Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 938.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
kobra24 kaže...

Kupio sam Inno3D GTX 960 u Centriu prije nekih 10ak dana i nisam dobio ništa u kutiji vezano za Phantom Pain, šta mislite jel ima nade da dobijem kod, šta mi preporucate da radim, da šaljem mail direktno Nvidiji ili na Inno3D?

U Hrvatskoj ne dobiješ kod uz karticu već samo moraš kod proizvođača registrirati karticu sa serijskim brojem da dobiješ kod. Ja sam uzeo ASUS STRIX GTX 960 2GB i na ovdje sam preuzeo kod

http://www.asus.com/event/VGA/Metal-Gear-Solid-V/

Koliko vidim Inno3D nema tu opciju...

14 godina
16 godina
neaktivan
ecimir kaže...
kobra24 kaže...

Kupio sam Inno3D GTX 960 u Centriu prije nekih 10ak dana i nisam dobio ništa u kutiji vezano za Phantom Pain, šta mislite jel ima nade da dobijem kod, šta mi preporucate da radim, da šaljem mail direktno Nvidiji ili na Inno3D?

U Hrvatskoj ne dobiješ kod uz karticu već samo moraš kod proizvođača registrirati karticu sa serijskim brojem da dobiješ kod. Ja sam uzeo ASUS STRIX GTX 960 2GB i na ovdje sam preuzeo kod

http://www.asus.com/event/VGA/Metal-Gear-Solid-V/

Koliko vidim Inno3D nema tu opciju...

MSI ima registraciju, ali nikakav kod ne dobijes. njihov support prebacuje lopticu prodavacu. sutra cu valjda saznat od M-computers sto im je dobavljac javio, a nadam se i odgovoru direktno od nvidije.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja isto nisam dobio kod za MGS al je igra svejedno u mojoj STEAM kolekciji jer sam registrirao grafičku na ASUS sajtu.Opisao sam postupak par stranica prije pa svi koji ste kupili ASUS-ovu grafičku provjerite.

DiRT rally profil - https://www.dirtgame.com/uk/racenet/3946 STEAM : L3Gi0n4R
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

dali i kolika je razlika između asus gtx 970 strix i gigabyte gtx 970 gaming g1.

uzeo bi ovu drugu ali u linksu imaju asusa.što mi preporučujete?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
goodie kaže...

dali i kolika je razlika između asus gtx 970 strix i gigabyte gtx 970 gaming g1.

asusica je tisa i hladnija, (razlike su male), jedino po cemi je g1 ustvari zaista bolja je izvlacenje maximalnog takta, dakle u prosjeku cca 50mhz, ako te to pali uzmi g1, u svemu ostalom strix je iznimno kvalitetan proizvod!( kad zemes karticu u ruke i zagrlis je sve ce ti biti jasno:)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 20:57 (Stjepanj).
12 godina
Asusica sigurno nije hladnija i razlika nije mala, u loadu skoro 10 stupnjeva na cipu
A problem je i sto asus ima lose rijeseno hladjenje vrm-a, pa tu razlika u temperaturi raste i do 20 stupnjeva u korist gige
10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Asusica sigurno nije hladnija i razlika nije mala, u loadu skoro 10 stupnjeva na cipu
A problem je i sto asus ima lose rijeseno hladjenje vrm-a, pa tu razlika u temperaturi raste i do 20 stupnjeva u korist gige

Opet ti Gigabyte G1 VS Asus Strix. Stvarno si picajzla!

12 godina
Pa hebi ga kad je tako, druga je stvar sto je stjepko slab na asusa ko chaselol na amd
10 godina
neaktivan
Ljudi pozz. Da li je pametno da sad iskombiniran neke pare za 970 ili da cekan black friday u 11. Pa mozda bude strix
...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
PaleSamNaSvijetu kaže...

Isprike sto ponovno pitam isto, ali prosli put mi nitko nije odgovorio a na internetu nailazim na kontradikcije.

Da li je istina da ne mogu podizat napon na grafickoj (Asus Strix GTX 970)  preko programa poput MSI Afterburner? Jer kad ga podignem i zakljucam postavke, sve se podesi kako sam namjestio ali napon i dalje ostaje isti pri 99% gpu loada, tocnije 1.2V, na senzoru ocitanom kroz GPU-Z.

Htio bih se malo igrati s time a ne znam kako jer na netu vecinom pise da novije graficke ne daju da im softver mijenja napon vec treba pristupiti drukcije? A ovdje u temi ljudi pisu da su uredno digli napon tim OC programcicima.

Ja do sad nisam našao na BIOS koji je imao podignut napon od deklariranih 1.2120v,vjerovatno tome i kumuje samo 8 pin napajanje gdje npr Gigabaytova G1 ima 2 x 6pin,(kao i GTX 770) i kojoj se može dizat napon i preko 1.3v!

Zbog toga je i među tišim i hladnijim 970kama,bez obzira što kolega gore svoju G1 hvali kako tišu i hladniju!!

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...

Zbog toga je i među tišim i hladnijim 970kama,bez obzira što kolega gore svoju G1 hvali kako tišu i hladniju!!

ne hvalim ja svoju g1, jer je nemam, nego govorim po onome što se vidjelo u usporedbama

evo ti dolje fotke s termalnom kamerom gdje se na g1 vide temperature do 65 stupnjeva max, a na strix to ide do 82 stupnja

stvar je u tome da je giga jednostavno bolje riješila hlađenje i temperatura uglavnom odlazi van preko hladnjaka, dok je to kod asusa lošije rješeno i temperatura se zadržava - zato se i pcb toliko grije na mjestu vrm-a

na druge dvije fotke jasno se vidi da giga odmah svu temperaturu izbacuje van, dok se ona kod strixa zadržava

ali tu smo već bili više puta, pa nema smisla opet

problem je u vlasnicima pojedine grafe, koji se uzhebu čim kažeš da je neka druga bolja u nečemu, bah

EDIT:

da se to pitanje jednom za svagda riješi, dodao sam još dvije fotke koje jasno pokazuju i razloge zašto se nešto događa

kod strixa je hlađenje vrm-a riješeno malim dodatnim hladnjakom kojeg ventilator jedva dohvaća i slabo hladi - zato je neučinkovito

kod gige se vidi jasno da vrm hladi direktno glavnim hladnjakom kroz koji prolaze 4 heat pipesa i zato daleko efikasnije hladi vrm

gigabyte gaming g1 gigabyte gaming g1
asus strix asus strix
giga 2 giga 2
asus 2 asus 2
asus vrm hladnjak asus vrm hladnjak
giga direktno hlađenje vrm-a giga direktno hlađenje vrm-a
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 8:43 (picajzla0707).
17 godina
Gtx 9xx Club

I ja sam vlasnik "nesretne i vruce" strix kartice, bome nisam obracao paznju na temp. vrmova, al dobro imam rv03 di je to daleko bolje sredjeno hladjenje komponenti, grafa stoji okomito a ispod nje sibaju 2x180mm venta puno bolje rjesenje nego dok sam imal kuciste s klasicnim rasporedom komponenti, zadnji mi je bio CM..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 8:55 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
goodie kaže...

Istina je da strix ima malo vecu temp ali to je najtisa kartica u 970 seriji, tu placas tisinu prvenstveno. Ako mene pitas uzmi jeftiniju cak i obicnu gigu i clockni je na takt g1 ako se odlucis za kupovinu iste...

Prijatelju sam slozio strix 970x2 jednostavno prelijep proizvod i tih.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
goodie kaže...

Istina je da strix ima malo vecu temp ali to je najtisa kartica u 970 seriji, tu placas tisinu prvenstveno. Ako mene pitas uzmi jeftiniju cak i obicnu gigu i clockni je na takt g1 ako se odlucis za kupovinu iste...

u loadu je strix identicna bukom sa g1: 

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_970_strix_review,10.html

koliko sam citao po netu prije kupovine grafe, G1 se univerzalno smatra najboljom GTX970 karticom - standardno dolazi sa vecim taktovima nego druge GTX970 kartice i najbolje se OCa (meni je trenutno na 1500/8000MHz bez ikakvog dizanja napona)

prilikom loada, temp ne prelazi 67C

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 9:49 (Fanu).
12 godina
Fanu kaže...
chaselol kaže...
goodie kaže...

u loadu je strix identicna bukom sa g1: 

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_970_strix_review,10.html

koliko sam citao po netu prije kupovine grafe, G1 se univerzalno smatra najboljom GTX970 karticom - standardno dolazi sa vecim taktovima nego druge GTX970 kartice i najbolje se OCa (meni je trenutno na 1500/8000MHz bez ikakvog dizanja napona)

prilikom loada, temp ne prelazi 67C

http://www.pcgamer.com/the-best-graphics-cards/

13 godina
Gtx 9xx Club

Get your popcorn ready: NV GPUs do not support DX12 Asynchronous Compute/Shaders. Official sources included

edit: vjerovatno neće previše značit jer će sigurno trebat 2-3 godina da dx12 potpuno zaživi, a predpostavljam da će pascal podržavat asinc compute, možda je čak i planirano od strane nvidije kako bi prodali nove kartice :).

Kad bolje razmislim asinc bi mogo i ranije zaživit budući da su većina pc igara portovi a konzole podržavaju asinc compute. Navodno asinc daje perf. boost (30%) tako da ako developeri počnu pravit igre sa podržanim asincom (a ne vidim zašto ne) moglo bi doć do interesantnog razvoja situacije između amd vs nvidia.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:07 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 4
13 godina
protjeran

zamisli da izade jos novi 3dmark s tim sranjem, eto potopa za nvidiju...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Gtx 9xx Club

Kaj ti mislis da nece ;')))))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Gospodo draga kao sto sam vec napisao u Radeon temi igre su NAJBITNIJE a one se u ogromnom postotku prilagodjavaju nvidia arhitekturi i koliko sam vidio sad je vec omjer 6 naprema 1 za nvida vs amd po vlasnickom udjelu grafa.Konzole imaju amd arkitekturu pa mozete li mi rec koliko multiplatform igara ima asich u sebi posto ipak konzole diktiraju gaming trziste...bar se tako tvrdi godinama....?

Evo danas izlazi iduci megahit MGS5 pa cemo moc vidjet kakva je situacija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Novi Frostbite koristi Async compute, novi Tomb Raider koristi Async compute i većina next-gen enginea ako već sad ne koriste Async compute, koristit će ga uskoro.

Čak i neke PS3 igre koriste Async compute ( Uncharted 2 i 3 ).

Bit će toga dosta, a vidit ćemo kak će se Nvidia izvuć iz te situacije. Pretpostavljam da softverski mogu zaobić nedostatak hardvera za Async (ili ga emulirat), samo je pitanje koliko će to učinkovito bit i hoće li uopće bit.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:53 (ApretaH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Hvali on Ground Zero na sva usta u drugim temama, daj Boze da MGS PP bude dostojan starih prethodnika, a sto se tice MGS naslova sve sam ih zavrsio na hard (da ne pominjem MGS GZ na hard mode koji se zavrsi za 10minuta)

S obzirom da sam odigrao sve do jednog MGS naslova, ni 5% se ne slažem s tobom. MGS je evoluirao sa svakom generacijom konzola i Ground Zeroes i Phantom Pain su epitom onoga što je MGS htio biti od početka. GZ je daleko najbolja stealth igra koju smo dobili nakon ne znam koliko godina, a Phantom Pain je prema viđenom još veći i bolji od toga.

Svaki MGS se mogao završit igrajući kao Rambo.

I Nvidia će vjerojatno nešto s CUDA jezgrama riješit za Async compute. Isčačkat će se oni nekak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ne izmisljaj/lazi ja sam govorio da se igra lose vrtila na mojoj 290 tri-x a nisam davao ocjene igri.

Greska s moje strane, samo sam rekao da je MGS GZ, AC, Dying Light i Watch Dogs koje "sad igras" da su propali naslovi nakon 7 dana poslije launcha jer su sprdnje od naslova. A ti si hvalio kako si imao strasnih problema na amd platformi dok je na 970 sve 5. Iako nisi sacekao ni patch kako treba niti drivere (a nisi ni pogledao modding community sto su ljudi izbacili fix za fps issue)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
MEGATAMA kaže...

Ne izmisljaj/lazi ja sam govorio da se igra lose vrtila na mojoj 290 tri-x a nisam davao ocjene igri.

Greska s moje strane, samo sam rekao da je MGS GZ, AC, Dying Light i Watch Dogs koje "sad igras" da su propali naslovi nakon 7 dana poslije launcha jer su sprdnje od naslova. A ti si hvalio kako si imao strasnih problema na amd platformi dok je na 970 sve 5. Iako nisi sacekao ni patch kako treba niti drivere (a nisi ni pogledao modding community sto su ljudi izbacili fix za fps issue)

LOL ti citas ili razumijes selektivno,jos sam bio na 290 tri-x dok sam pisao da vise pocinjem gubit strpljenje za cekanje drivera koji ce donjet single gpu boost za bilo koju igru koju sam naveo.Cekao sam 6-7 mjeseci i onda sam odlucio da je to kraj cekanja....i svaki bench koji sam naveo je bio takav u vrijeme kad sam testirao.

12 godina
kenan.M kaže...

Get your popcorn ready: NV GPUs do not support DX12 Asynchronous Compute/Shaders. Official sources included

edit: vjerovatno neće previše značit jer će sigurno trebat 2-3 godina da dx12 potpuno zaživi, a predpostavljam da će pascal podržavat asinc compute, možda je čak i planirano od strane nvidije kako bi prodali nove kartice :).

Kad bolje razmislim asinc bi mogo i ranije zaživit budući da su većina pc igara portovi a konzole podržavaju asinc compute. Navodno asinc daje perf. boost (30%) tako da ako developeri počnu pravit igre sa podržanim asincom (a ne vidim zašto ne) moglo bi doć do interesantnog razvoja situacije između amd vs nvidia.

lol fakin nvidia

u zadnje vrijeme ih se hvata u samim lazima - 3.5gb, gimpanje keplera preko drivera kako bi maxwell kartice imale usporedno bolje performanse i sad zavrzlame oko dx12 supporta - http://www.dsogaming.com/news/oxide-developer-nvidia-was-putting-pressure-on-us-to-disable-certain-settings-in-the-benchmark/

to u kombinaciji sa gameworksom i cinjenicom da sad seru po stardocku zato sto su ih exposali me sve vise tjera u AMD kamp (iako sa nvidia karticama nikad nisam imao problema) - AMD se bar cini kao postenija kompanija (u neku ruku i moraju biti s obzirom da drze manji dio trzista..)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 13:33 (Fanu).
14 godina
chaselol kaže...

Ja svako malo igram i MGS GZ i AC i nisam jedini, tak da ne bi rekao da su propali. Dying Light još uvijek ima ogromnu podršku od strane zajednice, igra se na sve strane. Watch Dogs je jedini u biti propao. Nemoš ni dobar torent nać za njega više..

Ne znam zašt se imaš potrebu sad tu prepirat s ljudima, al svaka od igara koje si spomenio radi bolje na Nvidiji..

10 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Hexfire kaže...

O čemu ti?

Kolega je spomenuo samo Phantom Pain, a koliko vidim po recenzijama stvarno i je megahit i konzolaši su ga dočekali ko ozebli sunce nakon 2-3 godine remastera i poluproizvoda.

Hvali on Ground Zero na sva usta u drugim temama, daj Boze da MGS PP bude dostojan starih prethodnika, a sto se tice MGS naslova sve sam ih zavrsio na hard (da ne pominjem MGS GZ na hard mode koji se zavrsi za 10minuta)

Prvi i zadnji offtopic na tu temu-Može se proć kad znaš gdje se nalazi Chico a gdje je Paz(njega je teže nać,ako ne koristite svoj sluh i ono šta se nalazi na kazeti).Prvi puta sam istraživao svaki kutak te baze pa se odužilo na 2h.Na Hard-u sam ispod 10 min rješio tu misiju kad sam znao gdje se šta nalazi.I Ground Zeroes nije jedina misija u toj igri,ima ih još 4.Pa otključavanje svih Triala,pa pronalazak svih kazeta.Ima se šta igrat.Meni je za 100% trebalo cca.18h igranja.Kroz MGS igre se ne leti,to se igra s guštom.

Dokaz - http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=505446220

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozz ljudi da li mi neko može preporučiti neki aftermarket cooler za GTX 970 od Gigabytea nije G1 nego Windforce OC Edition... Čim pokrenem neku igru kao što je GTA V ili Battlefield Hardline moja grafa doslovno samo što ne poleti... Mislim da je problem što su mali cooleri i ima ih tri komada na hladnjaku... Pa sam mislio uzeti neke veće i tiše...

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice