AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Nije video, ali rado ću uskočiti umjesto kolege forumaša.... 7600 i rx 470.... nemojte podcjenjivati amd apu. :)

cpu na 60% 

gpu na 100% 1250/1650

ultra postavke fhd

http://imgur.com/a/GTHsM

15 godina
odjavljen
Gogy7 kaže...

Nije video, ali rado ću uskočiti umjesto kolege forumaša.... 7600 i rx 470.... nemojte podcjenjivati amd apu. :)

cpu na 60% 

gpu na 100% 1250/1650

ultra postavke fhd

Eto, ako je igra pametno napisana nema nikakvih problema, nisu ti procesori bas tako slabi :)

17 godina
odjavljen
Gogy7 kaže...

cpu na 60% 

gpu na 100% 1250/1650

ultra postavke fhd

Cilj bi ti trebao biti 60+ ako ide  i ako imaš 60 hz monitor, spusti detalje sa ultra na high pa vidi povečava li se fps. Sa max detaljima zakucaš svaku grafu na 100% ali to ne znači da je komp optimalno složen.

15 godina
odjavljen
XXX kaže...

Cilj bi ti trebao biti 60+ ako ide  i ako imaš 60 hz monitor, spusti detalje sa ultra na high pa vidi povečava li se fps. Sa max detaljima zakucaš svaku grafu na 100% ali to ne znači da je komp optimalno složen.

Pa vidiš da je cpu na 60%, dakle ima rezerve za više frameova.

EDIT - iako mislim da bi trebao biti veći fps s tom grafičkom, piše power 95W, može to i puno više, možda throttla bo

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 20:54 (Jakovp).
10 godina

Evo slike, fhd low, fhd high i 4k high. Jedino u 4k mi ide potrošnja iznad 100w i temp preko 60. Kod low i high postavki mi nije zakucana na 100%, nekako skače, čas je 25, pa 70, pa 100 neznam zašto, a proc je oko 80 % u nižim postavkama, jedino u gta i witcheru mi je oko 100 % proc.

http://imgur.com/a/jdoxz

15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Cool, thnx! Znači sam proc je za ovu igru više nego dovoljan, može ju gurati do 80 fpsa. Mislim da možeš izvući više od grafičke, tdp joj je 120w a overklokana može i preko 150. rx480 znaju i preko 225...

0 0 hvala 0
14 godina

Primal je čisti GPU bound naslov. U nekim drugima sigurno taj APU neće iskoristiti full RX 470. Kakve ti to igre igraš i s kojim postavkama na 4K sa RX 470 ??

10 godina

Evo igre koje imam instalirane. U fhd igram, nekad prebacim u 4k da vidim kako izgleda i da smanjim pritisak na cpu.

http://imgur.com/a/B6UDc

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko kod nas obicno kasne nove kartice, citao sam da iduci mj izlazi nova serija amd gpu i sad uzeo bi novi gpu ali neznam jel mi pametno cekat tu novu seriju ili šta? Uzimam do nekih 1500kn

Opet ako ce kasnit nekoliko mjeseci da dode kod nas u ducane nedamise cekat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
k1klop kaže...

Koliko kod nas obicno kasne nove kartice, citao sam da iduci mj izlazi nova serija amd gpu i sad uzeo bi novi gpu ali neznam jel mi pametno cekat tu novu seriju ili šta? Uzimam do nekih 1500kn

nemaš što čekati, u tom rangu neće još dugo nove grafe

nategni se još 50-ak kuna i uzmi msi rx 470 armor koje su ti oko 1550 kuna i trenutno najbolja grafa za te pare

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Primal je čisti GPU bound naslov. U nekim drugima sigurno taj APU neće iskoristiti full RX 470. Kakve ti to igre igraš i s kojim postavkama na 4K sa RX 470 ??

Kakve igre? Sigurno ne onih par koji ljudi koriste samo kao benchmark a ne zbog igrivosti

Šalu na stranu, ovako nešto:

doom - 4k, high, 8xaa, 16xaf, 45-50 fps, tu i tamo padne do 38 ali jako kratko i ne osjeti se

dirt 3 - 4k, sve max, 8xmsaa, vrti se oko 60 fpsa, možda i više nisam pretjerano gledao jer nema potrebe

forza hor 3 - 4k, high, 0xaa (nema potrebe), 16xaf, najčešće je između 45 i 50, na nekim djelovima je oko 40 ali relativno rijetko

forza apex 6 - zbog 8gb rama mi ne da više od 1440p, budem nadogradio. sve ostalo maximalno što mi dopusti, većinom ultra, nešto high, 0xaa, 16xaf, radi cijelo vrijeme na 64 fps

I još neke starije igre koje su sve na 4k i maxirane, tu uopće nema problema.

Dakle samo se treba u nekim igrama malo poigrati s postavkama, ili ako je baš neka novija i zahtjevnija igra spustiti na 1440 ili 1800p, i dalje izgleda dobro na 4k tvu :)  Za forzu apex 6 je baš iznenađujuće kako dobro izgleda na 1440p.

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
k1klop kaže...

nemaš što čekati, u tom rangu neće još dugo nove grafe

nategni se još 50-ak kuna i uzmi msi rx 470 armor koje su ti oko 1550 kuna i trenutno najbolja grafa za te pare

Mene zanima RX480

primjetio sam sa ima nekih modela s turbinom (koju i trenutno koristim graka s turbinom) a ima i s par ventovima.

s turbinom sam zadovoljan kod mene AMD R HD4870 radi tiho, oa me zanima RX480 s turbinom.

Imam i drugu XFX HD6870 s par ventova isto necujni

koja je  bolja solucija proizvidaca s RX480?

Hvala

Nije mi rodendan danas!!
12 godina
Jebodiah kaže...

Mene zanima RX480

primjetio sam sa ima nekih modela s turbinom (koju i trenutno koristim graka s turbinom) a ima i s par ventovima.

s turbinom sam zadovoljan kod mene AMD R HD4870 radi tiho, oa me zanima RX480 s turbinom.

Imam i drugu XFX HD6870 s par ventova isto necujni

koja je  bolja solucija proizvidaca s RX480?

Hvala

nemoj ići na turbinu, glasne su i vruće

dobre verzije su ti sapphire nitro, xfx gtr i po meni najbolja - msi gaming x kojoj je odnedavno pala cijena i super je prilika

također, ako ideš na 480 gledaj ove sa 8gb vrama, vjerujem da će se isplatiti na duže staze

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Slazem se sa svime napisanim, osim da je MSI najbolja od te 3, ona je samo najtisa! :)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Slazem se sa svime napisanim, osim da je MSI najbolja od te 3, ona je samo najtisa! :)

zato sam rekao - po meni najbolja, znači po mojem mišljenju

ne znači da svi dijele isto mišljenje, nekome je bitnija tišina, nekome pak mogućnost lakšeg skidanja ventova koje imaju xfx i nitro

12 godina

Ozbiljan odgovor i sve sto si napisao stoji, s te tri verzije nema greske. Svi znamo da preferiras MSI pa malo zezam. Heh

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zadnjih par dana sam igrao Star Wars: Battlefront, multiplayer, 40v40, Heroes vs Vilains i ostale oblike sa svojom MSI RX 470 Gaming X 4GB i mogu vam reći da nisam mislio da ću moći tako fluidno igrat na Ultra presetu i FHD rezoluciji. Temp grafičke je bila maksimalnih 64 C, fan speed je bio 1100 rpm max,  fps se kretao oko 75 avg, nije padao ispod 60.  

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Hvala na preporuci

i mislio sam na 8GB verziju

Dobro ne mogu tvrditi tvoje misljenje da su turbine glasnije i vruce koja i imam trenutno na graki, jer sam  malo lisen sluha ali imam goste koji sjednu pokraj mene i hvale da nije glasan PC

OK ,,,,

necu bazirati koji sistem je hladenje ,,, primjetio sam da ima i razliciti radnih taktova unutar te rx480 porodice ...

naravno da je dobar omjer ulozenog dobiveno..... racunam na buduce spajanje na TV s 4K ali malo dalje u future...

Hvala.....

--<--<--@
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jebodiah kaže...

Dobro ne mogu tvrditi tvoje misljenje da su turbine glasnije i vruce koja i imam trenutno na graki, jer sam  malo lisen sluha ali imam goste koji sjednu pokraj mene i hvale da nije glasan PC

OK ,,,,

necu bazirati koji sistem je hladenje ,,, primjetio sam da ima i razliciti radnih taktova unutar te rx480 porodice ...

naravno da je dobar omjer ulozenog dobiveno..... racunam na buduce spajanje na TV s 4K ali malo dalje u future...

Hvala.....

čuj, pitanje glasnoće je ionako subjektivan dojam, a ovisi i o tome kakvo ti je kućište, jel pod stolom ili na njemu i slično

no, nema smisla riskirati kad su nereferentne popt msi gaming, xfx gtr ili sapphire nitro po cijeni vrlo blizu i nisu sigurno glasne niti za silence frikove poput mene, dok ove referentne jesu i još mogu postati glasnije što su uvjeti lošiji - ljetne temperature, slabije provjetrena kućišta i slično

druga je stvar problem s napajanjem, jer su referentne imale 1×6pin zbog kojeg je bila povećana potrošnja preko matične ploče i to toliko da je amd izgubio pci-e certifikat na refernentnim grafama 

kod nereferentnih je to riješeno sa 1×8 pinskim napajanjem i boljim vrm-om koji osigurava da grafa ne vuče previše struke preko matične

doduše, nemoj me uzimati za 100% jer su ti problemi s napajanjem možda i riješeni u međuvremenu, možda su bili ponešto i prenapuhani (što sumnjam jer ne bi izgubili pci-e certifikat da su mogli dokazati suprotno), ali ja svakako ne bih riskirao

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

ne znači da svi dijele isto mišljenje, nekome je bitnija tišina, nekome pak mogućnost lakšeg skidanja ventova koje imaju xfx i nitro

Za pocetak odmah mozemo izbaciti Nitro jer se temperaturama i bukom ne moze mjeriti sa ostale dvije. Osim skidanja ventova mozda bi ipak trebali reci da GTR ipak ima najbolji i najkvalitetniji PCB od svih 480-ki, naravno MSI nije napravljena od smeca, ali kad se usporeduje dvije najbolje 480-ke treba i to spomenuti. Sto se tice temperatura i buke dosta je tesko pronaci neke konkretne podatke, malo sam trazio i jako je tesko naci video ili recenziju gdje se konkretno moze vidjeti temp i RPM. Naprimjer ovdje se vidi da je kod MSI temperatura pri ~1250 RPM 73 stupnja, dok recimo na ovom

sa 300 okretaja vise temperatura je 8 stupnjeva niza, na istom
 kad se MSI stavi na ~2500 RPM sto je 1000 RPM vise temp se spusti za samo 5 stupnjeva, znam da RPM i temp ne rastu/padaju linearno ali meni ipak to nema neke logike... Na istom tom videu GTR pri 70% RPM ima temp 70 stupnjeva, dok recimo na ovom
 na istom RPM ima 7 stupnjeva manje. Onda na kraju pogledas ovaj
 gdje GTR bez problema drzi 60 stupnjeva nakon par krugova Heavena, naravno na videu nema price o buci, ali onda si covjek misli pa valjda bi prokomentirao da je bucno neznam kako... Uglavnom na kraju covjek ostane potpuno zbunjen i jedino sto preostaje je da dvojica koji imaju MSI Gaming i XFX GTR priloze nekakve podatke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 13:23 (war3_tft).
9 godina
picajzla0707 kaže...
.
..

druga je stvar problem s napajanjem, jer su referentne imale 1×6pin zbog kojeg je bila povećana potrošnja preko matične ploče i to toliko da je amd izgubio pci-e certifikat na refernentnim grafam

kod nereferentnih je to riješeno sa 1×8 pinskim napajanjem i boljim vrm-om...

...

jeli ovo govoriš istinu ili još "napuhuješ" već prenapuhane vjesti od prije?

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

i mene zanima kaj s tim?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da je bio koji slucaj spaljene ploce kupljene poslije 2001 od strane PCI slota neke graficke ajde i nekako, ali ovo je sprdacina nista vise 

Mislim da se iole razumijes u ovo, znao bi da ce svaka grafa povuci vise preko PCI slota kad je clocknes, znaci gluposti all over again 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 14:46 (chaselol).
12 godina
war3_tft kaže...
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

Za pocetak odmah mozemo izbaciti Nitro jer se temperaturama i bukom ne moze mjeriti sa ostale dvije. Osim skidanja ventova mozda bi ipak trebali reci da GTR ipak ima najbolji i najkvalitetniji PCB od svih 480-ki, naravno MSI nije napravljena od smeca, ali kad se usporeduje dvije najbolje 480-ke treba i to spomenuti. Sto se tice temperatura i buke dosta je tesko pronaci neke konkretne podatke, malo sam trazio i jako je tesko naci video ili recenziju gdje se konkretno moze vidjeti temp i RPM. Naprimjer ovdje se vidi da je kod MSI temperatura pri ~1250 RPM 73 stupnja, dok recimo na ovom

sa 300 okretaja vise temperatura je 8 stupnjeva niza, na istom
 kad se MSI stavi na ~2500 RPM sto je 1000 RPM vise temp se spusti za samo 5 stupnjeva, znam da RPM i temp ne rastu/padaju linearno ali meni ipak to nema neke logike... Na istom tom videu GTR pri 70% RPM ima temp 70 stupnjeva, dok recimo na ovom
 na istom RPM ima 7 stupnjeva manje. Onda na kraju pogledas ovaj
 gdje GTR bez problema drzi 60 stupnjeva nakon par krugova Heavena, naravno na videu nema price o buci, ali onda si covjek misli pa valjda bi prokomentirao da je bucno neznam kako... Uglavnom na kraju covjek ostane potpuno zbunjen i jedino sto preostaje je da dvojica koji imaju MSI Gaming i XFX GTR priloze nekakve podatke.

sorry, ali video uratke mi se stvarno neda gledati

već sam jednom pokazivao razliku između xfx i msi, doduše na rx470, ali sumnjam da je i na 480 velika razlika

obrati pozornost na donje dvije fotke, pogotovo na prvu gdje vidiš kako na maks rpm msi spušta temperaturu na 42 stupnja, dok xfx uspijeva na maks ventove spustiti "tek" do 58 stupnjeva

dakle na maks ventovima msi vs xfx je 15 stupnjeva razlike  i to ti zapravo pokazuje razliku u potencijalu hlađenja

na stock postavkama razlika je xfx 67 naprama msi 59 stupnjeva, a tu su vjerojatno obje nečujne, no opet je 8 stupnjeva razlike

što hoću reći, xfx je super grafa, ali msi ima daleko veći potencijal hlađenja, što znači da će i maks ocana i usred ljeta biti tiha i hladna, dok će se xfx sigurno više grijati i više bučati da bi održala korektne temperature

slažem se za ovo da dvojica s tim grafama naprave testove, makar opet je pitanje u kakvim će to uvjetima biti, jer s nafrljenih nekoliko ventova na kućištu možeš masno spustiti temperature grafe i broj okretaja

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
picajzla0707 kaže...
.
..

druga je stvar problem s napajanjem, jer su referentne imale 1×6pin zbog kojeg je bila povećana potrošnja preko matične ploče i to toliko da je amd izgubio pci-e certifikat na refernentnim grafam

kod nereferentnih je to riješeno sa 1×8 pinskim napajanjem i boljim vrm-om...

...

jeli ovo govoriš istinu ili još "napuhuješ" već prenapuhane vjesti od prije?

evo iz više izvora dok je to bilo aktualno, možda je kasnije to riješeno

http://www.hitechreview.com/it-products/pc/amds-radeon-rx-480-is-no-longer-pci-express-certified/56122/

https://www.techpowerup.com/225081/high-pcie-slot-power-draw-costs-rx-480-pci-sig-integrator-listing

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

77C na GTR RX 480, to je sprdacina od bencha ili jako los primjerak

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 14:53 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

ovisi kakav je load, ovdje imaš furmark i možeš fino vidjeti da je temperatura 77 stupnjeva i da ventovi idu na 3.730 okretaja da bi to održali

13 godina
protjeran

Dovoljno je da kliknes na linkove i odmah ce te prebaciti na vazan dio videa jer sam isao na "Kopiraj URL videozapisa u trenutnom vremenu", tad mozes video slobodno zaustaviti. 

Te dvije fotke su mi skroz cudne, pogotovo ako pogledas

koji si i sam koristio u korist svojih argumenata prije kojih 2 mjeseca u ovoj istoj temi. Moze se vidjeti da je GTR na tom videu pri 2650RPM (70%) na 70 stupnjeva, a na tvojoj slici je na max RPM-u temp samo par stupnjeva niza. Ako se MSI na svom max RPM (gdje sigurno nije tiha) ide na 60 stupnjeva, onda znaci da isto tako ljeti mozes zaboraviti na tisinu ako mislis OC i nemas klimu o sobi...
 GTR na istom RPM-u kao i na prvom videu pak je na 63 stupnja. Razlike od grafa do grafa su dosta velike tako mislim da nebi trebalo brzati s nekim pretpostavkama.

EDIT: Neznam koji klinac mi neda da umetnem link nego stavlja video, ali dobro... U prvom video odi na 2:50, a na drugom na 11:20.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 15:22 (war3_tft).
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

ovisi kakav je load, ovdje imaš furmark i možeš fino vidjeti da je temperatura 77 stupnjeva i da ventovi idu na 3.730 okretaja da bi to održali

Zanimljivo, ima u ovoj temi moj furmark run na 1400mhz kad je dabar tražio pa je max temp bila ~75°C a vent je došao do ~2400rpm, ne sjećam se točno, ako treba potražit ću post.

13 godina
protjeran

Ako ti nije problem ajde na stock frekvencijama odvrti Heaven tri kruga pa javi temp i RPM kod svoje GTR-ke i probaj opisati na koliko RPM pocinje bas smetati kad je tisina.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice