AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma ne dobre sam volje pa zajebavam malo a i nema me vise cesto u topicu od kada rokam po PRO i VR-u  pa malo provociram 

pogotovo gosn Stepanja nista osobno 

a moze da sam poludio od VR-a isto 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 14:38 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Čini se da je u pitanju malo više od petice.

Anyway, kad se detaljno pogleda video (ili pročita na redditu) stvarno se može pronaći puno genijalnih malih stvari. Ovaj put su pogodili sa marketingom, samo se nadam da je i proizvod jednako dobar ili bolji.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...

AMD se pravi važan :P

Ovo u zelenom aludira na nVidia-u " Upozorenje - loša-jadna Volta"

Evo nešto i sa Techpowerup-a

An ominously named website ve.ga surfaced on the web, pointing to the placeholder of a website AMD dedicated to its upcoming "Vega" GPU architecture. This placeholder has a word-cloud (or tag cloud), which is a 3D spacial clump of keywords/tags sorted by popularity. The words in this word-cloud could spell out key features of the "Vega" architecture, which AMD is expected to unveil later this week.

Here's what we make of these keywords:

• 8x Capacity/stack: This probably refers to the fact that HBM2 memory has 8 times the capacity per DRAM stack, as the first-generation HBM. While HBM1 maxed out at 4 GB over a 4096-bit interface (1 GB per stack), on the Radeon R9 Fury series; HBM2 allows you to cram up to 32 GB of memory (or 8 GB per stack), over a 4096-bit interface. This also means that whatever Vega-based AMD is going to launch, will come with HBM2 memory.
  • 2x Bandwidth Per Pin: Refers to the increase in bandwidth per pin of HBM2. With a memory clock of 500 MHz, 4096-bit HBM2 could reach 1 TB/s. This gives AMD the cost-saving flexibility of deploying a 2048-bit memory bus with 8 GB of memory, and yet ending up with 512 GB/s bandwidth (more than that of the TITAN X Pascal).
  • High Bandwidth Cache: This is a very curious phrase. Perhaps it means that AMD managed to increase the data throughput of the GPU's on-die caches, or, given the way this is worded, it could be a larger cache faster than the video-memory, which the GPU can use as a large scratchpad. The fact that another keyword in this cloud refers to a "high-bandwidth cache controller" adds weight to this theory.
  • 512 TB Virtual Address Space: This adds even more weight to the theory that the HBM2 video memory, and the on-die L2 cache may not be the only physical memory on "Vega" graphics cards. The GPU probably needs a vast address space of up to 512 TB, to juggle data between the VRAM, caches, and the host.
  • 4x Power Efficiency: This is probably just a 4x performance/Watt increase over the "Fiji" silicon, and shouldn't come as a surprise, given the new 14 nm process, and the energy-efficiency improvements AMD already made with "Polaris."
  • Next Generation Compute[r] Engine: This probably refers to an upgraded compute unit (CU) design, which is at the heart of the 4x performance/Watt increases
  • Primitive Shaders: If this is what we think it is, it's big. Most modern shader operations can be simplified into smaller, simpler operations.
http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 23:49 (mirzet1976).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
4 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Spominju se i najavljuju stvarno zanimljive tehnologije i novosti u zadnje vrijeme od strane amda. Nova godina bi trebala biti uzbudljiva i zbilja se nadam da će kupci prepoznati amdove napore te im uzvratiti povjerenjem.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

za sada zen+vega idealna konbinacija 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 16:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

zaa sada zen+vega idealna koonbinacija 

To cemo moci rec tek kad budemo znali cijene...

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ti nisi kompetentan pricat o bilo cemu vrati se u svoj nv brlog fanboy-u 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 16:38 (4mal).
Moj PC  
3 2 hvala 1
14 godina
4mal kaže...

ti nisi kompetentan pricat o bilo cemu vrati se u svoj nv brlog 

Titov brlog.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

dobra 

bdw sitno se  broji 

http://ve.ga/

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 17:00 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
4mal kaže...

ti nisi kompetentan pricat o bilo cemu vrati se u svoj nv brlog fanboy-u 

Ti si dekintirao na Fury-ima tako da ni ti nemas sta komentirat novi hardware jer si ga ne mozes priustit 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

uvije isti prezvakan argument...dete jel ti lakse 

a vidim da ne citas kako sam ttenutno na ps vr konbi

te moj f-x odradjue posao kak spada l.p zelenko

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 17:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

uvije isti prezvakan argument...dete jel ti lakse 

a vidim da ne citas kako sam ttrenutno na ps vr konbi...

Pa svaki novi amd-ov hardverski launch je potencijalna kataklizma za tvoj kucni budzet. Unistit ce te amd sinko 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

nece a vega je vec u ps-u 

nisam fanboy ko ti nv,amd nije bitno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

nece a vega je vec u ps-u 

nisam fanboy ko ti nv,amd nije bitno 

Ja bar cuvam kucni budzet, 3k kn je meni max-maxeva sta cu dati za graficku..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ljepo za tebe 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Znači imam xfx rx 480 8gb uparenu sa i5 2500k na 4.4ghz i na bf1 imam gpu usage dropove nekad manje nekad više. Pa sada me zanima koliko je to normalno? Dali je problem u igri ili je cpu bottleneck? Reza je 1080p i imam 16gb ram-a.

hvala

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Butcher kaže...

Znači imam xfx rx 480 8gb uparenu sa i5 2500k na 4.4ghz i na bf1 imam gpu usage dropove nekad manje nekad više. Pa sada me zanima koliko je to normalno? Dali je problem u igri ili je cpu bottleneck? Reza je 1080p i imam 16gb ram-a.

hvala

A moguce je da je malo procesoru ali opet kad pogledas ipak je to amd a oni su uvjek imali problema sa tim ogromni frame dropom samo iz tog razloga moja sljedeca kartica ce biti nvidia.

13 godina
neaktivan
Butcher kaže...

hvala

Vrlo lako do same igre, nivoa detalja ali igra je veoma gladna CPU snage pogotovo MP tako da te to ne cudi apsolutno, komentar iznad nema veze sa tvojim slucajem.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
Butcher kaže...

hvala

Vrlo lako do same igre, nivoa detalja ali igra je veoma gladna CPU snage pogotovo MP tako da te to ne cudi apsolutno, komentar iznad nema veze sa tvojim slucajem.

Rx 480 jest gladna ali inace amd ima taj problem od pamtivijeka u bilo kojem naslovu.A i sami driveri ako imas zadnju verziju su velika banana za bf1

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 23:44 (dreadmoore).
13 godina
protjeran
Pa na kojim detaljima igras i koliki ti je cpu usage?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Svi imaju GPU usage dropove u BF 1 MP zanemari ukoliko ti je fps dobar.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

ti sigurno imas...svi? lol daj molim te

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gotovo svi na bar jednoj mapi imaju problem sa GPU dropom... Mozda ako uzmes top CPU i mid GPU ce bit 100% cijelo vrijeme na svakoj mapi... al ok, necu se ponavljat s tim.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 1:33 (D3lBoy).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nije samo bf1 upitan nego ima puno više naslova gdje Amd ima taj problem čak i dok su bili pod imenom ati.Eto da sad ne bude da nešto pljujem po amd-u imaš benchmarkove pa pogledaj max mini sve će ti biti jasno.Nisam reko da Nvidia nema ima i ona ali kad pogledaš i usporedis dvije grafičke koje su u istom rangu onda ti bude sve jasno kolika je razlika.

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Daj neki video gdje se to vidi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:13 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
dreadmoore kaže...

Nije samo bf1 upitan nego ima puno više naslova gdje Amd ima taj problem čak i dok su bili pod imenom ati.Eto da sad ne bude da nešto pljujem po amd-u imaš benchmarkove pa pogledaj max mini sve će ti biti jasno.Nisam reko da Nvidia nema ima i ona ali kad pogledaš i usporedis dvije grafičke koje su u istom rangu onda ti bude sve jasno kolika je razlika.

di cu pogledat?znas kako se rece pics or it didnt happen.ma nezanima me ustvari,  nemoguce je da par razlicitih amd ahritektura ima isti problem bez obzira sta ih ista firma radi, obićni si fanboj.

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
dreadmoore kaže...

di cu pogledat?znas kako se rece pics or it didnt happen.ma nezanima me ustvari,  nemoguce je da par razlicitih amd ahritektura ima isti problem bez obzira sta ih ista firma radi, obićni si fanboj.

po cemu ti zakljucujes da sam ja fanboy ja samo govorim ono sto vidim u u benchmark testovima

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo pogle si gore dva videa ali pazi da ne dobiješ infarkt 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Svi imaju probleme s frame dropovima, gadnim usporavanjem na nekim dijelovima nekih mapa i u nekim partijama, ništa specifično za AMD.

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice