Meni je buka vazniji, radje cu da mi se grafa pece nego da se previse cuje. Zasto su ti temperature tolko bitne kad grafa ima 2-3 godine garancije?
Recimo to ovako.Hladnija kartica,hladniji cijeli sistem(CPU,RAM,Chipset,HD.itd.).Toplija kartica,topliji cijeli sistem.Što znači da če u konačnici hladniji biti i tiši,dok ovaj zagrijaniji je i bučniji.
Ali i brži..
Asha je spominjao buku,a ne preformanse,a uostalom HD5870 je nečujna u radu,a temperature neidu iznad 75°c.Mislim realno GTX480 ima omijer 30% veča cijena za 10 do 20% preformansi.E sad naravno tu je bitno napomenuti da za tu grafu treba barem Corsair 650W HX,Ful tower kućište sa dobrim protokom zraka.Nravno ako netko ima para za GTX480 ima i za napoj i kantu,no opet ak več imaš love ideš na trenutno najaču grafu na tržištu,a to je HD5970,koja je ktome hladnija.

,al mi je CM690 izgledom puno ljepši dok ovaj Antecov izgleda preplastično za moj ukus.Vista troši mizarno više RAM-a nego sedmica,no hebiga na početku loš glas,uvijek loš glas iako sa zakrpom je vista isti drek ko sedmica sa malo starijim izgledom.