GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

E hebiga, nisam znao da vi mislite na min. framerate za 144Hz monitore, ja sam mislio na prosjecan fps.

17 godina

ja dosta igri na fhd rokam 180-200fps-a a avrage neznam no znam da neide ispod 100 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...

E hebiga, nisam znao da vi mislite na min. framerate za 144Hz monitore, ja sam mislio na prosjecan fps.

To ti je sad nova shema,jebešga nije dobro kad igra na milisekundu padne ispod 60/120/144 fps,svi trebamo imat min GTX 980,TI,TX 1080 ili x 2 bilo koje bih bio najpoželjniji!!

AUDIOFIL
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Bojim se da ne. Govorimo o minimalnom framerateu ovdje. Prosjek je lako 144, ali ne i minimum. Idealno je da je minimum 144, a to ni za 1080 nije garantirano na 980Ti.

LogicusMPS kaže...

Teško stari moj, ako pričamo o min framerateu. Zvuči nevjerojatno jer se sve više priča o 4K itd.. Al 1080p i 144 Hz su stvarno zajebana stvar :D Istina je da bi bila dovoljna trenutno 980 Ti, al pitanje je što za godinu dvije, tri. Ne mislim skoro mijenjat grafu pa ću ubost lipo 1080 i GG :)

Nemojmo pretjerivat ljudi. Kad govorimo o min fps-u, onda se pretpostavlja da neće biti prevelikih i prečestih dipova. Avg fps je još uvijek ono po čemu se mjere performanse gpu-a, a min fps je prečesto uzrokovan nečim drugim osim ako nije posrijedi neka intezivna scena pa fps padne i stoji koliko stoji i scena. Upravo zato, Logikus, savjetujem neku opciju varijabilnog refresh rate monitora. Jer fps dipovi ti najviše smetaju kod igranja jer se javlja stutter, a tearing kad je fps iznad ili blizu refresh rate-a. 

Dao sam već nekoliko dojmova o g-sync monitoru i mogu ih ponovit opet. Iskustvo igranja na g-syncu je stvarno, ne prese*avam se, neopisivo bolje od fiksnog rr-a. Tonči probao sam ulmb, na BF4 na lockanom 120 frejmrejtu i iskustvo nije ni približno kao ono na g-syncu kad je riječ o brzim pucačinama. Zašto? Zato što na ULMB modu moram upaliti v-sync u igri jer mi je tearing primjetan, a on dodaje input laga taman onoliko da mi uništi responzivnost visokog RR monitora i anulira prednost toga... Ako želim igrat bez v-synca, onda je tear prisutan (i nepodnošljiv nakon g-synca)...

Dok igram brze pucačine, g-sync i potpuno odsutstvo stuttera i teara daje ogromnu prednost prilikom brzih okretaja, praćenja mete koja se kreće i općenito "skeniranju" okoline. Tear i mikrostutter, tek sada vidim, puno smetaju i odmažu u svakoj radnji koja uključuje malo brže pomicanje miša. G-sync tu odrađuje junački posao za oči, pa čak i ako fps padne na 100, ili 80.

Minimalni fps je bitan ako je čest i ako se igra na fixnom refresh rate monitoru. Ako nije čest, odn. ako se fps može držat iznad 100, i ako se igra na free/g-syncu, onda je min fps potpuno zanemariv i nebitan podatak. Moje mišljenje o performansama i "fps locku" promijenilo sa igranjem na g-syncu radi spomenutih stvari. Povremeni fps dip na 90, avg. oko 130 na g-syncu daje nevjerojatno smooth iskustvo kojem će se teško naći mana. Ponekad moraš spustit koji detalj, i na to sam se navikao s vremenom jer sam koristio 144hz monitor već godinu i pol cca, i svaki put ću, bez treptaja, radije smanjiti neki detalj da dobijem 100fps-a, nego narokat ultra postavke i gledat 60ish+ fps. Žrtva je mala u odnosu na ono što dobiješ njome.

Ovo na slici je prva partija crysisa nakon dužeg vremena i nakon prelaska na g-sync . I prije sam bio solidan, ali i sam se zapitah odakle ovako mazanje .

Poznavajući bugov izvrstan upload za slike i skaliranje, evo mrvu bolje.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

U četvrtak su mi stigle komponente i danas sam sve sastavio. Vidi pod Moj PC. Dakle fali mi samo grafička. Čekao sam GTX 1070 ali pošto je izašla tek FE ko zna kad će kod nas biti dostupne AiB kartice. 1080 je izašla prije 2 tjedna i kod nas ovisi od trgovine ima FE i to od jednog eventualnog 2 proizvođača (iako je za FE sasvim svejedno kad su identične); nema naznake kad će kod nas biti 1080 koja nije FE, a to znači da 1070 onda neće još duže. Možda ih ne bude kod nas ni do kraja ovog mjeseca. Glupo mi je sad čakat još mjesec dana, a nema apsolutno nikakve sigurno vijesti kad stiže GTX 1070 kod nas. Igram Witcher III, Dragon Age: Inquisition, WoW, LoL, Doom, Overwatch. Koliko je sad pametno ubost GTX 980 ili da pričekam još mjesec dana i držim fige da se GTX 1070 pojavi kod nas?

12 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...

U četvrtak su mi stigle komponente i danas sam sve sastavio. Vidi pod Moj PC. Dakle fali mi samo grafička. Čekao sam GTX 1070 ali pošto je izašla tek FE ko zna kad će kod nas biti dostupne AiB kartice. 1080 je izašla prije 2 tjedna i kod nas ovisi od trgovine ima FE i to od jednog eventualnog 2 proizvođača (iako je za FE sasvim svejedno kad su identične); nema naznake kad će kod nas biti 1080 koja nije FE, a to znači da 1070 onda neće još duže. Možda ih ne bude kod nas ni do kraja ovog mjeseca. Glupo mi je sad čakat još mjesec dana, a nema apsolutno nikakve sigurno vijesti kad stiže GTX 1070 kod nas. Igram Witcher III, Dragon Age: Inquisition, WoW, LoL, Doom, Overwatch. Koliko je sad pametno ubost GTX 980 ili da pričekam još mjesec dana i držim fige da se GTX 1070 pojavi kod nas?

Kakva 980ka... Naravno da se isplati, ni više ni manje nego duplo više isplati :) ... Ok, nije duplo, al you get the point. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
neaktivan

Ja čekam već 40 dana bez grafičke , jer sam prethodnu prodao prije izlaska pascala. I kako stvari stoje čekat ću još možda i 15-ak dana.  Hvala Bogu pa ima ovo prvenstvo da mi odvrati pažnju hehe

0 0 hvala 0
13 godina

Koju si imao grafu. Misliš uzimati 1000 seriju ?

9 godina
neaktivan

Imao sam gtx 660TI . Starudija je još i dobro durala. Imao sam ju sada evo već 4 godine. Kupio sam ju taman kad je izašla. Zamalo sam kupio gtx 970  prije nekih 2 mjeseca. Al bih se za*ebo. Sada evo čekam gtx 1070. Uzeo bih gtx 1080 da je cijena razumnija i sličnija onoj u Americi. Pošto je preskupa , uzimam ne puno slabiju 1070. Svakako će mi skok u odnosu na prethodno biti abnormalan hehe

0 0 hvala 0
13 godina

A da znaš da su kod nas cijene uvijek paprene. Ako igraš u Full HD onda ti je 1070-ka i više nego dovoljna.

9 godina
neaktivan

1080p na 60 FPS-a je meni savim dovoljno. Znam da će 1070 to izgurat. Samo što ova investicija će vjerojatno biti ,kao i prethodna grafička, na duge staze. Znači barem 3 godine do sljedećeg upgrade-a. Ali ako sam do sada mogao igrati na 660TI , ne sumnjam da će mi ovo teško pasti hehe

0 0 hvala 0
13 godina

Haha..a onda OK. Mislim može ta grafa gurati i na 2K bez problema daleko više od 60fps ako se nekada u buduće odlučiš preći na višu rezoluciju tj. 2K.

9 godina
neaktivan

Zbog takvog trenda, gdje se ne zna šta budućnost donosi i uzimam bolju grafičku. Inače nisam bio čovjek za high end hardware. Ne jer ga ne volim , nego jer si treba to moć priuštiti. Sada sam si zacrtao da uzimam to pa makar ne imao šta jesti taj mjesec kad ju kupim hehe.

0 0 hvala 0
13 godina

Ako nešto zacrtaš u životu i postaviš cilj to češ zasigurno i ostvariti. Sretno

11 godina
neaktivan
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Ma treba zaobiči te Founders Edition grafe zbog lošeg hladnjaka a pretpostavljam u buke

15 godina
volegradele kaže...
The_Fichek kaže...

To ti je sad nova shema,jebešga nije dobro kad igra na milisekundu padne ispod 60/120/144 fps,svi trebamo imat min GTX 980,TI,TX 1080 ili x 2 bilo koje bih bio najpoželjniji!!

Šema je, kad uzmeš karticu od cca 800 Eura da ne dropa ispod 200 u competitiv igrama, a ne ispod 144 na FHD :)

Ili da je min. frame rate blizak RR-u monitora. Ako je average 144 i FPS dosta oscilira, znači može bit od 70-200 s averageom na 144. To je smeće po meni. Dropovi na 70 fpsa su neprihvatljivi, pogotovo za taj kalibar kartice i monitora. Nakon 144 Hza i igranja masu igara na njemu pogotovo.

eywa33
Meni ne bi smetalo iskreno ni 120 stabilnih (zaključanih) na 144 Hz, al da ne dropa kad zagusti. Mislim da svi imamo pravo očekivat to od high-end kartice na 1080p u dobu 2K i 4K monitora

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 6:06 (LogicusMPS).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Nemojmo pretjerivat ljudi. Kad govorimo o min fps-u, onda se pretpostavlja da neće biti prevelikih i prečestih dipova. Avg fps je još uvijek ono po čemu se mjere performanse gpu-a, a min fps je prečesto uzrokovan nečim drugim osim ako nije posrijedi neka intezivna scena pa fps padne i stoji koliko stoji i scena. Upravo zato, Logikus, savjetujem neku opciju varijabilnog refresh rate monitora. Jer fps dipovi ti najviše smetaju kod igranja jer se javlja stutter, a tearing kad je fps iznad ili blizu refresh rate-a. 

Sustav citiranja na bugu je sranje. Stvarno. Uff. Nego, dakle: ne slažem se uopće. Min FPS je ono što tražimo i što trebamo, ali ne apsolutni min FPS, nego recimo 95% min FPS, što znači da odrežeš 5% najgorih rezultata, a tu ti spadaju učitavanja i razne greške. Min FPS koji tražim je onaj koji igra nudi. Znam da propadanje smeta, ali u tome i jest poanta - držati FPS zaključanim na max refreshu monitora. 

eywa33 kaže...

Dao sam već nekoliko dojmova o g-sync monitoru i mogu ih ponovit opet. Iskustvo igranja na g-syncu je stvarno, ne prese*avam se, neopisivo bolje od fiksnog rr-a. Tonči probao sam ulmb, na BF4 na lockanom 120 frejmrejtu i iskustvo nije ni približno kao ono na g-syncu kad je riječ o brzim pucačinama. Zašto? Zato što na ULMB modu moram upaliti v-sync u igri jer mi je tearing primjetan, a on dodaje input laga taman onoliko da mi uništi responzivnost visokog RR monitora i anulira prednost toga... Ako želim igrat bez v-synca, onda je tear prisutan (i nepodnošljiv nakon g-synca)... 

Isti rezultat koji ti G-Sync daje, možeš imati i zaključavanjem framerate na maksimalni (tako da ti min FPS bude 144). G-Sync ti u tom slučaju NE radi. Lockani 120 FPS nisi imap ako ti je G-Sync bio bolji, lockani FPS znači minimalni FPS, ne sinkronizacija. Ako OpenGL igru upališ i uključiš triple buffering, efekte v-synca nećeš imati u obliku laga niti ćeš imati tearing. Također, imaš i in-game FPS limitere danas (npr. overwatch) koji rade još bolje. U DirectX igrama ja (ako igra nema ugrađen FPS limiter) radije ostavim tearing - gotovo nikad razlika između minimalnog i maksimalnog FPS-a nije tolika da mi uzrokuje velik tearing na tako visokim vrijednostima kao što je 144 Hz. Otprilike max bude nekih 170, što nije strašno.

eywa33 kaže...

Dok igram brze pucačine, g-sync i potpuno odsutstvo stuttera i teara daje ogromnu prednost prilikom brzih okretaja, praćenja mete koja se kreće i općenito "skeniranju" okoline. Tear i mikrostutter, tek sada vidim, puno smetaju i odmažu u svakoj radnji koja uključuje malo brže pomicanje miša. G-sync tu odrađuje junački posao za oči, pa čak i ako fps padne na 100, ili 80. 

Kako sam već rekao, lock na max i nemaš nikakav stutter. Ako imaš mikro-stutter, onda provjeri da ti nešto ne stvara problem u sustavu, jer to ne valja.

eywa33 kaže...

Minimalni fps je bitan ako je čest i ako se igra na fixnom refresh rate monitoru. Ako nije čest, odn. ako se fps može držat iznad 100, i ako se igra na free/g-syncu, onda je min fps potpuno zanemariv i nebitan podatak. Moje mišljenje o performansama i "fps locku" promijenilo sa igranjem na g-syncu radi spomenutih stvari. Povremeni fps dip na 90, avg. oko 130 na g-syncu daje nevjerojatno smooth iskustvo kojem će se teško naći mana. Ponekad moraš spustit koji detalj, i na to sam se navikao s vremenom jer sam koristio 144hz monitor već godinu i pol cca, i svaki put ću, bez treptaja, radije smanjiti neki detalj da dobijem 100fps-a, nego narokat ultra postavke i gledat 60ish+ fps. Žrtva je mala u odnosu na ono što dobiješ njome. 

Bilo kakav drop FPS-a je loš, čak i s G-syncom. To što se sinkronizirao refresh ne znači da ti nije pao FPS. Pad FPS-a sam po sebi uzrokuje problem jer mijenja dinamiku. G-Sync ublažava efekt trzanja, ali pad brzine je i dalje tu. ULMB, s druge strane, potpuno uklanja motion-blur. To znači jako puno kod ciljanja. A lockani FPS itekako znači za FPS-ove.

Probaj dobiti lockani FPS s motion-blurom, dakle, minimum 120 FPS. Bilo kakvo odmicanje od tog minimuma je loše pa makar i na 115. 

LogicusMPS kaže...

Šema je, kad uzmeš karticu od cca 800 Eura da ne dropa ispod 200 u competitiv igrama, a ne ispod 144 na FHD :)

Ili da je min. frame rate blizak RR-u monitora. Ako je average 144 i FPS dosta oscilira, znači može bit od 70-200 s averageom na 144. To je smeće po meni. Dropovi na 70 fpsa su neprihvatljivi, pogotovo za taj kalibar kartice i monitora. Nakon 144 Hza i igranja masu igara na njemu pogotovo.

eywa33
Meni ne bi smetalo iskreno ni 120 stabilnih (zaključanih) na 144 Hz, al da ne dropa kad zagusti. Mislim da svi imamo pravo očekivat to od high-end kartice na 1080p u dobu 2K i 4K monitora

Puno je lakše dobiti 60 FPS na većim rezama, nego 120 ili 144Hz na 1080px. 

11 godina

Kaj nije situacija sa 1070 vs 1080 ista onoj sa 970 vs 980? Dvadesetak posto veće performanse uz 50-70% veću cijenu što 1080 čini neisplativom? 

Neka me netko ispravi.

Na Caseking ih imaju u ponudi, još ih se ne može kupiti i koštaju oko 500€ za FE i 550€ za te koje svi želimo. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

2 0 hvala 0
17 godina

Ne uljeva povjerenje. Na slici ASUS GTX 970 Turbo hehe

16 godina
odjavljen

Mislim da da gocc01 , situacija je takva. Doduše 980ti je bolja kartica, a ima ih jeftino po oglasnicima.

13 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Tek je "u dolasku". Vjerujem da će promijeniti sliku kad dobiju grafu

15 godina

Crysis 3 pada na ispod 60 FPS na GTX 1080 na FHD... Isto smiješno u neku ruku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
_mark0_69 kaže...
ParaNO1d kaže...

Tek je "u dolasku". Vjerujem da će promijeniti sliku kad dobiju grafu

Znam sve al ono mogli su skinit s neta sliku i ažurirat ovu, nije da se ne zna kako će izgledati...

17 godina

pa i nije mene ta igra muci na 4k kod nekih levela jebiga 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo odlična usporedba perf jumpa 770/970/1070 i na kraju usporedna 1070 sa titanomX i 1080...

Po meni 1070-tka je ljetni bang for the buck

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...

Crysis 3 pada na ispod 60 FPS na GTX 1080 na FHD... Isto smiješno u neku ruku

Pa nije smijesno s obzirom da je vizualno Crysis 3 i dalje vrh. Osobno sam pobornik "future hardware" grafickih postavki, da se igra ne moze max-at na trenutnom hardware-u..

17 godina

ja mogu zato ali mi je proc bn na to rezi fhd  mssa 8x 80-120

a 4k 40-50 ne plese 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Možete vi tražit 144 minimalni fps, ali onda morate potrošit 2-3 soma € na grafičkE ili ćete nastojat žrvovat detalje za fps. Onaj tko igra na visokom rr monitoru, dat će sve da ima što viši fps. Tonči, što se tiče g-sync vs. ulmb, uvijek ću radije odabrat g-sync i da mi je fps od 100 nadalje, nego ulmb + još smanjenih detalja + manji brightness + povremeni tear. Realnost je da 1440p ne mogu izgurati ni dvije 980ti na maxanim detaljima na svakoj igri, no to je, kako sam rekao - realnost. Čemu onda natezanje oko toga? Ni dvije 1080 gtx neće to moći! Ako je situacija takva, onda to trebamo prihvatit i radit kompromise, nema tu previše filozofije. 

Igra ne vrti na 144min fps: 1) smanji detalje i dobij lock; 2) upali g-sync i ciljaj na što veći fps; 3) nabij detalje i imaj češće dipove. 

Evo to su realne opcije, ja biram drugu, ti biraš prvu. Meni je g-sync puno bolja opcija od ulmb, bez obzira na fps lock. Ulmb smanji brightness dosta i ne pruža mi onu opuštenost kao g-sync. Kad igram na g-syncu, znam da mi fps neće padat ispod 90-100, i to ne predstavlja NIKAKAV teret ni problem za gameplay. Nisam picajzla. Nažalost, kartice od soma eura ne mogu vozit sve igre na max detaljima sa fps lockom na 144 no što bi sad trebali plakat ili prihvatit realnost?

LogicusMPS jel ti problem stavit detalje na nekoj igri na high sa ultre da dobiješ veći fps? Ako nije, nemoj se obazirat na recenzije koje gledamo po netu, jer će ti i 1070ka i 1080ka i 980ti i fury moći vrtit sve igre na 100 fps-a uz kopmpromise sa detaljima. Ako to nisi voljan prihvatit, moram te razočarat jer drugačije jednostavno ne ide.

17 godina

dupli post #

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 13:57 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice