GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

@Kopsi

Cek ti stvarno izvlacis zakljucak da se Giga puno bolje clocka na temelju jedne kartice koja se clocka doslovno 1% vise od neke random Phoenix-ice? Jesi ozbiljan?

Ni jedna ni druga nisu binane i sve je stvar srece, jedina cinjenica je da Phoenixica ima mocniji cooler koji je doduse i ogroman...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
eywa33 kaže...

Ma pusti priče, legendo slobodno pogasi sve jezgre u biosu i ostavi samo jednu aktivnu. Zašto bi ti se proc grijao bzvz ako dx11 koristi ionako samo jednu jezgru za komunikaciju sa gpu-om?

kad već trollamo :P

ps Tonči zašto si na 165hz? Nisi li me upravo ti savjetovao da taj oc na refresh donosi probleme?

Loše trolaš. :) Nemam CPU samo za igre, ali u igrama da, koristi se 2-3 jezgre od čega samo jedna ide do 90%+ (ovisno o namjeni). Nisam nikad rekao da nije dobro imati 4 jezgre, ali toliko ima svaki i5.

Što se monitora tiče, da jesam. Kako misliš "ja sam na 165Hz"? 165Hz koristim za test (maksimalnog FPS-a, logično). Osobno ne koristim ni 144Hz, nego 120Hz+ULMB, jer ionako igre igram da mi je min-FPS uvijek max refresh pa mi G-Sync ne treba, ali ULMB čuda radi.

10 godina
odjavljen

Kopsi ne zamaraj se sa njime, već je poznato da ima sindrom hvaljenja svog hardwarea i neku briju o ''ozbiljnom hardwareskom znanju''.

Ali to je sindrom prisutan kod svih novopečenih forumša pa ga bude prošlo kad shvati da nikog ne boli briga za tvz ''hardcore znanje'' osim onih koji se time bave.

Vezano za modele, imaš na forumu gdje je i sam mislio kad je naručivao tu grafu da je naručio valjda GLH model pa kad je shvatio da se radi o običnoj grafi onda se ispravio.

Dok je imao 390 ona smo svi tu grafičku trebali kupit, sad svi trebamo ovu koju sada ima, al ok, meni je on simpatičan u stvari, podjeća me na Stjepanja od prije 4 godine kad je imao onaj i7 920 na 5ghz ili koliko već...

4 1 hvala 3
10 godina
neaktivan

Uz to giga jebenije i izgleda, nema plastični cover od ventilatora kao Phoenixica i tako da  bolja izrada mi je overall za koliko.. ~70kn razlike ?

Binane su. punto

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:07 (Kopsi1304).
12 godina
odjavljen

GS kod gainwarda je oduvijek značio "bolji čip", uvijek je bio skuplji, a kartice su fizički izgledale iste. I Maxwell Gs je fizički apsolutno ista kartica ali je čip - Golden sample. Je li tako kod Pascala? Vjerojatno je. Fizički razliku je vjerojatno nemoguće uočiti na pcb-u ali reći da su to iste kartice, gdje je jedna 20ak % skuplja od druge, jednako je debilizmu. Firma bi bila pomalo retardirana ako bi identične kartice prodavala po različitim cijenama. 

Ako obje odu na iste taktove kad se kloka, i dalje ne znači da GS stoji samo radi ukrasa i imaginarnog razloga za 20% većom cijenom. Za glh verziju ne znam. Ali GS je uvijek bila prilično skuplja kartica za nekim razlogom. Ako je power limit na njoj veći znači da će duže držati oc odn. da neće spuštati klok kad lupi 110% jer ima još par posto više tdp lufta. Nije samo temperatura bitan čimbenik, već i tdp. još od Maxwella!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 2 hvala 1
10 godina
neaktivan

Hvala bogu netko normalan više

17 godina
neaktivan

Pa što se GTX1070 tiče, mislim da su svi testovi pokazali da Gainward/Palit ima uvjerljivo najbolje hlađenje. Ako tko ima nekakav test gdje nije tako nek podijeli..

eywa33 kaže...

Ako obje odu na iste taktove kad se kloka, i dalje ne znači da GS stoji samo radi ukrasa i imaginarnog razloga za 20% većom cijenom. 

Nažalost skoro pa i znači. Ista stvar kao kod EVGA-e šta prodaje puno skuplje probrane primjerke s većim ASICom, od kojih na zraku nemaš takoreć nikakve koristi. 

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:12 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Glavas_ZG

Decec, to kaj sam ja na ovom forumu kratko, neznaci da nemam staza na drugim forumima gdje pise oziljnija ekipa a ne hrpa balavurdije. Ovaj forum mi je opnak rekracija da ispravljam vas koji mislite da sve znate a neznate nista ili jako malo.

Uostalom vec sam davao linkove zasto je Phoenix ubitacna kupovina, i sve se vidi u vise testov ai recenzija, a nabolje kod švaba koji imaju detaljne i najbolje recenzije na cijelom netu.

To sta je kod Linksa prvo pisalo kada sam kupovao grafu GLH, pa me kasnije decko zvao i rekao da se radi o obicnom modelu i zelim li i dalje ostati pri kupovini ili ponistiti narudzbu, nemoze biti kao da ja hvalim grafu jer sam se nesto kao "zeznuo" vec sam ja kupio grafu jer sam znao sta kupujem i da nema razlika naspram skupljeg modela sta se uostalom i vidi po tome kako grafa funkcionira.

A sta se tice r9 390, testovi su ti na forumu, da ne ulazim dalje, imas sve od grijanja do FPS-a i rezultata u benchmarcima, pa onda usporedi to sa gtx 970kama koje su zapinjale na po 2900 bodova u Valleyu a moja je isla na 3100 isto kao i jos 5 komada ostalih od ekipe sa foruma, jedino je Stjepnjova 970ka od svih isla preko 2900 odnosno 3100+, al to je ipak bio unikatan model. Kasnije se sa ovim losijim modelima 970ki nije ni usudio staviti rezultate na forum kad sam ga trazio, vec je i sam rekao da su slabe naspram te sa 88posto ASIC-a. A bas bih volio vidjeti jednu 390ku sa tim Asicom pa istestirati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:14 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Reci mi Lucidius koliki ti je ASIC na toj tvojoj običnoj Phoenix-ici, moze screenshot sa forumom u pozadini i mišem preko tvoje slike na forumu

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:18 (Kopsi1304).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

@Kopsi

Cek ti stvarno izvlacis zakljucak da se Giga puno bolje clocka na temelju jedne kartice koja se clocka doslovno 1% vise od neke random Phoenix-ice? Jesi ozbiljan?

Ni jedna ni druga nisu binane i sve je stvar srece, jedina cinjenica je da Phoenixica ima mocniji cooler koji je doduse i ogroman...

Bolje clockanje možemo očekivati samo od bolje binanih kartica; iz mog iskustva EVGA FTW i Classified i Zotac AMP Extreme su sigurno bolje binani od uobičajenih modela. Svaka kartica može ispasti dobar čip, ali skuplji modeli su ponekad odabrani i nešto bolji.

Jedna kartica koja se bolje clocka od neke druge ništa ne znači.

Then again, imaš i ovakve situacije http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2016/06/15/evga-geforce-gtx-1080-ftw-review/19

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:21 (Tonči).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

GS kod gainwarda je oduvijek značio "bolji čip", uvijek je bio skuplji, a kartice su fizički izgledale iste. I Maxwell Gs je fizički apsolutno ista kartica ali je čip - Golden sample. Je li tako kod Pascala? Vjerojatno je. Fizički razliku je vjerojatno nemoguće uočiti na pcb-u ali reći da su to iste kartice, gdje je jedna 20ak % skuplja od druge, jednako je debilizmu. Firma bi bila pomalo retardirana ako bi identične kartice prodavala po različitim cijenama. 

Ako obje odu na iste taktove kad se kloka, i dalje ne znači da GS stoji samo radi ukrasa i imaginarnog razloga za 20% većom cijenom. Za glh verziju ne znam. Ali GS je uvijek bila prilično skuplja kartica za nekim razlogom. Ako je power limit na njoj veći znači da će duže držati oc odn. da neće spuštati klok kad lupi 110% jer ima još par posto više tdp lufta. Nije samo temperatura bitan čimbenik, već i tdp. još od Maxwella!

Pa ajde kad si tako pametan onda mi daj crno na bijelo te tvoje razlike, da nebude da se prica napamet...  Na hardverskom dijelu nema apsolutno nikave razlike, razlika je u taktovima i mozda su probraniji cipovi, a to sta se prodaju po vecim cijenama je cisto zato jer ekipa lako pada na ta fensi imena sa dodatnim kraticam i vecim stock taktovima pa misle da kupuju nesto "premium", ista stvar ti je i kod FX procesora, svi isti a samo veci taktovi i cijena, pa bi po tome i oni bili budale, a nisu jer se ekipa peca na te stvari 

Uostalom vec se dokazalo po netu da se obicni primjerci klokaju isto kao i skuplji, eto vidi se i kod mene.

9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Reci mi Lucidius koliki ti je ASIC na toj tvojoj običnoj Phoenix-ici, moze screenshot sa forumom u pozadini i mišem preko tvoje slike na forumu

Eto o tome ja pricam cijelo vrijeme, cijelo vrijem pojedinci prosipaju "pamet" a jos neznaju da se ASIC nemoze ocitati u GPU-Z.... 

10 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Kopsi1304 kaže...

Eto o tome ja pricam cijelo vrijeme, cijelo vrijem pojedinci prosipaju "pamet" a jos neznaju da se ASIC nemoze ocitati u GPU-Z.... 

Hajde ga ti meni svejedno pošalji, može? 

9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...
Lucidius kaže...
Kopsi1304 kaže...

Hajde ga ti meni svejedno pošalji, može? 

Jesi ti corav il sta, jesam ti ljepo napisao da ASIC nemres ocitat za Pascla u GPU-Z zato jer ne radi!

16 godina
odjavljen

S 10x0 serijom je jako bitno koju karticu kupite zbog dvije stvari: dizajna PCB-a i napajanja te BIOS-a. BIOS omogućava veće TDP granice, a napajanje omogućava stabilniji pw. delivery, što je jako bitno sve skupa. Još uvijek nema načina za uređivanje BIOS-a pa je taj dio krucijalan.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ok, pričekat ćemo W1zzarda još kojih mjesec dana da osposobi očitavanje asica pascal grafa pa ćemo vidjeti kako ti je fenomenalna kartica

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:28 (Kopsi1304).
10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Kopsi1304 kaže...

Može, al ne na Pascal grafama, eto sad sam te ispravio ''ozbiljni poznavatelju hardwearea''

15 godina

Lucidius je u pravu. Još se ne može očitati ASIC na Pascalima. Čitao sam na Techpower-Up forumima kako postoji šansa i da ga nikada nećemo moći očitati.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
Lucidius kaže...
Kopsi1304 kaže...

Može, al ne na Pascal grafama, eto sad sam te ispravio ''ozbiljni poznavatelju hardwearea''

Kako si ti mene ispravio ako sam ja to napisao jos prije tvog odgovora 

10 godina
neaktivan

Ne vjerujem u to dok W1zzard ne napiše da je tako 

Zapravo evo idem mu baš poslati PM i pitat ga objašnjenje između Phoenix, GS i GLH kartica 

Možda će i poslije toga Lucidius biti veći hardware majstor od creatora GPU-Za

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:33 (Kopsi1304).
9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Ok, pričekat ćemo W1zzarda još kojih mjesec dana da osposobi očitavanje asica pascal grafa pa ćemo vidjeti kako ti je fenomenalna kartica

Pa fenemenalan je kako god, neznam ih puno kojima gtx 1080 ide na 2150MHz stabilno... plus to sta ako ispadne da imam dobar ASIC odma padaju u vodu sve price oko toga da su skuplji modeli binani.

9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Ne vjerujem u to dok W1zzard ne napiše da je tako 

Zapravo evo idem mu baš poslati PM i pitat ga objašnjenje između Phoenix, GS i GLH kartica 

Možda će i poslije toga Lucidius biti veći hardware majstor od creatora GPU-Za

Vec je pisao o tome na reditu, rekao je da se rade optimizacije i da je za Pascal puno teze osposobiti to da radi naspram starijih serija iz nekih neznam ni ja kojih tocno razloga...

17 godina
neaktivan

Kod GTX10x0 serije je već par puta dokazano da praktički ništa nije bitno osim eto hlađenja. Jer apsolutno svaka ide na 2GHz, velik broj na 2.1GHz, a niti jedna preko 2.1GHz na zraku a da je full stabilno. Tako da, uzet šta jeftiniju a šta tišu, jer idealnih 5% razlike u performansama ne vrijedi niti 100kn veće cijene, bar po meni. Al opet šta ja znam, netko će za 5% veći takt platit i 50% veću cijenu, 100 ljudi 100 ćudi.

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nije sad bitno hlađenje ni razlika drugih kartica, sad sam primarno fokusiran na razliku običnih, GS i GLH modela Phoenix kartica.. Idem vidit jeli Gainward baš namjerno stavlja 80€ veću cijenu na GLH ako nema nikakve razlike kako Lucidius govori zadnjih mjesec dana 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 14:44 (Kopsi1304).
9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Nije sad bitno hlađenje ni razlika drugih kartica, sad sam primarno fokusiran na razliku običnih, GS i GLH modela Phoenix kartica.. Idem vidit jeli Gainward baš namjerno stavlja 80€ veću cijenu na GLH ako nema nikakve razlike kako Lucidius govori zadnjih mjesec dana 

To si trebao provjerit prije nego si usao u raspravu, a ne da napamet pises. 

10 godina
neaktivan

Ja sam provjerio i uvjerio se što drugi ljudi pišu o razlikama tih kartica, imaš pun reddit toga, no ti ćeš reći da su ti ljudi amateri i da si ti bog.

Pa hajde da pitam nekoga poput W1zzarda o tome, pa ako potvrdi da sam ja upravu hoćeš onda opet reći da si ti i da w1zzard ne zna što govori?

Ja ću rado potvrditi ako ja budem u krivu i w1zzard reče da je to sve isto, te da se radi o marketinškom triku, fck that čak ću i kupiti Phoenix onda 

12 godina
odjavljen

Luci postoji li razlika u power limit/tdpu između obicne, Gs i glh kartica?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Luci postoji li razlika u power limit/tdpu između obicne, Gs i glh kartica?

Razlika je u 20w TDP-a iz razloga sta su GLH i GS tvornicki nabrijane, a "obicna" dolazi na taktovima od referentne.

Kopsi1304 

Mozes ti pitati koga god sta hoces, zaljepi mi fino link na to gdje se vidi neka razlika osim u TDP-u.

EDIT:

Uostalom sta ti mislis da je redit i drugi strani forumi sveto pismo? tamo isto pise hrpa klinaca i likova koji nemaju pojma i to u jos vecem broju nego ovdje, ali isto tako ima i pametnih ljudi koji potkrijepe svoje tvrdnje nekim linkom ili dokazom.

To sta netko napamet izvali nikome ne pomaze, a niti su uvijek svi u pravu, i najbolji grijese.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 15:38 (Lucidius).
16 godina
odjavljen

Tko je Wizard, WTF?

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Tko je Wizard, WTF?

https://www.techpowerup.com/contact/