AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Ma ne trebaju im nužno 3 venta nego samo bolji radijator s više toplovodnih cijevi. 380X ne troši puno više od RX 480 8GB.  380X možda vuče oko 200W full game load a RX 480 oko 180W tako da tih 20W nije neka razlika. Da su ostavili isti radijator ko sa 380X na 480 imali bi niže temperature ili možda iste ali bez buke (niži rpm).

17 godina
_mark0_69 kaže...

Evo da napišem dojam o GTR black edition. Prva stvar koju sam provjerio nakon ugradnje je bio ASIC. Pomalo sam se iznenadio pa čak i zabrinuo kad sam vidio da je "samo" 74.3% jer black edition bi trebao bit binan.

1425/2165 na stock (auto) naponu i ventu (max temp opet 73°C, vent 58% - tu se već blago čuje šum zraka, ne sam vent),

Imam GTR sa 89% ASICom i memorija mi neda dalje od 2160

Core clock na 1407 radi sa svim igrama dok recimo 1435 samo sa nekim...

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Daleko od toga da je NITRO losa kupovina, mislim da je i najprodavanija ali nisu trebali stedjeti na velicini radijatora, bar za nekih 10-15% da su ga malo prosirili  i dodali jos "rebara" ne bi bilo na odmet nikako.
Sta znam mozda i sam uzmem Nitra, najvise me privlaci dual bios i bez toga ne bih uzimao karticu definitivno, GTR +/- BE mi je preskupa radije bi dodao 15-20eur i narucio R9 Fury, a onda tu dobijes 2 godine gare i ode citava prica u 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 14:53 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

I GTR nonBE ima dual BIOS....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

I GTR nonBE ima dual BIOS....

Uzimacu grafu vani, gledam caseking da se najvise isplati i BE kosta 299 non-BE je 284, na to sam mislio.

Realno sumnjam da ima tu velike razlike i sto se tice cipova jer u praksi sve 480ke (bar 8gb modeli) idu preko 1.4ghz  ili vise.

11 godina
neaktivan

Nije li dual bios isto pomalo beskorisna stvar budući da jednostavno možeš poštimati clockove u wattmanu ili bilo kojem drugom programu?

11 godina
neaktivan

U slucaju da failas bios flash dual bios cini razliku hoces li nastaviti koristit gpu ili ju bacit u smece

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

U slucaju da failas bios flash dual bios cini razliku hoces li nastaviti koristit gpu ili ju bacit u smece

Nije bas tako kriticno, jer ako imas drug grafu mozes sve vratiti na staro.

15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ili zamijeniti čip.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Nije bas tako kriticno, jer ako imas drug grafu mozes sve vratiti na staro.

Nije tako jer kad zezneš bios onda Ati flash nemože naći adapter tj. karticu kao da ne postoji, ima druga metoda koju sam ja koristio na R9 270X i R9 290 (kojoj sam odvalio bios switch) na kojama sam flashova masu biosa, a gdje moraš na bios chipu spojiti 1 i 8 pin pa da Ati flash prepozna GPU i onda prekidaš vezu izmedju pinova i ide flashanje biosa.100% provjerena metoda koja radi.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 17:44 (mirzet1976).
9 godina
100% provjerena metoda koja radi na nekom određenom ćipu, možda ne radi na nekom drugom. imaš li datasheet od tog tvog ćipa?

btw ima na ebay za par dolara se kupi flasher i još par dolara kabel s ugrađenim kontaktima na štipaljki za jednostavan flash bez lemljenja .
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Inače gledam malo cijene, taj xfx gtr 480 ima po 2300kn, a najjeftinija gtx 1070 praktički 3700kn.

Što mislite isplati li se tolika razlika u cijeni samo za full hd??

Nikako se ne mogu odlučiti, znam sve o jednoj i drugoj kartici...ali i dalje ono, da li dodati toliko love za gtxicu hm hm...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

isti drek kao da odlucujes izmedu gtx 970 i 1070...jel ti sad lakse?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Za 60Hz 1080p naravno da se ne isplati. Za 100+Hz se isplati. Imaj na umu da se puno monitora moze OCat na 75Hz i da je Freesync free.

17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Inače gledam malo cijene, taj xfx gtr 480 ima po 2300kn, a najjeftinija gtx 1070 praktički 3700kn.

Što mislite isplati li se tolika razlika u cijeni samo za full hd??

Nikako se ne mogu odlučiti, znam sve o jednoj i drugoj kartici...ali i dalje ono, da li dodati toliko love za gtxicu hm hm...

Pričekaj ovu novu reviziju polarisa. RX 485, to bu to ili črkaj Vegu. 1070 je skupa a jako brzo dolazi nova generacija.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Čovjek hoće karticu, a onda nastupaju komentari..

Čekaj reviziju Polarisa, čekaj Vegu, ali čekaj malo, uskoro će i nova generacija nvidie pa sačekaj...

Ali čekaj, zašto biš klupio tu generaciju, pa bolje ti je sačekat onu iza jer će ta biti ono - bomba...

A ako si već toliko čeko najbolje da se još strpiš i sačekaš reviziju revizije jer je to to i ono šta ti treba...

Samo čekaj....

Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina

Kakva nova revizija, kada?

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo čekaj...

Moj PC  
10 0 hvala 0
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
100% provjerena metoda koja radi na nekom određenom ćipu, možda ne radi na nekom drugom. imaš li datasheet od tog tvog ćipa?

btw ima na ebay za par dolara se kupi flasher i još par dolara kabel s ugrađenim kontaktima na štipaljki za jednostavan flash bez lemljenja .

Ja nisam ništa lemijo jer ispod chipa i nožica ima dovoljno mjesta da se podvuće žica i ostvari kontakt, nisam ni rekao da je na svakom svakom chipu kombinacija 1. i 8. pina jer nije,  al za ove dvije grafe koje sam probao jeste. U R9 270X je U11, a R9 290 ima dva bios chipa U2 i U3 - 25Q10T

ovdje sam to pokupi , a to što si ti naveo je lakše za odraditi istu stvar samo jel što moraš znati kombinaciju pinova koja radi.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 21:14 (mirzet1976).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jebo Vas ja, imam 10+ igara novijih koje čekaju na disku a moja 280x ih ne može držat na 60fps, plus toga proc mi hladi jaja :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nema zastarjelu karticu da mu se žuri  280X i dalje tjera sve živo pa ne vidim zašto ne pričekati poptpuno novu arhitekturu ili barem reviziju polarisa o kojoj se šuška a i najvaljena je od AMD-a i prije izlaska polarisa. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

uzmi 480 ako su pare problem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Čak da i nisu problem, ne vidim smisleni razlog zašto uzeti 1070 pored 8GB 480 za 1080p igranje na 60Hz pa i 75Hz. Hajd ok, ako se pali na sve ultra mega + modovi, u suprotnom wtf?

17 godina
The_Fichek kaže...

Hajd ok, ako se pali na sve ultra mega + modovi

A danas je razlika između ultra i high u mnogim igrama... Ono, nepostojeća...

RX480 8GB vrti teško modanog Witchera sa tonom trave, drastično većim brojem raslinja i sjena te temporal AA na 2560x1080 bez padanja ispod 30 FPSa; uz uključen hairworks i HBAO+

Tj, nisam ni gledo koliki je FPS u prosjeku sa svim tim modovima jer sam odmah zaključo na 30.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 21:19 (doktor1).
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma to nema nikakvg smisla, Witcher je slideshow kad ga ogranicis na 30fps, izgleda ko da je 20...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ansha kaže...

Ma to nema nikakvg smisla, Witcher je slideshow kad ga ogranicis na 30fps, izgleda ko da je 20...

Ovo je istina, a tebi doktore svaka čast na volji igrat pri 30 FPSova. Kad je izašao W3 imao sam HD 7770 i ona ga je gurala u 30-40 FPSova na HD Ready rezoluciji, kad sam nabavio 380ku preporodio sam se na 45-50 FPSova na FullHD a tek GTX  970 i Nano su lockali igru na 60 FPSova i to je bilo to, užitak.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Arkham Knight na 30 fpsa je meni bio full ugodan za preći...Tkđ Total War seriijal sam pičio sa FPS limiterom na 35...

Zašto ? Zato jel FPS oscilira od 20 do 100 fpsa, kad puknem limiter onda nemam stutter...

Mislim da su to jedine igre koje su mi bile igrive u tom movie modu...Za sve ostalo bi si prije pucao u koljeno

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 23:12 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...
ansha kaže...

Ovo je istina, a tebi doktore svaka čast na volji igrat pri 30 FPSova. Kad je izašao W3 imao sam HD 7770 i ona ga je gurala u 30-40 FPSova na HD Ready rezoluciji, kad sam nabavio 380ku preporodio sam se na 45-50 FPSova na FullHD a tek GTX  970 i Nano su lockali igru na 60 FPSova i to je bilo to, užitak.

kod mene je gtx 550ti padala svako malo i ispod 30fps na 1080p, a više ništa nisam mogao smanjiti od postavki

samo sam napravio uninstall dok ne uzmem bolju grafu, nema to faking nikakvog smisla tako se patit

u međuvremenu sam dobio od frenda gtx570 na posudbu i vjerojatno bi mogao na medium/low igrati sa zadovoljavjućim fps-om, ali opet sam se odlučio strpiti još malo dok ne ubodem nešto jače

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Witcher, zakotrljaj se izbjegni udarac udari,zakotrljaj se izbjegni udarac i udari. I opet ispočetka......

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dakle po Vama gtx 1070 nema smisla ako se ostaje na full hd rezi? To se i mojem novčaniku više sviđa.

Situacija je takva da imam novac, trebam bolju grafu jer jedino ona nije upgrejdana, no isplati li se skočiti sa odlične rxice za 2350kn na visokih 3700kn za gtx 1070.

Dakako nvidiji idu u koristi bolje performanse, shadowplay i eventualno dulje trajanje po performansama, e sad rxici ide u prilog najviše cijena i eventualno freesync.

Da li je rxica uopća sposobna vrtjeti npr bf1 na dx12, 64 igrača sve na ultra a da nikad ne padne ispod 60?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice