AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

Ako imas muda potkrijepit to sta pricas o maksimalnim detaljima i preko 60FPS-a u svim novim igrama, ajde fino da se nađemo ja i ti pa cemo snimiti to i stvaiti na forum, eto ako se ispostavi tako kako si rekao ja ti kupim jos jednu 480ku isti momenat, ako nebude tako ti meni dajes tu 480ku sta imas u kompu, eto jel moze tako?

Koje ti kompleske imas stari moj... Da ne spominjem uopce onaj izljev bijesa protiv doktora...

Bili kompleksi,sad je ludilo pa onda bjesnilo.......

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

Ako imas muda potkrijepit to sta pricas o maksimalnim detaljima i preko 60FPS-a u svim novim igrama, ajde fino da se nađemo ja i ti pa cemo snimiti to i stvaiti na forum, eto ako se ispostavi tako kako si rekao ja ti kupim jos jednu 480ku isti momenat, ako nebude tako ti meni dajes tu 480ku sta imas u kompu, eto jel moze tako?

Koje ti kompleske imas stari moj... Da ne spominjem uopce onaj izljev bijesa protiv doktora...

Nemam ja komplekse, nauci sta su to komleksi uostalom prije nego spomenes rijec koju ne razumijes sta znaci. 

Ja samo pricam konkretno i potkrijepljeno, i spreman sam potvrditi sve sta pricam, a mrzim kada me neko radi budalom i soli mi pamet i jos prica da sam fejlao, nije moj problem sta se pojedincima ne sviđa realno stanje stvari.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
za dodatnih 10 FPS-a bi mu trebalo jos ohoho toga ugasit ili smanjit.

Igra onda i dalje izgleda odlično. Imam tih 60 fpsa sa smanjenim detaljima, kombinacija od max do midium na 1080 i ne pomišljam ulagati novce zbog večih detalja, nebu mi zbog toga gušt ništa veči. Kome je to mjerilo gušta nebo je granica....može i do 8K 

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni samo nije jasno sto ekipa kupuje rx480 i placa ih identicnu cifru koliko bi platili R9 Fury u caseking shopu...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Meni samo nije jasno sto ekipa kupuje rx480 i placa ih identicnu cifru koliko bi platili R9 Fury u caseking shopu...

Jer nemamo svi kartice i paypal račune.

A usotalome ne hebe mi se sa njemackim reklamacijama i postarinama ;)

Uglavnom ja uzeo rx 480 za 2375kn, prodao 280x za 1200kn i dobio super grafu za 1175kn i naravno da joj mogu oprostiti manje od 60 fps-a u witcheru. ;)

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Dobra je cijena od 300€ za Fury al dosta je velika vjerojatnost coil whine-a, prijatelj ju je uzeo u casekingu i odmah slao natrag jer je nenormalno whine-ala. Citam na pcekspertu da ih ima jos...

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

amd freak

Nemoj se izvlaciti sada i zajebi te fore odi pa si gledaj youtube nakon sta se proseres.

Ja ti sada iz rukava izbrojim 10 igri gdje nebus sigurno sa maksimalnim detaljima igrao na 60 FPS-a, mozda na nekoj cherry pickanoj lokaciji, ali u pravilu debelo ispod.

1. Dragon age inquistion

2. GTA V

3. Far cry 4

4. Far cry Primal

5. AC unity

6. AC Syndicate

7. Metro 2033 REDUX

8. Ryse son of rome

9. COD black ops 3

10. Witcher 3

Ima ih još miljon, skoro nijedan top AAA naslov od 2014 nadalje nemres maxat, jos bolje moras se poigrat postavkama da izvuces stabilnih 60FPS na 1080p.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

E to je vec pametno pitanje 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

jos bolje moras se poigrat postavkama da izvuces stabilnih 60FPS na 1080p.

Da, to je krvav posao, lakše iskeširati 20000 kn za komp i igrati se ko čovjek 

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

To uopce nije bitno ovdje, cinjenica je da nije u pravu kad aje tvrdio da ce igrat preko 60 FPS sa maksimalnim detaljima, i jos mene proziva da fejlam... e pa nece moci njofra

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

To si u pravi osim dijela da to nije bitno. Normalno da je bitno zato i imamo različite klase grafa...za ove high end nađe manje od 5% gamera opravdanje za kupovinu. Badave ti max detalji i 144 fpsa kad npr. drhtiš da li će RDR 2 uopče na PC i sl. Jednastavno im treba lupiti nogom u guzicu.,,za moje novce će se svi trebati bolje potruditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Dobra je cijena od 300€ za Fury al dosta je velika vjerojatnost coil whine-a, prijatelj ju je uzeo u casekingu i odmah slao natrag jer je nenormalno whine-ala. Citam na pcekspertu da ih ima jos...

Ja nikakvih problema nisam imao...

Ja bi čak prije Nano uzeo - full chip, mini format, ninja hot pc, milina...

Ako je tu cijenom...Npr. naš princ ju je piknuo za maaaaalkoc više nego što je nova rX480

17 godina
Lucidius kaže...

amd freak

Nemoj se izvlaciti sada i zajebi te fore odi pa si gledaj youtube nakon sta se proseres.

Ja ti sada iz rukava izbrojim 10 igri gdje nebus sigurno sa maksimalnim detaljima igrao na 60 FPS-a, mozda na nekoj cherry pickanoj lokaciji, ali u pravilu debelo ispod.

1. Dragon age inquistion

2. GTA V

3. Far cry 4

4. Far cry Primal

5. AC unity

6. AC Syndicate

7. Metro 2033 REDUX

8. Ryse son of rome

9. COD black ops 3

10. Witcher 3

Ima ih još miljon, skoro nijedan top AAA naslov od 2014 nadalje nemres maxat, jos bolje moras se poigrat postavkama da izvuces stabilnih 60FPS na 1080p.

1.

I to sa amd procom :D

2. 

Čak i advanced shadows na full

3. 

4. 

Tu si se shebo gadno, jer su patchevi i driveri za amd napravili da imaš konstatno 60+, što prije crika par tjedana nije bilo moguće

5 i 6 već sam naveo da u AC ne može držati 60 no osobno ne volim taj serijal pa mi je iskreno nebitan

7. 

Igra leti čak i kada je uključena teselacija, večinom 70-100 fpsa

8. 

Drži ti 60fpsa na 1440p, što si mislio s ovim?? Ovo melje rx 470.

9. 

Lol black ops 3, to staro smeće?? Melje bez imalo muke, dobro da nisi rekao da ni bf4 nemre držat na 60 fps-a :D

10. 

I šečer na kraju, tvoj witcher sa hairworksima na low ide jako jako dobro. Ukratko imaš šumu, combat i jednom je fps pao na 59??

Dakle, frajeru, pokrij se ušima i sakrij se u kut. A rx-icu koju si mi dužan ti opraštam, jer imam novac i ne moram ić u švabiju po nju, ali vidiš, nema potrebe, jer sve leti.

Koliko smo ono našli igara?? 1? 2? 3? rly?

Odoh sad uživat u 60+ u najnovijem bf-u a ti prodavaj maglu kome želiš. Over and out.

P.S. Više ne mislim da failaš, nego da nisi najzdraviji, jer rec da rx 480 ne moze maxat ni jednu igru od 2014. do dan danas sa 60 fps-a dovoljno govori o tome koliko si upućen o nekim proizvodima na tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:49 (amd freak).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

Nemam ja komplekse, nauci sta su to komleksi uostalom prije nego spomenes rijec koju ne razumijes sta znaci. 

Ja samo pricam konkretno i potkrijepljeno, i spreman sam potvrditi sve sta pricam, a mrzim kada me neko radi budalom i soli mi pamet i jos prica da sam fejlao, nije moj problem sta se pojedincima ne sviđa realno stanje stvari.

Smiri hormone decko, znam ja sto su kompleksi, a ti si savrsen primjer.

Doktor nije pokazao nista drugo osim onoga sta je spomenuo u komentarima, a ti odmah krenes s nekim usporedmama cijena, pametovanjem i stvarima koje vec svi znaju. 

Prijateljski savjet: Nauci se pricat s ljudima i postovat ce te vise ako vec imas znanja.

12 godina
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

E to je vec pametno pitanje 

-Jer se neda svakom zahebavati sa reklamacijom i slanjem van RH

-jer nemas svako dovoljno jako napajanje, za rx480 je dovoljno solidno napajanje od 500w dok je sa fury druga prica sto dovodi do trećeg razloga

-potrošnja, netko i ne voli u kompu karticu koja povuce kao cijeli komp sa rx480

11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Rx 480 i Rx 470 ce bit vjerovatno najprodavanije kartice ove godine,cekam par dana jos da mi sjedne placa pa piknem rx 470,mislio sam uzet gtx 1060 ali mi nema smisla davat tolke pare za par fpsa.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@Lucidius

Klik, pa onda klik.

... there is no spoon ...
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

amd freak

Vidi se da nisi igrao te igre i da nasjedas na linkove na kojima pise ko fol max settings, a u stvari prešute da su izgasili poneki detalj i jos uz to odaberu cherry pickane lokacije.

Ajde da ti tata sada objasni kada me vec vuces za jezik (sve sta napisem slobodno provjeri tako da skines igru ili pogledaj po nekim konkretnijim klipovima po youtubeu)

1. Dragon age inquistion

Em je lokacija cherry pickana, posto na tom prvom snjeznom dijelu na pocetku igreimas po 20-30 fps-a vise nego kada dođes na druge dijelove i lokacije u igri, em sta postavke nisu maksimalne, Texture kada su na max pise "Fade tuoched" (njemu je na ultra), MSAA mu je na 2x (max je na 4x), i jos mu fali shader quality na kraju kojeg nema uopce, inace ide na ultra.

Ovdje su prave max postavke 

2. GTA V

Također cherry pickana lokacija, trebao je doci u neki predjel gdje ima trave, ili tamo u grad gdje je guzva u prometu . Postavke također nisu maxane, trebao je ukljuciti MSAA x8 (on ima samo FXAA), reflection MSAA mu je na x2 (trebao je staviti x8).

3. Far Cry 4

Opet cherry pickana lokacija, lik se drzao samo ceste i uglavnom samo bio u autu ili u kuči, trebao je ici u šumu, zaklati neku životinju i slicno.

No ovdje nisu max postavke, SHADOWS su na ultra (max je na soft shadows), ambient occlusion je na SSBC (max je HBAO+), anti aliasing nije na max (trebao je staviti MSAA 8X), god rays nije na max, on ima volumetric fog (max je ENHANCED), fur nije isto na max (trebao je staviti na simulated).

4. Far Cry Primal

Cherry pickana lokacija, samo na praznom dijelu šume, trebao je ici uz rijeku ili polje gdje ima i životinja i gdje se vidi sunce itd itd... 

Postavke daleko od maxanja, samo je stavio ultra, cak ni tu nema cistih 60 FPS, vidimo iznad na primjeru FC 4 sta se događa kada se maxa.

7. Metro 2033 REDUX

Cherry pickana lokacija, samo je u tunelu i puca iz vagona, trebao je ici na otvoreno pa tamo snimiti situaciju ili na neku iole zahtjevniju situaciju u podzemlju.

Postavke su daleko od maxanja, SSAA je iskljucen a treba ici na 4x, tesselation je na normaln a mora ici na very high, advanced physx je iskljucen.

8. Ryse son of Rome

Postavke nisu niti prikazane, uglavnom ovakva je situacija kad se maxa 

9. Call of Duty sam mislio na advanced warfare ali sam upisao krivo black ops 3, mada je ista stvar kada se izmaxa kako treba

Evo kako to izgleda kada je maxano 

10. Witcher 3

Pricao si o maksimalnim detaljima, ovdje je iskljucen Hairworks, sharpening na low (max je na ultra), Ambient occlusion na SSAO (max je HBAO+), ukljucito sve i evo te na 40FPS, tamo gdje se bori sa vukovima na snimci, ili bas u šumi bi bio na 20.

Evo, ovdje cak nije ni Hairworks ukljucen, a FPS je ispod 50 (sa Hairworksom oduzmi jos 10 FPS-a) 

EDIT: 

Eto, sada kada si demantiran, i potkrijepljeni su pravi dokazi bolje vise ne komentiraj na tu temu jer ispadas neozbiljan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 1:18 (Lucidius).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
moderator
AMD Serija 400 (Polaris)

Smirite strasti, skulirajte se. Dva lika zauzela temu i svađaju se, nikog to ne zanima.

Ili će biti normalna rasprava ili će biti brisanje i kartoni.

6 0 hvala 3
12 godina
ibme74 kaže...

-Jer se neda svakom zahebavati sa reklamacijom i slanjem van RH

ovo stalno ljudi nabacuju kao neki argument, a situacija uopće nije loša

primjer - frend uzeo prije godinu i pol monitor u alzashopu, monitor crko - nakon mjesec dana puni iznos kupovine na računu bez kune dodatnog troška

oni ti pošalju dostavnu službu, ništa ti ne šalješ niti se zajebavaš s poštom niti plaćaš išta

uopće te ne pitaju što se dogodilo, ne pitaju za origigi ambalažu, kablove, adaptere i slično, kao u nekim trgovinama kod nas gdje te prcaju jesi li sam pokvario, jel ti pao na pod, gdje su uputstva i origigi pakiranje

mjesec dana kasnije pare su na računu i kupuj dalje, da ne spominjem da roba stigne prije iz češke nego kad naručim iz zagreba

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Mogu potvrdit za Alzu da je rjesavanje garancije vrhunsko. Prijatelj reklamirao monitor jer je picajzla i na kraju price mu vratili novce a nikad nisu poslali po monitor. Monitor od 500€ u pitanju :)

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Sto ne postoji neka sema da nakon x mjeseci sam moras platit postarinu ako im saljes nazad? Tako mi je nesto pricao decko od kojeg samuzeo cooler koji je kupljen u computer universe.

12 godina
neaktivan

CU i caseking imaju foru da ti platiš i pošalješ paket i kopiju računa pa ti oni vrate poštarinu kad prime paket, alza šalje kurira po paket.

16 godina
Acex kaže...

Rx 480 i Rx 470 ce bit vjerovatno najprodavanije kartice ove godine,cekam par dana jos da mi sjedne placa pa piknem rx 470,mislio sam uzet gtx 1060 ali mi nema smisla davat tolke pare za par fpsa.

sad su 470 i 1060 podjednake u igri br.1 danas i sutra, a obzirom da amd radi bolje drivere rx će je prešišat sigurno jer je dx12 u pitanju

kradem mine iz minskog polja
12 godina
war3_tft kaže...

Sto ne postoji neka sema da nakon x mjeseci sam moras platit postarinu ako im saljes nazad? Tako mi je nesto pricao decko od kojeg samuzeo cooler koji je kupljen u computer universe.

nisam zasad imao iskustva s drugima, no alza je ovo odradila bez ikakvih problema i to ovih dana (prekjučer sjela lova na račun), iako je monitor od njih bio kupljen u veljači prošle godine

dostavljač došao pred firmu gdje radim (da sam bio doma došao bi doma), tako da nema plaćanja poštarine kod njih bez obzira koliko mjeseci prošlo (ako je unutar jamstvenog roka, naravno)

11 godina
dery kaže...
Acex kaže...

sad su 470 i 1060 podjednake u igri br.1 danas i sutra, a obzirom da amd radi bolje drivere rx će je prešišat sigurno jer je dx12 u pitanju

Neisplati se uzimat gtx 1060 pored rx 480 i rx 470 osim ako se nespusti cijena,kolko gledam najeftinija 1060 6gb je kod nas 2500 kn dok za 200 kn manje se uzme rx 480.

Prenapuhali su cijenu za gtx 1060 i fakat neznam tko bi normalan uzo nju pored odlicne rx 480,osim ako je nvidia fanboy.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 11:42 (Acex).
13 godina
protjeran

Ma uzmes gtx 1070 za 120 evra vise i jos 4 i pol soma kn za 144 Hz 1440 ips monitor (jer TN full hd je svetogrde uzimati s tom karticom) i nemas frke igrat igre tipa Witcher na 100 FPS.

11 godina
Malo kenjuckate za 1060 6gb. Ima dobrih verzija za oko 2400kn, msi armor, gainward phoenix, giga wf2. Nema potrebe kupit skuplje, dok kod 480 moras pogledat 10 recenzija ili pratit forume da znas koju uzet. U konacnici zavisi tko sta preferira. Male prednosti i mane smo spomenuli 100 puta.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Prepirke nebi bilo da je postavljen okvir za raspravu. Dakle, igra li se na 1080p ili 1440p, kao i da li se uzima grafa uz manji ili veci buđet.

Svima je jasno da RX-ice nemaju sto traziti na 2k pored 1070, a cijenom u FullHD kategoriji obratno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
war3_tft kaže...

Ma uzmes gtx 1070 za 120 evra vise i jos 4 i pol soma kn za 144 Hz 1440 ips monitor (jer TN full hd je svetogrde uzimati s tom karticom) i nemas frke igrat igre tipa Witcher na 100 FPS.

Ma danas nista bez 4k monitora,full hd je vec za bacit,evo ja igram na 720p i sad kad kupim rx 470 ima da witcher bude na 60 fps na max,tamo za bozic si kupim full hd,a 4k monitor necu vidjet jos sigurno par godina sa ovom mojom placom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice