GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Nikaj nasao sweet spot

Crysis 3 igrao na full postavkama

prvo sam nadobundo dignuo core clock za 200mhz i memoriju za 400mhz.

Ukupno reportano putem msi afterburnera s boost taktom je 2126mhz poceli su se pokazivati artefakti smanjio sam core clock za 50mhz  sto ispadne s boost clockom sve skupa 2050mhz a memorija na 2202mhz.

I igri se tih 2050mhz spusti na 2038mhz i tu stoji.

Power limit sam samo dignuo na 108% nist drugo nisam dirao. Vent auto temperature do 70 stupnjeva.

Ovo je okey zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 10:24 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako ti kaj zatrza na 4k nn AA all max- uvijek mozs stavit na dimanicku rezoluciju kod sve vise AAA igara u zadnje vrijeme pa ti preprucam da igras peko telke naravno SP only 

posto monitor ne radi upsacle nego roka nativno sto je zalogaj za tovju grafu i kad se OC-a a manja reza na istom je zmuljana 

bdw Tonci i ostali pogledajte si ovo !

p.s koji si uzeo monitor? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 12:44 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
toxic kaže...

Nikaj nasao sweet spot

Ukupno reportano putem msi afterburnera s boost taktom je 2126mhz poceli su se pokazivati artefakti smanjio sam core clock za 50mhz  sto ispadne s boost clockom sve skupa 2050mhz a memorija na 2202mhz.

Power limit sam samo dignuo na 108% nist drugo nisam dirao. Vent auto temperature do 70 stupnjeva.

Ovo je okey zar ne?

temp limit i power limit slajedere skroz nadesno, memoriju ako je Samsung mozes i za +500 bez brige, a jezgru +170, krivulju ventova namjesti fiksno na zadnju granicu do koje mozes tolerirat huk ventova na mojoj je to 70% (1700RPM) i tako se vrti konstantno kad upalim MSI Asterburner sto pomaze odrzavanju vecih taktova jer se broj okretaja ne spusta ni dok ulazis u meni, dok je loading screen dok napravis pauzu ili budes u inventory-u pa tako hladi grafu punim potencijalom i odrzava vece taktove.

EDIT:

Nebitno na kolko ti ona moze boostat na pocetku igre kad ti taktovi odma padnu ako nemozes imati temperaturu koja ej potrebna za odrzavat te taktove, a na svakih 5 stupnjeva vise takt pada za 13MHz. Recimo za odrzavanje 2100MHz moras drzat čip do granice od 55 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 12:58 (Lucidius).
15 godina
neaktivan

Kad se vec spominje memorija, kakav je omjer izmedu Samsungovih i Micronovih memorija na grafickim karticama? Moja je npr. dosla s Micronovom, digao sam joj takt za 500 MHz (efektivno 12 GHz) i dosad nisam imao nikakvih problema sa crashanjem. Po cemu se razlikuju i koju je opcenito bolje dobiti na kartici?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 14:25 (alen29).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

moja isto micron i mene zanima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Na 1080ti i 1080 modelima niti nema Samsung memorije zato jer se radi o GDDR5X memoriji, dok 1070 modeli imaju obican GDDR5 a tu imas primjeraka sa Samsungom i Micronom, Samsung je dosta bolji jer je stabilniji i postize dosta vece taktove, dok je sa Micronom bilo dosta problema i prituzbi jer su ljudima grafe bile nestabilne cak i sa +200MHz overklokom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

https://www.micron.com/about/blogs/2017/march/nvidia-announces-1080ti-with-11gb-s-micron-gddr5x

Koliko vidim, izgleda da samo Micron proizvodi G5X memoriju tako da ipak dosta ovih pitanja nije potrebno. Barem vise nema onih musica kao sto je bilo kada su izasle GTX 1070 sa Micronovom memorijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Nikaj nasao sweet spot

Ovo je okey zar ne?

temp limit i power limit slajedere skroz nadesno, memoriju ako je Samsung mozes i za +500 bez brige, a jezgru +170, krivulju ventova namjesti fiksno na zadnju granicu do koje mozes tolerirat huk ventova na mojoj je to 70% (1700RPM) i tako se vrti konstantno kad upalim MSI Asterburner sto pomaze odrzavanju vecih taktova jer se broj okretaja ne spusta ni dok ulazis u meni, dok je loading screen dok napravis pauzu ili budes u inventory-u pa tako hladi grafu punim potencijalom i odrzava vece taktove.

EDIT:

Nebitno na kolko ti ona moze boostat na pocetku igre kad ti taktovi odma padnu ako nemozes imati temperaturu koja ej potrebna za odrzavat te taktove, a na svakih 5 stupnjeva vise takt pada za 13MHz. Recimo za odrzavanje 2100MHz moras drzat čip do granice od 55 stupnjeva.

dovoljno mi je ovo kak sam si nastimao sto sam gore naveo.

Temperature su mi vise nego dobre i na auto pri skoro necujnom racunalu..

Povremeno ako nesto nece stimat cu mijenjat. Ne mislim ocat na maksimalan takt vec optimalni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 14:40 (toxic).
17 godina
4mal kaže...

Ako ti kaj zatrza na 4k nn AA all max- uvijek mozs stavit na dimanicku rezoluciju kod sve vise AAA igara u zadnje vrijeme pa ti preprucam da igras peko telke naravno SP only 

posto monitor ne radi upsacle nego roka nativno sto je zalogaj za tovju grafu i kad se OC-a a manja reza na istom je zmuljana 

bdw Tonci i ostali pogledajte si ovo !

p.s koji si uzeo monitor? 

Ne treba mi dinamicka reza, imam postavke s kojima cu se igrati.

TV za gaming nije kao monitor, izmedu ostalog zato sam si i narucio 4k monitor.

Takoder po svemu sto sam vidio na 4k monitoru dobro izgleda i downscale pa ako cu bas trebati smanjitic cu na nesto nizu rezu a tu su i custom rezolucije.

17 godina

Mozes i tak 

Bdv

3200×1800 je odlicna reza! za upscale..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 14:56 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Mozes i tak 

Bdv

3200×1800 je odlicna reza! za upscale..

mislis downscale?

jer 1800p ne moze biti upscale od 2160p vec downscale

17 godina

Da

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Krivi topic znam al oce moc novi ryzen 1700 izvuc full potencijal grafe od GTX 1080 pita cura? Moram joj rec da napravi acc na bugu da joj nisam ja sekretarica 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 15:18 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Kako gdje 

Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Krivi topic znam al oce moc novi ryzen 1700 izvuc full potencijal grafe od GTX 1080 pita cura? Moram joj rec da napravi acc na bugu da joj nisam ja sekretarica 

od 1440p na više hoce.

na 1080p ce biti dovoljan no zbog nizeg takta u ponekemo naslovu bude sitni BN, ništa što bi trebalo zabrinjavati.

13 godina

Nema Ryzen 1700 bottleneck ni na jednoj igri, grafi ni rezoluciji.

Zbog drugačije arhitekture i optimizacije igara za intel procesore Intel i7 daje nešto veći FPS od Rayzena.

Moj PC  
5 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Zbog drugačije arhitekture i optimizacije igara za intel procesore Intel i7 daje nešto veći FPS od Rayzena.

Sick hvala! 

15 godina
protjeran
Mile 74 kaže...

Kako ne, ko se to bavi posebnim optimizacijama koda igre za odredjene procesore? Nonsense... Daj dokaz...

Veci fps je zbog veceg ipc-a i veceg takta, vrlo jasno...

16 godina
Pa ako si pratio usporedne testove vidljivo je da su kod istih grafa ryzeni u igrama manje iskorišteni od intelovih pandana...
15 godina
protjeran
Gee kaže...
Pa ako si pratio usporedne testove vidljivo je da su kod istih grafa ryzeni u igrama manje iskorišteni od intelovih pandana...

Lol, i to dokazuje sta?

16 godina
Po meni da se ne koristi njihov puni potencijal... a kako ti tumačiš takve razlike od npr 30%?
8 godina
protjeran

hmm, jos nisam vidio neku igru koja bi i neki i5 novije gen nagurala na 100%...80% maks....ove igre koje koriste vise od 4 jezgre ce opteretit koliko mogu nekog ryzena na 60% po dretvi...dok ne krenu izlazit igre koje ce opteretit 4 jezgre na 100%, pa da bude potrebno jos jezgri da se smanji opterecenje, ryzen vam je isti k ko i intel...s tim da je ryzen platforma u povojima, puna djecjih bolesti, i ne bi me cudile gomile problema s njima, a vidim po forumima da ih ima...osim ako niste amd fanboy, ja trenutno ne mogu dati svoj glas za kupovinu ryzena, i dalje smatram da je i5 sasvim dovoljan, a nudi stabilniji rad, ne samo u igrama, nego opcenito...cak i ako vam treba workstation, odnosno za neku poslovnu primjenu, prije bih preporucio i7 ili xeona, jer ne vjerujem da si u poslu smijete priustiti bsodove ili neku drugu djecju bolest...pa makar i intel kostao vise

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:20 (Gorstak79).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo pridružujem se u klub, EVGA 1080 SC. Kad je već nvidia, nek barem bude evga :) Bila je ok cijena, a ima odlično hlađenje, najbolje od kartica koje nisu visoke, jer će kasnije ići u jedno specijalno kućište. I također dosta mala potrošnja.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

5 0 hvala 0
17 godina

Zar i ti sine brute skuplja se Ti ekipa pomalo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:19 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

To je sve stvar preferencije, netko gleda best buy, netko gleda future proof, netko gleda što jeftinije, netko uopće ne gleda cijenu, netko voli crveno netko zeleno netko plavo, ali čini mi se da smo malo 

8 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Evo pridružujem se u klub, EVGA 1080 SC. Kad je već nvidia, nek barem bude evga :) Bila je ok cijena, a ima odlično hlađenje, najbolje od kartica koje nisu visoke, jer će kasnije ići u jedno specijalno kućište. I također dosta mala potrošnja.

evga radi ploce i grafe samo za intel, ne i za amd, ali kad naprave nes, naprave to pristojno....ja sam sebi ubo zotac samo radi 5 godina garancije i relativno niske cijene, ali evga mi je oduvijek bila vau...mislim da imaju i grafe sa tvornickim vodenim, i tvornicki naklokane, za vola ubit...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:24 (Gorstak79).
17 godina

Gee

Kome pricas to pricas?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
4mal kaže...

Gee

Kome pricas, daj koristi molim te qote ili kome se obracas...

mogo si ga i kvotat :D

17 godina

Evo dad jesam 

17 godina
Gee kaže...

To je sve stvar preferencije, netko gleda best buy, netko gleda future proof, netko gleda što jeftinije, netko uopće ne gleda cijenu, netko voli crveno netko zeleno netko plavo, ali čini mi se da smo malo 

Evo sad jesam , napokon naucio 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice