AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
75w s slota po kartici , znaci maks 300w na quad cf ,odakle kilovat?
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
75w s slota po kartici , znaci maks 300w na quad cf ,odakle kilovat?

Ma nema šanse čak ni kad povuku po 100W na slotu... opet je to 700W za svih 7 slotova na E-ATX-u.

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kako Strix 480 moze biti 13fps slabija od Strix 1060 u DX12 Hitmanu: 

Koji rac..

Nije DX12 ja mislim, a ta 1060 radi na oko 2GHz dok RX480 Strix ovisi koji je profil aktiviran, ima ~1200, 1250, 1300Mhz..

Will this run on my 486?
10 godina
neaktivan

1060 radi na >2.1GHz

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma kažem da GTX1060 Strixxica radi tvornički na ~2GHz, a općenito se većina 1060 clocka do oko 2.1GHz.

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

https://www.alzashop.com/xfx-radeon-rx-480-8-gigabytes-rs-dual-fan-d4426728.htm?catid=18852308

Zainteresiran sam za ovako nešto pa me zanima mišljenje glede izbora.S obzirom da su kod nas preskupe ivećinom slabo dobavljive ovo mi je OK kao dobar izbor uz prihvatljivu cijenu(2.340kn) s obzirom na bespla dostavu.

Probao sam malo goglati ali nema baš ništa o tom modelu.Poslao sam i upit glede garancije jer XFX daje 3 godine + 2 na ventilatore barem tako piše na njihovim stranicama za taj model.

Ostale su razlika od cca 30ojra.

Hvala na mišljenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Smille kaže...

https://www.alzashop.com/xfx-radeon-rx-480-8-gigabytes-rs-dual-fan-d4426728.htm?catid=18852308

Zainteresiran sam za ovako nešto pa me zanima mišljenje glede izbora.S obzirom da su kod nas preskupe ivećinom slabo dobavljive ovo mi je OK kao dobar izbor uz prihvatljivu cijenu(2.340kn) s obzirom na bespla dostavu.

Probao sam malo goglati ali nema baš ništa o tom modelu.Poslao sam i upit glede garancije jer XFX daje 3 godine + 2 na ventilatore barem tako piše na njihovim stranicama za taj model.

Hvala na mišljenu.

netko je negdje spomenuo da su na tim xfx loše napravili taj sustav skidanja ventova, pa da se ljudi bune zbog neugodnih vibracija

e sad da me ubiješ nemam pojma tko je to rekao i na kojoj temi 

13 godina
neaktivan

Radije dodaj 20 eur za Fury 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
@The_Fichek stvar je u tome da ovu i3 6100 konfiguraciju kupujem u trgovini na rate, gotovine imam taman za monitor i grafičku karticu :) Nadam se da će me ovaj i3 poslužiti dok ne skupim para za nešto bolje, valjda nije takvo smeće od procesora

@roxas čuo sam da ed nije baš najpoželjnija trgovina, ali kolega s posla mi kaže da se garancija može ostvariti i u nekom od naših LG servisa u slučaju kvara pa moram provjeriti da li je to sigurno. Ako ne kontaktirati ću magazinrs ili naručiti izvana.
Ako ti nije problem baci neku kratku recenziju :)

Uglavnom odlučio sam se za Sapphire Nitro RX 480 4GB u alzashopu za 263 eura. Ako se ne varam poštarina im je besplatna, te se prilikom prve kupovine dobije kupon s 5 eura popusta što će me na kraju ispasti oko 1900 kn
Kod nas su cijene malo prenapuhane, koliko vidim za nereferentnu 480-tku treba barem 2500kn, to mi je ipak malo previše
https://m.alzashop.com/sapphire-radeon-nitro-rx-480-4-gigabytes-d4383006.htm?o=8
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Smille kaže...

Hvala na mišljenu.

netko je negdje spomenuo da su na tim xfx loše napravili taj sustav skidanja ventova, pa da se ljudi bune zbog neugodnih vibracija

e sad da me ubiješ nemam pojma tko je to rekao i na kojoj temi 

Ja sam to spomenuo, ali je li raširen problem ne znam. To i par reviewa na Neweggu su više manje jedini podaci koje možeš pronaći o toj kartici.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma to su sve glupe kupnje pored 980 Ti za 400€ isto u Alzi..

Moj PC  
4 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nekome razlika od 400-500kn izgleda jakooo puno i za tu lovu dobiješ dobar cooler za CPU-npr ili dobrog "glodavca-tipkovnicu" jbg nije to 50kn a uglavnom su rijetki oni kojima grafa dočeka istek gare u kučištu obićno to odlazi za cca 1-2god. na tržnjak jer kad izađu novi modeli "stare" odlaze.....

A i zašto kupovati neku grafu kojoj će biti bootleneck cpu npr. kao meni FX6300 za nešto jaće nemam love i iskreno mi netreba samo moram dobro ukomponirati grafu za ne previše love, a i nikada nisam dao više od 300ojra za grafu i to se vozi na FHD monitoru od 27" što sve zadovoljava moju potrebu za igranjem iskljućivo FPS igara, a tu je i ustolićen na pijadestal serijal Stalker

I ja sam gledao RX 480 4Gb ali je nedobavljiva trenutno ali sa dostavom izađe cca 275ojra dok ova od 8GB izađe 307ojra sa bespla dostavom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 12:48 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Al kuzis da je 980Ti vise brža nego li je skuplja od 480/1060 grafa? 

Kad se sve tri clockaju 980Ti je cca. 50% brza grafa od ove dvije tako da je tih 500kn mala doplata za toliko vise performanse.

Plus sta ces vecih problema s bottleneckom imati sa rx 480 nego sa 980 Ti u kombinaciji sa fx 6300...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
BalkanUSrcu kaže...
 Ako se ne varam poštarina im je besplatna

poštarina im je besplatna za kupnje iznad 299 eura, samo da znaš

ja sam kupio hrpu stvari u vrijeme dok je besplatna dostava bila za sve izna 100 eura, ali jbga kasnije su digli na 199, a nedavno na 299 eura

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

NVIDIA Ansel Post-FX Based on Stolen MasterEffect ReShade.fx Code?

Game modder Marty McFly Modding accused NVIDIA of stealing their post-processing shaders for Ansel without authorization or credit. Ansel, NVIDIA's pioneering "in-game photography" tech, which lets you take artistic stills (2D and VR) of your games, gives you additional post-processing tools, to let you enhance your shot. Some of these post-processing shaders, Marty McFly Modding alleges, was copied verbatim by the people behind NVIDIA Ansel, without even a third-party credit.

Marty McFly Modding stated on their Facebook page that "Its (Ansel's) custom.fx contains almost 1:1 the colormod pass with my original descriptions. Same for the other files, where many variable names, code, comments and defines match MasterEffect code, also my 1D gausian blur solution, 1:1, just DX11 ported. There may be even more Framework code in it, I just recognized my own code, there might be SweetFX/other code in it as well. While it's an honour to be apprechiated by such a big company, they could at least drop some credits like we do."

http://hexus.net/tech/news/software/96163-nvidia-credit-marty-mcfly-modding-ansel-source-code/

gurnes koji susku u dzep i sve 5  

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 12:55 (chaselol).
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zašto bi bilo problema sa RX 480 na FX 6300???  Jbg. nema se tih toliko neznačajnih 500krznaša

Ništa nemislim clockati i jednostavno nemam živaca za 4-5fps-a više to me nepati toliko, a i eventualno mogu u opcijama mbo narediti da cpu radi na 4.0GHz i to mora biti dosta za tu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Smille kaže...

Nekome razlika od 400-500kn izgleda jakooo puno i za tu lovu dobiješ dobar cooler za CPU-npr ili dobrog "glodavca-tipkovnicu" jbg nije to 50kn a uglavnom su rijetki oni kojima grafa dočeka istek gare u kučištu obićno to odlazi za cca 1-2god. na tržnjak jer kad izađu novi modeli "stare" odlaze.....

A i zašto kupovati neku grafu kojoj će biti bootleneck cpu npr. kao meni FX6300 za nešto jaće nemam love i iskreno mi netreba samo moram dobro ukomponirati grafu za ne previše love, a i nikada nisam dao više od 300ojra za grafu i to se vozi na FHD monitoru od 27" što sve zadovoljava moju potrebu za igranjem iskljućivo FPS igara, a tu je i ustolićen na pijadestal serijal Stalker

I ja sam gledao RX 480 4Gb ali je nedobavljiva trenutno ali sa dostavom izađe cca 275ojra dok ova od 8GB izađe 307ojra sa bespla dostavom.

Ja bi na tvom mjestu radije uzeo prvo novi procesor i maticnu, recimo i5 6500 i Asus H110M-C i 8GB DDR4 rama, a kasnije nadogradio grafu posto ti je ova r9 280x jos dovoljno dobra grafa za 1080p a mozes ju i kloknut. Samo sa ovim i5 6500 bi dobio 7-8 FPS-a vise nego sta imas sa fx 6300, znaci prakticki kao da si uzeo rang jacu grafu.

Uostalom fx 6300 ce ti bottleneckat RX 480 sve da ga i na 5GHz stavis  puno bolje bi ti bilo da napravis kako sam rekao, a kasnije gledas na novu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 12:59 (Lucidius).
8 godina
protjeran
ansha kaže...

Plus sta ces vecih problema s bottleneckom imati sa rx 480 nego sa 980 Ti u kombinaciji sa fx 6300...

Koji k?? Mrtvi FX sa 980TI, dobiješ ti neku proviziju od nVidije za ovo?

Ako ima 500kn viška nek radije proda FXa i MBO doda 500kn za i5.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Nikakva provizija stari moj, samo provjerene cinjenice...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Penryn kaže...
The_Fichek kaže...

Kako Strix 480 moze biti 13fps slabija od Strix 1060 u DX12 Hitmanu: 

Koji rac..

Nije DX12 ja mislim, a ta 1060 radi na oko 2GHz dok RX480 Strix ovisi koji je profil aktiviran, ima ~1200, 1250, 1300Mhz..

Ne, veli DX12:

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 13:49 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Smille kaže...

Zašto bi bilo problema sa RX 480 na FX 6300???  Jbg. nema se tih toliko neznačajnih 500krznaša

Ništa nemislim clockati i jednostavno nemam živaca za 4-5fps-a više to me nepati toliko, a i eventualno mogu u opcijama mbo narediti da cpu radi na 4.0GHz i to mora biti dosta za tu grafu.

Da su sve igre sa optimizacijom kao Doom, ne bi imao problema 

470 je neki plafon a i to je upitno.

Mada boli te patka uzmi 480ku, pa sta sad ako bude bottlenecka, nije kraj svijeta, ionako ce novije igre dosta bolje da rade sa tim FX-om. (dx12/vulkan)

@luci zakuca 6300 na max 280X bez problema

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 13:35 (chaselol).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa r9 280x jos radi dobro, ja sam pricao da ce sa rx 480 imat bottleneck, a sigurno i sa rx 470. Najbolje nek ide na novi proc, sa njime ce taman dobit na FPS-u kao sa novom grafom, posto ce mu rx 480 biti bottleneck i nece davati 100 posto performansi, a i5 ce mu dati dobar boost naspram fx 6300 tako da dođe na isto ueo RX 480 ili i5 po pitanju FPS-a. U tom slucaju mu je bolje ic na proc zato jer ce mu on trajati par godina i moci ce opet na njega novu graficku stavit, a jednom kad ce mijenjat rx 480 onda ce odma morat i proc tako da ce mu to biti dosta skuplja opcija kasnije, a sada nece dobit vise FPS-a sa novom grafom nego procesorom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Kad se sve tri clockaju 980Ti je cca. 50% brza grafa od ove dvije tako da je tih 500kn mala doplata za toliko vise performanse.

Od GTX 1060 je brža nekih 40% a ne baš 50% a u DX12 joj se prednost prepolovi.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa jakom grafom mozda nece dobit vise fps-a al ce moc igrat na puno visim postavkama sa istim fps-om.

Al stvarno treba biti ili teski fanboy ili gadno neinformiran za ici uzimat 1060/480 kad su 980Ti po ovim cijenama...

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

FX 8320 i MIS RX 480 Gaming X 8 gb nebi trebalo bit problema...ako i bude lako se ode na jos jaci proc..zadnji od 8000 ili na 9000 seriju...

Origin ID: ReaLazio
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Najpametnije mu je da nista ne dira, sve ce to da gura 1080p bez problema jos dvije godine  a za lovu da ode negdje na jadran sunca dupe i muva cehinje

Jer cinjenice su da ti je masina u nekom balansu sad, da stavis jaci CPU mozes dodati jos jednu grafu na tu 280X, da stavis jacu grafu proc nece moci da isprati kako treba 

Al ono ako mozes utopiti 280X sad jer sigurno nema garancije i uzeti nesto novo sa 3 godine, nije to lose kad malo razmislis 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

Nisu svi tu tatini i mamini sineki da imaju toliko para da si mogu kupit 980ti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 14:49 (BOOMboy).
11 godina

Pa bome bi bilo pametno da izdrzi jos nekih 5 mjeseci do izlaska Zena i Vege ili, ako ga svrbi lova neka kupi neki i5+mobo combo ili 470/1060/480/980Ti pa onda kasnije CPU upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 14:48 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

Nisu svi tu tatini i mamini sineki da imaju toliko para!

Ako mislis na mene, ne financira mene nitko, a i ja sam takorec tata :) Posao, pametni raspored novca i uvijek ce se imat sastrane za dosta stvari, samo to vecina danas ne kuzi :)

Origin ID: ReaLazio
11 godina

BOOMboy

Znas li o kojoj uopce 980Ti pricamo i za kolko para?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice