GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.555.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
overhaul kaže...
Drug Brko kaže...

Za kraj, zahvale kolegi koji mi je javio da se o meni piše na ovom forumu. 

Lijepi pozdrav svima.

Drug Brko

Ma standardno, ljudi malo ogovaraju, štaš :)

ti si znači taj druker sa pce...

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Matematika. Dakle. 600mm^2 proizvodi 250w. Podijeli wate sa površinom i dobiješ koliko svaki mm^2 mora raspršiti topline u idealnim uvjetima, tj. da čitav čip ravnomjerno proizvodi zadanu toplinu. Dobiješ 0,4w/mm^2. Napraviš isto to za čip od 180w tdp koji ima 314mm2 i dobiješ 0,57w/mm^2. Računa je jasna kao i što sam govorio od početka.

E da je to samo tako... Kad dođu recenzie tog Titana onda cemo imati potvrdu. Inace pijem žuju ;)

To je matematika i kako stvari funkcioniraju. Titan se neće pregrijavat sa custom fan profilom niti će trotlat. To sam tvrdio i tako će, vjerujem, i biti.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan
Nvidia's Volta architecture will reportedly launch in 2017 on TSMC 16nm and with HBM 2.0

http://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/nvidia_s_volta_architecture_will_reportedly_launch_in_2017_on_tsmc_16nm_and_with_hbm_2_0/1
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

http://videocardz.com/62649/nvidia-quadro-p6000-and-p5000-pictured

I da - Quadro P6000 je pravi GP102 s 24GB memorije i 3840 jezgara. Quadro P5000 je GP104 sa 16GB. Sada je jasno - Titan je postao nabrijani gaming proizvod od 1500 eura, a ono što je dosad bio Titan, više ne postoji.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
ZGamer kaže...
overhaul kaže...
Drug Brko kaže...

Za kraj, zahvale kolegi koji mi je javio da se o meni piše na ovom forumu. 

Lijepi pozdrav svima.

Drug Brko

Ma standardno, ljudi malo ogovaraju, štaš :)

ti si znači taj druker sa pce...

Heh, reći će Brko, ali da skratim neizvjesnost - nisam :)

Tonči kaže...

I da - Quadro P6000 je pravi GP102 s 24GB memorije i 3840 jezgara. Quadro P5000 je GP104 sa 16GB. Sada je jasno - Titan je postao nabrijani gaming proizvod od 1500 eura, a ono što je dosad bio Titan, više ne postoji.

pa dobro titan je originalno uvijek slovio kao enthusiast gaming(druga stvar je što su ga kupovali i profići), da nije, nebi se održale quadro i tesle... ali i x je tu negdje, 3584 jezgri.. i trebala bi teoretski koštati oko 1000 €, ne? A sad to što izgleda ništa neće biti od HBM2 u ovoj generaciji... a bešga.
Zbunjujuće je da nemaju izmjenu imena da je i dalje titan X. S obzirom da Nvidia obično nedaje izmjenu stocka u quadro i titan seriji, valjda nema ništa drugo osim "founders" i cijena bude kakva bude. (precijenjena)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 3:10 (overhaul).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Logicno, kad je Quadro vec 4-5 puta skuplji nek je i nesto jaci a ne ko i do sad...

Al to sta je Titan nesto slabiji od Quadra (i ima puno manje rama) ne cini ga iskljucivo gaming proizvodom, kao ni bilo koju drugo nvidiju. 

16 godina
odjavljen

Ne čini, ali manje je atraktivan.

16 godina
odjavljen
overhaul kaže...

pa dobro titan je originalno uvijek slovio kao enthusiast gaming(druga stvar je što su ga kupovali i profići), da nije, nebi se održale quadro i tesle... ali i x je tu negdje, 3584 jezgri.. i trebala bi teoretski koštati oko 1000 €, ne?

U SAD-u $1200, što će biti oko 1500€ ovdje.

9 godina
Oko 10kkn za samu karticu,hm. zanima me koliki je ocekivani zivotni vjek titanice(hardver),nemogu tu informaciju nigdi nac.
Jer takav komad hardvera da ikad kupim ocekiva bi da su sve komponente top i da traje bar 2x duze od ovih kartica za smrtnike,inace je to propala investicija odma u startu. Kad bi bilo preko 50k radnih sati(load,ne standby) to bi bilo isplativo uzet i ljudima kojima ne treba za posal,jer eto kupis jednu karticu i ne mjenjas 5 do 10 godina .
17 godina

meni kolega jos uvijek ima prvi Titan i sve fercera kao od prvog dana na buku se navikao 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Ja sam se navika na 4x 140mm cm jetflo ,jako bucni ventovi na preko 800rpm, ali kuciste ima temperaturu ko vanjska :) ,ovi silent frikovi bi zavrsili na vrapcu od ove kombinacije ,na full zvuci ko da harrier sljece.
16 godina
odjavljen

Neisplativa je za uzimati na taj način. TitanX je skuplji 50% od 980Ti, a brži samo 9%. To nije kartica za igranje, osim ako nemaš viška love pa te nije briga.

P.S. Prodaje li tko ovdje TitanX? Kupio bih.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

tonchi 1080 sli koliko je  jaci ili ce biti od t-p-a 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 12:26 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

meni kolega jos uvijek ima prvi Titan i sve fercera kao od prvog dana na buku se navikao 

od 4 komada evga sc prvih titana jedan je stradao. ve 4ti mjesec se zajebavam sa RMA.

prvo su mi poslali RMA isao preko firme sto sam i kupio stigla grafika ocito refurbishovana, sa savijenim metalnim dijelom gdje su portovi a na ekranu zelene linije.

uz sve to i takt joj je bio na oko 1019 Mhz umjesto oko 1050 kao ostale titanice.

Trazio novi RMA sad zajebancija opet oko transporta ovog onog.. lagano pizditis.

al opet realno radile su svoje grafike stvarno stakovane jedna do druge i tako dobro se pokazale. mada moglo je jos koju godinu bez problema... :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
12 godina
Tonči kaže...

Neisplativa je za uzimati na taj način. TitanX je skuplji 50% od 980Ti, a brži samo 9%. To nije kartica za igranje, osim ako nemaš viška love pa te nije briga.

Kupi odma dva, meni si "duzan" jedan :) :) :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina
odjavljen
Lewis kaže...
Tonči kaže...

Moram naći nekog pouzdanog da mi proda originalni cover. Nevjerojatno je koliko scammera je po Njuškalu...  Pokušao sam triput kupiti shroud i svaki put fake.

A onda, možda dobijem negdje cijeli TX pa ne prodam.  

Izgleda da neće bit moguće kupiti novi Titan iz Hrvatske, nego onim POBOXOVIMA po Njemačkoj fejkati adrese, što je vrlo tricky. A i cijena mu je daleko od prihvatljive s 1500€.

17 godina

pito sam te nesto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

pito sam te nesto

Pa nemam kristalnu kuglu. :D Osobno, držao bih se podalje od SLI-ja. Računaj na 50% snage druge kartice, dakle, 150% jedne 1080 u prosjeku. Novi Titan brži bi trebao biti 25% od 1080...

17 godina
neaktivan
4mal kaže...

1080 sli koliko je  jaci ili ce biti od t-p-a 

Titan X-P je teoretski, ako su obje na istom taktu, oko 40% brži od GTX1080. A skaliranje u SLIju ovisi od igre do igre.. koje ga podržavaju skaliranje je vrlo dobro, primjeri:

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 13:24 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Moram naći nekog pouzdanog da mi proda originalni cover. Nevjerojatno je koliko scammera je po Njuškalu...  Pokušao sam triput kupiti shroud i svaki put fake.

Izgleda da neće bit moguće kupiti novi Titan iz Hrvatske, nego onim POBOXOVIMA po Njemačkoj fejkati adrese, što je vrlo tricky. A i cijena mu je daleko od prihvatljive s 1500€.

Lewis evo javio mi se jedan forumaš da prodaje TX stock hladnjak. :) Vidjet ćemo jel' ozbiljan, šalje pouzećem, to mi je već sumnjivo.

Btw, evo čini se da se 1080Ti neće dogoditi. Barem tako vijesti "cure". Vidjet ćemo stvarno stanje. TitanX je sumnjivo zasjeo na tron najbrže, ali cijena...

17 godina
odjavljen

oho,to neki igralci na omraženom gostujućem terenu

kako bi reka uvaženi član na pce,dokazani nvidia fanboj ali bez vjerskih uvjerenja(majna i rudari na atiju a i ima ati)  : i tako dragi moji još jedan rgb spektar će bit u potpunosti pokriven a Odg. bi bio BTK samo bez smajlića...samo kaj je još kartica imaginarna ali sve predranje su odrađene,elaborat je tu,sva glavna merenja su izvršena,savjetodavna služba je odradila posao,čeka se još natječaj i ponuda

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Tonči kaže...
Lewis kaže...
Tonči kaže...

Znaci ja cu si u Berlinu moc kupit novi Titan X ? ;)

17 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 19:07 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

60+ FPS-a na mojoj konfiguraciji BF4. Ne vrijedi mi jos upgrade na i7 :D

http://prntscr.com/bxrm7l

http://prnt.sc/bxrmu9

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 19:17 (tireN1337).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Naravno. :)

16 godina
MEGATAMA kaže...

i zastavu dobijes na poklon

Stranice su trenutno nedostupne.
17 godina

Već ima par komada gtx 1080 na njuškalu što ljudi prodaju.. why?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skuzili su da je amd buducnost i 480 bolji od 1060.

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

Skuzili su da je amd buducnost i 480 bolji od 1060.

kad na vrbi zasvrbi, po ovome ispada cisti drek od kartice!

http://www.pcekspert.com/clanak/msi-geforce-gtx1060-gaming-x-test/?pg=1

ubijanje u pojam od strane nvidije, doslovno u svakom aspektu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice