AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 812.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
NathanDrek kaže...

Taman kad bi se GTX1060 clockala na malo preko 2GHz bi se izjednačila s tom clockanom RX480. Da Deus ima podršku za async onda bi RX opet odmakla nekih 10%.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 23:06 (Penryn).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To je tvornicki boost clock od red devilke isto ko i 1850mhz od zotacove gtx1060... Fer usporedba kaj se toga tice...mene cudi botleneck (ako je to u pitanju) na toj bestiji od cpu-a, ne na dx11 nego na dx12, tu su obecali poboljsanja ili jos uce raditi s tim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nije baš fer zato što je tu RX480 koja radi na iznadprosječnih 1300MHz a GTX1060 na prosječnih 1850MHz iako se svaka clocka preko 2GHz. Al ok, nije bitno. I da izgleda da im DX12 jako loše radi zasad..

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pa nije baš fer zato što je tu RX480 koja radi na iznadprosječnih 1300MHz a GTX1060 na prosječnih 1850MHz iako se svaka clocka preko 2GHz. Al ok, nije bitno. I da izgleda da im DX12 jako loše radi zasad..

Najsporija 480 ako se ne varam radi na 1300mhz i to MSI gdje je to iznadprosjecnih Oo

Al da DX12 izgleda ko banana 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 23:40 (chaselol).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Trebali su benchati na cpu tipa fx8350 ili i5 onda bi znali koju razliku donosi dx12

0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jos jedna nova igra gdje rx 480 samara gtx 980 i gtx 1060 od koje je bolja cak 6 fps a dx12 taj jaz moze samo dodatno produbit.

Iduca ce bit Forza Motorsport 3 pa Gears of War 4.....

To je slika sadasnjosti i buducnosti,dx11 benchevi su testiranje proslosti iako naravno neophodni.

Ali realna je situacija da ce se rx480 dobro ponasat i u novim igrama recimo krajem 2017 u 1080p uz dx12/vulkan dok ce gtx 1060 tu bit primjetno slabija.....a grafa skuplja lol

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Istina GTX1060 je nekakvih 50ak USD preskupa, šteta što se dobro prodaje pa nvidija nema potrebe spuštat cijenu. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Baš, pitanje do kada će se to isplatiti AMD-u i kada će se kompletno okrenuti kozolaškom tržištu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako je AMD izdrzao do stvaranja odlicne arhitekture kao sto je Polaris i uskoro nam donose Vegu i ZEN tesko mi je zamislit da ce sad napustit PC trziste.......?

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nažalost Polaris uopće nije impresivan, clock per clock u prosjeku tek 18% brži od prve generacije GNCa, znači HD7970. A koliko vidim, velikim dijelom je brži zbog bolje mem kompresije, jer u igrama koje ne pate na mem bandwidth razlika je niti 10%. 

https://www.computerbase.de/2016-08/amd-radeon-polaris-architektur-performance/2/#abschnitt_die_tests_die_treiber_und_das_testsystem

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 10:54 (Penryn).
Moj PC  
1 4 hvala 0
9 godina
Da ali s duplo manjim cipom i cijenom,znaci odlicno.
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

To je zasluga 14nm, tehnološkog napretka općenito a ne AMDovih inženjera. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jedno bez drugog nejde...ma odlicne su polaris kartice, gtx970 za 400+ eura smo veličali ko boga od kartice, a sad 100 eura jeftinija kartica boljih performansi i budućeg potencijala ne valja...pojavi se par kartica koje rade na 60C i odmah ste razmaženi, a polaris je vruć...prepolove potrosnju u odnosu na proslubl seriju, je al pascal trosi jos manje...bilo mi je vruće u kućistu sa cf 3850, bilo je vruce sa 780 sli, bit ce i sad sa rx 480 cf ali nek bude, ne znojim se ja...kad izade kartica koja radi u loadu na 30C onda vam bude gainward od 55C užarena pecnica...75 - 80C je meni prihvatljivo, pa nek se malo i čuju, bar znam da rade...sad kad vidim ovo skaliranje na 4k i 1440p od 100% na fury znam da cu kupiti dvije od 8g u startu, naravno za bozic kad se pojave

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

GCN arhitektura je odlicna, sama cinjenica da ljudi se i dan danas igraju 1080p bez problema na karticama starim 4-5 godina govori za sebe, sam tehnoloski napredak je usavrsavanje iste.

If it ain't broken, don't fix it.

Samo jos da marketing srede i malo Fixera da vrate da se ljudi mogu nasmijati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dojma sam da je u ovoj temi vise zestokih nvidia fanboja nego sto je amd fanova.....

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

GCN arhitektura je odlicna, sama cinjenica da ljudi se i dan danas igraju 1080p bez problema na karticama starim 4-5 godina govori za sebe, sam tehnoloski napredak je usavrsavanje iste.

If it ain't broken, don't fix it.

Samo jos da marketing srede i malo Fixera da vrate da se ljudi mogu nasmijati 

U to vrijeme su ti Fixer videi imali nekog smisla pošto je 7970 bio moc, samo su ljudi malo pre osjetljivi za takve videe

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Nažalost Polaris uopće nije impresivan, clock per clock u prosjeku tek 18% brži od prve generacije GNCa, znači HD7970. A koliko vidim, velikim dijelom je brži zbog bolje mem kompresije, jer u igrama koje ne pate na mem bandwidth razlika je niti 10%. 

https://www.computerbase.de/2016-08/amd-radeon-polaris-architektur-performance/2/#abschnitt_die_tests_die_treiber_und_das_testsystem

Samo što je Pascal, clock za clock sporiji od prošle generacije.

15 godina

Re: MEGATAMA

Mi samo čitamo i promatramo, onako potiho. Npr. osobno ću kupit rx 480, 1000% (trenutno razmišljam o msi gaming x ili nitro+ i fx 8350) i to još ove godine  i totalno me boli za nvidiu. Zato jer ova trenutna AMD konf. nikako da poćne zaj.... radi i grije se i hladi se, al radi i radi i radi... Još kada nam dođe Zen, Mi smo na konju. 

Od jućer spustili cijenu oko 70 kn.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/rx_480_gaming_x_8g-/

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 16:57 (rokonja).
9 godina
rokonja kaže...

Re: MEGATAMA

Mi samo čitamo i promatramo, onako potiho. Npr. osobno ću kupit rx 480, 1000% (trenutno razmišljam o msi gaming x ili nitro+ i fx 8350) i to još ove godine  i totalno me boli za nvidiu. Zato jer ova trenutna AMD konf. nikako da poćne zaj.... radi i grije se i hladi se, al radi i radi i radi... Još kada nam dođe Zen, Mi smo na konju.

Isto ovdje, tek nakon 6 godina mi je prdnulo napajanje od 450watta u cf 3850 koje su dobri potrosaci i tad sam prvi put otvorio kuciste od kompa...a unutra ne prasina nego glina, blato kak god hocete, na kile tog sranja...komponente se nisu mogle ni razabrati koja je koja...kartice (lagano clocknute) na 84 i 91C ...uzeo kompresor i na dvoriste i peri...stavio napajanje i evo vec 10 god sve pet...doduse nije mi to vise gaming komp nego za knjigovodstvo, al radi i s catalystima nikad problema...i jos sam na njemu prosao tomb raidera, metro 2033, crysis, witchera, cod4 mw, cod 5, itd. Vjerovatno je isto brza ko gtx 780 sli koje sam se rijesio haha samo sto nema 3 g vrama  mene vise muce crashevi zbog drivera i windows sranja, toga nekad nije bilo, a sad svako malo post...sto se tice hardvera niko me nece uvjeriti da je kartica losa...custom modeli trose u cf-u 20-30w manje od jedne 390x, a sto se tice tempa custom modeli su ok, malo pogledajte tablicu samo gtx 1060 je subzero hladna sve druge su 70+... Rx 470/480 cf sto mi prije dodje u ruke, tj na zalihe

13 godina
neaktivan

Sta niste rekli prije da ima u futuri msi-eva najaca 480 :) Ode narucit :)

Origin ID: ReaLazio
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Poanta je da Polaris nije ništa značajno brži od GCN 3 pa čak i 1. Dakle spašava ga 14nm jer mu omogućava da se clocka nešto sitno više od GCN 3 i da bude jeftin za proizvodnju. Pascal bi bio fail da ne radi na ~35% većem taktu od Maxwella i uz to troši manje.

Will this run on my 486?
11 godina

U Futuri su pretjerali sa cijenom MSI 480 8GB. U Svijetu medija kosta 2414kn, u Centro.hr 2494kn. S obzirom da ref. 480 8GB idu od 2300kn su te cijene ok..

11 godina
neaktivan

Da, sam kaj je oni zapravo imaju :D Sigurno će smanjiti kad i ostalima stignu na stanje.

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Poanta je da Polaris nije ništa značajno brži od GCN 3 pa čak i 1. Dakle spašava ga 14nm jer mu omogućava da se clocka nešto sitno više od GCN 3 i da bude jeftin za proizvodnju. Pascal bi bio fail da ne radi na ~35% većem taktu od Maxwella i uz to troši manje.

Pa poanta je u tome da je Polaris takt za takt brži, a Pascal sporiji. :P

9 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Bio bi fail da ne radi na vecem taktu, al radi...polaris bi bio fail da nije na 14nm ali je...postignut je maximum u cgn i maxwellu zato se traži novi proizvodni proces...ako je način takav da to postignes dizanjem takta u nebesa ili šlihtanjem vise stream procesora na manji čip ili asyncom nek bude bitno da je kartica bolja a povoljnija...gtx 980 g1 i gtx 980 msi gaming 4.749 kn <  gtx 1060 g1 2.716 kn, gtx gainward phoenix 2.469 kn...nitro 8g 470 i strix 470 po 2.184 > r9 380x, gtx 960 od 2100 do 1900, da ne govorim o gtx 970 kojoj konkurira a po 3000 kn su...po meni je i pascal i polaris napredak

13 godina
The_Fichek kaže...

U Futuri su pretjerali sa cijenom MSI 480 8GB. U Svijetu medija kosta 2414kn, u Centro.hr 2494kn. S obzirom da ref. 480 8GB idu od 2300kn su te cijene ok..

Gdje u svijetu medija ima ta kartica?

2500kn je ok ali ih nazalost nema niti ce uskoro biti po toj cijeni...

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo su sadasnje cijene starih kartica iz trgovine, tako da ce razlika u cijeni u korist novih kartica biti jos veca, a vjerujem i performanse...i nemojte mi sad poceti di si to uzeo moja baba na placu ispod pulta ima gtx970 za 220 eura s jos 9 mj. gare

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Istina al općenito gledajući Polaris kaska za Pascalom. Zašto? GTX1060 nudi otprilike performanse RX480 a uz to em je jeftiniji za proizvodnju, čip manji, 200mm vs 232mm2, i potrošnja je neusporedivo manja. Potoršnju ne spominjem zbog uštede na računu za struju već zato što pokazuje koliko jekoja arhitektura efikasna. Ako se ganja maksimum s TDPom od 275W tu nvidia može napravit puno bolji posao, dati jaču karticu zbog efikasnije arhitekture. Ista stvar kod mobilnih verzija.. kad ćemo vidjet RX480 u laptopima kao recimo GTX1060, 1070?

Will this run on my 486?
12 godina
Tonči kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

malo je tu i pitanje koje "prošle generacije", obzirom na rererebrandeon

ako ćemo po godini proizvodnje, onda i pascal treba usporediti s keplerom, ne maxwelom

9 godina
Nvidia arhitektura je efikasnija u dx11 to je sigurno,dali je efikasnija u dx12?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice