HD 5870 vs MSI N 470 GTX

poruka: 228
|
čitano: 25.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: HD 5870 vs MSI N 470 GTX
mrog 33 kaže...
microman kaže...
ansha kaže...

Meni je buka vazniji, radje cu da mi se grafa pece nego da se previse cuje. Zasto su ti temperature tolko bitne kad grafa ima 2-3 godine garancije?

Recimo to ovako.Hladnija kartica,hladniji cijeli sistem(CPU,RAM,Chipset,HD.itd.).Toplija kartica,topliji cijeli sistem.Što znači da če u konačnici hladniji biti i tiši,dok ovaj zagrijaniji je i bučniji.Namigiva

Ali i brži..

Asha je spominjao buku,a ne preformanse,a uostalom HD5870 je nečujna u radu,a temperature neidu iznad 75°c.Mislim realno GTX480 ima omijer 30% veča cijena za 10 do 20% preformansi.E sad naravno tu je bitno napomenuti da za tu grafu treba barem Corsair 650W HX,Ful tower kućište sa dobrim protokom zraka.Nravno ako netko ima para za GTX480 ima i za napoj i kantu,no opet ak več imaš love ideš na trenutno najaču grafu na tržištu,a to je HD5970,koja je ktome hladnija.

I'll be back
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Glavno da su tu 3 TD-ova koja nemaju veze s vezom... Pose*e se i ne obrise rit...

3 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Recimo to ovako.Hladnija kartica,hladniji cijeli sistem(CPU,RAM,Chipset,HD.itd.).Toplija kartica,topliji cijeli sistem.Što znači da če u konačnici hladniji biti i tiši,dok ovaj zagrijaniji je i bučniji.Namigiva

Cisto onako pitanjce bez ikakve namjere flejma:

- vidim imas Antec Twelve Hundered

- vidim imas XFX 650 W napajanje

Dakle, imas kuciste sa enormnim air-flowom. To je kuciste napravljeno upravo zato da jako dobro hladi vruce komponente unutra.

Imas napajanje koje bi trebalo biti high-end i napravljeno upravo da napaja komponente gladne struje.

To kuciste i napajanje su zapravo napravljene da mogu "lijepo ugostiti" komponente kao sto je Fermi - vruce i gladne struje.

Stavljajuci u/na njih komponente kod kojih se jako pazi na temperature i potrosnju zapravo ponistava sam smisao tog kucista i napajanja i onda napajanje i kuciste postaju skoro bacen novac jer se maltene ne iskoristavaju za ono za sta su napravljeni.

Meni to pomalo zvuci kao kad je ekipa na sva zvona galamila kako Vista trosi puno memorije, a istovremeno u kompu imala 4GB memorije.

Naravno, 99% nije na kompu radilo bilo sta sto zaista zahtijeva tu kolicinu memorije i Vista je bila valjda jedina stvar koja ju je donekle pokusavala iskoristiti.

Pa kojeg vraga netko stavlja 4GB memorije u komp i onda vice kada nesto podje tu memoriju koristiti.

Meni osobno grijanje i potrosnja nisu neki bitan faktor. Imam kuciste sa jako dobrim air-flowom i poprilicno jako napajanje.

Vjerovatno ih dosada nisam koristio niti sa 50% njihovih kapaciteta, pa bi bilo dobro da ih napokon "iskoristim" i da novac dan za njih nije manje-vise bacen u vjetar (a i napajanje i kuciste su u svoje vrijeme bili vraski skupi). Oboje su zapravo i kupljeni sa mislju "da se nadju" kada zatrebaju.

Jedina po meni mana Fermi kartica je vraski visoka cijena.

16 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Cisto onako pitanjce bez ikakve namjere flejma:

- vidim imas Antec Twelve Hundered

- vidim imas XFX 650 W napajanje

Dakle, imas kuciste sa enormnim air-flowom. To je kuciste napravljeno upravo zato da jako dobro hladi vruce komponente unutra.

Imas napajanje koje bi trebalo biti high-end i napravljeno upravo da napaja komponente gladne struje.

To kuciste i napajanje su zapravo napravljene da mogu "lijepo ugostiti" komponente kao sto je Fermi - vruce i gladne struje.

Stavljajuci u/na njih komponente kod kojih se jako pazi na temperature i potrosnju zapravo ponistava sam smisao tog kucista i napajanja i onda napajanje i kuciste postaju skoro bacen novac jer se maltene ne iskoristavaju za ono za sta su napravljeni.

Meni to pomalo zvuci kao kad je ekipa na sva zvona galamila kako Vista trosi puno memorije, a istovremeno u kompu imala 4GB memorije.

Naravno, 99% nije na kompu radilo bilo sta sto zaista zahtijeva tu kolicinu memorije i Vista je bila valjda jedina stvar koja ju je donekle pokusavala iskoristiti.

Pa kojeg vraga netko stavlja 4GB memorije u komp i onda vice kada nesto podje tu memoriju koristiti.

Meni osobno grijanje i potrosnja nisu neki bitan faktor. Imam kuciste sa jako dobrim air-flowom i poprilicno jako napajanje.

Vjerovatno ih dosada nisam koristio niti sa 50% njihovih kapaciteta, pa bi bilo dobro da ih napokon "iskoristim" i da novac dan za njih nije manje-vise bacen u vjetar (a i napajanje i kuciste su u svoje vrijeme bili vraski skupi). Oboje su zapravo i kupljeni sa mislju "da se nadju" kada zatrebaju.

Jedina po meni mana Fermi kartica je vraski visoka cijena.

Imam Antec Twelve hundred no ne na ovoj konfi,več na drugoj u kojoj je HD4870,x48 chipset,i Q6600.Dok je na mojoj CM690.Iako bi sad mogel reči da sam lud(možda i jesam)Smijeh,al mi je CM690 izgledom puno ljepši dok ovaj Antecov izgleda preplastično za moj ukus.Vista troši mizarno više RAM-a nego sedmica,no hebiga na početku loš glas,uvijek loš glas iako sa zakrpom je vista isti drek ko sedmica sa malo starijim izgledom.

Vjeruj mi dolazim svaki dan u napast da kupim GTX480,al pošto več imam HD5870 i planiram joj dodati HD5850 naprosto bi morao poludit da idem na Nvidiu.

Hebiga da je GTX480 izašla kad sam kupovao novu platformu(u dvanaestom jesecu prošle godine) onda bi zasigurno uzeo GTX480,no hebiga nvidia je imala prekasno paljenje.

I'll be back
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
VAŽNO! ADM je dobio fenomenalnu "EVGA" GTX 470 grafu...
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kasniš 10 min to je već neko objavio na nVIdia fermi info temi

Mrog
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Sigurno nije to ovako lijepo napisao poput mene...
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Damir1983 kaže...
mtopol kaže...

pogledaj kako HD5870 dere GTX480 

Odličan ti je test!!! Skroz briljantno!!!

pogledaj ovaj jucer su stigli...

najz..... napravim i ja video di moja gtx285 dere radeona 5970... lol... the truth is out there...Cool

16 godina
neaktivan
ansha kaže...

Pa jesi ti uopce citao sta sam ja racunao? 5870 se u prosjeku kloka dosta gore od 470, to je ono sta sam dobio iz 12 procitanih recenzija. I mene je to iznenadilo al tesko da je slucajnost.

Ja uopce ne tvrdim da je bolja za iste pare, ja se protivim tvrdnjama nekih da je puno losija, primjeti razliku. Konkretna kartica koju ce on uzeti je i bolja jer igre koje dobije s njom moze komotno prodat za 300kn.

Evo ja sam čitao ovo kaj si ti "računao" i "statistički" obradio. Shvaćam ja tvoju potrebu da budeš najpametniji, ali otišao si malo u ekstreme, e sad, dali je to pitanje tvog ega ili jednostavno voliš kontrirat ljudima jer vidiš da ih to pali, to ćemo drugi put ustvrdit.

Uglavnom, činjenica je da je 5870 jača grafika iste cijene. Samim time je u ovom trenutku isplativija.

Sve ove pretpostavke da se 470-ka bolje clocka i da će nvidia izdat' optimiziranije drivere ne stoje. Što ako nvidija zezne s driverima? Što ako je ovo kaj sad imaju vrhunac onog kaj mogu ponudit?

U cijeloj toj priči je overclocking nebitan, a trenutačne performanse su jedina bitna stavka u cijeloj priči i opet ponavljam, trenutačno 5870 za iste novce daje bolje performanse, te je samim time isplativija.

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ko prvo, Hardware Canucks je najnepouzdanija stranica, u biti neznam dal opce ima "pouzdanih"  stranica za review.. treba ili otic na youtube, ili da neki forumas napravi review.

A onaj HWC je vise forum nego review site, smijem se kad vidim razliku izmedju fermi-a i hd58xx serije..

0 0 hvala 0
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Neznam jel bilo ali posto ce za koji mjesec izac hd5970 toxic verzija sa 4gb.. napravljeni su i prvi nesluzbeni testovi ne samo sa njom nego sa najmocnijim cipovima u sta spada obicna hd5970, 5870 u cfu te single, pa hd5850 u cfu pa single, gtx295, pa gtx470 u sli i single te isto tako za gtx480 sli i single..

http://www.hexus.net/content/item.php?item=24278&page=13

ono sta mene ovdje muci, u svakom testu je jedna single hd5870 jaca od gtx470 ali ako iste spojis u cf tj sli u slucaju gtxice tada u 90% testova pobjedu odnosi gtx 470 sli...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 13:34 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Neznam jel bilo ali posto ce za koji mjesec izac hd5970 toxic verzija sa 4gb.. napravljeni su i prvi nesluzbeni testovi ne samo sa njom nego sa najmocnijim cipovima u sta spada obicna hd5970, 5870 u cfu te single, pa hd5850 u cfu pa single, gtx295, pa gtx470 u sli i single te isto tako za gtx480 sli i single..

ono sta mene ovdje muci, u svakom testu je jedna single hd5870 jaca od gtx470 ali ako iste spojis u cf tj sli u slucaju gtxice tada u 90% testova pobjedu odnosi gtx 470 sli...

pa izgleda da je sli bolje optimiziran nego crossfire, a s novim nVdijinim driverima situacija bi se trebala još popraviti, jer ovo su tek beta driveri

Mrog
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ne da je bolje nego se (gotovo) savršeno skalira! Ako je to istina, to bi kod puno ljudi moglo igrati ulogu kada razmišljaju o kupovini nove kartice... Iako u ovom trenu zbog previsoke cijene GTX-ica ne smatram iste za dobar buy kada vidim kako se skaliraju u SLI-u smatram da bi uz nešto nižu cijenu zapravo bile jako dobar buy (mislim na 470).

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 14:37 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Kao sto sam reko u postu gore, ovo su sigurno tocne informacije, a ono kod hardware canucksa je presmijesno.. razlika izmedju 5850 i 470 je cca 8 fps-a u warheadu, i to za gtx470. smijesno.

dobar je review ovaj

17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ali strano bolesno skalira taj sli pogotovo gtx470 u sliju..

pa to je skoro dovedeno u savrsentvo..

kada pogleda rezultate single i sli vidis da porast performansi u sliju je gotovo pa dupli tj 100%

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da to stoji samo stoji li i da je to od Hexus.net vjerodostojno ili je to neki TWIMTBP trik pred izlazak nove serije?

sticky boredom with a book:S
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ništa, toxic, morat ćeš uzet 2x470 da vidimo kako to ide... Belji se

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:36 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minoza kaže...

jos da mi imaju za ponudit tu graficku a da nemoram cekat mozda bi je i uzo..

jbte po tjedan dana se treba cekat svugdje osim u admu i linsku a tamo doticna kosta 3 soma kuna da te nebi malo j..o

15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

nek uzme ovo

2x470

2x480

2x5850

2x5870

1x5970 (već ima jednu)

pa da vidimo tko bolje iskorištava SLI/Crossfire Cool

17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

a sta sa autorom ove teme sta nije ona nama reko da mu u srijedu dolazi graficka??

pa danas je petak ak se ne varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

a sta sa autorom ove teme sta nije ona nama reko da mu u srijedu dolazi graficka??

pa danas je petak ak se ne varam?

ne varaš se

16 godina
protjeran
toxic kaže...
Minoza kaže...

jbte po tjedan dana se treba cekat svugdje osim u admu i linsku a tamo doticna kosta 3 soma kuna da te nebi malo j..o

a kamo ces sa tom 5970???Belji seBogataš

17 godina
dokly kaže...
toxic kaže...
Minoza kaže...

a gle prodat.... vec imam kupca za sutra..

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

koliko će ti biti teži novčanik nakon prodaje ??

a umjesto 5970 uzmi fermi,budi prvi na forumu koji to ima

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 18:53 (patch123).
16 godina
protjeran
toxic kaže...
dokly kaže...
toxic kaže...
Minoza kaže...

kolko vrijedi ta 5970 polovna.. kolko ces trazit tog kupca i kolko mislis da bi mogo nagurat*

17 godina
patch123 kaže...
toxic kaže...

koliko će ti biti teži novčanik nakon prodaje ??

a umjesto 5970 uzmi fermi,budi prvi na forumu koji to ima

dokly kaže...
toxic kaže...
dokly kaže...
toxic kaže...
Minoza kaže...

kolko vrijedi ta 5970 polovna.. kolko ces trazit tog kupca i kolko mislis da bi mogo nagurat*

iskreno to vas netreba zanimat...

nemam ja sta naguravat cijena je vec dogovorena...

racunaj od prilike nabava.net -15%

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

barem nam reci šta uzimaš umjesto 5970

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...

barem nam reci šta uzimaš umjesto 5970

ma nisam siguran uopce jer cu je na kraju krajeva i prodat nekak mi se ne razdvaja od nje...

neznam mislim da cu uzet gts250 :D

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Evo da se samo javim kako je sve završilo

Uzeo sam na kraju 5870 Vapor-x Oc verziju od saphira samo zato jer mi se nije dalo čekati 470...i nakon brdo zezanja sa driverima,nekako proradi sve i radi tako tjedan dana.Ja sretan i onda bum ode slika kvragu

Driveri crknu sami od sebe,dignem ih ja opet 10.3 verziju,neradi,pa 10.4 verziju pa neradi...nakraj mi prekipi i odem do servisa kod frenda,on mi prvo kaze da su imal vec takav slučaj i da je bilo do win 7 64,pa proba 32,opet neradi.

Dijagnoza vrati karticu u microline.

Nikad više ATI...Nikad

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I kaj sad na kraju, buš uzel gtx 470 ili?

!!alkoholom protiv droge!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice