GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

iz maxwella se dalo nesto izvuci no ovaj pascal je "govno" od cipa za oc, nema smisla lupati novce u te kakti top modele! imalo je smisla do 7xx serije onda sam cak i ja brijao do tada na te modele jer se dalo izvuci cudesa, sad to nema smisla do tamo neke druge serije!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa govorim za 1080 i ti modele, acx i icx, ostalo nisam gledao. Uglavnom postižu dobre temperature na jako niskim brzinama ventilatora, i zanemarivom bukom. Znači imaju dosta mjesta za overclock i održavanje temp i taktova.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
17 godina

ja ko iz puske bez dizanja napona predjem 2k mhz (2070 stabilno bez pada frekve) a vent se ne cuje i grafa je hladna no nema potreba kod gaminga 

vecinom stock furam i peri deri do vrti oko 1975-80 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ali fora je u tome da Kingpin ide navodno na 2.4GHz na zraku... što bi me zaista iznenadilo, jer na svijetu još nije viđen Pascal koji to može. Uopće. Galaxy HOF je na tekućem dušiku gurnut na toliko, ali ono... 

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
4mal kaže...

ja ko iz puske bez dizanja napona predjem

Šta nije da se napon realno ni ne može dizati :)

17 godina

to neznam nisam isprobavao, onda jos bolje barem grafu nemres sjebat :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:13 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
4mal kaže...

ja ko iz puske bez dizanja napona predjem

Šta nije da se napon realno ni ne može dizati :)

Možeš dizati power limit (napon je ograničen samim čipom, jednostavno ne guta više, ali dizanjem power limita spriječit ćeš da ti se VRAM i GPU bore za struju): http://www.overclock.net/t/1608437/tutorial-power-target-limit-hardware-mod-shunt-mod-for-titan-x-and-many-other-nvidia-gpus

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:16 (Tonči).
15 godina
odjavljen

Pa to je i najveći problem s overklokranjem pascala, dosta ograničeni voltage i power limit. Zato nema neke razlike sa karticama koje imaju bolju regulaciju ili više power konektora, osim ako se ne ide u ekstreme poput voltmoda i ln2. Jel tako tonci ?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ah naravno voltmod, ali to ne zanima obične korisnike :) Iako ne sviđa mi se kako su to napravili, ima boljih metoda koje ne riskiraju ostatak grafičke (uključuju lemljenje).

16 godina
odjavljen

Treba vidjeti, ali EVGA se ozbiljno priprema kao da imaju nešto; pogodi što je ovo:

Ima još: 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:22 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Ah naravno voltmod, ali to ne zanima obične korisnike :) Iako ne sviđa mi se kako su to napravili, ima boljih metoda koje ne riskiraju ostatak grafičke (uključuju lemljenje).

Da, zavaraš hardver koji služi za zaustavljanje opterećenja. :)

Nope.
17 godina

GTX 2080 evga kingpin  

koja je 2k kartica 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:28 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Neko malo jače napajanje (power section) za grafičku, možda kao zamjena ili add-on modul :)

13 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Neko malo jače napajanje (power section) za grafičku, možda kao zamjena ili add-on modul :)

ma to je presiroko za standardne dimenzije gpu-a(tak mi izgleda)! iako izgleda kao s gtx 1080ti modela

, ajde tonci reci?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:31 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Da, modul koji ručno lemiš na grafičku i njime zamijeniš kompletan power delivery. Dugo ih nije bilo ni za kupiti ni naći negdje, ali ...

Nope.
17 godina

tonci kaj ide iza volte jel se zna barem codename nesto spekuliraju novi memorijski kontorler brzi od hbm2

slicno intel optane hmmm ? amd se zove navi i ocekuje se negdje oko 2019.te

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:38 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pascal je kartica koja je na stocku na ~1700mhz. To što boost 3.0 sam radi 90% posla je krik tehnologije koja umjesto tebe "pomiče slajdere"... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

znaci sa boost 4.0 nece se nece moc ni ocat lol 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Jakovp kaže...

Pa govorim za 1080 i ti modele, acx i icx, ostalo nisam gledao. Uglavnom postižu dobre temperature na jako niskim brzinama ventilatora, i zanemarivom bukom. Znači imaju dosta mjesta za overclock i održavanje temp i taktova.

nisu im baš svi modeli jednako dobri, sc verzija im je katastrofa, sa hladnjakom kakvog su imali na 1080

test

13 godina
neaktivan

Nije prvo put da evga ima epower u ponudi, ako ga odluče prodavat (hoće li?). A za kingpin 1080ti Vince tvrdi da su maknuli power, voltage i thermal limit i da bi (svaka?) trebala ići na 2150mhz+ na zraku ako se temp ambijenta može držati relativno niskom, što god mu to značilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koja je svrha Kingpin modela? To sto ide +50-75mhz vise od ostalih modela i to opravdava cijenu?

Razlike u performansama nece biti jedino za LN2 zajebancije gdje mozes uzeti i jeftinije modele i bez problema prziti LN2 tipa ASUS :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ti ocigledno ne kuzis da taj tko ide na LN2 ima u planu skidat rekorde, a ne tek tolko da uzme bilo koji model pa se zajebava po testovima jer mu je fora klokat sa tekucim dusikom. Za takvu ekipu su ove grafe ko rođene tipa Lightning i Kingpin, one nisu uostalom niti rađene za standardnu upotrebu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Imam jedno pitanje, jer me necak izludjuje, a ja mu ne mogu previse pomoci jer toliko znanja nemam.

Naime, zanimaju ga razlike izmedju:

GTX 1060 6GB MOBILE

i

GTX 1060 3GB MOBILE

Dali je razlika samo u kolicini memorije, ili je razlika u brzini cipova kao i kod stolnih komponenti?

Igrao bi na 17'' laptopu sa FullHD 1080p rezolucijom, IPS 60Hz modulom.

Razlika u cijeni kod grafike u laptopima je 176€, pa dali je to isplativo, ili je tih 3GB precjenjeno.

Hvala puno od necaka

9 godina
protjeran

Čitatelj

Nije razlika samo u vramu vec 6GB model ima i vise jezgri, 1060 3GB je dobar markentinski trik sa ostavljanjem 1060 imena, to bi u stvari trebala biti 1050ti kartica, ili su 6GB model trebali nazvati 1060ti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 23:42 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Nije prvo put da evga ima epower u ponudi, ako ga odluče prodavat (hoće li?). A za kingpin 1080ti Vince tvrdi da su maknuli power, voltage i thermal limit i da bi (svaka?) trebala ići na 2150mhz+ na zraku ako se temp ambijenta može držati relativno niskom, što god mu to značilo.

Pa, znači da soba u kojoj si mora bit u Sibiru. :D Jer valjda kartica na 2,15GHz pljuca vani 350W topline. 

6GB > 3GB - sve je jednako brzo, ali količina memorije je dugoročno važna.

Lucidius kaže...

Čitatelj

Nije razlika samo u vramu vec 6GB model ima i vise jezgri, 1060 3GB je dobar markentinski trik sa ostavljanjem 1060 imena, to bi u stvari trebala biti 1050ti kartica, ili su 6GB model trebali nazvati 1060ti.

Ako je ovo točno, onda je još važnije ići na 6GB model.

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2604-gtx-1060-3gb-vs-6gb-benchmark-review?showall=1

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 23:45 (Tonči).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Čitatelj

Tonči kaže...

Ako je ovo točno, onda je još važnije ići na 6GB model.

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2604-gtx-1060-3gb-vs-6gb-benchmark-review?showall=1

To vrijedi i za stolne komponente i za prijenosne komponente?

Necak igra World of Tanks, World of Battleships, The Witcher 3, Counter Strike i Battlefield 1.

9 godina
protjeran

Naravno da je tocno, pogledaj sluzbene stranice, a ovdje imas i video usporedbu 

3GB ima 1152 jezgre

6GB ima 1280 jezgri

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fanu kaže...

3 8-pin konektora? retardacija.

To je normalna stvar za Lightning modele. Ne znaci da su potrebna sva 3 da bi radila, lightning se dobro clocka i sa 2 - 8 pinska, taj treci je za pretjerivanje sa ln2. Nista novo

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran
Čitatelj kaže...

To vrijedi i za stolne komponente i za prijenosne komponente?

Necak igra World of Tanks, World of Battleships, The Witcher 3, Counter Strike i Battlefield 1.

Nerazumijem kako vi mislite igrat sa tom grafom na laptopu? jel imate onaj vanjski adapter za ustekat grafu pa onda njega spojit na laptop (mada cisto sumnjam u to) ili mislite kupitlaptop sa nekom od tih grafa?

EDIT:

Ako trebate laptop javite se u ovoj temi klik

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 23:55 (Lucidius).
13 godina
neaktivan

Vidiš, možda je to tajna metoda koju nvidia koristi još od onog demo-a kad su predstavljali 1080 pa su pokazali FE@2ghz+ na ~67°C - soba u Sibiru. Genijalno!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice