AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 804.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pratim ovu temu od početka..i čovjek se više nemre snaći kak si olakšat kupnju grafičke..svako svoje priča..ova ima ovo ova ima ono..ova buči ova ne..ak staviš sluške ne čujem da buči i onda mi svejedno.upalim muzika dok halam fifu i meni super
sad je došlo vrijeme da uzmem novu..ova sad me dobro služi..al postala je preslaba

kupujem grafičku do 2000 kn(+/-100kn) više od toga jednsotavno ne želim dat..ma koliko bi mi se više ispaltilo..sad vidim da cijene padaju i još će valjda past pa me zanima vaše mišljenje da mogu to obavit ovaj tjedan
našao sam ovu: 
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=213572
i
 http://www.instar-informatika.hr/graficka-msi-video-card-amd-radeon-rx-470-gaming-gddr5-4gb256bit-1242mhz6600mhz-pci-e-30-x16-2xdp-2xhdmi-dvi-d-twin-frozr-vi-cooler-leddouble-slot-retail/RX_470_GAMING_X_4G/product/

koliko sam skužio..470 je za nijansu slabija od 480 al msi je bolja po ostalim pitanjima..kakva je vaša preporuka..il imate neku drugu koja bi bila bolja..ajde pliz pomognite meni a i drugima ak je neko u sličnoj situaciji..fala 

edit grafe na prijedlog kolege ficheka 

21 nitro rx 480 4gb
4 msi rx 470 4gb
origin id: guzda2 steam id: guzda22 rockstarclub: guzda22
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 12:49 (guzda22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Idi na Nitro 480 4GB posto te briga za buku ili Nitro 470 8GB ako zelis nesto tisu i mrvu slabiju grafu. Ta je jedna jedina 470 sa Samsung memorijom koju inace imaju samo 480 8GB modeli. XFX je losija od Nitro, ako ne vjerujes procitaj iskustva ljudi sa Reddita, Amazona itd. MSI 470 je najtisa i vjerojatno najhladnija 470, ali ne i najbrza jer ima Hynix memoriju koja se nemre clockat kao Samsungova. Napisao sam ti Nitro 480 prije 470 jer je nesto veci broj jezgri vazniji od brze memorije, a mana je vece grijanje 480 sto dovodi do vece buke.
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cpu mu je teški bn za rx 480 tho

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Cpu mu je teški bn za rx 480 tho

Nije puno bolja situacija ni sa 470 :D al da ako su isti novci onda 480 bez mozganja.

Ja sebi izgleda da cu uzeti isto rx 480 nitro, doci ce me cca 235EUR, msi i asus su jos 25-30 vise sto mi je neisplativo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Iako je bottleneck i dalje ostajem pri tome da mu je Nitro 480 bolja, ako zbilja igra uvijek sa slusalicama. Razlika ni 100kn, a razlika u fps moze biti do 10fps.

Sebi bi uzeo MSI 470 jer sam slucaj kao i picajzla, voljan sam zrtvovat nesto fps za tisu grafu, i vise volim igrati sa zvucnicima, nego sluskama.

Uglavnom, ako ostaje pri FX 6300 mislim da nemre bas nikako fulati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 13:20 (The_Fichek).
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

mislim većinom igram sa slušakama..al ponekad i muzika svira i još tv upaljen i stvarno mi buka nije neki problem..plus komp mi je na podu unutar stola pa nevjerujem da mi to toliko jako bučilo da bi me izritiralo 

kaj se tiče procesora i on će se zamjeniti u bližoj budućnsosti..nekak sam zadovoljan ovim i prije imo athlon x3 445 pa ostajem pri amd..planiram uzet fx 8350

i fala na pomoći..sugestijama :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 14:37 (guzda22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ak nadjes povoljno ok, inace ne znam kolko je pametno jer bi relativno skoro trebali doci AMD ZEN procesori..

10 godina

onda ćemo čekat i te nove pa vidit..sad je grafa prioritet

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel ima tko od poštovanih kolega Gigabyte G1 RX470 4GB? Kakvi su dojmovi? Temperature?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 15:04 (ibme74).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

kad smo vec kod smeca od CPU evo par testova koje sam uspio napravit sa A10-7870K procesorom i XFX RX 470 4GB (RX-470P4LFB6)

samo za info, test je napravljen sa zatvorenim kucistem, 1 vent naprijed 1 vent odostraga, s time sto mi se cini da i nema neke koristi od toga

naime, ploca je ITX, cooler je stock AMD i kad se stavi ova graficka na tu plocu, sve je totalno blizu jedno drugome i skuceno do bola, a znate kako se taj procesor przi i sve je skuceno skroz u gornjem dijelu kucista dok su ventovi od kucista nize :D

1920X1080 60Hz, sve na max detalji, Vsync off, 8x Anisotropic

cisto za info, na istom mjestu u WoW sa konfom iz "moj pc" imam 32 FPS, zajeban je WoW, svi oni koji igraju siguran sam da mogu potvrditi kako je Suramar prekrasno napravljen ali i zahtjevan za resursima racunala.

da ne duljim vise evo screen shrotovi

Konfiguracija Konfiguracija
GPU-Z info GPU-Z info
GPU-Z idle GPU-Z idle
GPU-z AIDA 64 stres test GPU-z AIDA 64 stres test
Firestrike Firestrike
Timespy Timespy
Heaven Heaven
Valley Valley
Tomb Raider Tomb Raider
Witcher Witcher
WoW WoW
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Jel ima tko od poštovanih kolega Gigabyte G1 RX470 4GB? Kakvi su dojmovi? Temperature?

Gigabyte je navodno najgora od svih opcija za rx seriju.

13 godina
neaktivan
X3M kaže...

kad smo vec kod smeca od CPU evo par testova koje sam uspio napravit sa A10-7870K procesorom i XFX RX 470 4GB (RX-470P4LFB6)

samo za info, test je napravljen sa zatvorenim kucistem, 1 vent naprijed 1 vent odostraga, s time sto mi se cini da i nema neke koristi od toga

naime, ploca je ITX, cooler je stock AMD i kad se stavi ova graficka na tu plocu, sve je totalno blizu jedno drugome i skuceno do bola, a znate kako se taj procesor przi i sve je skuceno skroz u gornjem dijelu kucista dok su ventovi od kucista nize :D

1920X1080 60Hz, sve na max detalji, Vsync off, 8x Anisotropic

cisto za info, na istom mjestu u WoW sa konfom iz "moj pc" imam 32 FPS, zajeban je WoW, svi oni koji igraju siguran sam da mogu potvrditi kako je Suramar prekrasno napravljen ali i zahtjevan za resursima racunala.

da ne duljim vise evo screen shrotovi

WoW ugasi SSAO i dobices dooosta vise FPS-a

17 godina

Samo mi nije jasno zašto XFX ima više verzija, OC, Triple X (koji je najjeftiniji- oko 1740kn) i koji radi samo na 1226Mhz kao na tvom ss.

zato bi ja rađe možda uzeo Sapphire Nitro koji košta jednako ali je početni takt viši i ima 1 Hdmi više.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

jasno da, pogasim dosta toga kada igram inace, ovo je bilo cisto testa radi sve na max :)

9 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Samo mi nije jasno zašto XFX ima više verzija, OC, Triple X (koji je najjeftiniji- oko 1740kn) i koji radi samo na 1226Mhz kao na tvom ss.

zato bi ja rađe možda uzeo Sapphire Nitro koji košta jednako ali je početni takt viši i ima 1 Hdmi više.

sve zavisi tko sta preferira :)

jedina stvar koja mi je bila bitna je da kupim najjeftiniju RX 470 sa DP koju mogu u trenutku kada sam isao kupovati (iz raznoraznih razloga koja nisu bitna)

klokanje, temperature, buka, koliko koja memorije ima, nvidia ili amd itd itd, meni osobno je ne bitno

gledam sto mi treba u datom trenutku i koliko sam spreman to platiti, dosta cesto mjenjam graficke pa eto, sad je na redu ova :)

13 godina
neaktivan
X3M kaže...
chaselol kaže... 

jasno da, pogasim dosta toga kada igram inace, ovo je bilo cisto testa radi sve na max :)

SSAO nije friendly sa AMD grafama tako da ga odma ugasis jer i nema razlike uocljive a pojede performanse.

14 godina
chaselol kaže...
X3M kaže...
chaselol kaže... 

SSAO nije friendly sa AMD grafama tako da ga odma ugasis jer i nema razlike uocljive a pojede performanse.

Dok sam ja jos igral WoW , ironicno HBAO+ koji je od nvidie tech jer radil bolje nego sa SSAO tj. nije uopce bilo problema 

twice the pride double the fall
12 godina
odjavljen
monacor kaže...

Ja cu svoju rx-icu prvo da zagrijem sa stalker, crysis serijalom, fcry, fallout 3, res.evil remaster. i jos nekim starim igrama koje imaju dusu, pa tek onda novije :) Ljudi ne znam sta je samnom al svake godine bar jednom odigram stalkera, igra je vrh, odmah iza HL2. Elem odosmo u off...

Skidam drugu verziju pes-a pa vam javim da li je do toga. Nasao sam jedno polovično rješenje za suttering, preko windowed borderless igra igre fino, u wind.modu.

Ne znam za xfx, ali nitro ventovi nisu bučni, temp ide na nekih 70-74 zavisno od sobne temperature, i dosta mi se vise cuje buka za venta na procesoru (thermaltake contact 21), kada njeg ručno zaustavim komp je skroz tih.

Skinuo drugu verziju, sve isto, zaci do drivera je vjerovatno. Biće 17-ka odrađena kako treba :)

Jesi igrao Stalker Lost Alpha? E ta igra zagrije graficku...

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zanimljiv RX setup - AMD GunPuter

http://imgur.com/gallery/LwIE5

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Vega 10 pred proljeće, rastura Titana X (Pascal)... just saying. :)

Moj PC  
2 3 hvala 0
12 godina

Dobra vijest, jos da se pokaze tocnom!

Izvori..?

edit: Rastura u forumskom zargonu, ili ozbiljno?

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 11:20 (metallic).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jos najbolje da ne rastura kad izlazi sa tolko zakasnjenja za Titanom..

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Jos najbolje da ne rastura kad izlazi sa tolko zakasnjenja za Titanom..

To da, ali napomena je da trenutno ne postoji 1080Ti, dakle Vega nema za čime kasniti. Titan X (Pascal) je kartica koja praktički ne postoji u većini zemalja i nije u istoj poziciji kao Titan X (Maxwell) koji se mogao lako kupiti.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa kasni cijelokupna high end ponuda od AMD-a posto sad nvidija nema konkurenciju u tom segmentu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Desila mi se jedna zanimljiva stvar, naime imam MSI RX 480 Gaming X od 8 gb-a, i eto odlucio sam po neznam ni ja koji put da igram Race Driver GRID..igru koju sam presao miljardu puta na Extreme tezini i koju naprosto obozavam, al od samog pokretanja igre krenuli su problemi. Naime kad sam pokrenuo igru dosao mi je screen di igra preporuca 1280×800 rezu, i sad gledam ja koj k, nikad u zivotu mi to nije doslo na starijoj grafickoj niti PCu niti nista, i ajde potvrdim ja, dodjem u meni idem u graficke postavke, kad tamo 1280×1024 maximalna rezolucija..sad gledam i nije mi jasno zasto...odem malo progoglam i shvatim da igra nije znala kako da prepozna novu grafu koja je "prenapredna" za nju tako da je stavila kao da imam 256 VRAM-a i max rezu 1280×...

I dobro odem u install od igre u config i tamo rucno upisem da imam 8 gb-a i da max rezolucija moze 4k, mislim moze iv ise al i ovo je vise nego dovoljno...i dobro pokrenem igru, dodjem do menia i lijepo stavim na svoju nativnu rezu monitora sve naravno na max kao i sta je bilo prije, vsync, restartam igru i ajde odlucim krenut utrku da vidim kako ce to sve stimat.. Udjem u trku, znaci na startu sam, zvuka ima, igra se vrti, al slike nigdje, crn ekran :D i gore pokazuje FPS zakucan u sam VSYNC...i dobro izadjem iz igre preko task maangera, i odlcuim ajde stavit cu da je max reza 1080p, mozda igra ne prihvaca 4k. 

I dobro krenem u igru opet, stavim svoju rezu, i ovaj put ajde odlucim maknut vsycn cisto iz znatizelje da vidim koliko FPS-a moze navuc. Isto udje u igru, FPS je oko 470 haha al opet isto, zvuka ima, igra se vrti, cujem kako su auti krenuli sa starca, al slike nigdje, sve crno :D

Izadjem iz igre, probam je stavit u compatiblity modove za sedmicu, pa i XP..al nista...onda odlucim da cu stavit u config da mi grafa ima samo 1 gb VRAMA..mozda ce to pomoc pomislio..al opet nista..jednostavno igra nezeli prikazat sliku, iako sve se vrti i radi. I tako ocito ja necu moc igrat jednu od mojih najomiljenijih igra izgleda sa ovom novom grafom. Najveca komedija mi je bila u trci 470 FPS-a :D

Origin ID: ReaLazio
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa kasni cijelokupna high end ponuda od AMD-a posto sad nvidija nema konkurenciju u tom segmentu..

Počela je nova poslovna godina, 2016. je povijest. Trenutno ni Nvidia ni AMD nemaju ništa u niti jednom segmentu. Ove godine je Nvidia samo prebacila Maxwell u 16nm i fokusirala se na computing. 1080, 1070 itd. su samo rafiniranja. AMD nije ništa bolji s Polarisom. Dostupnost i cijena TXP-a (jedine kartice koja je bitna) je takva da ga se može ignorirati. Dakle, Vega 10 i nenajavljena kartica Nvidije su ono što treba gledati. 10x0 i Polaris su lijepi price drop stare tehnologije (480 je IMHO fantastičan odabir, 1060 također fino), no ovo je samo stopgap.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne kuzim te bas posto se 1070-ka i 1080-ka odlicno prodaju i spadaju u nekakav trenutni high-end segment a Polaris je ispod toga..

Ono ti se zove oksimoron sta si napisao za Titan XP...

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ne kuzim te bas posto se 1070-ka i 1080-ka odlicno prodaju i spadaju u nekakav trenutni high-end segment a Polaris je ispod toga..

Ono ti se zove oksimoron sta si napisao za Titan XP...

Neka si ti meni zbunjen kao i obično mojim postovima čim ne navedem sve detaljno. Formalist i pijan na plotu. :) Moje kraćenje te valjda zaobilazi... a i skupovi, stilske figure, jezične konstrukcije i sl. :)

Pojednostavnit ću ti: Ni Pascal ni Polaris nisu igračima donijeli ništa osim spuštanja cijene za manje-više iste performanse koje su bile dostupne i prošle godine. Titan X (Pascal) je jedina kartica iz 2016. koja je donijela nešto bitno s performansama, ali kako joj je cijena visoka, a dostupnost nikakva, nebitna je za tržište (uoči dvije varijable) i igrače.

To što se nešto dobro ili loše prodaje, sasvim je svejedno. Pascal nije napravio nikakav bitan pomak, Polaris je ostao u mjestu. Preslagivanja su se dogodila isključivo u financijskom smislu, učinivši dostupnijim srednji segment (1060, RX480). 1070 i 1080 su porasle cijenom koliko su porasle u performansama.

Tek iduće godine možemo očekivati skokove kakve bi donio Titan X (Pascal) da je postojao u formi 1080Ti. Zato Vega 10 nigdje ne kasni, jer još ne postoji taj rang kartice. FuryX je i dalje super kartica razine 980Ti (u novijim igrama i bolje), pa AMD nije ni imao potrebu za nekim prevelikim talasanjem. Mogla je i Nvidia proći bez 1070/1080...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 18:06 (Tonči).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako nisu donesene performanse?? gtx 1080 mašina Titana XM za barem 15 posto. Ja bez problema oderem svakog Titana XM koji je na vodi za 15 posto sa svojim zracnim hlađenjem na Phoenixici, a nemam nista specijalan primjerak, ako treba mozemo slobodno predociti testove 

Da ne pricam kolko se drasticno donjelo u vidu zagrijavanja i potrosnje.

EDIT:

Ako je Titan X na zracnom hlađenju, tu su razlike od 30 posto u korist gtx 1080.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 18:01 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam što tvoja mašina može, ali max OC za TXM i 1080 je u razlici od 13-17%, ovisno o tome kakav primjerak imaš. Ja to ne smatram relevantnim. Ne zanimaju me potrošnja, zagrijavanje, cijena i sl. nego čisti skok performansi koji je 2016. izostao biti dostupan velikom broju potencijalnih korisnika (većini).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 18:08 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice