HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 419.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: HD 7850 Club
mate213 kaže...
metallic kaže...

Dobrodošao u klub! {#} Koje drivere koristiš?

Ma instalirao sam ove sa cd-a što sam dobio, jučer sam pokrenuo Furmark i temperature ne prelaze 68 stupnjeva sa ventom na 50%. I da kad mi je bacilo bsod malo sam ju clockao sa 860 na 900 i sa 1200 na 1250, ali ne mislim da je baš to razlog, ali budem vidio sad sam sve vratio kak je bilo pa ak ne bude bacalo bsod budem tako ostavio..

Mala preporuka, pogledaj verziju drivera u ccc-u nešto tipa; 12.6, 12.8 ili 12.10  bi trebalo biti, i instaliraš gpuZ da ti pokaže napon grafe. Možeš je clockati bez diranja napona toliko koliko si probao za gpu, a i više, memoriju ne trebaš. Ako te što bude zezalo svrati na: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-catalyst-topic-o-driverima/58470.aspx

sretno!

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 14:36 (Nick123).
14 godina
metallic kaže...
mate213 kaže...
metallic kaže...

Dobrodošao u klub! {#} Koje drivere koristiš?

Ma instalirao sam ove sa cd-a što sam dobio, jučer sam pokrenuo Furmark i temperature ne prelaze 68 stupnjeva sa ventom na 50%. I da kad mi je bacilo bsod malo sam ju clockao sa 860 na 900 i sa 1200 na 1250, ali ne mislim da je baš to razlog, ali budem vidio sad sam sve vratio kak je bilo pa ak ne bude bacalo bsod budem tako ostavio..

Mala preporuka, pogledaj verziju drivera u ccc-u nešto tipa; 12.6, 12.8 ili 12.10  bi trebalo biti, i instaliraš gpuZ da ti pokaže napon grafe. Možeš je clockati bez diranja napona toliko koliko si probao za gpu, a i više, memoriju ne trebaš. Ako te što bude zezalo svrati na: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-catalyst-topic-o-driverima/58470.aspx

sretno!

Bili su 12.9 pa sam išao na update i sad su 12.10. U GPU-z pokazuje napon 0.900 sada a pokazivalo je 0.855 čini mi se.

13 godina
protjeran

super si prosao - vidjet ces - tiha je - dobor se kloka ... odlican cooler....

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan

Još sam na poslu, ali jedva čekam da je vidim na djelu.

Saphire i Gigabyte imaju odlične, pa možda i nešto kvalitetnije kartice, ali

3 god. garancije je prevagnulo, a i baš svi hvale TF coolere.

13 godina
protjeran
Nick123 kaže...

Još sam na poslu, ali jedva čekam da je vidim na djelu.

Saphire i Gigabyte imaju odlične, pa možda i nešto kvalitetnije kartice, ali

3 god. garancije je prevagnulo, a i baš svi hvale TF coolere.

od ove tf3 mislim da je jedino kvalitetnija ova power edition tf4, neznam bas da su ove sapphire a pogotovo gigabyte u icemu bolje obzirmom da se radi o istom chipu, xfx dd koristi pcb od 7870 pa bi ona mogla biti malo ispred ali i to je pitanje...

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan

Navodno su Saphire Vapour edition i Asus Direct CuII riješenja još tiša, a i Gigabyte sa svojim većim

ventilatorima hladi nešto bolje, ali to su sve takve nijanse da se ne isplati razmišljati o tome.

Bitno je da je ovo kartica sa vjerojatno najboljim omjerom cijene/performanse, a to sam baš

i tražio.

Da imam bolju konfu možda bih čak i pričekao ovu novu 7870 baziranu na Tahiti jezgri, a zapravo

okljaštrenoj 7950 i brzinom između sadašnje 7870 i 7950.

Vjerujem da bi cijena trebala biti ispod ili oko 2000kn.

13 godina
protjeran
Nick123 kaže...

Navodno su Saphire Vapour edition i Asus Direct CuII riješenja još tiša, a i Gigabyte sa svojim većim

ventilatorima hladi nešto bolje, ali to su sve takve nijanse da se ne isplati razmišljati o tome.

Bitno je da je ovo kartica sa vjerojatno najboljim omjerom cijene/performanse, a to sam baš

i tražio.

Da imam bolju konfu možda bih čak i pričekao ovu novu 7870 baziranu na Tahiti jezgri, a zapravo

okljaštrenoj 7950 i brzinom između sadašnje 7870 i 7950.

Vjerujem da bi cijena trebala biti ispod ili oko 2000kn

ako si mislio na hd 7850 vapour x - moram ti reci da takva kartica nepostoji - sto je stvarno steta ....

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:03 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan
Očito su mi se već od bjesomučnog traganja za odgovorima u zadnjih tjedan dana neke stvari pomiješale :-))
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Nista ti se nije pomjesalo, znas o cemu govoris, a promatrac ponekad ima zaista nepravilne postove. Postoje verzije kartica koje su izmedu 7870 i 7950, to je Tahiti LE. Mislim da se zove 7870 i jos neka 2 slova, ne da mi se googlat hah

jedini je problem sto amd nije stvorio stock rjesenje hladenja i cijele ploce, nego samo cip, pa su pothvat proizvodenja prihvatile nekolicine tvrtaka, mozda 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislio sam da sam negdje vidio da Saphire ima i Vapour X seriju 7850-tice. Promatrač je samo rekao da je šteta što takvu seriju Saphire nije napravio.

Ako ta Tahiti LE edicija bude cjenovno na nivou 7870-tica mogla bi to biti jako zanimljiva kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 21:25 (Nick123).
13 godina

Postoji samo dual x 7850, nisu izbacili vapor-x seriju. 7870 tahiti le uopce neznam oce li dolazit na nas trziste, a mi i inace imamo tradiciju cin dode neka novija kartica da joj cijena ode u nebo

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 21:47 (shadowlapy).
13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...

Nista ti se nije pomjesalo, znas o cemu govoris, a promatrac ponekad ima zaista nepravilne postove. Postoje verzije kartica koje su izmedu 7870 i 7950, to je Tahiti LE. Mislim da se zove 7870 i jos neka 2 slova, ne da mi se googlat hah

jedini je problem sto amd nije stvorio stock rjesenje hladenja i cijele ploce, nego samo cip, pa su pothvat proizvodenja prihvatile nekolicine tvrtaka, mozda 3.

ovo sto ti pises nema bas veze sa mojim postom - kako god bilo nepostoji vapour x 7850

@nick sapphire jedini stavlja vapour x hladjenja na amdove chipove oni su vlasnivi vapour x brena 

Silence is my Weapon - http://www.youtube.com/watch?v=raRaxt_KM9Q
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 22:01 (PR0MATRAC).
16 godina
HD 7850 Club

Pozdrav svima, 
imam Sapphire-ovu 7850 2gb karticu i mijenjao bi joj cooler. Zelim staviti AC-ov Accelero TwinTurbo Pro (do sada je bio na HD5850) i zanima me:
1. Ima li itko iskustva sa njihovom podrskom; tocnije fali mi par dijelova (veliki dram heatsink, 4 mala dram heatsinka, jedan vijak) i nema ih nigdje za kupit, pa bi htio da mi to posalju (besplatno, ako je moguce).
2. Dali je uopce moguce montirati taj cooler na ovu grafiku? Istrazivao sam i cini mi se da moze, ali nemogu probat jer mi fali ovaj veliki dram heatsink koji je jako vazan jer prolazi ispod toplovodnih cijevi i to mora biti skoro u milimetar tocno. 

0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

tom promjenom ces izgubiti garanciju ako ju imas..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koji hladnjak imaš sad na Sapphire grafi ?

15 godina
Icefox kaže...

Pozdrav svima, 
imam Sapphire-ovu 7850 2gb karticu i mijenjao bi joj cooler. Zelim staviti AC-ov Accelero TwinTurbo Pro (do sada je bio na HD5850) i zanima me:
1. Ima li itko iskustva sa njihovom podrskom; tocnije fali mi par dijelova (veliki dram heatsink, 4 mala dram heatsinka, jedan vijak) i nema ih nigdje za kupit, pa bi htio da mi to posalju (besplatno, ako je moguce).
2. Dali je uopce moguce montirati taj cooler na ovu grafiku? Istrazivao sam i cini mi se da moze, ali nemogu probat jer mi fali ovaj veliki dram heatsink koji je jako vazan jer prolazi ispod toplovodnih cijevi i to mora biti skoro u milimetar tocno. 

1. Imas u Linksu Arctic Cooling setove za GPU hladnjake ( VR002 , VR003 , VR004 , VR005 ) - samo pogledaj koji tebi treba !

2. Tvoje grafe nema na listi kompatibilnih kartica za taj hladnjak , al moguce da pase ako su rupe iste ! Inace , skidanjem originalnog hladnjaka i stavljanja aftermarket hladnjaka se gubi jamstvo na grafu !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

@nick sapphire jedini stavlja vapour x hladjenja na amdove chipove oni su vlasnivi vapour x brena 

Istina.

Provjerio sam i Saphire stavlja Vapor X na 7770 i 79 seriju, ali ne i na 78 seriju kartica.

BTW danas sam instalirao FarCry 3 i sve se glatko vrti sa visokim postavkama,  tako da

sam , za sada, vrlo zadovoljan.

13 godina
protjeran
Nick123 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Istina.

Provjerio sam i Saphire stavlja Vapor X na 7770 i 79 seriju, ali ne i na 78 seriju kartica.

BTW danas sam instalirao FarCry 3 i sve se glatko vrti sa visokim postavkama,  tako da

sam , za sada, vrlo zadovoljan.

nezaboravi to klokati{#} - stavi konfu pod moj pc u uredjivanju profila ...

http://www.youtube.com/watch?v=sS76eS34Y0c
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

evo ovak ja sam do nedavno bio vlasnik graficke nvidie i sad sam presao na amd 7850 GDDR5 2GB OC version i nov sam u tome, a pokraj toga imam i par problema sa tom grafickom. naime kod startanja pc-a temp je u pocetku na nekih 30c dok nakon 5 min postepeno skoci na 58 i bude tako sve dok mi se ne srusi jedna igrica onda bude na nekih 45 dok igram. grafa je nova i od kad sam je dobio stalno neki problemi. mislim da je do drivera i probao sam instalirati novi, ali nista se ne mijenja. evo i slike iz amd control centar. mozda trebam promjeniti neke perfomanse. please help. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 11:43 (912095).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nešto ti je opteretilo gpu 94%, resetiraj drivere,pogasi Oc, pobriši bezvezene programe što rade u pozadini..

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

evo problem je rijesen re-instalcijom win. bit ce da nisam nesta dobro instalirao kod drivera ili sam mozda jednostavno novi instalirao na stari i tu se dogodila neka greska. hvala jos jednom. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Izgleda da ja imam problema sa grafičkom, no i dalje vjerujem da je problem s driverima ili s Windowsima , ne znam .

Radi se o konfiguraciji navedenoj pod Moj PC .

Instaliran je Windows 8 Pro x64 te Catalyst 13.1 driver .

Problem se očituje u tome da u igri DiRT3 se miješa slike - tj. pojavljuju se kockice razne po slici .

Mislim da je konfiguracija dovoljno jaka za pokrenut DiRT3 na Ultra postavkama i Full HD rezoluciji,

no problemi se pojavljuju i na nižoj rezoluciji / postavkama .

Ima li još netko sličnih problema ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HD 7850 Club

bog, jesi li klokao karticu, i jesi li probao sa raznim driverima?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mstaglicic kaže...

Izgleda da ja imam problema sa grafičkom, no i dalje vjerujem da je problem s driverima ili s Windowsima , ne znam .

Problem se očituje u tome da u igri DiRT3 se miješa slike - tj. pojavljuju se kockice razne po slici .

Mislim da je konfiguracija dovoljno jaka za pokrenut DiRT3 na Ultra postavkama i Full HD rezoluciji,

konfa ti je dovoljna - probaj sa drugim driverima - ako ne - mici tu uvredu od operativnog sustava i instaliraj normalan os

14 godina
neaktivan
metallic kaže...

Kartica je na stock taktovima i nikad klokana.

Driveri skinuti zadnji sa AMD-ove stranice .

OS neću micat , pošto mi se ne da sve ispočetka instalirat i postavljat . 

13 godina
protjeran
mstaglicic kaže...
metallic kaže...

Kartica je na stock taktovima i nikad klokana.

Driveri skinuti zadnji sa AMD-ove stranice .

OS neću micat , pošto mi se ne da sve ispočetka instalirat i postavljat . 

pokusaj dual boot... ako nista drugo neupali...

14 godina

poz, imam sapphire dual x 1gb

sve radi 5, oc na default naponu 1000/1350

e sad problem je u ovom, na skali za dizanje napona (onih 20%) koliko god pomaknem, napon se nedize nego je na defaultnih 1.075v

probao sa afterburnerom i sapphire trixxom

jel to do drivera ili nesta drugo?

16 godina
PR0MATRAC kaže...
mstaglicic kaže...

konfa ti je dovoljna - probaj sa drugim driverima - ako ne - mici tu uvredu od operativnog sustava i instaliraj normalan os

Probaj stare drivere, ako to ne upali velika je vjerojatnost da ce morati na garanciju (ako je imas) ili u pecnicu {#}
EDIT. na drugim igrama radi dobro?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 23:02 (Icefox).
14 godina
Deathreper kaže...

poz, imam sapphire dual x 1gb

sve radi 5, oc na default naponu 1000/1350

e sad problem je u ovom, na skali za dizanje napona (onih 20%) koliko god pomaknem, napon se nedize nego je na defaultnih 1.075v

probao sa afterburnerom i sapphire trixxom

jel to do drivera ili nesta drugo?

Moraš koristiti software koji omogućava podešavanje napona kao što je npr Sapphire Trixx.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice