AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
The_Fichek kaže...

BOOMboy

Znas li o kojoj uopce 980Ti pricamo i za kolko para?

Pa vjerovatno o nekom smeču.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne vjerujem da postoji smece od 980ti, a ako postoji, ne pricaju valjda o tome.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pa ne, ne baš. Pogledaj malo prošle postove pa možda skužiš o čemu je riječ. Inače, piše se smeće.

8 godina
metallic kaže...

Ne vjerujem da postoji smece od 980ti, a ako postoji, ne pricaju valjda o tome.

Znam da nije smece al nemre se uspoređivat sa rx 470,480 i 1060 cijenom. Osim neš rabljeno.

8 godina
The_Fichek kaže...

Pa ne, ne baš. Pogledaj malo prošle postove pa možda skužiš o čemu je riječ. Inače, piše se smeće.

Ma daj lol😂😂😂😂😂😂😂😂😂😉

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nažalost nema se love za neku promjenu na i5, imao sam 3570k pa sam prodao zaključivši da mi je nepotreban i uzeo FX 6300 tako da ništa od prelaska na Intel do daljnjeg, eventualno prelazak na jaći CPU od AMD-a npr 8300 u skorijoj budučnosti jbg.

Problem je što nisam ispravio promjenu u profilu i sad imam trenutno Sapphire R9 270 dakle prelazak na jaću grafu bi bio jedini izbor za nadogradnju ove godine.Nepatim toliko od performansi i da baš sve mora biti na max.

A upucati cca 350ojra na grafu koju neću iskoristiti i onda ju za 1god. prodati i izgubiti pola(ako i toliko dobijem s obzirom na takmičenje crvenih i zelenih) jbg. nemoš to pratiti nažalost financijski.Do prije 3-4god još sam pratio kako tako ali danas

više nemogu.Kupim ponešto od hardvera svake godine ali ovo što se tiće grafa je "bolesno" svake godine nova jbg.Nisam ni otplatio staru već kupi novu i tako u krug.To ispada porez na "panglu" s obzirom da se odigra 4-5 igara godišnje jbg.

Ima tih GTX modela na njušci jbg. ako su tako dobre što se prodaju stare cca 1god. jbg to je ipak naj klasa u svoje vrijeme i ljudi sigurno koji su to kupili neidu na ništa ispod gtx 1070/80 dakle nadogradnja, a još uvijek je ta grafa zvijer i bit će sigurno još 1-2god te tjerati sve što izađe ako ne na max. onda barem na "high-very high" što za FHD rezu nepretstavlja problem ali i da bi se nju tjeralo treba barem dobar i7 jbg. ili i5 4680K naclockan i sa dobrom mbo eto ti 4.000+krznaša i sve onda ode n nebesa.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 15:23 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Evo baburaz, o ovom pričamo: 

https://www.alzashop.com/gigabyte-gtx-980-ti-windforce-3x-gaming-six-gigabytes-d2921645.htm?o=3

https://www.alzashop.com/asus-strix-gtx980ti-dc3-6gd5-gaming-d3025054.htm?o=4

Nemoj bit hater ni fanboy. Svaki hardver je lijep, a te grafe su trenutno vrlo primamljive, oko 20% veca cijena od 1060 6GB i 480 8GB za oko 40% vece perf.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 15:20 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, super grafa za dobru cijenu jedino šteta kaj je legacy. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ta Giga 980Ti radi na 1340MHz i u najgorem slučaju(doom) je brža od RX480 8GB za 30%, a u najboljem slučaju preko 70%(AC Syndicate), tako da svakako vrijedi tih 20% više love, ako računamo da su RX480 oko 2500kn.

Dakle zasad RX470 4GB i te 980Ti totalno razvaljuju po pitanju uloženo dobiveno..

Will this run on my 486?
Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
odjavljen
Smille kaže...

Nažalost nema se love za neku promjenu na i5, imao sam 3570k pa sam prodao zaključivši da mi je nepotreban i uzeo FX 6300 tako da ništa od prelaska na Intel do daljnjeg, eventualno prelazak na jaći CPU od AMD-a npr 8300 u skorijoj budučnosti jbg.

Problem je što nisam ispravio promjenu u profilu i sad imam trenutno Sapphire R9 270 dakle prelazak na jaću grafu bi bio jedini izbor za nadogradnju ove godine.Nepatim toliko od performansi i da baš sve mora biti na max.

A upucati cca 350ojra na grafu koju neću iskoristiti i onda ju za 1god. prodati i izgubiti pola(ako i toliko dobijem s obzirom na takmičenje crvenih i zelenih) jbg. nemoš to pratiti nažalost financijski.Do prije 3-4god još sam pratio kako tako ali danas

više nemogu.Kupim ponešto od hardvera svake godine ali ovo što se tiće grafa je "bolesno" svake godine nova jbg.Nisam ni otplatio staru već kupi novu i tako u krug.To ispada porez na "panglu" s obzirom da se odigra 4-5 igara godišnje jbg.

Ima tih GTX modela na njušci jbg. ako su tako dobre što se prodaju stare cca 1god. jbg to je ipak naj klasa u svoje vrijeme i ljudi sigurno koji su to kupili neidu na ništa ispod gtx 1070/80 dakle nadogradnja, a još uvijek je ta grafa zvijer i bit će sigurno još 1-2god te tjerati sve što izađe ako ne na max. onda barem na "high-very high" što za FHD rezu nepretstavlja problem ali i da bi se nju tjeralo treba barem dobar i7 jbg. ili i5 4680K naclockan i sa dobrom mbo eto ti 4.000+krznaša i sve onda ode n nebesa.....

ma kakav prelazak na mrtvi injtel pokraj ove ploče, uzmi polovni FX 83xx za 800kn i cooler za 200, digni ga na 4.4ghz ili slično i onda pikiraj grafičku koju hoćeš sve do GTX 1070, GTX 980ti.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

S obziron na trenutni izlazak i zelenih i crvenih jbg. te 470/80 i gtx 1060 modela koji su najprihvatljiviji cijenom mnogima treba izabrati što bolju opciju s obzirom na potrebe/mogučnosti dakako financijske uz poneko odricanje glede igranja jer onaj tko ima "love/keša"  to neće ni pogledati ode na high-end modele 1070/80, a sad ste ubacili i stariji model GTX 980Ti kao i R9 Fury koji su s obzirom na cijenu dakako prihvatljivi tko treba i tko si može tako što priuštiti su još odlićni i nije promašaj uzeti te modele i bit će ih tko će se odlučiti na taj izbor jer ipak ostaju u domeni high-enda dakako ako i ostali hardwer to može gurati jer ćemu te grafe nekome sa FX 6300/50 ili i3 procesorima dakako nepotreban trošak, a planovi možebitne nadogradnje jbg. tko može ćekati 6-12mj. da ustabili komp do te mjere da će biti zadovoljan(malo ih je da tako razmišljaju) što potvrđuju forumi i njuškalo.Kad izađe novi hardwer stari na tržnjak i udri po novom i slatke brige glede kupovine i osiromašeni budžet/novčanici....... Tako iz godine u godinu jbg.

Osobno nisam fan ni jednih ni drugih jest da mi je lakše kupiti ATI ali samo radi popularnijih/nižih cijena koje su mi dostupne, a ne iz favoriziranja inih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

A to znači točno što?

8 godina
Smille kaže...

S obziron na trenutni izlazak i zelenih i crvenih jbg. te 470/80 i gtx 1060 modela koji su najprihvatljiviji cijenom mnogima treba izabrati što bolju opciju s obzirom na potrebe/mogučnosti dakako financijske uz poneko odricanje glede igranja jer onaj tko ima "love/keša"  to neće ni pogledati ode na high-end modele 1070/80, a sad ste ubacili i stariji model GTX 980Ti kao i R9 Fury koji su s obzirom na cijenu dakako prihvatljivi tko treba i tko si može tako što priuštiti su još odlićni i nije promašaj uzeti te modele i bit će ih tko će se odlučiti na taj izbor jer ipak ostaju u domeni high-enda dakako ako i ostali hardwer to može gurati jer ćemu te grafe nekome sa FX 6300/50 ili i3 procesorima dakako nepotreban trošak, a planovi možebitne nadogradnje jbg. tko može ćekati 6-12mj. da ustabili komp do te mjere da će biti zadovoljan(malo ih je da tako razmišljaju) što potvrđuju forumi i njuškalo.Kad izađe novi hardwer stari na tržnjak i udri po novom i slatke brige glede kupovine i osiromašeni budžet/novčanici....... Tako iz godine u godinu jbg.

Osobno nisam fan ni jednih ni drugih jest da mi je lakše kupiti ATI ali samo radi popularnijih/nižih cijena koje su mi dostupne, a ne iz favoriziranja inih.

Slažem se totalno!

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
XXX kaže...

A to znači točno što?

Da ce za godinu dana biti gdje je i 780ti sad. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
Tonči kaže...
XXX kaže...

A to znači točno što?

Da ce za godinu dana biti gdje je i 780ti sad. 

sta je je. ova r9 290 traje i traje i vrijeme je uopce ne gazi da pace...

8 godina
TheDarkSide kaže...
BOOMboy kaže...

Nisu svi tu tatini i mamini sineki da imaju toliko para!

Ako mislis na mene, ne financira mene nitko, a i ja sam takorec tata :) Posao, pametni raspored novca i uvijek ce se imat sastrane za dosta stvari, samo to vecina danas ne kuzi :)

Nisam mislil na tebe. Ja cu kao otac svojoj dijeci pokušat objasnit da hitanje love na skupe grafulje je idiotizam. A da se pristojno igraju igrice na 1080p rezoluciji na midium high detaljima za mnogo manje novaca. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 16:39 (BOOMboy).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Evo baburaz, o ovom pričamo: 

https://www.alzashop.com/gigabyte-gtx-980-ti-windforce-3x-gaming-six-gigabytes-d2921645.htm?o=3

https://www.alzashop.com/asus-strix-gtx980ti-dc3-6gd5-gaming-d3025054.htm?o=4

Nemoj bit hater ni fanboy. Svaki hardver je lijep, a te grafe su trenutno vrlo primamljive, oko 20% veca cijena od 1060 6GB i 480 8GB za oko 40% vece perf.

zato i ne treba placati 480ke vise od 250eur

p.s. kad ce ovo biti 400EUR u EU vise.... 

Onda bi bio no-brainer

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

A to znači točno što?

Pitaj nvidiju, oni su je tamo smjestili, očito imaju neki razlog.

11 godina

Mislim da je Sapphire Nitro jedna jedina neref. 480 4GB po 250 eura u Njemačkoj..  Ista u Alzi sa dostavom košta 2050kn. Ostale 480 nisu tolko primamljive kada se uračuna dostava..

Kolko znam, Fury X je na razini ili nešto slabija od 980Ti, tako da nebi baš bio no-brainer..

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Mislim da je Sapphire Nitro jedna jedina neref. 480 4GB po 250 eura u Njemačkoj..  Ista u Alzi sa dostavom košta 2050kn. Ostale 480 nisu tolko primamljive kada se uračuna dostava..

Kolko znam, Fury X je na razini ili nešto slabija od 980Ti, tako da nebi baš bio no-brainer..

Kako ne kuzis, treba biti no-brainer za uzet Fury pored custom 980Ti za iste pare 

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Vodeno hladjenje +DX12 vs vazduh + DX11

Da, no brainer 

Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
TheDarkSide kaže...

FX 8320 i MIS RX 480 Gaming X 8 gb nebi trebalo bit problema...ako i bude lako se ode na jos jaci proc..zadnji od 8000 ili na 9000 seriju...

Cudi me da ti ansha nije rekao da nije MIS nego MSI i da je i sve ostalo sto si rekao cista glupost..i da je lakse izmjeniti kompletnu platformu nego nadogradit proc kojeg ionako cekaju bolja vremena i nije bas rx 480 rpd da ce mu 10k kuna investicije pasti u vjetar zbog bottlenecka

9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
BalkanUSrcu kaže...
 Ako se ne varam poštarina im je besplatna

poštarina im je besplatna za kupnje iznad 299 eura, samo da znaš

ja sam kupio hrpu stvari u vrijeme dok je besplatna dostava bila za sve izna 100 eura, ali jbga kasnije su digli na 199, a nedavno na 299 eura

Da, evo sad vidim da je poštarina 5.90 eura s tim da imam kupon s 5 eura popusta što me na kraju ispadne 263.90 eura ili 1977 kn. Mislim da je to najjeftinija nereferentna 480-tka koju sam uspio naći 

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

A to znači točno što?

To znači da nove igre neće radit na Maxwellu, tim više što je Maxwell potpuno različita arhitektura od Pascala. I nema veze što će kod DX12 igara "podrška preko drivera" biti praktički nebitna.

Evo vjerojatno najbolji primjer moderne igre koja koristi sve čari low-level APIja, od async computea pa do shader intrinsic funkcija, i jasno se vidi kako tu prava DX12 grafa(RX480) razvaljuje jednu umirovljenu legacy nvidijiu (GTX980). 

Will this run on my 486?
15 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

A to znači točno što?

To znači da nove igre neće radit na Maxwellu, tim više što je Maxwell potpuno različita arhitektura od Pascala. I nema veze što će kod DX12 igara "podrška preko drivera" biti praktički nebitna.

Evo vjerojatno najbolji primjer moderne igre koja koristi sve čari low-level APIja, od async computea pa do shader intrinsic funkcija, i jasno se vidi kako tu prava DX12 grafa(RX480) razvaljuje jednu umirovljenu legacy nvidijiu (GTX980). 

1 fps razlike?

10 godina
neaktivan

Razumiješ li ti čemu sluzi API poput DX11 ili DX12? Tome da se ne treba posebno optimizirati igra za svaku arhitekturu, nece ništa raditi slabije na Maxwellu u budućnosti nego radi sada. Ali ce doći igre bolje grafike i naravno da ce starija serija prirodno biti sporija od nove.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Covjek je sarkastican naravno...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislio je na TI a ne na običnu  ? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 19:13 (anarky1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nekome tko komp koristi samo zato da bi se zabavio(švrljanje po netu i poneka igra) i ubio vrijeme se sigurno neisplati dati za to zadovoljstvo 10tk+ dakako nije da nebi volio ali stvarnost je za nas umirovljenike ne baš sjajna

Netko je spomenio more bio i ubio 15dana, malo više potrošio i sad fali za grafu jbg. zadovoljstvo se plaća dakako ali bi ipak htjeo i pristojno se igrati pa zato tražim neku zamjenu i svoju R9 270 umirovio, tako da j max. 300ojra cijena koju sam spreman platiti

jer to je baš onoliko koliko mi treba, da zadovolji moje prohtjeve za igrom.Razlika od 5-10% mi neznaći ništa, ali cijena je najbitniji faktor te da za navedeno dobijem što bolje mogu.Nisam prezahtjevan bitno je da sve radi pristojno, a ne kao sad trenutno Stalker gdje se nađu mjesta na kojima grafa uredno stane na 3-4sek pa onda krene dalje dakako sve postavke su prilagođene istoj, ali igra očito traži više...... i zato se traži zamjena.

Hvala svima na savjetima i prijedlozima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...
TheDarkSide kaže...

FX 8320 i MIS RX 480 Gaming X 8 gb nebi trebalo bit problema...ako i bude lako se ode na jos jaci proc..zadnji od 8000 ili na 9000 seriju...

Cudi me da ti ansha nije rekao da nije MIS nego MSI i da je i sve ostalo sto si rekao cista glupost..i da je lakse izmjeniti kompletnu platformu nego nadogradit proc kojeg ionako cekaju bolja vremena i nije bas rx 480 rpd da ce mu 10k kuna investicije pasti u vjetar zbog bottlenecka

Pa ic ce se na drugu platformu kad bude bilo potrebe..dal bilo za Zen ili mozda na intel. Al zasad mislim da nema potrebe i mislim da FX 8320 + pristojna grafa mogu sve igre povuc na max.

Origin ID: ReaLazio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice