AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
amd freak kaže...

Dakle po Vama gtx 1070 nema smisla ako se ostaje na full hd rezi? To se i mojem novčaniku više sviđa.

Situacija je takva da imam novac, trebam bolju grafu jer jedino ona nije upgrejdana, no isplati li se skočiti sa odlične rxice za 2350kn na visokih 3700kn za gtx 1070.

Dakako nvidiji idu u koristi bolje performanse, shadowplay i eventualno dulje trajanje po performansama, e sad rxici ide u prilog najviše cijena i eventualno freesync.

Da li je rxica uopća sposobna vrtjeti npr bf1 na dx12, 64 igrača sve na ultra a da nikad ne padne ispod 60?

r9 380X je vrtio tu igru na high i teksture na ultra 60min fps, average 62-64 mp jos u beti, tako da za bf64 ultra rx 480 je i vise nego dovoljna.
Probaj i sam na svojoj 280X isto ce ti vrtiti na high 60fps, mozda ces morati teksture smanjiti jer pojede preko 3gb na ultra.... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Probao sam bio betu na ultri, ali znalo je padat na 50 što me poprilično ljutilo.

Ista stvar je i sa doomom npr, ono 60-70 fps-a i onda u određenim situacijama pada na 50 i baš ono ubija doživljaj igranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Probao sam bio betu na ultri, ali znalo je padat na 50 što me poprilično ljutilo.

Ista stvar je i sa doomom npr, ono 60-70 fps-a i onda u određenim situacijama pada na 50 i baš ono ubija doživljaj igranja. 

Ne mozes ultra :) high radi bez problema, imao sam donedavno 380X i vrtio je BF1 bez problema high i teksture ultra. Doom isto, malo spustis neke gluposti i 60 lock.

p.s. pogledajte ovo

rx 480 + accelero mono

click me!

Znaci referentnjaca i ovo od 270kn i miran si (eventualno jos jedan vent da se doda na kuler da hladi "lijevi" dio kartice, simpaticno volio bih probati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 11:26 (chaselol).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A jeste razmaženi kad vam drop ma 50 ubija doživljaj igranja... Uzmi 1070 kad već imaš love i miran si 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni rx480 Doom vrti na UW 1080p na 75fps sve ultra, ako se ne varam. Plus s freesyncom to još sve ljepše izgleda. Mislim da će BF1 bez problema ići na 60 fps kad izađe, jer u beti je em bilo nekih problema s driverima, em oni sigurno još nisu sredili igru kak se spada.

Mislim da ti je 1070 fakat overkill za full hd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 11:31 (Domdom32).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Da ubija mi pogotovo ako si uključim vsync, nemaš pojma kako izritira kad ti odjednom počinje lomiti sliku u mp-u.

Gledam sada npr gtx 1060 u mpu na ultri ima situaciju da fps pada na 55 :( inače avg 70-80. đizs.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Za vsync idi na 1070, nema tu puno mudrosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Da ubija mi pogotovo ako si uključim vsync, nemaš pojma kako izritira kad ti odjednom počinje lomiti sliku u mp-u.

Gledam sada npr gtx 1060 u mpu na ultri ima situaciju da fps pada na 55 :( inače avg 70-80. đizs.

Da, problem je u velikim promjenama. No, skini AA i već ćeš dobiti dosta. Sjene malo smanji i iznad 60 si.

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Planiram kupit RX 460 4gb. E sad, postoje vise vrsta te kartice. Dvojim između Gigabyte i XFX verzije. Gigabyte se samo spaja na maticnu a XFX-u je potrebna i pin konekcija. Sta bi bilo bolje kupit? I ako se ova druga spaja s napajanjem, jel to znaci i nesto vecu potrosnju struje od ove prve?

0 0 hvala 0
11 godina

E sad bome jesu pale cijene 470 (: http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=rx+470 Modeli sa 2 venta idu od 200-210 eura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 18:53 (The_Fichek).
13 godina

Stabilnije radi, i ima veći overclock potencijal

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

očekuj dizanje cijena do božića, dignu cijenu pa onda kao daju neke božične popuste i ispadne te isto kao da si sada kupio

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Meni rx480 Doom vrti na UW 1080p na 75fps sve ultra, ako se ne varam. Plus s freesyncom to još sve ljepše izgleda. Mislim da će BF1 bez problema ići na 60 fps kad izađe, jer u beti je em bilo nekih problema s driverima, em oni sigurno još nisu sredili igru kak se spada.

gtx 1070 preskupa i overkill za 1080p (trebas i famozni g-sync monitor jel) ..   slabunjava za 1440p. 

xfact
13 godina
neaktivan
danijel00 kaže...

Planiram kupit RX 460 4gb. E sad, postoje vise vrsta te kartice. Dvojim između Gigabyte i XFX verzije. Gigabyte se samo spaja na maticnu a XFX-u je potrebna i pin konekcija. Sta bi bilo bolje kupit? I ako se ova druga spaja s napajanjem, jel to znaci i nesto vecu potrosnju struje od ove prve?

Sta god uzmes neces pogrijesiti, ja bih gledao Nitro verziju, isto kosta ali dosta ljepse izgleda i masivniji cooler na njoj 

Ako nemas brendirano napajanje uzmi tu bez dodatnog konektora za napajanje.

16 godina
odjavljen
intelduo1 kaže...

Meni je prečudno i sumnjivo kako su mi kartice vrisnule. Naime konfa je stara niti mjesec dana, jedino je napajanje Antec Vp700P staro oko godinu dana, ali dosad niti jednom komponentom do ovih strixica nije bilo problema. Znači, što se dogodi: ubacim karticu u komp i boota se normalno, skinem WHQL Crimson, mislim 16.10.1, zatim skinem GPU Tweak II i Asus Aura softver, instaliram sve skupa, uključim da sve updatea automatski u GPU Tweaku, kao i u Crimson softveru.

Nakon toga resetiram komp i nakon toga grafa pokojna, ne daje sliku što god pokušao. Znači mora da ju ubije ili Crimson ili GPU Tweak. Sumnjiv mi je GPU Tweak, ali to je službeni Asusov softver namijenjen baš za tu grafu i ne znam što bi ju kod nje smrdalo.

Te dvije kartice koje su vrisnule nisu niti stigle biti OC-ane niti bilo što. 

A šansa da sam stvarno dobio dvije neispravne grafe s dva različita mjesta su astronomske.

Ljudi u Linksu su se ponijeli apsolutno korektno i svaka im čast na tome, nisu se čak ni pokušali izvući iz situacije da mi daju novu karticu. Još jedno sve pohvale. Danas sam odnio karticu u Links i rekli su mi da će mi riješiti odmah u ponedjeljak. Molio sam da mi ne daju opet Strixicu, nego neku drugu, čak i Nvidiju  Meni je Strixica predobra, vizualno mrak, hlađenje overkill do bola, cijena boli glava, hahaha. Ne mogu vjerovati da je u samoj kartici problem.

Ta situacija s karticama već počinje biti tragikomična, vjerojatno ekipa misli da ih j...m i da valjda kurim kartice umjesto kestenja...

Razmišljam da kontaktiram Asus direktno radi toga i da se proba vidjeti s njihove strane o čemu se radi, da provjere prije svega GPU Tweak i Asus Aura softver, kao i verzije BIOS-a na tim karticama jer su obje kartice bile serijskog broja G9C0YZXXXXXX, a prva kojoj su poblesavili ventilatori nakon tri tjedna je bila G8C0YZXXXXXX.

Ponavljam da komp s drugom AMD, čak Asusovom karticom radi sasvim normalno, probao sam s R5 230 i sve je u redu.

Bojim se da ti "pališ" kartice svojom pločom ili napajanjem. Šanse da su 3 kartice neispravne, a nisu uzastopnih serijskih brojeva, gotovo su nepostojeće. Imaj na umu da neke RX480 povlače dosta struje iz PCIE slota što može biti problem sa starim ili iznimno jeftinim pločama. Provjeri i da ti monitor ne pušta napon na portove (nije uzemljen?) Možda si oštetio portove pa više nemaš signal?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 20:02 (Tonči).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

kako ne, meni su jednom 3 ploce iz asusa riknule u istom danu, isti model! dobio cetvrtu tj neki drugi model i sve 5!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa lol, moraš stvarno imat peh za tako nešto. 

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

da bio je, covjek me pitao sta ja radim s tim! drugo paljenje ploce i samo mrtva tisina!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
danijel00 kaže...

Sta god uzmes neces pogrijesiti, ja bih gledao Nitro verziju, isto kosta ali dosta ljepse izgleda i masivniji cooler na njoj 

Ako nemas brendirano napajanje uzmi tu bez dodatnog konektora za napajanje.

ali Nitro izgleda trosi do 150W dok je na 100%. Dok je kod ove dvije verzije to na 75W, mozda malo vise na ovoj kartici koja se spaja s napajanjem. A sta se tice napajanja, dvojim između XFX 450W PSU Pro Series CoreEdition 80 i XFX 430W PSU TS Series

13 godina
neaktivan

Od tog nema nista da ce 460 povuci 150W, pa rx 480 toliko trosi 

13 godina
Stjepanj kaže...

kako ne, meni su jednom 3 ploce iz asusa riknule u istom danu, isti model! dobio cetvrtu tj neki drugi model i sve 5!

potpisujem...4 grafe iz hg spota - sve sa istom greškom...

Na kraju mi vratili lovu...

Dakako, malo iskusniji i stariji informatičari se neće čuditi ovome ko pura dreku, ako znate princip poslovanja istog

Tonči kaže...

Ne nego trebaš kupit neispravnu seriju koju je ta trgovina otkupila na aukciji i valja ju kupcima kao ispravnu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 21:05 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

S druge strane meni u preko 30 godina hadveraja nikada niš na piceku nije riknilo...evo nedavno jedna tipka na tipkovnici pa dali novu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
=xfact= kaže...
Domdom32 kaže...

gtx 1070 preskupa i overkill za 1080p (trebas i famozni g-sync monitor jel) ..   slabunjava za 1440p. 

Lol, kakve li sve gluposti neces napisat, samo da je kakat po nvidiji.. Ako je 1070-ka slaba za 1440p (sta je smijesno), onda ni rx470 nije za 1080p nego za 720p...

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Prejako za 1080p , preslabo za 1440p...Jesus Christ...

Onda na 1220p najbolje

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Od tog nema nista da ce 460 povuci 150W, pa rx 480 toliko trosi 

a to je valjda krivo pisalo negdje jer sad drugdje vidim da je mala razlika u potrosnji u odnosu na XFX verziju. Ali ne znam koliko mi se to isplati. Malo je skuplja ta Nitro a vecinom su iste performanse.

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
=xfact= kaže...

Lol, kakve li sve gluposti neces napisat, samo da je kakat po nvidiji.. Ako je 1070-ka slaba za 1440p (sta je smijesno), onda ni rx470 nije za 1080p nego za 720p...

naravno samo da se ti zaljepis svaki put... 

xfact
13 godina
neaktivan
danijel00 kaže...

a to je valjda krivo pisalo negdje jer sad drugdje vidim da je mala razlika u potrosnji u odnosu na XFX verziju. Ali ne znam koliko mi se to isplati. Malo je skuplja ta Nitro a vecinom su iste performanse.

ma ne opterecuj se potrosnjom, to trosi jako malo 150W su tehnicke specifikacije koliko bi max moglo povuci ali od toga nema nista 

To je grafa ranga 75w

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne ajmo pričat realno, ako mi npr rx480 8gb ili gtx 1060 6gb mogu držat nove igra na 60 fps-a fakat nemam potrebe za gtx 1070 right?

Dakle da li te dvije kartice mogu držat npr novi doom, tomb rider, bf, mirrors edge npr na 60 fps konstantno bez frame dropova? Da, ali pojedine igre i ne, poput withcera i mafije 3.

E sad jel problem što su kartice preslabe ili su te igre loše optimizirane? Prije ovo drugo.

Dakle realno za full hd je gtx 1070 neisplativa po ovim cijenama kod nas, barem za mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zavisi kolko misliš nabiti detalje i hoćeš li stavljati modove u zahtjevne igre. Ako voziš sve na Ultra i očekuješ da 60fps bude ne average, nego minimum, onda 1070 ima smisla. I da, zavisi kaj smatraš frame dropom. Nekaj si spominjao da ti nije ugodno kada fps padne na 55. To po meni nije nikakav frame drop..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 23:56 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kad imaš kontinuirano 80 pa ti padne na 50 onda se to osjeti, pogotovo u brzom fps-u poput doom-a.

Razmišljam da ako već pucam preko 2k+ kuna na gpu da želim igrati na ultra. Zato se i dvoumim, samo što razlika u grafama nije 200-300kn već 1400kn što je puno ako znamo da se može kupiti jedna od najbolji rxica za 2300kn.

Modane igra iskreno ne igram, osim svih živih emulatora, za koje mi netreba bolji gpu. (Osim pcsx2 koji ima u nekim igrama memory leak pa mi pojede 16gb ram-a u roku par sekundi :D )

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 0:02 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice