Integrirani VGA u matičnoj ili u procesoru

poruka: 6
|
čitano: 7.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ako sam dobro skužio, ima i procesora (i5, i7) s integriranim VGA, osim što ima i u matičnoj ploči.

Ako je tako, da li su ti VGA na procesorima bolji od VGA na matičnoj?

Nisam skužio koliki je memorija u MB(GB) tih VGA u procesoru pa zato i otvaram topic.

Još me zanima i koja je razlika između 4 generacije intelovih procesora (i3, i5 i i7), i chipsetova za te procesore 1155, 1150, 1156 i 2011 ?

I preporuka za neku najjeftiniju karticu za 3D cad programe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 17:11 (bugist).

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skužio sam da su grafičke u procesoru snažnije nego grafičke na matičnoj ploči.

Grafička na matičnim pločama je prošlost.

0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Integrirani VGA u matičnoj ili u procesoru
bugist kaže...

Skužio sam da su grafičke u procesoru snažnije nego grafičke na matičnoj ploči.

Grafička na matičnim pločama je prošlost.

Po mom iskustvu ja mislim da ta matična ima mogucnost da koristi intergrisanu graficku od procesora.

15 godina

svi i3/i5/i7 imaju integriranu grafiku. Da bi ju iskoristio moraš imati ploču koja to podržava. Tek noviji procesori imaju upotrebljivu grafiku (HD 4000 na Ivy Bridge i HD 4600/5000 na Haswellu). HD 5000/Iris grafiku imaju samo procesori najviše klase (i7 48xx/49xx), ako se ne varam radi se o sličnom podsustavu kao 4600 samo s dvostruko više GPU jedinica. Svaka kartica će ti biti upotrebljiva. Za profesionalan rad u CAD aplikacijama koriste se kartice koje su projektirane za tako nešto (AMD Firepro/ NvidiaQuadro) i vrlo su skupe. Ovisno o budžetu izbor ti je:

0 kn: integrirana grafika

500kn: GT640 s 2Gb VRAM, ima sporu DDR3 memoriju ali je bazirana na Kepleru 107 pa je kompatibilna s onime što ti treba, ima 384 CUDA jedinice i dovoljno RAMa da ti model stane u nju za procesiranje.

11 godina
neaktivan
jozef kaže...

svi i3/i5/i7 imaju integriranu grafiku. Da bi ju iskoristio moraš imati ploču koja to podržava. Tek noviji procesori imaju upotrebljivu grafiku (HD 4000 na Ivy Bridge i HD 4600/5000 na Haswellu). HD 5000/Iris grafiku imaju samo procesori najviše klase (i7 48xx/49xx), ako se ne varam radi se o sličnom podsustavu kao 4600 samo s dvostruko više GPU jedinica. Svaka kartica će ti biti upotrebljiva. Za profesionalan rad u CAD aplikacijama koriste se kartice koje su projektirane za tako nešto (AMD Firepro/ NvidiaQuadro) i vrlo su skupe. Ovisno o budžetu izbor ti je:

0 kn: integrirana grafika

500kn: GT640 s 2Gb VRAM, ima sporu DDR3 memoriju ali je bazirana na Kepleru 107 pa je kompatibilna s onime što ti treba, ima 384 CUDA jedinice i dovoljno RAMa da ti model stane u nju za procesiranje.

Hvala na preporuci. Odlična kartica. Samo koliko vidim cijena je od 650-750 kn.

Može li se HD7750 mjeriti s njom po kompatibilnosti i performansama?

Asus GT640-DCSL-2GD3 je najskuplja ali sviđa mi se jer nema ventilatora, i skuplja je od istog modela s ventilatorom za 75 kn.

16 godina
bugist kaže...
...

Hvala na preporuci. Odlična kartica. Samo koliko vidim cijena je od 650-750 kn.

Može li se HD7750 mjeriti s njom po kompatibilnosti i performansama?

Asus GT640-DCSL-2GD3 je najskuplja ali sviđa mi se jer nema ventilatora, i skuplja je od istog modela s ventilatorom za 75 kn.

-Radeonke nemaju CUDA, nvidia proprieatry, važno za takve stvari.

-pasivno hlađenje je skuplje (materijal-aliminij-bakar..), ako je dovoljno dimenzionirano može biti OK (nepoderivo), ali to nebi trebao biti kriterij za kupnju osim ako je potreban bešumni rad. Važnije je za CAD i sl. više RAMa. Problem koji može biti, proizvođači obično stave više-jeftinijeg RAMa koji može ubiti performanse. Usporedi s Quadro modelima, probaj pronaći neki mod-driver ako posotji (već dugo ih nema, od starih AGP 6600..). Razlike mogu biti ogromne u radu s tim aplikacijama.

Nove-jače kartice konstantno izlaze, možda je bolje uzeti neku 'jeftiniju' 650 s 1GB (799kn?) nego 640 s 2GB i pasivnim.. na nabavi provjeri cijene prije same kupnje, pa tad odluči. Ova Asusica je OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice