HD 5870 vs MSI N 470 GTX

poruka: 228
|
čitano: 25.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=641025

Sad sam se zainatio.Cijeli sustav ide na overclock...ma bas sve.Pa kud puklo da puklo ;)

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Damir1983 kaže...

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=641025

Sad sam se zainatio.Cijeli sustav ide na overclock...ma bas sve.Pa kud puklo da puklo ;)

Oho, 32% overclock na gtx470, zanimljivo. A max. temperatura 86° sa stock fan-om na 73%, jako dobro.

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ajde baš da vidimo Smijeh

Konačno da dobijemo neke konkretne brojke!

Odličan je ovaj review od lika, žao mi je samo što isto nije i 5870 kloknuo kolko ide... tj. njegova koliko sam skužio nije išla il tak neš? Iznenađen

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 21:05 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ovaj je legenda

citiram

My Max OC is 870 Mhz GPU but is not far stable in most applications. The max stable frequency is between 825 Mhz - 850 Mhz with 1.08v.

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Odličan je ovaj review od lika, žao mi je samo što isto nije i 5870 kloknuo kolko ide... tj. njegova koliko sam skužio nije išla il tak neš? Iznenađen

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=305673&mpage=2

Evo imas ovdje...zanimljivi rezultati;)

15 godina
neaktivan
Damir1983 kaže...
Minoza kaže...

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=305673&mpage=2

Evo imas ovdje...zanimljivi rezultati;)

Thx, pročitao sam! Super je, iznenađen sam. Ajde postaj i ti svoje kad budeš u mogućnosti, stvarno me zanima. Vidi se moć tog hladnjaka na GTX-ici, nije šala, zanima me i usporedba vs 5870 Vapor-X, doduše ona je i nešto skuplja, također zanima me kako idu na vodenom.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 21:27 (Minoza).
16 godina
protjeran
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

lose izgledaju frame dropovi na radeonki.. nisam se tome nadao.. uvjek treba gledat mi fps .. max me nezanima.. al eto to je jedan test.. tko zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ajde napokon normalni razgovori...a ne ono rekla kazala moja tata je jača od tvoja tata.

Kod mene je stanje sljedeće.

kartica dolazi u srijedu :( tek.

Razmisljam mozda o zamjeni jos nekih komponenti buduci da jos nista nije slozeno.

Mozda neki prijedlog.

CPU je fiksan i7 965

ostalo sve moze ici...

Gigabyte EX58-UD3R

Geil ULTRA Series 1600MHz CL7-7-7-24 3GB (3x1GB) Triple Channel Kit

Cooler Zalman CNPS10x Flex

1000GB WD Caviar Black,sata 64mb chace,7200rmp

Napajanje i kućište nisu odabrani još...mislio sam ici sa 700w i nekim coolmasterom(kompenzacija)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Damir1983 kaže...

Ajde napokon normalni razgovori...a ne ono rekla kazala moja tata je jača od tvoja tata.

Kod mene je stanje sljedeće.

kartica dolazi u srijedu :( tek.

Razmisljam mozda o zamjeni jos nekih komponenti buduci da jos nista nije slozeno.

Mozda neki prijedlog.

CPU je fiksan i7 965

ostalo sve moze ici...

Gigabyte EX58-UD3R

Geil ULTRA Series 1600MHz CL7-7-7-24 3GB (3x1GB) Triple Channel Kit

Cooler Zalman CNPS10x Flex

1000GB WD Caviar Black,sata 64mb chace,7200rmp

Napajanje i kućište nisu odabrani još...mislio sam ici sa 700w i nekim coolmasterom(kompenzacija)

toplo ti preporucam corsair tx 750...fantazija od psu.a a must have za takvu pilu... a kistru samo da je dobro ventilirana.. mozda neki antec.. haf.. corsair.. nemres fulat...

15 godina
neaktivan

Procitaj EDITe u postu iznad. Zar mislis da su na tih 5 stranica namjerno stavili da se 5870 lose clocka? Prosjecan overclock sa 5 recenzija vec nesto znaci, a on je jako los sa 6,2%. 

S malo matematike izracunas da 470ki treba overclock od oko 16% da stigne prosjecni overclock atija sa ova 3 reviewa. Prosjecan overclock nvidije sa 5 reviewa koja sam dosad procitao (ne biram stranice nego u googlu idem od vrha) je oko 17%. 

Ovo je cista matematika ljudi, a review-i su birani nasumicno (u googlu od vrha). 

joj jeste se rapsricali na temi haha, al samo da kazem nesto..

losa ti je matematika..gtx ima manji takt, tako da 10% od recimo 600 (tu je negdje) daje 60 vise mhz, dok 10% na 5870 daje 85 vise (od 850)

a i onako je radeonka jaca..pa sad rec da buduci da je jaca 10%, a clocka se samo 6%, da gtx-ici treba samo 16% je malo cudno..treba joj vise..

ako se zelis bavit matematikom, postavi sistem jednacina i rijeci haha, meni se mrsko petljat oko toga..

al kad vec spominjes matematiku, samo da ti kazem da nisi u pravu

a da se vratim na temu, bez obzira koju uzme, bit ce zadovoljan..clockat graficku preko 30% je malo pretjerano, i u krajnjem slucaju nepotrebno kada se uzima u obzir o kojim grafickim je rijec..

ako uzme gtx, ima cuda, PhysX i moze malo s tim experimentisat, ako ima potrebu..clockabilna je vjerovatno, niej vazno bas koliko, a driveri takodje mogu poboljsat performanse..uz to ako je naviko na nvidi-u, neka ostane pri tome..

nego mene zanima nesto drugo, sto nigdje nisam bas dobro procito, al sam na jednom review-u vidio razliku

amd & ATI i intel & nvidia ??

kako sam vidio, intel bolje radi sa nvidiom nego sa ati, i amd bolje radi sa ati nego sa nvidiom..je li to tacno ??

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

kako sam vidio, intel bolje radi sa nvidiom nego sa ati, i amd bolje radi sa ati nego sa nvidiom..je li to tacno ??

ati = amd a koliko znam intel i nvidia nisu u dobrim odnosima

15 godina
protjeran
ismar89 kaže...

Procitaj EDITe u postu iznad. Zar mislis da su na tih 5 stranica namjerno stavili da se 5870 lose clocka? Prosjecan overclock sa 5 recenzija vec nesto znaci, a on je jako los sa 6,2%. 

S malo matematike izracunas da 470ki treba overclock od oko 16% da stigne prosjecni overclock atija sa ova 3 reviewa. Prosjecan overclock nvidije sa 5 reviewa koja sam dosad procitao (ne biram stranice nego u googlu idem od vrha) je oko 17%. 

Ovo je cista matematika ljudi, a review-i su birani nasumicno (u googlu od vrha). 

joj jeste se rapsricali na temi haha, al samo da kazem nesto..

losa ti je matematika..gtx ima manji takt, tako da 10% od recimo 600 (tu je negdje) daje 60 vise mhz, dok 10% na 5870 daje 85 vise (od 850)

a i onako je radeonka jaca..pa sad rec da buduci da je jaca 10%, a clocka se samo 6%, da gtx-ici treba samo 16% je malo cudno..treba joj vise..

Nemoj mi matematiku, tu sam jak vjeruj mi ;)

Vidim da ne shvacas elementarnu stvar a to je da je vazan postotak povecanja a ne iznos u mhz kad se gledaju razlicite arhitekture. 

Slikovitije, da fermi radi na 100mhz i da je otprilike jak ko ati na 1000mhz, po tvojoj logici bi kad bi se obe clockale za 50mhz bile jos uvjek jednako jake, a zapravo bi fermi bio skoro 50% brzi. Kuzis sad?

15 godina
neaktivan

Vidim da ne shvacas elementarnu stvar a to je da je vazan postotak povecanja a ne iznos u mhz kad se gledaju razlicite arhitekture. 

Slikovitije, da fermi radi na 100mhz i da je otprilike jak ko ati na 1000mhz, po tvojoj logici bi kad bi se obe clockale za 50mhz bile jos uvjek jednako jake, a zapravo bi fermi bio skoro 50% brzi. Kuzis sad?

to slikovitije nema smisla, jer ti si poredio postotke, ne mhz..i nije po mojoj logici tako..

i fermi na svom taktu ne radi ko ati, nego radi slabije, tako da ne mozes tako racunat kako si racuno prije, a to 'slikovito' 100 i 1000mhz ti nema logike, nit sam ista slicno reko..

ovo bi ekonomista najprije rjesio haha

da ti kazem samo nesto, ako je ati jaci 10% od fermi, i clocka se JOS 10%, da li ce bit onda jaca 20% od fermija ??

nece, nego vise..

a da ja tebi sad slikovito..

recimo, fermi 100 radeon 200

radeon jaci 100%..clockaj fermi za 150%, i dobit ces 250, a clockaj radeon 50%, i dobit ces 300..po tvojoj logici fermi clockana 150% a ati 50%, razlika bila 100%, a sad su jednake ?

nisu, radeon je i dalje jaci..i to u brojkama, jaci 20%..tako ne vrijedi ni logika ako je radeon jaci 10%, i clocka se 6%, da ce ga nvidia sustic ako se clocka 16%, ili prosto receno, 16% od nvidije je manje od 16% radeona, jer je u pocetku jaci, kuzis sad ??

nije jaci puno, jaci je 10%, ali i dalje jaci..nije bitno koliko si jak u matematici, ovo si pogrijesio..

a na ono drugo, znam da je ati=amd, i znam da se nvidia i intel bas ne vole, ali nisam cuo jednom (sto sam smatro da je glupost) da nvidia bolje radi sa intelom, i ati sa amd-om..ovo drugo mi je logicno, prvo nekako i nije, ali sam naso neki review gdje se usporedjuju 4850 i gts250 (ili neke druge dvije)

i svaka je usporedjivana sa amd i intel procom (za razliku nekih review-a gdje se koristi samo jedna konfa) i jasno se vidi da kad se upari intel i nvidia, dobiju se bolji rezultati nego intel i ati, dok amd i nvidija daje losije rezultate nego amd i ati..

tako da je jedna kartica jaca sa amd-om, dok je druga sa intel-om..(ne znam jesul ove dvije bile u pitanju)

zato sam pitao da vidim jel neko zna nesto o tome, jer mozda je ovaj review bio cisto glupost

15 godina
protjeran
ismar89 kaže...

to slikovitije nema smisla, jer ti si poredio postotke, ne mhz..i nije po mojoj logici tako..

i fermi na svom taktu ne radi ko ati, nego radi slabije, tako da ne mozes tako racunat kako si racuno prije, a to 'slikovito' 100 i 1000mhz ti nema logike, nit sam ista slicno reko..

ovo bi ekonomista najprije rjesio haha

da ti kazem samo nesto, ako je ati jaci 10% od fermi, i clocka se JOS 10%, da li ce bit onda jaca 20% od fermija ??

nece, nego vise..

a da ja tebi sad slikovito..

recimo, fermi 100 radeon 200

radeon jaci 100%..clockaj fermi za 150%, i dobit ces 250, a clockaj radeon 50%, i dobit ces 300..po tvojoj logici fermi clockana 150% a ati 50%, razlika bila 100%, a sad su jednake ?

nisu, radeon je i dalje jaci..i to u brojkama, jaci 20%..tako ne vrijedi ni logika ako je radeon jaci 10%, i clocka se 6%, da ce ga nvidia sustic ako se clocka 16%, ili prosto receno, 16% od nvidije je manje od 16% radeona, jer je u pocetku jaci, kuzis sad ??

nije jaci puno, jaci je 10%, ali i dalje jaci..nije bitno koliko si jak u matematici, ovo si pogrijesio..

a na ono drugo, znam da je ati=amd, i znam da se nvidia i intel bas ne vole, ali nisam cuo jednom (sto sam smatro da je glupost) da nvidia bolje radi sa intelom, i ati sa amd-om..ovo drugo mi je logicno, prvo nekako i nije, ali sam naso neki review gdje se usporedjuju 4850 i gts250 (ili neke druge dvije)

i svaka je usporedjivana sa amd i intel procom (za razliku nekih review-a gdje se koristi samo jedna konfa) i jasno se vidi da kad se upari intel i nvidia, dobiju se bolji rezultati nego intel i ati, dok amd i nvidija daje losije rezultate nego amd i ati..

tako da je jedna kartica jaca sa amd-om, dok je druga sa intel-om..(ne znam jesul ove dvije bile u pitanju)

zato sam pitao da vidim jel neko zna nesto o tome, jer mozda je ovaj review bio cisto glupost

Ajme ti si svasta udrobio tu. Istina je da kad je jaci 10% pa da se ubrza 10% da to nije 20% jace nego 21%, pa necu tu grijesit valjda. 

Uzmi digitron pa vidi kolko se posto treba dignut gtx da bi sustigo 10% brzeg radeona koji se clocka 6%. Dobit ces 16,6%, ja sam to zaokruzio na 16 iako se moze rec 17 da bude sigurno.

Ti usporedjujes overclock u megaherzima al to ne mozes jer je 1 nvidijin megaherz jaci od atijevog. Ako se jednoj grafi takt moze podignut 11% a drugoj 10% onda se ova prva bolje clocka i amen. Tu je naravno i element skaliranja koji govori kolko postotak povecanja frekvencije donosi povecanje performansi a to nisam uracunao iako je po testovima fermi bolje skalira.

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ajme ti si svasta udrobio tu. Istina je da kad je jaci 10% pa da se ubrza 10% da to nije 20% jace nego 21%, pa necu tu grijesit valjda. 

Uzmi digitron pa vidi kolko se posto treba dignut gtx da bi sustigo 10% brzeg radeona koji se clocka 6%. Dobit ces 16,6%, ja sam to zaokruzio na 16 iako se moze rec 17 da bude sigurno.

Ti usporedjujes overclock u megaherzima al to ne mozes jer je 1 nvidijin megaherz jaci od atijevog. Ako se jednoj grafi takt moze podignut 11% a drugoj 10% onda se ova prva bolje clocka i amen. Tu je naravno i element skaliranja koji govori kolko postotak povecanja frekvencije donosi povecanje performansi a to nisam uracunao iako je po testovima fermi bolje skalira.

nisam usporedjivo mhz, nego sam ono 100 i 200 stavio tako da 1mhz nvidije = 1mhz ati-a, sto u stvarnosti nije tako, ali ati nema 10% veci mhz nego 10% vece performanse..ono je bilo samo radi slikovitosti..

ok je to za 16.6% ali mi je prosto zvucalo glupo 10+6=16 itd...

vidim da sam se raspiso bio fino haha..a o skaliranju nisam prico jer to nisam gledo, znam samo matematiku xD

a sta da kazem, ovde se petlja oko toga dal je grafa 1-2% jaca od one druge..

u ovakvim okolnostima treba da odlucuju cijena,garancija i nista vise

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
...

...i temperatura, meni je to (kao i većini) dosta važan čimbenik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 23:20 (Minoza).
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ismar89 kaže...
...

Meni je buka vazniji, radje cu da mi se grafa pece nego da se previse cuje. Zasto su ti temperature tolko bitne kad grafa ima 2-3 godine garancije?

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Minoza kaže...
ismar89 kaže...
...

Meni je buka vazniji, radje cu da mi se grafa pece nego da se previse cuje. Zasto su ti temperature tolko bitne kad grafa ima 2-3 godine garancije?

Jednostavno volim da su temp. u nekim granicama (do 80), to je stvar osobnog ukusa, meni je osobno na svemu iznad 60% moja prebučna (tu se slažem s tobom, stvarno je 'ko fen) ali za sada nije niti bilo potrebe da ide iznad 46% tako da me ne smeta. Naravno u bliskoj budućnosti planiram ići na vodeno - dve muhe jednim udarcemCool

P.S. Možda se sutra poigram klokovima pa da vidim do kolko će ići ova moja ali ne vjerujem da će biti za stalno na bilo čem iznad 1GHz zbog buke venta... Na vodenom očekujem barem 1.2GHz, kolega ju ima na 1200+ neš sitno na vodenom i kaže da može ić još malo... Iznenađen

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 0:12 (Minoza).
15 godina
neaktivan

Jednostavno volim da su temp. u nekim granicama (do 80), to je stvar osobnog ukusa, meni je osobno na svemu iznad 60% moja prebučna (tu se slažem s tobom, stvarno je 'ko fen) ali za sada nije niti bilo potrebe da ide iznad 46% tako da me ne smeta. Naravno u bliskoj budućnosti planiram ići na vodeno - dve muhe jednim udarcemCool

Vidis tu se bas nemogu uspoređivati.Koliko sam čitao 5870 i 5850 nebi smjele ici iznad 90c,dok gtx radna granica je 105c.

Više heata više za ohladiti heheh...a da negovorimo o kvaliteti izrade.Po meni se ovo uopce nebi trebalo uzimati u obzir buduci da je riječ o dvije različite kartice sa različitim načinom rada,različitim idealnim temp.

Ali slažem se bez vodenog nema vrhunskih rezultata.Pregledavao sam naše tržište jučer u potrazi za istim i koliko sam shvatio podosta je limitirano svega par modela.

16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

pogledaj kako HD5870 dere GTX480 

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Odličan ti je test!!! Skroz briljantno!!!

pogledaj ovaj jucer su stigli...

15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Fake!!!!!!!!!!!!!!

Mrog
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
mtopol kaže...

Fake!!!!!!!!!!!!!!

po cemu si to zakljucio ?

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
mrog 33 kaže...
mtopol kaže...

Fake!!!!!!!!!!!!!!

Pa daj molim te svi znamo da je fermi skup, puno troši, ali da ga sad  još i 5870 odere i to u crysisu onda bi stvarno mogli reć da je fermi za bacit u smeće.

Mrog
15 godina
protjeran
mrog 33 kaže...
ismar89 kaže...
mrog 33 kaže...
mtopol kaže...

Fake!!!!!!!!!!!!!!

Pa daj molim te svi znamo da je fermi skup, puno troši, ali da ga sad  još i 5870 odere i to u crysisu onda bi stvarno mogli reć da je fermi za bacit u smeće.

Sta da ga i dobije u jednom testu kad je overall 10-15% losiji?

15 godina
neaktivan

Da ali nevjerujem da je gtx480 izgubila od 5870 baš u crysisu, jel je "to the way its ment to be played" igra. tak da nevjerujem u to

Mrog
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Da ali nevjerujem da je gtx480 izgubila od 5870 baš u crysisu, jel je "to the way its ment to be played" igra. tak da nevjerujem u to

znam i ja da je gtx480 u prosjeku jaca, al zar ti to 'the way its meant to be played' uzimas kao tako validan argument..

ovo je meni vjerodostojnije nego neki review gdje ne pise ni verzija drivera, nit postavke na kojima je testirano, nego samo neke brojke iz kojih se procita da gtx480 owna 5870..ovo je bar video, vidi se fps i sve..

nisu clockane, nista..

16 godina
neaktivan
ansha kaže...

Recimo to ovako.Hladnija kartica,hladniji cijeli sistem(CPU,RAM,Chipset,HD.itd.).Toplija kartica,topliji cijeli sistem.Što znači da če u konačnici hladniji biti i tiši,dok ovaj zagrijaniji je i bučniji.Namigiva

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
ansha kaže...

Recimo to ovako.Hladnija kartica,hladniji cijeli sistem(CPU,RAM,Chipset,HD.itd.).Toplija kartica,topliji cijeli sistem.Što znači da če u konačnici hladniji biti i tiši,dok ovaj zagrijaniji je i bučniji.Namigiva

Ali i brži..

Mrog
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice