Nikaj nasao sweet spot
Crysis 3 igrao na full postavkama
prvo sam nadobundo dignuo core clock za 200mhz i memoriju za 400mhz.
Ukupno reportano putem msi afterburnera s boost taktom je 2126mhz poceli su se pokazivati artefakti smanjio sam core clock za 50mhz sto ispadne s boost clockom sve skupa 2050mhz a memorija na 2202mhz.
I igri se tih 2050mhz spusti na 2038mhz i tu stoji.
Power limit sam samo dignuo na 108% nist drugo nisam dirao. Vent auto temperature do 70 stupnjeva.
Ovo je okey zar ne?
temp limit i power limit slajedere skroz nadesno, memoriju ako je Samsung mozes i za +500 bez brige, a jezgru +170, krivulju ventova namjesti fiksno na zadnju granicu do koje mozes tolerirat huk ventova na mojoj je to 70% (1700RPM) i tako se vrti konstantno kad upalim MSI Asterburner sto pomaze odrzavanju vecih taktova jer se broj okretaja ne spusta ni dok ulazis u meni, dok je loading screen dok napravis pauzu ili budes u inventory-u pa tako hladi grafu punim potencijalom i odrzava vece taktove.
EDIT:
Nebitno na kolko ti ona moze boostat na pocetku igre kad ti taktovi odma padnu ako nemozes imati temperaturu koja ej potrebna za odrzavat te taktove, a na svakih 5 stupnjeva vise takt pada za 13MHz. Recimo za odrzavanje 2100MHz moras drzat čip do granice od 55 stupnjeva.
dovoljno mi je ovo kak sam si nastimao sto sam gore naveo.
Temperature su mi vise nego dobre i na auto pri skoro necujnom racunalu..
Povremeno ako nesto nece stimat cu mijenjat. Ne mislim ocat na maksimalan takt vec optimalni.