GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Odvrti Valley i Heaven jos sa Titanom, ja sam editirao post gore su ti moji rezultati.

Nema koristi. Ne možemo uspoređivati različite mašine tako. Uvjeti su bitni: kod mene trenutno 5960X na 4,53GHz, 128GB na 2,75GHz, 125MHz bus, ambijentalna temp 31°C

DarthMarkus kaže...

Jel Titan još deset glavi kod nas?

Retail cijene su nebitne. Ima na oglasniku <500€. :) To je u rangu GTX 1070 od koje je znatno bolja kartica.

Pa u tim testovima Heaven i Valley ionako nema koristi od proca sa 8 jezgri, 128GB rama niti njegove brzine, a temperatura ko temperatura, ventove na 100 posto i deri, nije ni kod mene bila puno manja kad sma radio te testove. Uostalom stvari mogu ici samo u tvoju korist, ajde odvrti bas da vidimo rezultate, sta si se prepao sada 

16 godina
odjavljen

U krevetu sam. :D Sutra. - Vjerovao ili ne, ja imam 0 koristi od bilo kojeg rezultata. Meni ni u džep ni iz džepa. :)

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

U krevetu sam. :D Sutra. - Vjerovao ili ne, ja imam 0 koristi od bilo kojeg rezultata. Meni ni u džep ni iz džepa. :)

Pa nisam ni mislio na novcanu korist, cudno da se odma na nju prozivas  mislio sam da ti hardveraj ide u korist ako bi tako gledali, mada kao sta velim od svih tih jezgri i rama je malo kruha u tim testovima ;)

16 godina
odjavljen
Ma ni ja nisam mislio na novac. Više figurativno da mi je svejedno. Ne "borim" se za rezultat. :)
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
Ma ni ja nisam mislio na novac. Više figurativno da mi je svejedno. Ne "borim" se za rezultat. :)

Kuzim, zezam se i ja malo  inace nije ni meni bitan rezultat ko rezultat, vec da vidimo kolko je u stvari gtx 1080 jaca od Titana X, po ovome sta sada vidim nekih 25-30 posto kada su jedna i druga hlađene zrakom, kada Titana X stavis pod vodu razlika se smanjuje na 12-13 posto, a kada bi stavio i gtx 1080 pod vodu vrlo vjerojatno bi razlika ostala na nekih 20 posto.

13 godina

i koliko će bit kod nas ova noca titan xsica... oće bit preko 10soma kn?

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

12000kn ladno

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Da se spustimo malo u vode za obične smrtnike :D.

Da li netko možda ima Palit GTX 1060 Dual karticu? Onu što je trenutno najjeftinija u Svijetu Medija? Naručio sam prije tjedan i nešto, no ispostavilo se da ipak nije dobavljiva i da će ih dobiti tek sredinom osmog pa sam otkazao narudžbu jer se možda pojavi još nešto, negdje.

No nigdje nisam našao review te kartice, svugdje samo JetStream, zanima me koliko je taj cooler na njoj učinkovit, tj. da li da mi i dalje Palit bude u igri ili da tražim dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 8:48 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Solo761 kaže...

zanima me koliko je taj cooler na njoj učinkovit, tj. da li da mi i dalje Palit bude u igri ili da tražim dalje.

Palit = Gainward

Drugim riječima, cooler bi trebao biti odličan 

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
14 godina

To nije onaj iz Phoenix modela nego nešto lošiji (slabiji) ali s obzirom na TDP kartice ne bi trebalo biti drame ni s tim coolerom.

12 godina

mislim da je netko baš za tu grafu postao usporedni test protiv rx480 (nitro, ako se ne varam)

...i dobra se pokazala ta palitova

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
Solo761 kaže...

zanima me koliko je taj cooler na njoj učinkovit, tj. da li da mi i dalje Palit bude u igri ili da tražim dalje.

Palit = Gainward

Drugim riječima, cooler bi trebao biti odličan 

Znam, ima i gainward tu običnu verziju, razlika je u šarama na "karoseriji" coolera, samo što ni za gainward nisam našao nikakav review ove non fancy verzije, samo nabrijanije :D

itomic009 kaže...

To nije onaj iz Phoenix modela nego nešto lošiji (slabiji) ali s obzirom na TDP kartice ne bi trebalo biti drame ni s tim coolerom.

Da, i za Gainward sam samo Phoenix našao, nula bodova za ovu vulgaris verziju :D.

Ma mislim da nije neki problem tih par stupnjeva koliko je razlika između Phoenix/JetStream verzija i ovih običnih, koliko me brine buka :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 9:22 (Solo761).
14 godina

Pa ja mislim da ova vulgaris ne bi trebala bit bučna radi stvari koje sam već naveo a plus možeš možda pustit da ode gore 5C a zadržiš istu tišinu kao kor Phoenix verzije. Tipa nek ode do 77C a zadrži niske okretaje venta. Bilo bi lijepo ako je se netko dočepa pa da nam kaže iz prve ruke.

17 godina

Da, ima je po svuda u ponudi, kao, a nitko ju još nije dobio :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

mislim da je netko baš za tu grafu postao usporedni test protiv rx480 (nitro, ako se ne varam)

Evo taj test. http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html

Piše da ide do 73C, ali ne i pri kojim okretajima. Samo navode 33dB, dok je RX480 Nitro pri 2300rpm na 43dB, a pri 2000rpm na 40dB. Tvornički radi na 1860MHz, clocka se do 2060MHz.

Will this run on my 486?
12 godina

Im ali netko od nashinh domachih shopova na lageru (ili 1-2 dan dobava) ist aod 1080ki tipa Gigabye, Asus, MSI ?

Gledam na ponudu 2-3 komada ali bas ih i nema na "raposlozivo" a pogootovo vise komada ?

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nema, čini se. 1070 ima koliko znam, ali 1080 nisam vidio.
17 godina
Penryn kaže...
picajzla0707 kaže...

Evo taj test. http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html

Piše da ide do 73C, ali ne i pri kojim okretajima. Samo navode 33dB, dok je RX480 Nitro pri 2300rpm na 43dB, a pri 2000rpm na 40dB. Tvornički radi na 1860MHz, clocka se do 2060MHz.

Čisto solidno ide, a izgleda da je ta gainwardica čak i dostupna kod nas, ako je vjerovati linksu.

Gledao sam izvana, i je jeftinije nekih 250kn, ali treba dočekati da dođe, plus i potencijalna zajebancija sa garancijom, ako bude neki problem. Jedino što vidim da vani piše 36 mjeseci garancije, a u linksu 24...

17 godina
neaktivan

Titan X se izgleda clocka stabilno do ~1900Mhz, čak i uz stock cooler. Inače tvornički održava ~85C i takt od oko 1600MHz. Voda bi izgleda trebala biti dovoljna za nekakvih 2GHz.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73148-nvidia-titan-x-12gb-performance-review-17.html

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Napokon došla Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
18 0 hvala 0
12 godina

Znam i ja naci linkove ali nema na lageru, ima na WEBu, kad posaljes mail da trebas 2-3 komad aza odman onda bude uopsssss nema, bit ce iduci tjedan ili ko zna kad ;).

P.S. Ciljao sam na Gigabyte G1 ali nema ali izgelda da se mozd amoze dobit dva Asus STRIXa kod future.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
17 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Napokon došla Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 

Šta si čekao do sad?

17 godina
protjeran
Penryn kaže...

Otprilike kao async na nvidiji? 

Lijepa usporedba - async daje boost AMDu,  dok gameworks i fizika uredno degradiraju preformanse konkurentskim karticama (AMDu)

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Lijepa usporedba - async daje boost AMDu,  dok gameworks i fizika uredno degradiraju preformanse konkurentskim karticama (AMDu)

Gameworks i fizika nisu pod "must", možeš ih isključit u opcijama, a async je kod nekih igara takoreć forsiran i nvidijine kartice tada imaju lošije performanse nego bez njega.

Will this run on my 486?
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Titan X se izgleda clocka stabilno do ~1900Mhz, čak i uz stock cooler. Inače tvornički održava ~85C i takt od oko 1600MHz. Voda bi izgleda trebala biti dovoljna za nekakvih 2GHz.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73148-nvidia-titan-x-12gb-performance-review-17.html

Taj primjerak TitanaX se clocka na 1900 MHz. Nitko ne garantira da će se clockati bilo koji drugi. I stock cooler nije bitan ni voda, jer termalni limit uopće ne dodiruje. Pascal u niti jednoj izvedbi nema problema s temperaturama.

Lewis kaže...

Znam i ja naci linkove ali nema na lageru, ima na WEBu, kad posaljes mail da trebas 2-3 komad aza odman onda bude uopsssss nema, bit ce iduci tjedan ili ko zna kad ;).

P.S. Ciljao sam na Gigabyte G1 ali nema ali izgelda da se mozd amoze dobit dva Asus STRIXa kod future.

Točno tako. Ako imaju, imaju 1 komad negdje. :=)

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Taj primjerak TitanaX se clocka na 1900 MHz. Nitko ne garantira da će se clockati bilo koji drugi. I stock cooler nije bitan ni voda, jer termalni limit uopće ne dodiruje. Pascal u niti jednoj izvedbi nema problema s temperaturama.

Ma eto nek povlače tek 1.8GHz, opet je nekakvih 40% brži od starog Titana na 1.5GHz koji to hvata tek na vodi. Pa sad ovisi, netko na 40% odmahuje rukom a nekome i 10% dobro dođe.

Will this run on my 486?
16 godina
odjavljen

Na 1,9 je 47% više u odnosu na 1,5 starog Titana. :) To je već fina brojka. Jedino me muči dostupnost: NV ga prodaje isključivo direktno preko nekoliko svojih webova, a Hrvatska nije u listi dostave. Dakle, proces je kompliciran. Možeš ga kupovati na virtualne adrese servisa u Njemačkoj, ako ti uopće prihvate domaću kreditnu...

10 godina
Lewis kaže...

Im ali netko od nashinh domachih shopova na lageru (ili 1-2 dan dobava) ist aod 1080ki tipa Gigabye, Asus, MSI ?

Gledam na ponudu 2-3 komada ali bas ih i nema na "raposlozivo" a pogootovo vise komada ?

ima ih, eto u tom dućanu sam ja pikno zadnje svoje 2 GB GTX, doduše ovo je MSI 

http://www.iqcentar.hr/54190-msi-gf-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x-dx12

lp

13 godina
Penryn kaže...
Prince-Artas kaže...

Gameworks i fizika nisu pod "must", možeš ih isključit u opcijama, a async je kod nekih igara takoreć forsiran i nvidijine kartice tada imaju lošije performanse nego bez njega.

Evo, Total War WH je najšupačkiji potez od kad je AMD-a...Mislim, znam da je igra rađena s njima u šemi, ali ovo gimpanje sa zadnjim patchem i prikazivanje BESKORISNOG benchmarka na 90 fpsa (BEZ IKAKVE VEGETACIJE) kao boljka asynca (kao neki boost, iako i dalje nekim čudom bolje radi na Nvidiji) je DNO DNA...Zapravo to je CA, ne AMD, jel ne žele prikazat benchmark kao u Romu ili Attili gdje ljudi i dan danas nemogu 50 fpsa navuć...

Eeee, život sam posvetio tom serijalu i modanju, igra meni na 6700k (4,8 Ghz) + 1080 @2050 Mhz pada ispod 40 fpsa u velikim bitkama i opsadama...GPU usage 60%...Na FuryX kod pajde još tri put gore...Najsmješnije od svega kupio bih 4 kartice iz bilo kojeg tabora da znam da će radit bez dropova...

Prije nego što netko kaže bottleneck, igra optereti jednu jezgru, a ostale budu na kikirikiju, tj. isto sranje još od Shoguna koje još nisu pokrpali

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 18:37 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice