HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 213.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: HD 7950 Club
Zoki B kaže...

moja radi na 1100/1500 bez dizanja napona ili bilo čega, temperature ne prelaze 70c, a performance boost s obzirom na stock clock su solidne:)

Moja 7950 dolazi stock sa naponom 0,9V i jedino s podizanjem napona na malo iznad 1V može preći 1000/1350

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
15 godina

Boost ti je isključen jel, ako je trebala bi ići na 1100/1500, ja kad sam išao podići pitao sam kolegu Stjepanja, koji me uputio, i sve radi ko metak, ako trebaš kakav savjet obrati se njemu, čovjek vrlo rado savjetuje i brzo reagira, on će ti dati savjet što i kako

16 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

Boost ti je isključen jel, ako je trebala bi ići na 1100/1500, ja kad sam išao podići pitao sam kolegu Stjepanja, koji me uputio, i sve radi ko metak, ako trebaš kakav savjet obrati se njemu, čovjek vrlo rado savjetuje i brzo reagira, on će ti dati savjet što i kako

da boost je isključen, ali zasad nemam potrebe za podizanjem clockova. Ovo gore što sam napisao je samo za informaciju da ne dolaze sve 7950 odmah spremne i da se oko nekih treba i malo potruditi :)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
protjeran
Koju ti uopce imas verziju 7950? ako imas boost ver. nepostoji primjerak na svijetu koji ne radi na min. 1100mhz! I boost bios je defaultna opcija na switchu a ne safe bios koji ti drzis, naravno da tako neide vise od 1000mhz! ali ok ak tebi tako pase tj nemas potrebe odnosno si sam limitiro gpu to je druga stvar a ne los primjerak...:-)lp
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Koju ti uopce imas verziju 7950? ako imas boost ver. nepostoji primjerak na svijetu koji ne radi na min. 1100mhz! I boost bios je defaultna opcija na switchu a ne safe bios koji ti drzis, naravno da tako neide vise od 1000mhz! ali ok ak tebi tako pase tj nemas potrebe odnosno si sam limitiro gpu to je druga stvar a ne los primjerak...:-)lp

boost verzija je krenula od ljeta prošle godine. Moja kartica je od proljeća, dakle malo starija od toga i nema automatskog boostanja frekvencija (samo snižavanja). BIOS switch je tamo di je i bio kad sam raspakirao karticu. Da se malo potrudiš i pogledaš, vidio bi da većina 7950 kartica dolaze po defaultu s naponom 1V (točnije 1.093V. I ko kaže da je loš primjerak, ja sam zadovoljan sa svojom, em je tiha em je hladna i još ne troši puno, a radi sve što od nje tražim. ;)

13 godina
protjeran
Sry al ja tebe nista nekuzim rekao si da se oko nekih modela treba potruditi(na to se odnosio moj neozbiljan komentar loseg primjerka), velis je boost, pa nije, bilo mi je jasno da imas prvu verziju 7950 ali i dalje sve ostalo nekuzim! Ima samo snizavanje?cega?:-(
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
.. velis je boost, pa nije, ..

ovo stoji. krivo sam rekao. boost je isključen jer ga nikad nije ni bilo. ovo ostalo ne kužim što hoćeš reći.

Što se tiče snižavanja, PowerTune snižava takt po potrebi.

15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Dečki vrijeme je za upgrade...kupujem 7950. uvijek kad radim neki upgrade tražim savjete ovdje od profića...proučavam par dana šta kako kome cijene itd i onda si nabavim komponentu. uvijek sam naginjo nekako na msi hd7950 OC tf3, a i činila mi se ona gigabyte sa 3 venta ok...uglavnom dajte koju grafu da uzmem da znam točno šta da mogu vidjeti ima li šta na njuškalu...e i btw koliko bi negdje ova moja koštala sada...mislim da joj je ostalo nekoliko mjeseci garancije al nisam ziher trebam pogledati...e i nemojte reći da je ispod 2000kn ova moja...hehe rastužilo bi me to

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

zaš neideš odmah na R9 280x seriju?

13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Nadam se da se šališ sa tom cifrom za 7850.

Za 7950 gledaj cijenu da je 1800-1900kn. Preporuka MSi ili Gigabyte kao što si sam rekao, ali kažem jer je vjerovatnost da će imati više garancije jer je njihova početna 3 godine.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

držim se 7950 serije..ja uvijek kasnim koju godinu..čekam da cijene padnu i to..takav sam igrač.hehe. makar sad baš gledam te r9. mrvicu su bolje i al troše puno više struje. to sam eto u 2 min proučavanja vidio...morat ću malo više vremena utrošit na proučavanju tih novih kartica...

naravno da sam se šalio za cijenu ove moje 7850...ima 6 mj garancije još. valjda je 1100kn dobra početna cijena...ima par oglasa na njuškalo. možda i neku novu piknem..

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 13:33 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Gigabyte 7950 je mašina, da se naći povoljno, svakako baci oko.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rjanko kaže...

držim se 7950 serije..ja uvijek kasnim koju godinu..čekam da cijene padnu i to..takav sam igrač.hehe. makar sad baš gledam te r9. mrvicu su bolje i al troše puno više struje. to sam eto u 2 min proučavanja vidio...morat ću malo više vremena utrošit na proučavanju tih novih kartica...

naravno da sam se šalio za cijenu ove moje 7850...ima 6 mj garancije još. valjda je 1100kn dobra početna cijena...ima par oglasa na njuškalo. možda i neku novu piknem..

Troše više jer rade na višem taktu i naponu, stavi ih na napon HD 7000 serije i iste te taktove pa dobiješ istu potrošnju, sve rebrand modele.

iclock2much
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

Izasli novi driveri{#}http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

• Batman: Arkham Origins - improves performance up to 35% with MSAA 8x enabled
  • Total War: Rome 2 - improves performance up to 10%
  • Battlefield 3 - improves performance up to 10%
  • GRID 2 - improves performance up to 8.5%
  • DiRT Showdown - improves performance up to 10%
  • Formula 1 2013 - improves performance up to 8%
  • DiRT 3 - improves performance up to 7%
  • Sleeping Dogs - improves performance up to 5%

evo i osobno sam provjerio tih 10%(u vise navrata) za bf3 pa evo i rezultata{#} prije je 5% no svaki napredak je dobrodosao!{#}

stari driveri 13.8

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
  7341,     88125,    69,  99, 83

novi driveri 13.11b6

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
  7684,     88343,   71, 105, 87

LP{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 0:38 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 4
15 godina
HD 7950 Club

Odličnjava.

Sviđa mi se i 35% za batmana jer sam imao neke dropove.Čim doma dođem probam pa vidim. :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Evo decki osla 7950 u druge ruke:-(, osobno daleko naj,naj kartica u svemu; izgled,hladenje,kvaliteta,oc mogucnosti itd! sto sam imao u ovih 15god! Vidimo se u nekom drugom clubu...:-)LP
||| Core™ inside |||
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

I nakon toliko dizanja u nebesa si ju prodao? {#}

Toni
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

ja vas ne kuzim cemu td! ovdje sam nudio forumasima za 1500kn i nitko zapravo nije bio ozbiljan da zaista hoce karticu(iako sam rekao mi nije zurba) no evo danas sam je prodao na njusci za 1800kn! mislim ono?vi nebi? ne hvala vama na podrsci{#}!dovidenja

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 13:38 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
rapture686 kaže...

ja vas ne kuzim cemu td! ovdje sam nudio forumasima za 1500kn i nitko zapravo nije bio ozbiljan da zaista hoce karticu(iako sam rekao mi nije zurba) no evo danas sam je prodao na njusci za 1800kn! mislim ono?vi nebi? ne hvala vama na podrsci{#}!dovidenja

A vjerovatno su te ljudi ovdje prihvatili u ovaj klub kao jednog od ponosnih vlasnika ove kartice. Hvalio si je, benchao i stavljao rezulatet.

Sad si je prodao...malo zvuči blesavo. Ja nebi prodao svoju sada nema šanse iako mi na sve strane zvone 280 i 290 modeli i te spike ali nedam je.

Ugl. ok, prodao si i bok, lijep pozdrav od ponosnog kluba 7950 :)

(ja ti nisam thumbao, samo objašnjavam zašto možda drugi jesu)

16 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Zašto nebi prodao, ja sam također svoju prodao prije par dana za 1800 kn, za tolko sam ju i kupio prije pola godine, fino pričekat dok malo cijene opadnu i piknit nešto jače, mislim, grafa je bila tip-top, također najbolja koju sam imao dosad, al prilika je prilika!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Meni je također moja giga 7950 jedna od najboljih kartica ikada, jedino mi je gforce 4200Ti bio bolji ;D. Isto sam presao na drugu stranu da vidim  kako zeleni tabor radi, i nisam pozalio. Ja osobno ne vidim smisao mjenjanja kartice dok neizađe 20nm proces i tipa maxell čip. 

( i naravno ako ne bude kazni za parkiranje na invalidsko mjesto ;D ) 

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ako može mala pomoć... Nisam znao di pitati. Upalim komp i nakon nekih par minuta mi ekran ode u power save mod i nikakvo mrdanje mišem,spajanje kablova ne pokazuje sliku. Komp sve normalno radi i imam ovu vapor 7950 i svijetli joj logo. Resetiram ga i sve šljaka. Nikad nikakvih problema nije bilo. Što bi moglo biti? Više me muči što sam skužio da mi bios pokazuje da je gpu voltage 0.000??? Svi ostalo programčići hw info,gpuz pokazuju normalnu voltažu. Odvrtio sam neke benčeve i igrao dva tri sata i radi sve... Ne kužim šta je :(  Da li senzor na matičnoj zeza pa nema očitanja voltaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 21:12 (Vincent88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vincent88 kaže...

Ako može mala pomoć... Nisam znao di pitati. Upalim komp i nakon nekih par minuta mi ekran ode u power save mod i nikakvo mrdanje mišem,spajanje kablova ne pokazuje sliku. Komp sve normalno radi i imam ovu vapor 7950 i svijetli joj logo. Resetiram ga i sve šljaka. Nikad nikakvih problema nije bilo. Što bi moglo biti? Više me muči što sam skužio da mi bios pokazuje da je gpu voltage 0.000??? Svi ostalo programčići hw info,gpuz pokazuju normalnu voltažu. Odvrtio sam neke benčeve i igrao dva tri sata i radi sve... Ne kužim šta je :(  Da li senzor na matičnoj zeza pa nema očitanja voltaže...

ugasi komp, stisni bios switch na grafi tj da ne svijetli (slovo "s"), upali komp, pa vidi onda kaj se desava!LP

||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan

Ugašen mi je uvijek taj bios tj boost tipka. Onaj program Msi control center pokazuje 0.000 a u biosu je 0.016 voltaža. Radi sve sada,samo je otišao ekran u power save mod i ništa ne možeš osim restart.

13 godina
neaktivan
Vincent88 kaže...

Ugašen mi je uvijek taj bios tj boost tipka. Onaj program Msi control center pokazuje 0.000 a u biosu je 0.016 voltaža. Radi sve sada,samo je otišao ekran u power save mod i ništa ne možeš osim restart.

To se i meni dogodilo nekoliko puta, ali meni ni restart ne pomaže nego moram ugasiti i upaliti computer. {#}

12 godina
neaktivan

Meni evo prvi put i to par minuta nakon što sam ga upalio,a poslije je radio par sati normalno. Vidjet ću danas kad ga budem palio. Možda da nije nešto do monitora pošto imamo isti Dell 2312... Sad sam isključio onaj power managment,prije mi je nakon 10 min ne korištenja išao u power save,ali sumnjam da je do toga. U kojim ti se razmacima događalo? Sve isti dan ili???

13 godina
neaktivan
Vincent88 kaže...

Meni evo prvi put i to par minuta nakon što sam ga upalio,a poslije je radio par sati normalno. Vidjet ću danas kad ga budem palio. Možda da nije nešto do monitora pošto imamo isti Dell 2312... Sad sam isključio onaj power managment,prije mi je nakon 10 min ne korištenja išao u power save,ali sumnjam da je do toga. U kojim ti se razmacima događalo? Sve isti dan ili???

Pa meni se počelo događati nakon kupovine grafičke(prije 15-ak dana), i dosad se dogodilo 4 ili 5 puta, u razmacima od nekoliko dana.

Prije toga nikad. I to mi se dogodi nakon što ne koristim neko vrijeme computer a monitor ostane uključen. U advanced power options sam

stavio "high performance", da uopče ne ide u sleep al i dalje isto. Jedino je monitor naštiman da se gasi nakon 10 minuta i mislim da tada i

prestane reagirati, budem malo testirao kad dođem sa posla. 

13 godina
protjeran
Ovak decki, grafe vam se gase zbog malo zbagiranog biosa(nisam siguran dali je moguce zbog drivera) tj snizavanja taktova i napona radi ustede,? Kad kartica pocne spustati napon(a spusti ga previse u odnosu na taktove) a takt(mhz) ostanu visoki i tad se kartica srusi odnosno vi to vidite kao da je monitor u sleepu! i nemoguce je vratiti na normalno stanje,samo reset win! Kako rijesit problem? Novi bios sigurno a za drivere nisam siguran dali se kroz njih to moze rijesiti,trebalo bi moci!lp
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ovak decki, grafe vam se gase zbog malo zbagiranog biosa(nisam siguran dali je moguce zbog drivera) tj snizavanja taktova i napona radi ustede,? Kad kartica pocne spustati napon(a spusti ga previse u odnosu na taktove) a takt(mhz) ostanu visoki i tad se kartica srusi odnosno vi to vidite kao da je monitor u sleepu! i nemoguce je vratiti na normalno stanje,samo reset win! Kako rijesit problem? Novi bios sigurno a za drivere nisam siguran dali se kroz njih to moze rijesiti,trebalo bi moci!lp

Meni se u jednom periodu dešavalo nešto slično. Kad bi se monitor zgasio više se nebi budio. Izluđivalo me je dok nisam slučajno skužio što se u mojem konkretnom slučaju desilo.

@D4rk, Imaš li TV spojen na grafičku? Naime, dugo vremena sam imao spojen TV na grafičku preko HDMI-a. Poslije sam skužio da bi u određenim situacijama grafička poslala sliku na TV a monitor bi ostao isključen. Dok nisam to skužio, problem sam rješavao restartom. Kad sam skužio da je slika u stvari na telkaču, problem prikaza je bilo lako rješiti. A sada više ne držim HDMI ukopčan (osim kada mi zatreba, onda ga prikopčam) i to se više ne dešava. Vjerojatno je riječ kao što Stjepanj kaže u zbagiranom biosu.

Alternativno, mislim da sam čitao negdje da su ga ljudi rješavali tako da su malo povisili napon na grafičkoj, ali kažem, ja nisam a problema više nemam. Također neki su savjetovali da se promijeni DVI kabel.

Nadam se da ti barem nešto od toga pomogne.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 9:54 (Zura).
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Evo jučer sve radilo par sati,pa ako se opet pojavi problem poslušat ću savjete :)
Inače meni je grafička sve stock,kako je došla iz kutije. Bio mi je spojen hdmi kabel u nju jedno vrijeme pa sam ga jučer maknuo ali je bio iskpočan tjednima iz tva.. Mah vidjet ćemo što donosi budućnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice