AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 816.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
DarthMarkus kaže...

Ajde sad lijepo napiši zašto brišeš postove koji ukazuju na tvoje krive informacije i kontradiktornosti koje ti se potkradu, malo,malo? Još makneš link sa ideala gdje možeš DOSLOVNO provjerit dostupnost i kretanje cijene od izlaska serije, a svoje postove i offtopičarenje sa Titanom ostavljaš?

Jeli trebam Dragi ili Miri proslijediti žalbu administratora ?

Prestani tu voditi ratove u raspravama. Kartice konkurentne serije su jednako nedostupne kao i RX 480. Nema ih. Uleti ponegdje neki model u pojedini dućan i to brzo nestane jer ih ima na kapaljku. Brišem te jer si, za razliku od kolege Fanu koji nije obrisan naporan i spamaš pokušavajući se svađati. Off-topic je svakome ostavljen dok god ima veze s temom (dok god se tiče kartica ili usporedbi kojima se tema bavi). I opet spamaš sa svojim smiješnim prijetnjama pa ću te obrisati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:52 (Tonči).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zreli odgovor...Hvala ti...Hoćeš svoje postove ostaviti? Kakva svađa...? Još jednom , citirao sam post gdje si liku preporučio 480 jel će bit dostupna, možda, za nedostupnu 1xxx koja je dostupna od prvog dana I TO kod nas, da ne pričam vani....Gdje je tu problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:17 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Bez uvrede, nisi ovdje Bog, vrlo često ostaviš vrijeđanja forumaša, a kad se tebi pristupi malo cinički odma to mičeš...

Ne ostavljam vrijeđanja, nego ostavljam "malo žešće rasprave". Da nije tako, Stjepanj, 4mal i neki forumaši bi stalno bili pod crvenim kartonima zbog prijava koje dobijaju i benignih "uvreda". Fanboyski zajedljivi komentari nisu razlog za karton. 

Fino pokreni anketu pa da vidimo koliko oštro bi većina željela da se teme vode. Ako budeš dobio ozbiljan broj glasova za strogo čišćenje foruma od off-topica i "vrijeđanja", nije nikakav problem ni tako nešto poduprijeti. Samo, bojim se da će tada teme umrijeti jer postoji nekoliko forumaša koji "potpiruju vatru" vrlo redovito (nenamjerno, a ponekad i namjerno).

I o ovome možemo sada završiti, jer je off-topic.

Anketa: Kako želim da se vode teme na podforumu u smislu kažnjavanja off-topica i prepirki:

5 Iznimno strogo
7 Strogo
33 Blago
4 Nikako
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ono što je istinito je da su kod nas stvarno bezobrazni sa cijenama i izborom modela, ali to je drugi par opanaka...Kartice su tu, pogotovo 1070, tko voli nek izvoli...Ispričavam se na burnoj reakciji, ali i dalje stojim iza svega, osim cinizma

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ono što je istinito je da su kod nas stvarno bezobrazni sa cijenama i izborom modela, ali to je drugi par opanaka...Kartice su tu, pogotovo 1070, tko voli nek izvoli...Ispričavam se na burnoj reakciji, ali i dalje stojim iza svega, osim cinizma

DarthMarkus kaže...

Zreli odgovor...Hvala ti...Hoćeš svoje postove ostaviti? Kakva svađa...? Još jednom , citirao sam post gdje si liku preporučio 480 jel će bit dostupna, možda, za nedostupnu 1xxx koja je dostupna od prvog dana I TO kod nas, da ne pričam vani....Gdje je tu problem?

Opet smo off-topic, ali da raspravimo: mislim da različito poimamo "dostupno". 1080 jednostavno je jedva dostupna. Većina modela je nedostupna po većini bitnih trgovina u Europi. Dostavno vrijeme u trgovinama se kreće od par tjedana do par mjeseci, a kad nešto stigne, radi se o tek nekoliko komada. Jedino što vidim na CU je par Palitovih modela i Asus Advanced. Amazon mjesec dana već ima 0 komada bilo čega. I komentar nije off-topic kad se uspoređuje s dostupnosti RX 480 (koja nije ništa bolja za AIB modele. :))

Pogledaj i reci mi što je tu dostupno? Ne možemo nikako reći da su 1080 strašno bolje od RX 480. Imamo par Palita i jednog Asusa na tri stranice...

Ja kad kažem "dostupno", onda ne mislim na "u deset trgovina ću naći karticu", nego radije mislim na "mogu otići i u bilo kojem dućanu ću birati između deset top modela na lageru". :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:42 (Tonči).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Granted, ali buraz to je kartica od 700 + eura, niti ne treba biti tonama na lageru, dok bi 480 trebao ići kao vruće kifle budući da se predstavlja kao best buy...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mi imamo krivu percepciju. Ono što je nama 700 eura, to je Nijemcu kao nama 200. :) Ali da, iz perspektive potencijala prodaje, RX 480 bi trebao biti na hrpama u skladištima. Nije. 

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sweet Jesus TY

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ali nikad nisam doveo u pitanje to da je RX 480 rijedak, samo da je na drugoj strani jednako loše. :P

P.S. Referentnih stvarno ima. Voda fTW:)

14 godina
Tonči kaže...

Mi imamo krivu percepciju. Ono što je nama 700 eura, to je Nijemcu kao nama 200. :) Ali da, iz perspektive potencijala prodaje, RX 480 bi trebao biti na hrpama u skladištima. Nije. 

Tako nekako, kada uzmeš u obzir cijenu kartice naspram prosječne plaće.

root
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo sjela eriksica u komp zamijenivši 5870. Sa suzom u oku sam ju vadio (makar je možda bilo i par kapi vode iz bloka) al eto zaželio se malo novijih igri pa je morala ić. Sad budem joj našo mjesto u nekoj vitrini :)

Ak vas zanima kakav bench, pišite. Možda bude proc bottleneck, al nemaju svi valjda najnoveše procesore.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koju si uzeo? Kakve su temp, jel glasna?

15 godina

XFX referentna nisam još ništa testirao. Javim kad provrtim nešto. Ide pod vodeno pa mi u biti paše referentna jer mogu ostaviti stock hlađenje za vrm i memoriju.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

da mozda ce cpu biti "mali" problem! lol i5 750+rx480...no brain!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

da šteta gpu će radit na 70% 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Za 460tku kažu da je bez napajanja, dakle manje od 75W potrošnja. Izgleda prilično dobro za htpc ili mini itx i slična (uredska?) rješenja. 
Samo me zanima koja cifra bude u pitanju, i recimo kako će se nositi sa gtx750ti. Ako bi bila oko 100$ kako tvrde, mogla bi biti fini deal.
Nije da uvijek i svatko treba flagship. A kad smo kod njega, zašto toliko odugovlačenje s odgovorom amd-a? Kad će RX490???

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
overhaul kaže...

Za 460tku kažu da je bez napajanja, dakle manje od 75W potrošnja. Izgleda prilično dobro za htpc ili mini itx i slična (uredska?) rješenja. 
Samo me zanima koja cifra bude u pitanju, i recimo kako će se nositi sa gtx750ti. Ako bi bila oko 100$ kako tvrde, mogla bi biti fini deal.
Nije da uvijek i svatko treba flagship. A kad smo kod njega, zašto toliko odugovlačenje s odgovorom amd-a? Kad će RX490???

valjda si shvatio da odgovora vec 5g nema zasto bi sad uopce ista ocekivao? osim onih budalastina s 2xgpu-a!lp

17 godina
del4nec kaže...

XFX referentna nisam još ništa testirao. Javim kad provrtim nešto. Ide pod vodeno pa mi u biti paše referentna jer mogu ostaviti stock hlađenje za vrm i memoriju.

Uh baš gledam koji je nesrazmjer između pordške za tvoj chipset i podrške za "jači" 1366 chipset: Na njušci se i7 950 (da ne spominjem xeone) prodaje za 300kn, 
a za proc za tvoju matčnu, i7 870/860 i sl. je minimum 750 kn. No vjerujem da nije tako strašan bottleneck za 480tku, ipak je to 4 jezgre... posebno ako si ga dobro OC-ao.
Hajd izvozi nešto što si benčao sa starom grafom, čisto da kažeš za koliko je puta skočilo u ovih (koliko?), 4 generacije? :)

Stjepanj kaže...
overhaul kaže...

valjda si shvatio da odgovora vec 5g nema zasto bi sad uopce ista ocekivao? osim onih budalastina s 2xgpu-a!lp

A što ja znam, mislim si, ako ovoliko čekaju i znaju dobro što je suprotna strana ponudila, možda imaju ipak u uzgoju neku potencijalnu flagship ubojicu?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 20:29 (overhaul).
17 godina

krajem god  

17 godina

5g kaj tebe hice i od kuda toliki gnjev prema AMD- a kao nisi niciji fanboy...ma daj molim te 

reko si da se ides odmorit od foruma jesi bijesan na oba tabora 

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

pa govorim samo realne cinjenice! moj gnjev zbog amd-ovih budalastina nema veze s tim! nvidia je ponudila za 3600kn ubojicu titana-x i 980ti a amd i dalje svoj high-end segment prodaje za 5000+kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pa prodaje ga jer je HBM skup da je dostupan cijena nebi bila 5k !

uostalom dolaze 485,490 i dvoglava 495 

a rpd nije los kako ti kazes nek ti Tonch kaze ako mi nevejrujes .. sjeti se kako si velicao 7990 i 295x2 

a po RPD-u se sprdash! nisi fer

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

A gdje si ti izvukao da izlate te grafe koje si nabrojao? Od AMD-a ce jos vjerojatno samo izac 490 i nasljednica od Fury, ovih modela između nebude bilo isto kao sta nebude ni 460x, 470x i 480x. A taj High end ce izaci tamo negdje usred zime nikako ove godine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1070 nije jaca ni od 980ti ni od titana sta je ovom covjeku 

P.S. sto se tice dvoglave zvjeri od AMD-a i dalje je 7990/r9 295x2 i vise nego dobar i future proof za dx11/dx12 gaming pogotovo za naredne dvije godine, a 600 seriju vise ni u tabelama za benchanje ne mozes naci, jos malo pa ce i 700 seriju izbaciti.

Why so much hate bruv

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 6 hvala 1
9 godina
Stjepanj je stvarno bijesan na amd vise nego inace.
njusim dozu nervoze i prema nvidiji (vjerovatno radi dx12 podrske) .
Kladim se ove zime je garant na amdu jer i sam vec vidi da nvidija nije sta je nekad bila, i da ovako nemoze dalje.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

AMD je odigrao ovo savrseno,njihovi partneri su na polarisu stvorili niz pozeljnih modela u vrlo popularnom cjenovnom rangu.

Svi kukaju ali za medium segment performanse su odlicne i to bez low level api iskoristavanja,uz njega rx4 serija postaje cak i vrlo vrlo impresivna.

AMD je izjavio da im je prvotni cilj povratak trzisnog udjela i to ce i postic jer je opcenito prihvacanje polarisa vrlo pozitivno.

I sada u miru mogu pripremat Vegu za izlazak i kvalitetno pokrit i high/high end dio trzista a uz to pripremaju sa partnerima sony/ms NEO i Scorpio...tako da se u AMDu itekako radi.

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina

pa kaj nije bio tu neki graf kaj sve treba jos od polarisa izac ... mislim da AMD ima asa u rukavu pa ce tako napravit ..jer nis ne haypaju 

kao sa fury-em sto su pa im se to nazalost malo odbilo u glavu ... ima ploaris jos toga za pokazat a onda vega nastupa 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 21:20 (4mal).
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Stjepanj je stvarno bijesan na amd vise nego inace.
njusim dozu nervoze i prema nvidiji (vjerovatno radi dx12 podrske) .
Kladim se ove zime je garant na amdu jer i sam vec vidi da nvidija nije sta je nekad bila, i da ovako nemoze dalje.

Zna da Volta izlazi već druge godine pa bu ova njegova nova brzo postala legacy

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

hmm po mi se cini malo prebrzo .. kaj nije ona najavljena za 2k18  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Svi kukaju ali za medium segment performanse su odlicne i to bez low level api iskoristavanja,uz njega rx4 serija postaje cak i vrlo vrlo impresivna.

Ja ne znam šta ti je to točno impresivno? Eto DOOM ima low-level API, koristi async od kojeg ima poprilične koristi, prvi koristi shader intrinsic funkcije, i opet jedna GTX980(970 @1.5GHz) skoro pa u knap s RX480??

Meni uopće nije impresivno da stara clockana GTX970(kako bi ti rekao, stara DX11 kartica) koju se do prije par mjeseci moglo uzet novu za ~2500kn parira jednoj RX480 takoreć na njenom terenu, u low-level API igri koja koristi async.

Will this run on my 486?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice