GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Gorstak79 kaže...

dok san snimao sa shadowplayem sam primjetio pad fpsa od 1-2 fpsa...i ako snimas sat vremena, fajl ce ti biti nekoliko GB tezak i ovisno i tvojoj net konekciji trebat ce ti preko sat vremena za upload na jubito....i ne samo to, nego ces jos morat cekat dosta dok se video ne konvertira na samom jubito...moja preporuka ti je plays.tv program koji ostavis sve default osim kvacice da prilagodi fajlove za upload...on ce ti snimati u mp4 i to daleko manje fajlove ce raditi od shadowplaya...5 minuta traje upload i nema cekanja na konvertiranje, a nisam primjetio ama bas nikakav pad performansi...strasan program...

Hvala, ali znam sve o programima za snimanje. Isprobao sam ih desetak komada. Samo me zanima informacija dal Nvidia stvarno ima dva sustava za konvertiranje videa u letu :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
Gorstak79 kaže...

dok san snimao sa shadowplayem sam primjetio pad fpsa od 1-2 fpsa...i ako snimas sat vremena...

Da mi je znat kako si samo mogao ovo primjetiti... 1-2 fpsa... lol.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran

u nekim programima imam skoro identican fps svaki put, recimo passmark-ov test...bas se vidi kad je snimanje ukljuceno da je fps 1-2 manji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

u nekim programima imam skoro identican fps svaki put, recimo passmark-ov test...bas se vidi kad je snimanje ukljuceno da je fps 1-2 manji...

imam 1050 Ti, i to vjerovatno najslabiju verziju koja se moze kupiti, i nemam nikakvih problema sa FPS na 60Hz monitoru

tako da mi nije jasno sto tocno mislis da ces dobiti bolje sa zamjenom

radije ju prodaj i kupis si nesto jace kao 1060 pa nadalje, jer sa ovom zamjenom realno neces nista bolje dobiti

12 godina

Mijenjaću se ja s tobom, dat ću ti R9 280x za tu tvoju gtx 1050 ti

MISCREATED
14 godina

Pojavila se i kod nas GTX 1070 Ti i košta više nego GTX 1080. Dobro je.

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Mijenjaću se ja s tobom, dat ću ti R9 280x za tu tvoju gtx 1050 ti

Imas privatnu poruku

13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav 

Jučer sam pročitao jednu interesantnu stvar, koju još nisam znao, i sad više ne mogu pronaći gdje, pa mi treba netko tko pozna hardver Nvidia kartica:

Navodno Nvidia imaju dvije odvojene hardverske komponente koje kodiraju video u letu.

To bi značilo da istovremeno mogu snimati gameplay sa Shadowplayem i streamati sa OBSom (koji kodira sa Nvidia NVENCom)?

Sa zanemarivim gubitkom performansi??

Nisam blizu kompa, a baš me zanima :)

Evo, sad sam na nekoliko mjesta pronašao da se na standardnim GTX grafičkim karticama dopuštaju dva istovremena NVENC streama, dok na profesionalnim Quadro karticama ne postoji to ograničenje.

Ali nigdje ne piše dal se to jedan encoder djeli na više poslova, ili ih stvarno ima nekoliko.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Gorstak79 kaže...

gle, 280x ima jako malo giga pixels per second...sto znaci da na toj rezoluciji koju si linkao izgubi bar 40% gflopsa"...na rezi mog monitora ce dat skoro maks, sto je oko 50% brze od 1050 ti...

nećeš ti dobiti ništa, teorijski bi to trebalo tako šljakati, no u praksi baš i ne

280x bi mogla biti nešto jača od 1050ti, no ti to sigurno nećeš vidjeti bez frapsa jer se radi o minimalnim razlikama

osim toga na nižim rezolucijama dolazi do izražaja negativni cpu overheading radeonki, gdje će ti kod iole cpu zahtjevnijih igara na tvom privjesku dolaziti do takvih padova fps-a da ćeš se požderati od muke

baci oko na ovaj video gdje jedna 280 ima poprilično niži minimalni fps u odnosu na 750ti od koje je inače duplo jača, na i3 koji je sličan tvom privjesku

ista stvar će se tebi događati sa 280x vs 1050ti, s tim da će tebi razlike biti i veće jer je 280x malo jača od 280, a 1050ti je duplo jača od 750ti

na kraju ćeš u gpu bound igrama imati podjednaki fps, dok ćeš u cpu bound igrama poput gta čupati kosu (link na cijeli test)

pogledaj doje na fotki koliko nisko pada fps sa 280 na i3, to će se isto događati i tebi na privjesku

još da imaš i5 ili i7 to bi bilo ok, makar niti s njima 280x neće biti puno bolja od 1050ti da bi se isplatila bilo kakva zamjena

to je vise problem do trenutnih drajvera, nego do same grafe...bude to bolje...

12 godina
Gorstak79 kaže... 

nema to veze s driverima, jedino što rješava problem cpu overheada kod radeonki je dx12 ili vulkan

u svakom slučaju radiš glupost, no pozitivno je za onoga sa suprotne strane što će dobiti novu grafu i iste perfomanse s novom garancijom, manjom potrošnjom i manjim zagrijavanjem, tišu i bolju u svakom slučaju

ti ćeš pak dobiti onih 1-2 fps-a u tu i tamo kojoj igri, pa ćeš i ti biti zadovoljan (ovakve poput gta5 nećeš igrati da sačuvaš kosu i super)

win-win situacija

11 godina
itomic009 kaže...

Klik manje fancy coler cca 500 E ili malo ivse za back plate, najeftinije sto sam ja vidio, a naši ko naši  nade se zotacova  1080 za te novce koja kad se registrira ima 5 godina  garancije....

Gorstak79 kaže...

Gta je uvijek nvida bolja, ako i neke igre, takoder i intel bolje sljaka od amd cpu obično...

A što se tiče zamjene, duno dva ekstremno krajna razloga za opravdat je zima je ustedit ce se na grijanju ako je mal stan  i manje ce maticna plakat jer je zotac 1050 ti bez 6 pina tako da sve islo preko pci-e slota...

Ja sam u 7 mjesecu radi kripto minera zamjenio 750 ti s 1050ti, gledo 1070, pa odusto kad su im digli cjene, ionako mi je  750 ti bila dovoljna za wot, al istekla garancija pa je prodo frendu dodo 100 E i uzeo gigabytov windfoce oc...

Pa sad cekamo neke bolje dane za gpu(w8 for vega )....   

No opet ovisi kakva je zamjena ako je konj za konja, onda je po meni i vlasnik 1050 ti konj   

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
LordNIbbler kaže...
itomic009 kaže...

Klik manje fancy coler cca 500 E ili malo ivse za back plate, najeftinije sto sam ja vidio, a naši ko naši  nade se zotacova  1080 za te novce koja kad se registrira ima 5 godina  garancije....

Gorstak79 kaže...

Gta je uvijek nvida bolja, ako i neke igre, takoder i intel bolje sljaka od amd cpu obično...

A što se tiče zamjene, duno dva ekstremno krajna razloga za opravdat je zima je ustedit ce se na grijanju ako je mal stan  i manje ce maticna plakat jer je zotac 1050 ti bez 6 pina tako da sve islo preko pci-e slota...

Ja sam u 7 mjesecu radi kripto minera zamjenio 750 ti s 1050ti, gledo 1070, pa odusto kad su im digli cjene, ionako mi je  750 ti bila dovoljna za wot, al istekla garancija pa je prodo frendu dodo 100 E i uzeo gigabytov windfoce oc...

Pa sad cekamo neke bolje dane za gpu(w8 for vega )....   

No opet ovisi kakva je zamjena ako je konj za konja, onda je po meni i vlasnik 1050 ti konj   

https://www.techpowerup.com/gpudb/2885/geforce-gtx-1050-ti

koliko vidim, na ovom relative performance prozoru, 280X je 30% brza...doduse, slazem se da je starija i bez gare, nadam se da mi nece riknut prebrzo, jer planiram nabavit jos jednu za cf u dogledno vrime...

16 godina
Vezano za review 1070ti, koja je fora s ovih nekoliko grafikona gdje je vega 56 brža od 1080 ali je 1070ti brža od1080?! Btw fino se da klokat...
13 godina
protjeran
Gee kaže...
Vezano za review 1070ti, koja je fora s ovih nekoliko grafikona gdje je vega 56 brža od 1080 ali je 1070ti brža od1080?! Btw fino se da klokat...

Vega 56 nije brza od 1080 niti je 1070Ti model brzi od 1080, neznam od kud ti to uopce. V56 je zaista odlicna kartica po pitanju perfomansi no sve ostale stvari na njoj su totalna banana zaista steta, tamo u Amd-u nekima treba podjelit šamare i nogom u guzicu..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

Pa komentiram grafove od gornjeg reviewa, npr...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 20:02 (Gee).
13 godina
protjeran
Gee kaže...

Pa komentiram grafove od gornjeg reviewa, npr...

razlozi mogu biti razni recimo drugi/viši taktovi, visa naklonjenost jednog proizvodaca nekom enginu/igri, trenutni driveri itd itd. Da bi test bio sto objektivniji treba napraviti sto vise testova u razlicitim igrama zato recimo na techpowerup stranici imas posebno navedene naslove koji preferiraju neki gpu tabor jer je u nekim naslovima ta razliak ogromna i u owerall skoru zna donijeti prevagu.lp

8 godina
protjeran

najjeftinija vegica uz bok najjacoj nvidiji na 4k...imho, best buy kartica trenutno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

najjeftinija vegica uz bok najjacoj nvidiji na 4k...imho, best buy kartica trenutno...

Ona najbrza u grafu je Matrox ili?

12 godina

Ove slike gore, tj. zadnja dva grafa su tolika glupost da bi mene bilo sram to objaviti.

Ne znam ko je tamo prolupao.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Ćušpajz
12 godina

Btw nisam mislio na tebe nego na portal.

Glupost na kvadrat.

Da recenzent drzi do sebe, malo bi razmislio.

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
protjeran

vega 56 = 10544 gflops i 94.1 gps

1070 ti = 8186.1 gflops 107.7 gps

obje sposobne za 4k podjednako (gps), vega jaca (gflops)

ocekivao sam i zeru bolje rezove od vege, kad malo srede drajvere, bit ce to i bolje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
metallic kaže...

Btw nisam mislio na tebe nego na portal.

Glupost na kvadrat.

Da recenzent drzi do sebe, malo bi razmislio.

To bi bio moj komentar na dio reviewa...

12 godina

Stjepanj, sto ti mislis, kad se ukazujes putem TD. Jedna obicna 1070ti da ima vise frejmova od 1080ti, WTF!?!?!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
metallic kaže...

Stjepanj, sto ti mislis, kad se ukazujes putem TD. Jedna obicna 1070ti da ima vise frejmova od 1080ti, WTF!?!?!

Nema vise nego je gpu bottleneck u pitanju pa sve 3 imaju slicno frameova...

12 godina

Ok hvala, al na totalno krivom kraju poredka je.  Bzvz!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
metallic kaže...

Ok hvala, al na totalno krivom kraju poredka je.  Bzvz!

sta si se odma uspjeniolp

12 godina

Hahaha, ne znam, bas me ponijelo. Zapravo znam, izzivcirao sam se u cpu chat temi, dosao tu i vidio ove grafove i puko. :)

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 21:02 (metallic).
12 godina
neaktivan

Drmneš jednu kavu i odmah je sve bolje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice