AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

Al za 7 godina će rx 480 biti jača od gtx 1060...

Znas da nisam zelen niti crven no jedno pitanje.

Gdje je gtx 780, gtx 970 a gdje je r9 290

sve i jedan novi naslov radi bolje na r9 290 zar ne?

kod rx 480 nece u pitanje doci godine vec je pitanje dana tj. mjeseca

To je istina, jedini problem je sta se mozda 2 modela 290/390 kartica mogu koristiti ljeti...

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Tu je i besplatni freesync dok na legacy karticama tu opciju plaćaš i dodatnih 100$ 

Moj PC  
4 2 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

To je istina, jedini problem je sta se mozda 2 modela 290/390 kartica mogu koristiti ljeti...

A sta ces, npr ljudi sada mogu te kartice upgrejdat s nekim aftermarket hladnjakom ako zele naravno. Eto moja Sapphire Trix je super kartica sto se tice temperatura r9 290, takoder nitro je odlicna kod r9 390 no i kod jednih i drugih su msi modeli odlicni takoder a zapravo ti više od ta dva modela niti ne treba. Eventualno gigabyte ali sve do 80 stupnjeva je vise manje okey ako buka nije visoka

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Tu je i besplatni freesync dok na legacy karticama tu opciju plaćaš i dodatnih 100$ 

Eto, to je valjan razlog, sta jest jest... G-sync monitori su precijenjena katastrofa...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Eto, to je valjan razlog, sta jest jest... G-sync monitori su precijenjena katastrofa...

Nisu, sve dok ima kupaca. Dok je ovaca bit će i vune.

10 godina
odjavljen
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

290 je nerelevantna, isto kao i 780 jer su prestare, a i "ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko

Vezano za DX 12 i rx 480 - mnogi su se tu jako razocarali.

17 godina
ansha kaže...
XXX kaže...

okey preskup je ali nije katastrofa :)

gledam kolegu on si je uzeo aoc 24" gsync 144hz za 3 soma kn a ja sam uzeo 27" aoc 144 hz freesync za 2800 kn.

razlika je u  3" i 200 kn razlike u moju korist no nije baš da ti 27" i treba na 1080p zar ne?

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
 290 je nerelevantna, isto kao i 780 jer su prestare, a i "ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko

Kome je nerelevantna? Vlasnicima sigurno nije jer se zadnjih 3-4 godine igraju izvrsno na istoj...i dalje se igraju izvrsno na istoj...i sutra će se igrati izvrsno na istoj...čak i sad nakon što im je garancija istekla, i dalje se igraju izvrsno na istoj i to zamisli, na DX 12 i vulkan apiju, najnovijim mogućim novitetima. I kome je sad nerelevantna, tebi ili njima, LOL .

17 godina
Glavas_ZG kaže...
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

A tko se točno razočarao? Ti ili korisnik koji je kupio?

Mislim jasno do znanja je bilo receno da ce se mijenjati pefromanse po watu jel tako? Jesu li to napravili? Jesu.

Mogli su samo poraditi na boljim aftermarket hladnjacima i to je sve.

Meni je cisto zadovoljavacuje da danas mozes kupiti novu karticu jednake ili slicne sirove snage r9 290/r9 390 uz vise manje duplo manju potrosonju tj efikasnija je a ne samo to vec je dobijes za svega 2 soma kn dok su r9 290 i r9 390 modeli kostali 2800- 3300 i vise kn

15 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

To je amd kriv jer nije konkurencija nvidiji, nisu ljudi ovce nego trenutno jedino nvidija prodaje high-end gpu-ove a uz njih moras placat g-sync...  

17 godina
ansha kaže...
XXX kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

To je amd kriv jer nije konkurencija nvidiji, nisu ljudi ovce nego trenutno jedino nvidija prodaje high-end gpu-ove a uz njih moras placat g-sync...  

Malo teorije zavjera no reko bih da je prvenstveno krivica Nvidije ovo što se događa Amdu, tj. uvjeren sad da stoje razno razna shranja koja se dogadaju tj nvidija potplacuje okolo i postepeno unistava amd na taj nacin i samim time zele sve za sebe.. sve to smrdi na to vec odavno... bar meni.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Stoji, ali pričamo o 1% gamera po steam statistici koji kupuju high end kartice. Nije nešto zbog čega bi većina rezala vene.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ljudi ne kuže što se dogodilo s R9 290 vs GTX 780 pa misle da će se isto dogodit i s RX480 vs GTX1060. Neće se isto dogodit.. zato što se to već dogodilo, već imamo kvalitetne igre low-level api igre(hitman, doom, aots) koje koriste async compute, odnosno koje iskorištavaju Polaris praktički do maksimuma. I u takvim igrama RX480 bježi nekakvih 15%.. pa sad ovisi šta je kome bitnije, mala potrošnja/tišina ili 15-20% veći fps u idealnom slučaju.

Will this run on my 486?
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

okey preskup je ali nije katastrofa :)

gledam kolegu on si je uzeo aoc 24" gsync 144hz za 3 soma kn a ja sam uzeo 27" aoc 144 hz freesync za 2800 kn.

razlika je u  3" i 200 kn razlike u moju korist no nije baš da ti 27" i treba na 1080p zar ne?

A dobro ne idu nikako 24 i 27 monitori u isti kos, bitna je to razlika. Al sta je najgore, bez obzira na cijenu, niti jedan g-sync monitor me ne privlaci jer svi imaju svojih problema, quality control na asus-ima je za upucat nekoga...

16 godina
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

Sad je jača od nje i rx470 u dx12 , a ne budućnost,dx11 je završena priča.Meni nije jer ne prelazim na win10 i nije me briga ali to je tako.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

ja stvarno ne kuzim te fore gdje je sta?

koliko se vidi gtx 970 ubija perfomansama i tamo je gdje i treba biti, gtx 780 je oduvjek bila slabija od gtx 970/r9 290(gubi znacajno jedino u dx12+async naslovu) ! neki tu pricaju kao da samo amd donosi nekakav magicni upgrade kroz drivere u nekim naslovima...lol! stvarno se volite hvatati za slamke

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ljudi ne kuže što se dogodilo s R9 290 vs GTX 780 pa misle da će se isto dogodit i s RX480 vs GTX1060. Neće se isto dogodit.. zato što se to već dogodilo, već imamo kvalitetne igre low-level api igre(hitman, doom, aots) koje koriste async compute, odnosno koje iskorištavaju Polaris praktički do maksimuma. I u takvim igrama RX480 bježi nekakvih 15%.. pa sad ovisi šta je kome bitnije, mala potrošnja/tišina ili 15-20% veći fps u idealnom slučaju.

Ili niža početna cijena i freesync..još dva aduta prilikom odabira.

11 godina

Glavas_ZGStjepanj

Od 8GB 480 trenutno 1060 jeste prosjecno jaca da. Ja ne znam je li itko na ovoj temi rekao da nije u zadnjih 10 stranica, samo prepiranje..

480 je vec sada dobra konkurencija 1060, ne treba ni gledat buducnost. U nekim igrama je bolja, u nekim slabija, kako to drugacije opisati nego da je konkurentna. Kao sto rekoh, prosjecno trenutno vise gubi i zato se slazem da 480 8GB nije best buy, ali..

Fora je sto postoji i 4GB 480 i to za 20% manje cijene = 500kn ili precizno 17,5" od najjeftinije Pheonix 1060 6GB = 400kn. 4GB 480 jedva da je ista slabija od 8GB 480, a iznimke su nabijanje MSAA u igrama kao AC:Syndicate (Hypermode u ME:Catalyst je rjesen Patchom). To je pravi best buy po meni pa makar Nitro 480 nije vrhunski model, ali je dovoljno dobar, to je ono bitno. Naravno da hardver entuzijasti kao pol ovog foruma nece gledat tu grafu, nist cudno. Do sad jos nisam vidio da je itko kupio Nitro 480 pa rekao da ga jako smeta buka. Svi koji se zale su oni koji ju nemaju. Jos jednom ponavljam, broj rpm na nekoj komponenti s ventilatorom ne mora uvijek znaciti isto, zato i postoje razlicite vrste lopatica i vrste lezajeva.

Da, 1060 je dosta efikasnija od 480, pogotovo pod full loadom, sto bi trebao znati svatko tko bira grafu u tom rangu. Tko zeli cim hladniju i efikasniju grafu nema kaj nego 1060 ili 470 ili polovna 970.

Za kraj tu je FreeSync monitor, mozda najveci adut 470 i 480, ali nije tolko relevantan za nekog tko vec ima dobar monitor. Zasto najveci adut, zato sto imas bolji dozivljaj igranja. Znam da nije relevantno za one koji tokom igranja svako malo gledaju fps counter.

10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedan update vezan za Sapphire RX 480 Nitro+OC 8GB GDDR5, igrao GTA V s najjačim postavkama, znači sve što može ide na ultra odnosno very high, u igrici nema nikakvih trzanja a kamoli štekanja, temperatura ide do maksimalnih 59°C, to me veoma veoma iznenadilo

Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...

Stoji, ali pričamo o 1% gamera po steam statistici koji kupuju high end kartice. Nije nešto zbog čega bi većina rezala vene.

Mozda mal postotak od ukupnog broja, al ogroman udio u prihodima. Jel bi radje prodao 10,000 kartica i zaradio 10 na svakoj ili 1,000 komada i zaradio 200 na svakoj?

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
toxic kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

ja stvarno ne kuzim te fore gdje je sta?

koliko se vidi gtx 970 ubija perfomansama i tamo je gdje i treba biti, gtx 780 je oduvjek bila slabija od gtx 970/r9 290(gubi znacajno jedino u dx12+async naslovu) ! neki tu pricaju kao da samo amd donosi nekakav magicni upgrade kroz drivere u nekim naslovima...lol! stvarno se volite hvatati za slamke

Ja isto ne kontam ljude koji govore o porastu performasni uz drivere. Ok može doći do porasta performasni u nekim naslovima ali to nije skok koji je vrijedan spomena. Pa upgrade drivera nije isto kao i kupnja bolje kartice. Ako je kartica spora i loša nikakvi driveri je neće natjerati da radi bolje, niti će se manje grijati niti će vam davati više FPS-a (da +/- par FPS-a) ali opet to nije ništa.

17 godina
odjavljen
playjob kaže...

Evo jedan update vezan za Sapphire RX 480 Nitro+OC 8GB GDDR5, igrao GTA V s najjačim postavkama, znači sve što može ide na ultra odnosno very high, u igrici nema nikakvih trzanja a kamoli štekanja, temperatura ide do maksimalnih 59°C, to me veoma veoma iznenadilo

Kak možeš izdržati toliku temperaturu? Susjedi to prežive ili imaš demonstracije ispred kuće?

17 godina
neaktivan
playjob kaže...

Na 1080 rezoluciji s tim procesorom? Imaš neki SS, koliki ti je FPS?

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da ce rx 470 kod nas biti jako popularna. 🏆

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da je sad stvarno dosta s usporedbama. Zachatali ste temu na 3 stranice. Neko vrijeme je OK, ali se samo svađate i nema konstruktivne diskusije. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Glavas_ZG kaže...

"ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko

10-15% u korsit GTX 1060 u dx11 naslovima u odnosu na RX 480 je vrijedno spomena i stalnog svađanja...

U nekom drugom slučaju 10-15% nije vrijedno spomena?

Meh...

13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Ovo vec postaje SF forum, staviti 290 i 780 u istu klasu i recenicu danas pa to moze samo najveci laik ili zagrizeni fanboy koji se ne moze pomiriti sa situacijom da ima skup potiskivac papira u poredjenju sa 290 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

10-15% u korsit GTX 1060 u dx11 naslovima u odnosu na RX 480 je vrijedno spomena i stalnog svađanja...

Meh...

10% na 60fps je 6 fps - jako bitno

chaselol kaže...

Ovo vec postaje SF forum, staviti 290 i 780 u istu klasu i recenicu danas pa to moze samo najveci laik ili zagrizeni fanboy koji se ne moze pomiriti sa situacijom da ima skup potiskivac papira u poredjenju sa 290 

Pa naravno da nisu u istoj klasi, 290 ne možeš prodati za 1300kn a 770 možeš, gtx 780 je klasu iznad.

15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
doktor1 kaže...

Meh...

10% na 60fps je 6 fps - jako bitno

chaselol kaže...

Pa naravno da nisu u istoj klasi, 290 ne možeš prodati za 1300kn a 770 možeš, gtx 780 je klasu iznad.

Pa zapravo je jako bitno dal fps pada do 60 ili do 54, u drugom slucaju nemam vsync...

9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo sam dalje testirao grafičku (sapphire rx 470 nitro) jer su mi rezultati što se tiče hlađenja bili nekonzistentni. Probao sam i silent bios i opravdao je svoj naziv, grafička je nečujna a temperature ne idu preko 70c...klok je smanjen a 1260 na 1206, ali ne osjeti se značajna razlika u igrama. Kad su ventilatori na automatic (oba biosa) dobio bi redovito različite rezultate, nekad niže sa većim okretajima a nekad obrnuto, pa sam odlučio probati sa fiksnim okretajima na 40% i 35% za silent bios. Slike su nakon igranja witchera makar pola sata za svaki bios. U normalnom biosu sam morao povisiti power limit za 10% jer nije držao stabilan klok, a mislim da je temperatura tolika jer je napon previsok za ovu frekvenciju pogotovo kad se usporedi na kojem naponu grafička radi u silent biosu. Uglavnom, silent bios je održava nečujnom i na automatski postavljenim ventilatori iako iznimno nekad povisi okretaje ali onda i grafička ne prelazi 60c. Kad se tako postavi nije daleko od msi i asus verzije jer imaju manji klok i memorije i samog čipa, a asus koliko sam vidio po recenzijama ima dosta problema sa održavanjem stabilne frekvencije..vjerojatno i zbog 6pin konektora.

EDIT: Evo upravo igram witchera i temperatura je na 59c na normalnom biosu, ali su se ventilatori zavrtili na 57% što je oko 2100 okretaja a to je već malo glasno. Uglavnom, bilo bi poželjno postaviti ventove na fiksne okretaje za vrijeme igre pa se mogu postići i pristojne temperature, a da zvuk ne ometa igranje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 17:52 (roxas).

10 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice