,2ghz grafa na cca 99% gpu loada, cpu na cca 60%eto bilo mi dosadno!
inace avg fps sam mjerio kroz ugradeni benchmark u igri!
Ovo je samo primjer da ce devils canyon BN grafu tipa gtx970 na cca ispod 2ghz
LP
Ja šta god napravim, uvik san u teškom bottlenecku. Prvo je bilo ovako: Core2Duo E8600 narokan na 4.2 GHz, strašno je bottlenecka GTX 660. Sad i7-6700K, al njega bottlenecka ista ta GTX 660. Procesor je uglavnom do 35-40 posto najviše, i to na otvorenim mapama Battlefielda 4 :D
Suđeno mi je haha
Glupsot, grafička ne može bottleneckati procesor JER grafička ne šalje ništa procesoru, procesor ne čeka na ništa od grafičke.
Suđeno mi je haha
Glupsot, grafička ne može bottleneckati procesor JER grafička ne šalje ništa procesoru, procesor ne čeka na ništa od grafičke.
Glupost, može jer procesor nemože dati sve od sebe zbog njezinih ne/mogućnosti.
Zar ne shvaćaš koliko glupo zvuči to što si napisao? Ta ne može automobil biti usko grlo za cestu.
Zar ne shvaćaš koliko glupo zvuči to što si napisao? Ta ne može automobil biti usko grlo za cestu.
Cesta je pasivan objekt, vozilo aktivan. U ovom slučaju 'aktivan' objekt su i procesor i grafička. Ili nisu?
Ja ovdje govorim u kontekstu gaminga. I opet ostajem pri iznesenoj tvrdnji. Ako naprimjer, uzimam u obzir Serious Sam 3. meni radi na oko 80 fpsa uz sve na maks. Na MSI Afterburneru, RTS prikazuje GPU na konstantnih 99%, CPU-je na oko 20%. Jel misliš, da bi FPS bio i dalje 80 da stavim 980 Ti?
Pojam bottlenecka se odnosi na bilo koju komponentu koja u datom momentu primjene koči ostatak sustava. Znači, bottleneck je skoro uvijek prisutan iz hardverskih ili softverskih razloga. Idealno bi bilo da npr. u igri CPU i GPU rade na 100%. Teoretski pričam jel.
A ovaj prvi post, je napisan u dozi sprdnje sa mojim kompom, što se da vidit ako se bolje pogleda :)
Činjenica je da ti, u danom primjeru, grafička ne mora čekati na procesor - ona obradi (renderira) sve frejmove koje joj procesor pripremi.
To što je procesor u stanju pripremiti više nego što grafička može obraditi, ne znači da procesor koči grafičku. Komunikacija nije dvosmjerna.
Procesor ne dobija nikakve povratne podatke nazad od GPU-a tako da ne moze biti bottleneckan od nje.
Dobro, slažem se da je komunikacije jednosmjerna, al ja sam pojam primjenio općenito jer neznam koji bi drugi koristia. Mislim da se razumi šta oću reć. Nisam ni reka da procesor koči grafičku, već da grafička ''koči'' procesor. Jer ne može renderirati toliko frejmova koliko joj procesor može poslati.
Opet krivo. Navodnici ne pomažu. Ono što želiš reći je to da ti je procesor u stanju gurati i jače grafičke, ništa više.
Opet krivo. Navodnici ne pomažu. Ono što želiš reći je to da ti je procesor u stanju gurati i jače grafičke, ništa više.
Kolega, vidim ovo je tvoja tema pa me zanima nesto od neki dan kad smo usporedivali Futuremark scoreove.
Rekao si da FX8300 bottlenecka R9 380x zbog malog score-a u fizici, ali ja kad igram witchera, GPU mi je na 100% sa R9 390.
Po tome FX8300 ne bottlenecka R9 390 ali ti kazes da bottlenecka cak 380x zbog futuremarka.
Nije mi to skroz jasno, a definitivno ne zelim da mi GPU bude bottleneckan.
Razumin ja šta ti govoriš, to znaju više i ptice na grani :) Ali koji pojam koristiti u kontekstu o kom ja pričam, o gamingu?
Pa jel to onda znači da je u kontekstu gaminga hebeni GPU usko grlo sistema?
Što bi bilo da je naprimjer grafička kartica u stanju primiti i više podataka od procesora, a nemože radi nedovoljne snage samog CPU-a. Onda CPU bottlenecka GPU. A ko ovdje koga .ebe? :)
Moja sapphirka 380x sa Fx8320 na 4ghz-a ide na 100% bez pardona.
Gta 5
Very High postavke (dakle sve na najjace osim AA) 1440p:
prva slika 4790K na 1.5ghz grafa na 70-80% gpu loada, cpu na cca 80%
druga slika 4790k na 2,6ghz grafa na cca 99% gpu loada, cpu na cca 70%
i treca slika 4790k na 4,2ghz grafa na cca 99% gpu loada, cpu na cca 60%
eto bilo mi dosadno!
inace avg fps sam mjerio kroz ugradeni benchmark u igri!
Ovo je samo primjer da ce devils canyon BN grafu tipa gtx970 na cca ispod 2ghz
LP
De mi objasni prvu sliku GPU na 70-80% a CPU na 80% šta je ovdje BN i zasto nije CPU na cca 100% usage
proc:Phenom II X4 965 BOX Black Edition
cooler: Xigmatek Loki
mbo:Asrock 880GMH U3S3
Ram: G.SKILL Ripjaws X series,2x4gb DDR 3
gpu:PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850 Dual FAN
monitor:samsung syncMaster 2032MW
hdd ssd-128mb i hdd 1 tb i hd 250 gb
pomoć kaj ovdje treba prvo promjenit proc ili gpu nemogu ništa novije igrat ????
znam da je staro ali nije za bacit lol.
proc:Phenom II X4 965 BOX Black Edition
cooler: Xigmatek Loki
mbo:Asrock 880GMH U3S3
Ram: G.SKILL Ripjaws X series,2x4gb DDR 3
gpu:PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850 Dual FAN
monitor:samsung syncMaster 2032MW
hdd ssd-128mb i hdd 1 tb i hd 250 gb
pomoć kaj ovdje treba prvo promjenit proc ili gpu nemogu ništa novije igrat ????
pa uzmi si neku jaču grafu i malo klokni taj AMD, recimo na 3.8GHz i bit će ok, inaće bi trebao i proc a onda i ploču, puno para pa ak imas onda de
R7 265/R9 270
Pod uslovom jel da ga overclockas,preporučio bi radije nvidiu čak možda i GTX 960 jer Nvidia radi bolje sa slabijim procesorima...
De mi objasni prvu sliku GPU na 70-80% a CPU na 80% šta je ovdje BN i zasto nije CPU na cca 100% usage
malo sam zakomplicirao jer sam stavio da je graf u task manageru za sve jezgre(pa se ne vidi svaka jezgra)! dakle barem dvije su bile na 100%...
Ja sam na AMD 965BE bio pikno GTX 970 i sve je vrtilo kako treba na rezi 1680*1050, ako nemaš kunica za to uzmi 960 i deri
lp
Po tome FX8300 ne bottlenecka R9 390 ali ti kazes da bottlenecka cak 380x zbog futuremarka.
Nije mi to skroz jasno, a definitivno ne zelim da mi GPU bude bottleneckan.
AKo nađeš najmanje jedan slučaj u kojem je usko grlo, onda znaš da je usko grlo. No ako je u FireStrike usko grlo, ne želim ni pomišljati kakvo je tek u BF4.
Da, tako je. Doslovno ili proc ili grafu, pa onda ono drugo (ako ne zamjeniš odmah oboje).