AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
XXX kaže...
JozoBozo121 kaže...
XXX kaže...

Za godinu dana bu legacy.

Daj mi molim te objasni sto to znaci legacy? Jel ce možda imat manje FPS-a? Jel ce izgubit jezgre? Jel ce se smanjit clockspeed? Koji k mi znaci jel legacy ili current ako kartica ima performanse aviona. Molim te objasni mi jer vidim da stalno to spominješ ali ne vidim da se itko drugi osim AMD fanboya žali na tako nešto.

To ti je ovo, GTX 970 podjednaka sa R9 380X 

ha ha ha

Po toj vašoj glupoj logici koja se temelji na igri koja favorizira jednu stranu ispada da je GTX 960 brža kartica od 3/290X a negdje taman su u rangu sa gtx 770.

ha ha ha 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 8:00 (dad0r).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne to je shitworks nasov koji na svakom zavoju ima jednu nvidia reklamu. Nitko više taj naslov ni ne koristi za bilo kakav argument niti kao benchmark. Ovo što sam ja linkao ne koči namjerno ništa nego koristi puni potencijal.

Moj PC  
4 3 hvala 0
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Joj, uletim u kuhinju a mačak spava u djetetovom zelenom stolcu. Neeee, zar i ti sine brute! 

Moj PC  
3 2 hvala 0
8 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...

chaselol tu karticu ne bi uzeo da ti meni das 1000kn.

Odbiti 380X i 1000kn za 970. Fanbojizam detected.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Ja imam Nitro 480 i ne prelazi mi 75 stupnjeva na tvorničkim postavkama. Ventovi uglavnom drže na 1900 okretaja, dođu ponekad do 2100. Tu se ventovi već čuju, ali mislim da to velikoj većini ljudi neće smetati ako ne drže kantu kraj glave.

Jesi probao da undervoltas grafu, da joj malo smanjis napon jer koliko vidim sve ali bas sve idu dole i to osjetno, sto im u nekim slucajevima cak i da boost performansi  a naravno da temperature idu dole.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@JozoBozo121; bitno je da si ti otvorio Polaris temu, ali nikad ne propustis priliku $rati pa AMD grafama.

Meni vecina tvojih postova izgleda kao neuspjeli pokusaj objektivnosti, uglavnom cudno.

Nemam nista protiv tebe, ali u ovoj temi si cesto negativac, to nije potrebno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Kao što je netko napisao, padom cijena poraste hejt 

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo malo usporedbe 470/970, nisam stigao istetstirati nešto preveć ali, kako stvari stoje na jučerašnji dan, još uvijek bi rađe igrao na 970, trenutno jedinu prednost rx470 nitro, naspram strix 970 vidim u nešto hladnijim vrm-ovima, koji me kod strixa opako nerviraju, što se budućnosti tiče vidjet ćemo kud to vodi, samo da se ne ponovi priča kao sa fx-ovima...

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

@Checola

Zasto hate-as? Kakva vrazja 970-ka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne kužim sobzirom da je GTX 970 400 kn skuplja od RX 470. Za tu lovu ubodem neki 256 gb ssd i imam aktualnu karticu. No brainer. I da bolja je u novim naslovima i to na DX11 a na DX 12 me strah i pomisliti.

hi hi hi

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ajmo malo zažmirit na fanboyske oči, izbacit iz računice aos (kojeg sumnjam da će itko igrati) i forsirati deus ex (podsjeća me na onaj video multitaskinga za Fx-a), i pogledati malo trenutne naslove i sintetiku.... 970 je još uvijek u prednosti (ne gledajući cijenu, jasno je da je trenuno 470 no brainer), što ne znači da možda ne bude obratno, iako bmk, imam obje pa navijam za oba tabora

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 10:52 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Danas naručio nitro 480 4gb u futuri, konačno će i proc prodisati sa novom grafom 

javim dojmove kad stigne...

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Checola kaže...

ajmo malo zažmirit na fanboyske oči, izbacit iz računice aos (kojeg sumnjam da će itko igrati) i forsirati deus ex (podsjeća me na onaj video multitaskinga za Fx-a), i pogledati malo trenutne naslove i sintetiku.... 970 je još uvijek u prednosti (ne gledajući cijenu, jasno je da je trenuno 470 no brainer), što ne znači da možda ne bude obratno, iako bmk, imam obje pa navijam za oba tabora

Da ajmo ne gledati cijenu, to je skroz nebitno...bitno je ne gledati kroz fanbojevske oči 

13 godina
XXX kaže...
Checola kaže...

Da ajmo ne gledati cijenu, to je skroz nebitno...bitno je ne gledati kroz fanbojevske oči 

što ti nije jasno, imam 970 od prije, sad sam uzel još jednu konfu sa rx470 (jer je jelte no brainer) i napravio direktnu usporedbu sintetike i nekih igara, ne ulazeći u cijenu.

BTW. koštale su podjednako 970 na kraju imala i nešto dužu garu (rabljena sa još 2,5 godine gare vs. nova sa 2 god. gare)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 11:22 (Checola).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

S time da se polovna gtx 970 s garancijom nađe za 1500 kn ali je glupo kupiti jer je i r9 290 i r9 390 gaze a imaju više manje istu cijenu.

Moj PC  
3 1 hvala 0
8 godina
XXX kaže...
Checola kaže...

Tolko ih je AMD ubio u pojam cijenama, pa trkeljaju iz zlobe.😇😇

13 godina
BOOMboy kaže...
XXX kaže...
Checola kaže...

ne vidim da imaš niti jednu niti drugu? trkeljaš zato što si čuo od frendova frenda ili si pročital negdje na netu, ili možda na plotu....

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vidim na nabavi da je Msi verzija 480 raspoloživa. A šta je sa Asusom? Kako se Asus nosi s bukom i grijanjem u usporedbi sa Msi verzijom, da li je netko guglao? I kad će kod nas?

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Checola kaže...
BOOMboy kaže...
XXX kaže...
Checola kaže...

ne vidim da imaš niti jednu niti drugu? trkeljaš zato što si čuo od frendova frenda ili si pročital negdje na netu, ili možda na plotu....

Aha znači moraš imat da bi pisao hmmm. Vidim da tu svi imaju obje. Eto, čista zloba.😇😇✌✌💖

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Domdom32 kaže...

Ja imam Nitro 480 i ne prelazi mi 75 stupnjeva na tvorničkim postavkama. Ventovi uglavnom drže na 1900 okretaja, dođu ponekad do 2100. Tu se ventovi već čuju, ali mislim da to velikoj većini ljudi neće smetati ako ne drže kantu kraj glave.

Ovo je katastrofa, moja bivsa MSI r9 390 gaming se grijala oko 73-74 stupnja na 1600RPM-a i to overklokana na 1150MHz, a imala je za 100w veci TDP 

Izgleda da je i ove godine MSI među rijetkima koji je napravio dobro hlađenje za radeonke, ako ne i jedini... 

EDIT:

Da ne pricam o tome kako je 1900RPM glasno ko uragan a gdje tek 2100RPM, i to za grafu na stocku 

Ma ko tri uragana, tornado, mačka u tjeranju i tomos bez auspuha... Ne kužim fakat čemu ove pjesničke figure, samo zajebavate ljude. Kad sam kupovao karticu, bilo me je strah da ću cijelu kuću probudit kad upalim Minesweepera.

Prosječnom čovjeku taj zvuk neće smetati ako drži kantu pod stolom, ili ne daj bože koristi slušalice. Nije nečujno, ali nije bome ni uragan. Dosad sam imao HD7870 koju stvarno u životu nisam čuo, i nije mi se raspao svijet sad kad imam nešto glasniju grafu.

Ne kažem da ne postoje bolji i tiši modeli, ali budimo malo realni.

chaselol kaže...
Domdom32 kaže...

Jesi probao da undervoltas grafu, da joj malo smanjis napon jer koliko vidim sve ali bas sve idu dole i to osjetno, sto im u nekim slucajevima cak i da boost performansi  a naravno da temperature idu dole.

Nisam je još pokušavao undervoltati jer imam dosta posla, ali u planu mi je.

10 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

Aha znači moraš imat da bi pisao hmmm. Vidim da tu svi imaju obje. Eto, čista zloba.😇😇✌✌💖

Naj više pišu AMD fanboysi koji niti nemaju RX karticu ...

Kad im pogledaš pc svi mahom imaju 5 godina stare, rebrandirane i primenovane 7970 i 7950 ...

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dakle za pisat u Polaris temi moraš imat RX 4xx karticu koju obavezno moraš kupit u gotovini jer se drugo ne računa i ni slučajno nesmiješ reći da tebi moguća buka i potrošnja te temperatura nisu bitni jer ispadaš fanboj itd...

Jebeno...

Moj PC  
11 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
BOOMboy kaže...

Naj više pišu AMD fanboysi koji niti nemaju RX karticu ...

Kad im pogledaš pc svi mahom imaju 5 godina stare, rebrandirane i primenovane 7970 i 7950 ...

tako ce i ostati, kao i vecina problema s amd-om, zagrijavanje i potrosnja zali boze naspram nvidie kao i prodajni rezultati(81% trzista drzi nvidija), jos malo i gpu odjel od amd-a ce biti statisticka pogreska, jer veci dio od 19% sto ga imaju su sve od reda pobrali mineri, zato si je niti nemozete kupiti, no do sljedeceg proljeca ili do znacajnog pada te valute budete ih kupovali po iznimno povoljnim cijenama na njuskalu, naravno sve od reda ce biti toliko super razradene od silnog 0-24 rada! bit ce posla s reklamacijama ko blata sve pohvale amd-u!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 13:38 (Stjepanj).
13 godina
doktor1 kaže...

Dakle za pisat u Polaris temi moraš imat RX 4xx karticu koju obavezno moraš kupit u gotovini jer se drugo ne računa i ni slučajno nesmiješ reći da tebi moguća buka i potrošnja te temperatura nisu bitni jer ispadaš fanboj itd...

Jebeno...

ne nužno, samo se takvi teško mire sa činjenicama....

10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Poanta mog posta je da o vrhunskim performansama i nečujnosti tih kartica naj više serucka ekipa koja ih niti nema, a nemaju ih iz razloga jer im kupnja tih ''vrhunskih kartica'' ne predstavlja nikakav upgrade u odnosu na njihove pet godina stare preimenovane 7970 grafe. Toliko o tome koliko su vrhunske ove RX kartice, očito je da su svi RX modeli 480 fail osim MSI kojeg se ne može kupit.

1 2 hvala 0
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
...no do sljedeceg proljeca ili do znacajnog pada te valute budete ih kupovali po iznimno povoljnim cijenama na njuskalu, naravno sve od reda ce biti toliko super razradene od silnog 0-24 rada! bit ce posla s reklamacijama ko blata sve pohvale amd-u!lp

o čemu ti,

pa to su sve kartice koje su ''jako malo korištene u zadnje vrijeme za povremeni gaming'' a uglavnom za gledanje serija i surfanje.

jel se ne sjećaš svih onih silnih r9 280x koje su po oglasima uglavnom glasile kao kartice na kojima su se uglavnom gledale serije Game of thrones, jako očuvane i sl.

13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Poanta mog posta je da o vrhunskim performansama i nečujnosti tih kartica naj više serucka ekipa koja ih niti nema, a nemaju ih iz razloga jer im kupnja tih ''vrhunskih kartica'' ne predstavlja nikakav upgrade u odnosu na njihove pet godina stare preimenovane 7970 grafe. Toliko o tome koliko su vrhunske ove RX kartice, očito je da su svi RX modeli 480 fail osim MSI kojeg se ne može kupit.

dobili isto sranje u drugom pakovanju, ali nazalost nista bolje jos od hd serije! "mineri" su jedino profitirali i to na nesto manjem racunu za struju! neznam kako nvidija jos nije ubacila nesto da se i s njihovim grafama moze isplativo rudariti, amd bi propao sljedeci dandeprimirajuce!

ma nakupovao sam se 7970 i 280x da neznam broja...vecina ih je bila koristena za rudarenje! povijest se ponavlja a pokvarenih i razvaljenih radi toga da ne pricam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 13:52 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Poanta tvog posta je da sereš isto koliko seru oni koji tvrde da su one najsavršenije na svijetu, i da isto kao i oni nemaš tu grafičku pa da sad možeš bacati neke mudrosti.

Kako možeš reći da ne predstavljaju upgrade? Otkud ti taj podatak? Meni se FPS doslovno udvostručio u usporedbi sa 7870.

10 godina
odjavljen
Domdom32 kaže...

Poanta tvog posta je da sereš isto koliko seru oni koji tvrde da su one najsavršenije na svijetu, i da isto kao i oni nemaš tu grafičku pa da sad možeš bacati neke mudrosti.

Kako možeš reći da ne predstavljaju upgrade? Otkud ti taj podatak? Meni se FPS doslovno udvostručio u usporedbi sa 7870.

Nisam mislio na tebe kad sam govoorio o upgradeu al evo potvrđuješ moju poantu, govorio sam o ovima koji imaju 7970=380, ako se tebi udvostručio FPS sa 7870 dakle došao si na razinu 7970 sa ''velikim upgradeom'' ...

13 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

ma tko bi rekao velis udvostrucio?  7870 ne vrijedi 600kn a za rx 480 si morao nadoplatiti jos koliko? min 1500kn

Prince-Arthas disi protjerani? ja fanboy? to kad nemas argumenata onda pises ovakve bedastoce? radeon grafi ti nebus u cijelom svom zivotu vidio koliko sam ih ja imao u samo 2g... hvala bogu do brojki i rezultata na internetu nije problem doci!

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:04 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice