Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
191x7 kaže...

@Matozan:

Na taj komp s C2D E6300 ti ne vrijedi stavljati išta jače od HD 6670.

No taj odgovor si već i ranije dobio, ne vidim čemu strka i potreba za kontaktiranje putem privatnih poruka.

PR0MATRAC kaže...

hah sta da ti velim na ovaj tvoj odg, nista, poz

edit: nije mi problem promjenit stav ako sam u krivu, kad dodjem doma pogkedati cu papire da vidim kad sam sto upgradeao pa cu ti postavit jedno pitanje vezano za bootlneck - tj razlog zasto ja mislim da nije bootlneck ako je grafa na 100% ali sad nisam doma pa necu slati upit da postavim sasvim tocno

Vjerujem da znam na što ciljaš. U renderiranju frejmova ne sudjeluje samo grafička već i sam CPU koji priprema grafičkoj što će ona obraditi. Tu leži ono "s oba procesora grafička radi na 100% ali s jačim imam X frejmova više". Jednostavno je jači procesor sam odradio više posla nego slabiji i ništa više, grafička je svoj posao obradila u oba slučaja jednako.

shvacam to - no ja sam mislio na nesto drugo, jos cu postavit i primjere sa neta uz svoj primjer samo ga moram sastavit, tocno cu napisati kronologiju kupnje komponenti i zasto sam sta kupio u određenom trenu i koje su mi performase bile i kako se komp ponasao, pa ako to objasnis da niej bootlneck onda cu reci - ok ako je grafa na 100% nema bootlnecka - napisat cu sve ovdje ali sutra sad idem zenske trazit

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Točno to sam ja rekao prije u ovoj temi. Imamo 2 procesora, oba će tjerati grafu bez bottlenecka ali jači procesor će ipak pomoći u performansama. Ovisi koliko je igra "CPU dependant" iliti ovisna o CPU.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Jel bi x4 740 moglo 100 % iskoristiti 6870 u zahtjevnim igrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U nekim igrama ne, većinom da.

13 godina
protjeran
hrčak kaže...

Jel bi x4 740 moglo 100 % iskoristiti 6870 u zahtjevnim igrama

vjerovatno gotovo u potpunosti

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan

Dragi ljudi, imam jednu molbu! Htio bi kupiti novu grafičku karticu, npr. Radeon 7000 serije. Međutim, nisam siguran da li bi u mojem kompu naišla na dobrodošlicu, da je ne bi procesor slučajno uhvatio za grlo. {#} 

Bacio sam oko na ove grafičke:

Sapphire HD 7870, 2GB GDDR5 256bit

XFX HD7870 1000M 2GB DDR5

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

S tim procesorom neke velike razlike između HD 7850 i 7870 ne bi imao...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zahvaljujem! Reci mi samo, molim te, da li je neka značajna razlika između 7850 i 7870 kartica? Prije sam sve znao o karticama, a sad sam ispao iz štosa jer jednostavno ne stignem proučavati. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

HD 7870 je jači model od HD 7850. Ako možeš, kupi si HD 7870 pa ćeš s vremenm promjenit ploču i procesor i onda ćeš ljepo iskoristiti HD 7870.

12 godina
neaktivan

Hvala! Idem bacit pogled na cijene, makar već po prilici znam kaj me očekuje {#}  Al opet, uskoro dolazi toliko dobrih igri....uhhh {#}

13 godina
protjeran
Samo ti uzmi hd 7870 - kasnije uzmes neki fx 8 ili noviji intel i5 i dobit ves dosta velik boost - u pravu je 191 vezano za ovo da i neces sa tim procom imati razliku izmedju 7870 i 7850 ja sam imao phenom 840 sto je zapravo athlon "650" i presao sam na intel i5 3450 i osjetim boost u fps i stabilnosti -nema dropova i slicno
PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

koja je najjaca grafulja koju moze pogurati amd phenom b50 x4 (unlockan iz athlona II x3 450)?

I Love Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1950Killer kaže...

koja je najjaca grafulja koju moze pogurati amd phenom b50 x4 (unlockan iz athlona II x3 450)?

Može sve, samo što bi jačima od recimo HD 7850 ili 7870 (odnosno GTX 660, 660Ti na dalje) bio osjetan bottleneck.

15 godina
191x7 kaže...
1950Killer kaže...

Može sve, samo što bi jačima od recimo HD 7850 ili 7870 (odnosno GTX 660, 660Ti na dalje) bio osjetan bottleneck.

Taj procesor clokan na nekih 3,6-3,8?

13 godina
protjeran
1950Killer kaže...

Hd 7770

PR0MATRAC
13 godina
protjeran

kratko: to sto je grafa na 99% neznaci da nema bootlnecka

edit: mozete lupati TD koliko hocete ali tako je

moram se nadovezati na ovaj svoj post gore i

na ovaj dolje post od 191x7 te na opcenito sto smo kratko raspravljali o definiranju bootlnecka

1950Killer kaže...

191x7 odg

pitanje za 191x7 - dali je ovo na slici bootlneck ?

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 21:46 (PR0MATRAC).
17 godina
PR0MATRAC kaže...

Ne bih rekao da je. Procesor nije preopterečen, grafička radi na 96% u tom trenutku, izgleda OK.

13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

to ti nije bottleneck vec je kao cut scene pa je snimljen da radi na 60 FPSa odnosno kao Vsync ispadne pa aj i tu nije potrebno da grafa radi vise ;)

13 godina
protjeran
191x7 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ne bih rekao da je. Procesor nije preopterečen, grafička radi na 96% u tom trenutku, izgleda OK.

Citiram te:

1950Killer kaže...

191x7 odg

.

.

.

tvoj odgovor Dreamer_1982 kolegi koji ima athlon 640 a pitao je za hd 7850 i hd 7870

191x7 odg

(sa cime sam se ja slozio iz razloga jer athlon 640 kao i phenom b50 x4 su preslabi za hd 7850 i hd 7870)

dakle jasan je se stav da su athlon 640 i phenom b50 x4 preslabi za hd 7850 i hd 7870 i da prave sigurni bootlneck

no nakon toga ja postavljam sliku i dali postoji bootlneck na slici - 191x7 i jos tko odgovarate da bootlnecka Nema

No radi se o tome da je ta slika snimljena sa play claw 3 programom na mojoj konfiguraciji HD 7850 I 8 GB RAMA dok sam ja imao Phenom II 840 na 3.2 ( koji je Rebrandirani Athlon 640 sa 0.2 Mhz vecom frekvencijom) u prilog tome postavljam link iz teme o odabiru grafickih kartica - pet (7.12.2012 14:51) dakle mjesec dana prije nego sam kupio intel i5 -

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=240 (skrolaj dolje dok nenađes i nekoliko mojih slika iz Fra cry 3)

Dakle da rezimiram: 191x7 u dva odgovra si dao naslutit da je athlon x4, i phenom b50 x4 sigurni bootlneck za hd 7850 no na sliku koja je napravljena sa phenom 840 (rebrandirani athlon) i hd 7850 tvoj odg je da bootlnecka nema, daj molim te objasni tu kontradikciju koja je nastala nesrazmjerom između tvog teoretiziranja i realne slike koju sam postavio, za istu stvar si iznjeo oprecne stavove.

Inace ovo je jedan od razloga razlog zasto sam gore naveo da bootlnek moze postojati iako je grafa na 95+ % - i da nije tako jednostavna definicija bootlnecka - zbog osobnog iskustva - i nasao sam jos primjera na netu, i na kraju - na ovoj mojoj slici ipak postoji bootlneck no tko nerazumije da  je za izbjegavanje bootlnecka potrebna proporcionalnost u snazi komponenti a ne da jedna moze drugu povuci na 100% nemoze ni shvatit zasto tu postoji bootlneck.

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 23:04 (PR0MATRAC).
17 godina

Opet brkaš kruške i jabuke. Ako imaš 10 igara i procesor ti nije bottleneck grafičkoj u 9 od njih a u 1 jeste, taj procesor je toj grafičkoj bottleneck.

U toj situaciji koju si stavio (screenshoot) procesor nije bottleneck grafičkoj. To ne znači da opčenito nije. Bottleneck nije samo ako nikad nije.

Zašto jednostavno ne underclcokaš taj procesor što imaš, zaključaš mu 1-2 jezgre i onda odeš na Battlefield 3 server s 64 igrača?

Što misliš što bi u tom slučaju bilo, kako bi ti se ponašala igra, kako bi išlo zauzeće grafičke te koju imaš? Bottleneck?

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
PR0MATRAC kaže...

Dakle da rezimiram: 191x7 u dva odgovra si dao naslutit da je athlon x4, i phenom b50 x4 sigurni bootlneck za hd 7850 no na sliku koja je napravljena sa phenom 840 (rebrandirani athlon) i hd 7850 tvoj odg je da bootlnecka nema, daj molim te objasni tu kontradikciju koja je nastala nesrazmjerom između tvog teoretiziranja i realne slike koju sam postavio, za istu stvar si iznjeo oprecne stavove.

Inace ovo je jedan od razloga razlog zasto sam gore naveo da bootlnek moze postojati iako je grafa na 95+ % - i da nije tako jednostavna definicija bootlnecka - zbog osobnog iskustva - i nasao sam jos primjera na netu, i na kraju - na ovoj mojoj slici ipak postoji bootlneck no tko nerazumije da  je za izbjegavanje bootlnecka potrebna proporcionalnost u snazi komponenti a ne da jedna moze drugu povuci na 100% nemoze ni shvatit zasto tu postoji bootlneck.

191x7 kaže...

Opet brkaš kruške i jabuke. Ako imaš 10 igara i procesor ti nije bottleneck grafičkoj u 9 od njih a u 1 jeste, taj procesor je toj grafičkoj bottleneck.

U toj situaciji koju si stavio (screenshoot) procesor nije bottleneck grafičkoj. To ne znači da opčenito nije. Bottleneck nije samo ako nikad nije.

Zašto jednostavno ne underclcokaš taj procesor što imaš, zaključaš mu 1-2 jezgre i onda odeš na Battlefield 3 server s 64 igrača?

Što misliš što bi u tom slučaju bilo, kako bi ti se ponašala igra, kako bi išlo zauzeće grafičke te koju imaš? Bottleneck?

Eh... vas dvojica ste ko' ovo dvoje sa slike:

Baš me zanima tko će ispasti pametniji - pa popustiti. Baš me zanima tko će ispasti pametniji - pa popustiti.
13 godina
protjeran

Eh... vas dvojica ste ko' ovo dvoje sa slike:

Hahaha{#} da slazem se - 191x7 opcenito zna sigurno puno vise nego ja, jedan je od jacih na forumu - covjek je u tome 100% - i ja to postujem, to je njegov zivot i sve 5

- na srecu / zalost ja uz ovo imam jos toliko drugih zanimacija od treninga, posla... pa do nerazrijesenih situacija sa poprilicnom brojem osoba sa kombinacijom xx kromosoma{#} - dalje da i neidem... kako god bilo uz sve znanje 191x7 ovaj puta je u krivu tj. tocnije postvio je kontradiktorne odgovore, sa ovom njegovom Zadnjom porukom se ja slažem, no ona nemjenja cinjenicu da je odgovorio da athlon 640 / phenom b50 x4 je bootlneck u kombinaciji sa hd 7850 a na sliku na kojoj je isto athlon x 4 @3.2 (phenom 840) u kombinaciji sa hd 7850 je odgovorio da bootlnecka nema - ali ok, da sad neraspravljamo, ja sam ovdje da ucim i da se zezam - od njegovih tema sam dosta naucio - btw Mile ovo super postavio ... evo kraj price{#}:

...skoro me rjesio, ali sam ga pljuffnio,,,{#}
...on pobjeze, a ja idem idem igrati igrice - wozdra

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 10:42 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

Ljudi, sad ste me propisno zbunili {#}  Koliko sam ja u početku shvatio na moju konfiguraciju idu bez problema i Hd 7850 i Hd 7870 bez bottlenecka (barem ne nekog značajnijeg). Kažete da neću osjetiti razliku između ove dvije kartice, dal to znači da će mi bit isto ako uzmem 7850 i 7870 (bez osjetnog poboljšanja performansi) ? Uhhh, dobro da nisam još ništa kupio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za taj procesor sta imas mnogo je i 7850 ali ako mozes klokni ga bar na 3.5GHz radice to lepo u HD rez.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa, u situacijama u kojima bi ti procesor bio bottleneck s HD 7870 ne bi imao ništa više nego s HD 7850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 14:36 (Dreamer_1982).
12 godina
neaktivan

Zanemarite ovo gore kaj sam postao {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima!

Kad bi overklokao procesor, koje hlađenje bi preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dreamer_1982 kaže...

Hvala na odgovorima!

Tekući dušik! S tim ne možeš nikako pogriješiti!

Freak Show Inc.
17 godina
Dreamer_1982 kaže...

Hvala na odgovorima!

Zračno; 150-300 Kn. Hladnjak s toplovodnim cijevima i 92-mm ventilatorom, još bolje ako je 120mm vent.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice