AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 536.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Vega
husarim kaže...

uskoro ces imati razloga

cjela industrije prelati na vulcan dx12 (hardwerski koji nemogu ovi dx11 nvidijini )

+ rx vega ce biti iznenadjenje i to hladno za nvidiju

Iskreno, jako bi se iznenadio da RX Vega bude puno bolja od GTX1080/Ti. Nekako sumnjam u to, ali tko zna :)

It is always darkest just before the dawn.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Čak i performanse 1080, za manju cijenu, odličan su deal, ali sumnjam s obzirom na 300W TDP.

Koju manju cijenu kad je i prije 2 mjeseca bilo za uzet non-founders 1080-ki za 500€? Nova u ducanu naravno...

Mislim da im je lose za imidz firme uipce izbacivat na trziste karticu performansi 1080-ke sa znatno vecom potrosnjom vise od godinu dana nakon launcha 1080-ke. Samo pokazuju da su u gadnom tehnoloskom zaostatku...

13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Što se više čeka na tu Vegu, sve sam nekako zadovoljniji što sam uzeo GTX1080. Prvih par dana sam se grizao malo, ali mislim da nemam razloga.

Da mi se ovaj freesync toliko ne svida, pogotovo na monitoru od 144 Hz, vec bi odavno prodao svoju rx 470 i nadoplatio za neku gtx 1070, ali ovako mislim da cu pricekat jos 10-15 dana, prodat rx 470 prije godisnjeg i nadat se da ce RX Vega bit ok.  

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Čak i performanse 1080, za manju cijenu, odličan su deal, ali sumnjam s obzirom na 300W TDP.

Koju manju cijenu kad je i prije 2 mjeseca bilo za uzet non-founders 1080-ki za 500€? Nova u ducanu naravno...

Mislim da im je lose za imidz firme uipce izbacivat na trziste karticu performansi 1080-ke sa znatno vecom potrosnjom vise od godinu dana nakon launcha 1080-ke. Samo pokazuju da su u gadnom tehnoloskom zaostatku...

Ne vjerujem da će bit 1080 s puno većom (duplo) potrošnjom. Po TFLOPS-ima su na razini 1080Ti, a razlike tu ne smiju biti ogromne, 10% plus, minus.

Nope.
12 godina
AMD Vega

Dakle za jedno godinu dana kad se stvari ufuraju i izađe dobvoljno kartica pada jedna VEGA i neki 1TB SSD! Moram počet štedit! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Nije baš da su GTX 1080 ti male bebe sa potrošnjom.

http://www.tomshardware.com/reviews/msi-geforce-gtx-1080-ti-gaming-x-11g,5036-4.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
da titan xp oc-an vuce do 380w
titan ti malo manje oko 300-320
8 godina
neaktivan

a pogledaj neovisne testove ,sta fe vega radi qvadricama i titanu xp... od 5-50% brzi na ne cuda testovima ,znaci bez renderera s cudom

za mrsmith  ,nes prca app

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 10:17 (husarim).
16 godina
husarim kaže...

a pogledaj neovisne testove ,sta fe vega radi qvadricama i titanu xp... od 5-50% brzi na ne cuda testovima ,znaci bez renderera s cudom

za mrsmith  ,nes prca app

To je drugi par cipela. RX Vega ce biti gaming kartica.. a nekako sumnjam da ce biti cudo.

It is always darkest just before the dawn.
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Stock foundersice su 250W, ako je stock Vega 300W, ici ce clockana i iznad 400W... Nebitno. Bitno je da ce sve ispod performansi jedne 1080-ke bit tragikomicno...

11 godina
neaktivan
husarim kaže...

uskoro ces imati razloga

cjela industrije prelati na vulcan dx12 (hardwerski koji nemogu ovi dx11 nvidijini )

Koliko dugo to slušamo više nije ni smiješno... A do sad se i nije nešto pokazao, gdje god ima DX12 igra radi lošije (stutter, freezovi itd.) ali sa vecim avg. fpsom... Neka fala

EDIT: Nvidia ima full support za DX12 i Vulkan, ne znam odakle ti to.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 14:31 (D3lBoy).
13 godina
protjeran
Moj PC  
3 0 hvala 5
16 godina
mrsmith kaže...

Što se više čeka na tu Vegu, sve sam nekako zadovoljniji što sam uzeo GTX1080. Prvih par dana sam se grizao malo, ali mislim da nemam razloga.

Ja se nadam da će Vega biti 20-30% bolja od 1080-tke. Tako da kupim povoljno tvoju GTX-icu kad ti kupiš Vegu. Sretni i jedan i drugi :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Cijena vege u Europi: 1.544€ (+25%)

Cijena Vege u SAD-u: $1.399 (1.235€).

Yeh...

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Jel to nvidia izbacila driver kojim je omogucila async compute na svojim karticama da mi na forumu ne znamo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

this looks fine, barem meni... nadam se da nece odskakat (barem negativno) od ovoga

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Jel to nvidia izbacila driver kojim je omogucila async compute na svojim karticama da mi na forumu ne znamo 

Naravno da je Pascal sposoban async compute-at... Ne sramoti se...

12 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Naravno da je Pascal sposoban async compute-at... Ne sramoti se...

prespavao je bar godinu dana 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Na GTX 1060 mi Doom na vulkanu vidno i osjetno bolje radi nego na opengl-u. Ne bi se bunio da sve igre izbacuju na vulkanu.

12 godina
XXX kaže...
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Na GTX 1060 mi Doom na vulkanu vidno i osjetno bolje radi nego na opengl-u. Ne bi se bunio da sve igre izbacuju na vulkanu.

nego kad smo već kod dx12 full supporta... hoće li amd s vegom konačno omogućiti full support za svoje grafe, pa da i oni mogu koristiti fičre 12_1 levela poput conservative rasterization, rasterizer ordered views ili volume tiled resources 

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Pascal bez problema gura DX12 i Vulkan.
http://www.anandtech.com/show/10325/the-nvidia-geforce-gtx-1080-and-1070-founders-edition-review/9

EDIT: Evo neki benchmark RX Vege, kako znamo da je vega? Jer je to isti 687F:C1 koji je amd prikazao kao top RX Vega karticu u Doomu prije pola godine... I jedva je malo sustigla stock 1080.

http://www.3dmark.com/3dm11/12256169

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 17:39 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Genijalci ne brkajte Async Compute sa Compute Preemption, aj sad malo guglajte da vidite sta je to 

A bas zato nvidia gubi fps  u igrama tipa Division kad se koristi DX12 

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

nego jel imaš ti kakvu informaciju 'oće li i amd dati konačno full support za dx12

baš sramota da ne koriste ništa od fičra koje pruža dx12 na većem levelu od osnovnog 12_0

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Genijalci ne brkajte Async Compute sa Compute Preemption, aj sad malo guglajte da vidite sta je to 

Pascal podržava async compute sa softwareske strane, AMD sa hardwareske, zato AMD ima u nekim naslovima veci boost (ali ne i vodstvo). Previše su ljudi razvikali async kao da je glavni feature DX12, a nit se koristi u svim situacijama, nit donosi veliki boost u svim situacijama.

A ako ces tako gledat, ok AMD "vodi" kod midrange kartica u jednoj, dvije igre... Nvidia u svemu ostalom. Ali dobro necemo OT, gore sam stavio RX Vega 3d mark benchmark.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 17:54 (D3lBoy).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Potpuno krivo, al tebi ocito ni guglanje ne pomaze pa ti nemam sta savjetovat..

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

A ako ces tako gledat, ok AMD "vodi" kod midrange kartica u jednoj, dvije igre... Nvidia u svemu ostalom. Ali dobro necemo OT, gore sam stavio RX Vega 3d mark benchmark.

Hm  ne. Mid range je RX serija preuzela kad gledas vise od 5 igara koje favorizuje jedne ili druge 3:2 odnos je shit.

Kad gledas nekih 20 naslova mid range pripada polarisu, to im je bio cilj i uspjeli su. To sto kadne godinu dana za ista vise osim 1080p to je njihov problem i 1/10 budzeta u odnosu na zelene.

Taman skinuo anshu s blocka kad on opet mlati gluposti bez ikakvih cinjenica a fino mu se kaze.

Matori fanboj, nazad na blok.

12 godina
AMD Vega

jel i mene imaš na ignore ili samo ignoriraš pitanje kad će amd omogućiti full support na svojim grafama? 

conservative rasterization - unsupported

rasterizer ordered views - unsupported

volume tiled resources  - unsupported

...

pa miša mu jarca dokle tako 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

jel i mene imaš na ignore ili samo ignoriraš pitanje kad će amd omogućiti full support na svojim grafama? 

conservative rasterization - unsupported

rasterizer ordered views - unsupported

volume tiled resources  - unsupported

...

pa miša mu jarca dokle tako 

Gdje tebe da stavim, ti si adorabl i vodis kvalitetnu raspravu bez djetinjastog hejtanja i prozivanja 

A sto se tice toga nabrojanog, nemam pojma jel ti licim na AMD IT zaposlenika? Pitaj Toncija, on jedini zna sta prica na ovom forumu, da to objasni, ovo sve ostalo gola voda 

12 godina
chaselol kaže...

A sto se tice toga nabrojanog, nemam pojma jel ti licim na AMD IT zaposlenika?

pa kako za to nemaš pojma, a imaš amd grafu

valjda bi te ono što fali na tvojoj kartici trebalo brinuti više od onoga što fali nevidiji, a koliko vidim izuzetno si zabrinut za nevidijin async compute 

ako ćemo matematički, nevidiji fali jedna stvar iz dx12, čak donekle i uspijeva to hendlati pa makar i softverski

s druge strane amd-u fali bar nekoliko fičra dx12 i ne hendla ih nikako... jednostavno unsupported 

dakle da odgovorimo na tvoje prvo pitanje o asyncu na nevidiji - sve skupa je to jedna velika mudologija, jer jedan i drugi proizvođač imaju support za dx12 i vulcan

u nekoj igri će amd biti bolji, u drugoj nevidija, baš kako je oduvijek i bilo i dok nije postojao dx12

sve ostalo... i async koji navodno ne šljaka kod nevidije i level 12_1 koji kod kod amd-a nije podržan je natezanje kožice 

9 godina
picajzla0707 kaže...
...o asyncu na nevidiji -...

async na nvidiji ne radi, tocno isto ko sta 12.1 feature ne radi na amd.

ako san dobro svatia;
uzmi 1080ti s 3584 procesora,recimo na 3000 procesora radi grafiku , a na ovih 584 "compute" i ne dobivaš ništa
uzmi rx 580 s 2304 procesora, na 2304 procesora radi grafiku , a na 2304 procesora radi "compute" dobivaš free compute na istim unitima , nešto ko ht mislin.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice