AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Naravno da imaju smisla kad ju uz mali overklok približiš ili izjednačiš sa RX 480, a razliku u novcima spermiš u džep i imaš gigu rama više nego na osakačenoj 1060 i freesync. Neznam zašto bi itko krajem 2016. kupovao grafu sa samo 3 gb rama ali tko voli samo naprijed.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Lucidius kaže...

Meni te rx 470 nemaju nikakvog smisla kad za iste pare imas gtx 1060 3GB ili za 150kn vise imas RX 480 4GB. 

Cijene sad nemaju smisla nikako, kad se malo smire bice bolje, ali svejedno 3gb model definitivno zaobici.

lol to ljepilo na devilici wtf je to Oo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Naravno da imaju smisla kad ju uz mali overklok približiš ili izjednačiš sa RX 480, a razliku u novcima spermiš u džep i imaš gigu rama više nego na osakačenoj 1060 i freesync. Neznam zašto bi itko krajem 2016. kupovao grafu sa samo 3 gb rama ali tko voli samo naprijed.

A puno ces se usrecit sa 150kn u đepu 

RX 470 se nemre izjednacit sa RX 480 nikako, cak ni na bjesnom OC-u dok je rx 480 na stocku, a 1GB vrama vise nego na gtx 1060 je ni vrit ni mimo, nebudes nista bolje performanse zbog toga dobio, a gtx 1060 3GB je primjetno jaca od rx 470, i overall jaca i od rx 480 u vise igara nego 480 od nje  Imate youtube pa gledajte malo.

EDIT:

1780kn za gtx 1060 je odlicna ponuda, ustedi se poprilicno naspram 6GB modela a performanse nekih 7-8 posto manje, po meni trenutno no brainer.

Normalno temperature od max 65 stupnjeva i jako dobar OC potencijal nemoram ni spominjat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 9:32 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

evo gledam, i da ti netko ne kaže koja je grafa u kućištu teško da bus skužil razliku pa ne vidim smisla u logici da nema smisala pogotovo uz praktilki istu cijenu te freesync dodatak. Odlučuju nijanse a meni osobno je grafa sa 3 gb promašaj ako ju misliš zadržati malo duže. Također 200 kn je nekome dnevnica kao što sam rekao uz minimalni overklok teško da buš skužio razliku između tih grafa.

https://www.centro.hr/xfx-radeon-rx-470-single-fan-4gb-gddr5-true-oc-xfx-rx-470p4sfd5.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

_mark0_69 

wattMon može pratit vrm temp pa vidi s tim.

ja ću svoju silovat, možda već danas  prokleto vrijeme, nikad ga dosta

Stjepanj 

vrm ne mora biti topliji od cora

monetary revolution
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 10:06 (koorpa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

XXX

Ma daj kakvi su ti to nepouzdani kanali i testovi na kojima nesto zakljucujes...

Pogledaj malo sta kazu pravi strucnjaci i kakva je situacija, a vidjet ces da gtx 1060 3GB pegla sve sta je AMD izbacio ove godine, i uz to sitno zaostaje za 6GB modelom a masu je jeftinija. Tih 3GB vrama ne predstavlja nikakav problem, cak ni na 1440p nema velike razlike naspram 6GB modela, a ta razlika sta i je bi rekao da je prije zbog manje jezgri na 3GB modelo nego zbog vrama.

Eto pa bacimo oko sta kazu pravi testovi:

U sva 3 gtx 1060 pegla sve od AMD-a u velikom omjeru, a posto ima dosta veci OC potencijal ta razlika se moze samo povecati ili izjednaciti u igrama gdje rx 480 vodi 

Kao sta kazes, 200kn je nekom dnevnica, a plus to ce dobiti i jacu karticu znaci ovo je najbolji izbor GAINWARD GeForce GTX 1060, 3GB 1766kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 10:08 (Lucidius).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Razmišljam da upgrade-am komp. Koji CPU bi preporučili uz RX 470? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne zanm da li si pogledao do kraja, jer ne pegla u svim naslovima u velikom omjeru nego u nekim naslovima i gubi u velikom omjeru. 

Uostalom pogledaj ovaj link i sve bu ti jasno ako želiš vidjeti. I dalje ne vidim smisla u tvojoj logici da RX 470 nema smisla.

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X_3_GB/28.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
koorpa kaže...

ja ću svoju silovat, možda već danas  prokleto vrijeme, nikad ga dosta

Aj javi kako je prošlo, ja imam još ~7 dana rok u kojem mogu vratit grafu pa se možda odlučim za zamjenu i uzmem MSI.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

i5 6400

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne zanm da li si pogledao do kraja, jer ne pegla u svim naslovima u velikom omjeru nego u nekim naslovima i gubi u velikom omjeru. 

Uostalom pogledaj ovaj link i sve bu ti jasno ako želiš vidjeti. I dalje ne vidim smisla u tvojoj logici da RX 470 nema smisla.

Sve sam jasno napisao, gtx 1060 pegla SVE sta je AMD izbacio ove godine u jako velikom omjeru na svojoj strani. Ajde nabroji mi igre gdje vodi rx 470 ili 480 u sva 3 videa, pa cu ja tebi one u kojima vodi 1060 3GB (o 6GB modelu nema smisla ni ulazit u polemiku) pa da vidimo kakvo je stanje 

Od 20 igri, AMD vodi u 4 ovako na prvu sta sam ja uspio popamtit.

I sta ti znaci sada taj performance per dolar od tog precijenjenog MSI gaming modela koji je po 2300kn kod nas, normalno da mu ej performace per dolar u kurcu, svasta 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 10:23 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Sve sam jasno napisao, gtx 1060 pegla SVE sta je AMD izbacio ove godine u jako velikom omjeru na svojoj strani. Ajde nabroji mi igre gdje vodi rx 470 ili 480 u sva 3 videa, pa cu ja tebi one u kojima vodi 1060 3GB (o 6GB modelu nema smisla ni ulazit u polemiku) pa da vidimo kakvo je stanje 

I sta ti znaci sada taj performance per dolar od tog precijenjenog MSI gaming modela koji je po 2300kn kod nas, normalno da mu ej performace per dolar u kurcu, svasta 

Ne pegla sve i prilično je ograničena kartica. Ako poželiš danas sutra ubiciti u komp još jednu RX 470 nemaš frke, nvidija je na svojoj 1060 to blokirala uz objašnjenje za ovce. Ako poželiš kupiti freesync monitor za male pare, nema problema. Nvidija je to za svoje ovce debelo naplaćuje. Znači to su dvije razlike u kojima debelo pušiš. Što se performasi tiče ovise od naslova do naslova i 1060 je starijim naslovima brža, u novim podjednaka ili zanemarivo brža au nekim sporija. A znamo da je vrijeme na strani AMD-a. Znaš i sam kako stari R9 390 a kako GRX 970 kada su nove igre u pitanju, a do nedavno su bile rame uz rame 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 10:30 (XXX).
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Radije se kupi onaj nitro 480 ispod dva somiča i kvit. Ta 1060 je ko neki skupi bogalj,ak oces neš bolje uzmi 1070 i kvit.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran
XXX kaže...
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Ne pegla sve i prilično je ograničena kartica. Ako poželiš danas sutra ubiciti u komp još jednu RX 470 nemaš frke, nvidija je na svojoj 1060 to blokirala uz objašnjenje za ovce. Ako poželiš kupiti freesync monitor za male pare, nema problema. Nvidija je to za svoje ovce debelo naplaćuje. Znači to su dvije razlike u kojima debelo pušiš. Što se performasi tiče ovise od naslova do naslova i 1060 je starijim naslovima brža, u novim podjednaka ili zanemarivo brža au nekim sporija. A znamo da je vrijeme na strani AMD-a. Znaš i sam kako stari R9 390 a kako GRX 970 kada su nove igre u pitanju, a do nedavno su bile rame uz rame 

Ajmo bit ozbiljni i ostavit budalastine po strani 

Koja budala radi CFX sa dvije grafe nizeg ranga? da ne pricam kako jedan gtx 1070 opere dvije rx 480 i to sa debelo nizim temperaturama i manjim opterecenjem na proc i bez svih onih standardnih problema koji dolaze sa dvije grafe. 

Kao drugo, sta mislis da svako ko kupuje novu grafu kupuje i monitor? uostalom taj Freesync na 1080p ekranima nije ni potreban po meni.

A kao trece zasto si tvrdoglav ko magarac i guras glavu u pijesak ko noj na pokazane rezultate u kojima je sve vise nego kristalno jasno, a pogotovo u vezi vrama.

r9 390 cim je izasla je i u recenzijama i u snimkama na youtubeu bila bolja kartica. Ove godine je AMD debelo zakazo, prvo su se debelo posrali sa onim obecanjima o 200 dolara rx 480, a onda i performansama jer su reviewi na svim sajtovima na youtubeu katastrofa nasprama gtx 1060.

Velim rx 480 od 20 naslova gubi u njih 16 od 1060 i nema se sta raspravljat, a i OC potencijal im je bezveze kao i grijanje, prosjecan dobitak od overkloka 480ke je 2-3FPS-a, a sa 1060 dobijes 7-8.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 10:55 (Lucidius).
9 godina
protjeran
BOOMboy kaže...

Radije se kupi onaj nitro 480 ispod dva somiča i kvit. Ta 1060 je ko neki skupi bogalj,ak oces neš bolje uzmi 1070 i kvit.

Jesi ti gledao testove koje sam stavio, vram uopce nije presudan na toj grafi, to se vidi u 70 posto sluicajeva gdje je 1060 3GB jaca i od 470 i 480 bilo 1440p bilo 1080p

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Rekao si ostaviti budalaštine 

Kupuje onaj tko trenutno nema potrebe za boljim performansama od je dne 470/1060 sa sutra će imati pa doda još jednu RX 470, isli sada nije imao ili nije želio potrošiti više. Freesync nije potreban na 1080? Zašto? Potreban je na bilo kojoj rezoluciji, a pogotovo na ovim 21:9 1080 koji su izvrsni za gaming. Dalje mi se ni neda komentirati jer nemam vremena ai dosadio mi protiv vjetrenjača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Jesi ti gledao testove koje sam stavio, vram uopce nije presudan na toj grafi, to se vidi u 70 posto sluicajeva gdje je 1060 3GB jaca i od 470 i 480 bilo 1440p bilo 1080p

Ma da ubija ih sa 70% razlike, cijedi ih, žvače za doručak, razlike su tolike da stvarno ne kužim zakaj je amd uopče proizveo te šrotove.

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Rekao si ostaviti budalaštine 

Kupuje onaj tko trenutno nema potrebe za boljim performansama od je dne 470/1060 sa sutra će imati pa doda još jednu RX 470, isli sada nije imao ili nije želio potrošiti više. Freesync nije potreban na 1080? Zašto? Potreban je na bilo kojoj rezoluciji, a pogotovo na ovim 21:9 1080 koji su izvrsni za gaming. Dalje mi se ni neda komentirati jer nemam vremena ai dosadio mi protiv vjetrenjača.

Je je, bas ce neko za godinu-dvije kada mu pokisne rx 470 stavljati jos jednu takvu grafu u CFX pored novih i debelo jacih grafi iz nove serije koje ce za neveliku nadoplatu uz prodaju te 470ke ubijati taj CFX kako god okrenes. Uostalom cak i d ane kupujes novo opet bi ti bilo bolje uzeti nakon ofređenog vrmena polovni gtx 1070 za ispod 3000kn nego uzimati dodatnu rx 470 

Freesync nije na 1080p potreban jer tamo nema nekog screen tearinga, smanjis dvije postavke i sa gtx 1060 imas zakljucanih 60FPS.

9 godina
protjeran
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Ma da ubija ih sa 70% razlike, cijedi ih, žvače za doručak, razlike su tolike da stvarno ne kužim zakaj je amd uopče proizveo te šrotove.

Razlika je vidljiva i osjetna, nemoj sada izvoditi... imas testove gdje se sve vidi. Za 1760kn se uzima 1060 3GB i to je to.

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ove godine je AMD debelo zakazo, prvo su se debelo posrali sa onim obecanjima o 200 dolara rx 480

rx 480 229$

Problem su trgovci koji su gofna a realno ne mogu prodati ispod cijene 970/390 kartica jer se one ne bi prodavale (a imaju ih jos dosta)

Zato kazem treba se strpiti mjesec dva i bice ih po 200$ i kod nas (eur)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 11:09 (chaselol).
8 godina
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Razlika je vidljiva i osjetna, nemoj sada izvoditi... imas testove gdje se sve vidi. Za 1760kn se uzima 1060 3GB i to je to.

Testovi,testovi.... bla bla bla. A što se tiče tog čokljavca sa 3gb, baš me zanima koliko ce ih biti dostupno u linksu i po toj cijeni. Prognoziram da taj čokljavac nebu dugo bio dostupan i po toj cijeni. Uglavnom ako bacaš pare za 1060 bolje ih baci na 1060 3gb😂😂

9 godina
protjeran
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Testovi,testovi.... bla bla bla. A što se tiče tog čokljavca sa 3gb, baš me zanima koliko ce ih biti dostupno u linksu i po toj cijeni. Prognoziram da taj čokljavac nebu dugo bio dostupan i po toj cijeni. Uglavnom ako bacaš pare za 1060 bolje ih baci na 1060 3gb😂😂

Ti si nista vise nego tipican trol, u manjku argumenata pocinjes sa glupiranjem i spamanjem i samo remetis mir na temi. Sta ljudi gledaju nego testove prije kupnje, jedino glupe fanbojevske glave ne gledaju testove jer se u njihovim glavama vrte njihovi vandimenzinalni scenariji i nedosanjani snovi.

Uostalom kakve veze ima kolko ce bit dostupna, dok je dostupna po toj cijeni je debeli best buy, a bila bi i da se prodaje po 200-300kn vise, a ako nju nazivas cokljavom kakv si onda pridjev osmislio za AMD-ove perjanice, posto su dobro nasmarane od ovog mizernog 3GB modela 

8 godina
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Ti si nista vise nego tipican trol, u manjku argumenata pocinjes sa glupiranjem i spamanjem i samo remetis mir na temi. Sta ljudi gledaju nego testove prije kupnje, jedino glupe fanbojevske glave ne gledaju testove jer se u njihovim glavama vrte njihovi vandimenzinalni scenariji i nedosanjani snovi.

Uostalom kakve veze ima kolko ce bit dostupna, dok je dostupna po toj cijeni je debeli best buy, a bila bi i da se prodaje po 200-300kn vise, a ako nju nazivas cokljavom kakv si onda pridjev osmislio za AMD-ove perjanice, posto su dobro nasmarane od ovog mizernog 3GB modela 

Povlačim se iz ove rasprave kao pravi gospodin, nema unošenja nemira u ovako blaženu temu obogačenu blaženim riječnikom. Ali ti si definitivno u krivu.✌✌

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ima li gdje review od gigabytove rx 480 g1 jer vidim da su došle kod nas pa ne znam da li bi možda nju ili nitro uzeo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Opet glupa prepucavanja
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo i moje MSI RX480  8G Gaming.

Moj PC  
21 0 hvala 0
14 godina
Dragone kaže...

Evo i moje MSI RX480  8G Gaming.

Aj javi kak ti budu temperature ako nije problem.

twice the pride double the fall
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dragone 

asic quality? ajmo, kad već imaš daj sve detalje  dokle se kloka na stock freq itd... igrat ćeš se za tjedan dana kada istestiraš sve 

monetary revolution
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo temperatura nakon sat dva gejmanja Wot i War Thunder za sad.

Asic 74,4%

Ne planiram OC jer mi ne treba,prijašnju 7850 nisam taknuo sto se tice oc jer je bila tvornički overclockana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 11:55 (Dragone).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Lucidius kaže...

Gtx 1060 3bg je izvrsna ali ne pada mi napamet uzet baš zbog ta 3 gb jer u bf1 mi r9280X na high vuće do same granice 3gb, a mapa je sa najmanje detalja.Nek podignem samo nešto ide u stuter jer fali memorije.To je igra sadašnjice i ne želim da mi bilo koja igra sutra predstavlja radi toga problem.To je največi argument protiv nje i nemoj više o njoj jer je to otpadak koji nvidija želi uvalit kupcima pod ime gtx1060.Rx470 je meni naspram nje avion samo radi memorije.Slabija je samo 5% od rx480 i malim oc-om je stiže.

kradem mine iz minskog polja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice